Etkinlik Kategorisi: Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Etkinlik Türü: Sempozyum
Etkinlik Organizasyonu Yılı: 2024
Özet:
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün 30. yılı anısına düzenlenecek olan “Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu”, sanat eğitiminin geçmişten günümüze olan evrimini, Türkiye ve dünyadaki güncel uygulamalar, yaklaşımlar ve hızla ilerlemekte olan teknolojik gelişmeler bağlamında ele almayı amaçlamaktadır. Bu sempozyum; sanat eğitimindeki yenilikçi yaklaşımları, pratikleri ve geleceğe yönelik vizyonları paylaşmak isteyen eğitimcileri, sanatçıları ve araştırmacıları bir araya getirmeyi hedeflemektedir.
Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu çerçevesinde; özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına uygulanan başarı sıralaması koşulunun tartışılması ve değerlendirilmesi amacıyla ayrı bir oturum düzenlenecektir. Ayrıca sanat eğitimi veren tüm kurumların öğretim programları ve mezunların iş yaşantıları konularının da dahil olduğu bu sempozyum; sanat eğitimi alanında önemli bir tartışma platformu oluşturarak gelecekteki sanat eğitimi politikalarının şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu kapsamında 24 Nisan – 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında davetli karma sergi düzenlenecektir. Sergi ücretsiz olacaktır ve Sanat Kurulu’nun önerileri doğrultusunda Sanatsal Etkinlikler Düzenleme Kurulu tarafından sanatçılara davet mektubu gönderilecektir. Sempozyuma gelen katılımcılar ve tüm sanatseverleri sergimize bekleriz.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün 30. yılı anısına düzenlediğimiz Ulusal Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu'nda siz değerli araştırmacılarla birlikte resim-iş eğitimi ve müzik eğitimi konularında fikir alışverişi yapmak, önemli araştırmaları paylaşmak ve sanatsal etkinliklerde bir araya gelmek için sizi sempozyumumuza davet etmekten onur duyuyoruz.
SEMPOZYUMUN ODAK NOKTALARI:
Sanat Eğitiminde;
-Dijital Dönüşüm
-Küreselleşme ve Kültür
-İnovasyon ve Güncel Yaklaşımlar
-Sürdürülebilirlik
-Performans, Ölçme ve Değerlendirme
-Disiplinlerarası Yaklaşımlar
-Kurumlar ve Standardizasyon (Bologna ve Akreditasyon Süreçleri)
-İlköğretim, Ortaöğretim ve Lisans Öğretim Programları
-Öğretmen Yetiştirme ve İstihdam
-Engelli Bireylere Yönelik Yaklaşımlar
-Akademik Süreçler ve Yayınlar
-Lisans Programlarına Öğrenci Alımı
-Sanat Eğitimcisi Yetiştirmede Eğitim Politikaları
Bunların yanı sıra sempozyum, sanat ve sanat eğitimi ile ilgili diğer tüm konu başlıklarına açıktır.