Learning Knowledge


Doctorate
2010 - 2018
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Turkey

Postgraduate
2007 - 2010
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Turkey

Undergraduate
2001 - 2007
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Veteriner, Turkey

Foreign Languages

English, B1 Intermediate

Certificates, Courses and Trainings

Health&Medicine, I. Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi-Van TEKNOKENT, 2022
Education Management and Planning, Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2021
Other, Akredite Veteriner Hekim-ISO 22000, Van Veteriner Hekimler Odası, 2008

Dissertations

Doctorate, OTLU PEYNİRLERDE Listeria monocytogenes'İN OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE CANLILIĞI VE ANTİBİYOTİK DİRENÇLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, 2018
Postgraduate, Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi, Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, 2010

Academic Titles / Tasks


Associate Professor
2023 - Continues
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Assistant Professor
2019 - 2023
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Research Assistant
2010 - 2019
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Supported Projects

  1. Karageçili M. R., Tuncay R. M., Tayam S., Ceyhan M. F., Project Supported by Higher Education Institutions, The Effect of Probiotic Addition to In-ovo and/or Feeds on Some Hatching Parameters, Fattening Performance, Antioxidant Concentration in Liver, and Intestinal Microflora in Broilers, 2022 - 2024
  2. Tuncay R. M., RÜSTEMLİ N., Project Supported by Higher Education Institutions, Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi, 2022 - 2023
  3. Tuncay R. M., Project Supported by Higher Education Institutions, Piyasada Satılan Keçi Sütleri ve Peynirlerinde Farklı Tür Sütlerin Multipleks Real Time PCR Yöntemiyle Belirlenmesi, 2022 - 2023
  4. Tuncay R. M., ARASOĞLU AYDOĞDU S. N., Project Supported by Higher Education Institutions, Beyaz Peynirlerde Staphylococcus aureus varlığı enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi, 2021 - 2023
  5. Sağun E., Tuncay R. M., Ekin İ. H., Project Supported by Higher Education Institutions, Isıl İşlem Sonrasında Canlı Listeria monocytogenes Hücrelerinin varlığının kültür ve Real Time PCR yöntemleri ile karşılaştırılması, 2019 - 2023
  6. Tuncay R. M., TELSAÇ R., Project Supported by Higher Education Institutions, Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi, 2021 - 2022
  7. Tuncay R. M., Sancak Y. C., Project Supported by Higher Education Institutions, Keçi sütlerinde inek ve koyun sütü varlığının belirlenmesinde yöntem karşılaştırması, 2020 - 2021
  8. Karadaş F., Kor D., Karageçili M. R., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Akkol S., Project Supported by Higher Education Institutions, Broiler karma yemlerinde farklı dozlarda Organik Pecan Shell kullanımının besi performansı üzerine etkisinin araştırılması, 2018 - 2021
  9. Tuncay R. M., İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., Project Supported by Higher Education Institutions, Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri, 2019 - 2020
  10. Sancak Y. C., Güneş R. M., Project Supported by Higher Education Institutions, Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Süresince Canlılığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, 2015 - 2018
  11. İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C., Project Supported by Higher Education Institutions, Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELİSA Tekniği ile Araştırılması, 2017 - 2017
  12. Sancak Y. C., Güneş R. M., İşleyici Ö., Project Supported by Higher Education Institutions, 6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2015 - 2016
  13. Sancak Y. C., Güneş R. M., Project Supported by Higher Education Institutions, Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi, 2009 - 2010
  14. İşleyici Ö., Sancak Y. C., Güneş R. M., ATLAN M., Project Supported by Higher Education Institutions, Van İlinde Satışa Sunulan Hazır Köftelerden Listeria türlerinin varlığı, 2008 - 2010

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

  1. Prevalence and antibiotic resistance profiles of Salmonella spp. in chicken meat
    Telsaç R., Tuncay R. M.
    TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, vol.46, no.5, pp.708-717, 2022 (SCI-Expanded)
  2. Presence of Listeria species in ready-made meatballs offered by sale under freezing or cooling preservation
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Atlan M.
    ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, vol.66, no.3, pp.281-288, 2019 (SCI-Expanded)
  3. The Determination of Some Microbiological and Chemical Features in Herby Cheese
    Ekici K., Okut H., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    FOODS, vol.8, no.1, 2019 (SCI-Expanded)

Articles Published in Other Journals

  1. EVALUATION OF MICROBIOLOGICAL AND PHYSICO-CHEMICAL QUALITY PROPERTIES OF HORSE MEAT SAUSAGE ‘CHUCHUK’
    İstanbullugil F., Tuncay R. M., Acaröz U., Arslan Acaröz D., Sancak Y. C.
    Journal of Applied Biological Sciences-JABS, vol.17, no.3, pp.538-546, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
  2. Antimicrobial Resistance Properties, Biofilm, and mecA Gene Presence in Staphylococcus Aureus Isolated from Raw Milk Sold in Van, Türkiye
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.11, no.2, pp.355-362, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
  3. Detection of adulteration of goat milk sold in the Turkish market by real-time Polymerase Chain reaction
    Tuncay R. M.
    German Journal of Veterinary Research, vol.3, no.1, pp.18-23, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
  4. The Prevalence of Enterococcus spp., Resistance Profiles, the Presence of the VanA and VanB Resistance Genes in Chicken Meats
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    Kocatepe Veterinary Journal, vol.15, no.4, pp.381-389, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
  5. Comparison of PCR Methods for Determination of Different Types of Milk Added to Goat Milk
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    Balikesir Health Sciences Journal , vol.11, no.3, pp.462-470, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
  6. Survival Time of Listeria monocytogenes During Maturation in Herbed Cheese
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    Van Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.15, no.Özel Sayı, pp.192-205, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
  7. Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Mikrobiyolojik Kalite ve Antibiyotik Varlığı
    TUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö.
    Kyrgyz-Turkish Manas University, vol.12, no.1, pp.53-63, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
  8. Physicochemical Properties of Raw Cow's Milk Offered for Consumption in Van 
    Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
    Harran Üniv Vet Fak Derg, vol.10, no.2, pp.87-93, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
  9. Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese in Turkey and Its Some Chemical Quality Properties
    Sancak H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol.7, no.2, pp.380-389, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
  10. Presence of Listeria monocytogenes in Herby Cheese and Determination of Their Susceptibility to Antibiotics
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    Van Vet J, vol.29, no.3, pp.169-173, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
  11. Divle Tulum Cheese
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    Van Vet J, vol.29, no.2, pp.119-124, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
  12. Determination of Mineral Substance and Heavy Metal Levels in Divle Tulum Cheese
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.
    VAN VETERİNARY JOURNAL, vol.28, no.3, pp.151-156, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
  13. Et ve Et Ürünlerinin Kürleme İle Muhafazası
    Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
    Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi, vol.3, no.2, pp.106-111, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
  14. Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tek tırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
    İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ARSLAN F., MİS A.
    Van Veterinary Journal, vol.28, no.2, pp.107-111, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
  15. Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi
    İŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., TUNCAY R. M.
    Van Veterinary Journal, vol.27, no.2, pp.57-67, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
  16. Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
    GÜNEŞ R. M., SANCAK Y. C.
    YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, vol.25, no.2, pp.31-35, 2014 (Peer-Reviewed Journal)

Books & Book Chapters

  1. Veteriner Hekimlik Alanında Gelişmeler
    Ekin İ. H., Tuncay R. M.
    Platanus Publishing, Ankara, 2023
  2. Keçi Süt ve Ürünlerinde Farklı Hayvan Türlerine Ait Süt Varlığının Tespitinde En İdeal Yöntem
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    in: SAĞLIK BİLİMLERİNDE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Sadettin DEMİREL, Editor, Duvar Yayınları, İzmir, pp.1317-1334, 2023
  3. GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER
    Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    in: GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.229-248, 2023
  4. Geleneksel Kurutulmuş Süt Ürünleri
    TUNCAY R. M.
    in: Geleneksel Süt Ürünleri, prof. Dr. Fatma Seda BİLİR, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.201-2010, 2023
  5. Tavuk Etlerinde Bulunan Salmonella spp.’nin Halk Sağlığı Açısından Önemi
    Tuncay R. M., Telsaç R.
    in: SAĞLIK BİLİMLERİ Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler 4 , Ayhan GÜLER, Editor, IVPE, Cetinje, pp.398-419, 2022
  6. Veteriner Halk Sağlığı
    Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
    in: Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zoonoz Hastalıklar, Ziya GÖKALP, Editor, Türkiye Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.15-27, 2019
  7. Mikrobiyal gıda intoksikasyonları: Veteriner Halk Sağlığı Yönünden Bir Bakış
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    in: Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp CEYLAN, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.28-40, 2019
  8. Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Kalıntı Problemi ve Sağlık Üzerine Etkileri
    Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
    in: Süt ve Süt Ürünleri, Atasever M, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.120-132, 2019

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

  1. Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Kobalt, Nikel, Stronsiyum ve Baryum Yönünden İncelenmesi
    TUNCAY R. M., Rüstemli N.
    AVRASYA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Tiflis, Georgia, 24 - 26 November 2023, pp.528-536
  2. THE PRESENCE OF AFLATOXIN M1 IN CHEESE AND ITS IMPORTANCE FOR PUBLIC HEALTH
    Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Turkey, 27 - 29 October 2022, pp.144
  3. BEBEKLİK, OKUL ÖNCESİ VE OKUL DÖNEMİ ÇOCUKLARDA BESLENME
    Tuncay R. M.
    ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VII , Ankara, Turkey, 2 - 04 December 2022, pp.821-838
  4. Presence of E. coli O157:H7 And Antibiotic Resistance in Chicken Meat Consumed in Van
    Tuncay R. M.
    International Khazar Scientific Research Conference-III, Baku, Azerbaijan, 7 - 09 January 2022, pp.59-60
  5. NUTRITION IN CHILDHOOD
    Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 4 November - 07 December 2021, pp.178-179
  6. EFFECTS OF FUNCTIONAL FOOD TYPE POMEGRANATE (Punica granatum L.) ON HUMAN HEALTH
    Telsaç R., Tuncay R. M.
    INTERNATIONAL SIIRT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS , Siirt, Turkey, 5 - 07 November 2021, vol.2, pp.253-272
  7. Starter Ve Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnci Gelişimi
    İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ÇAKMAK T.
    2. International Turkish World Engineering And Science Congress, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019
  8. VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ
    Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
    2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, vol.4, pp.62-72
  9. STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİ
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
    2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, vol.4, pp.53-61
  10. Takviye Edici Gıdalar ve Kullanım Alanları
    ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M.
    ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579
  11. Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi
    TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.
    VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019
  12. İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et
    ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.
    VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019
  13. GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
    ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.464-471
  14. VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
    Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
    ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.472-481
  15. TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI
    Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
    ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579
  16. Gıda Amblajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları
    İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., ELÇEK R., TUNCAY R. M.
    Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 March 2019, pp.173-194
  17. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri
    İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.
    Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 March 2019, pp.196-217
  18. Chemical and Microbiological Properties of Bitlis Tulum Cheese Traditionally Produced and Presented in Market
    SANCAK H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.
    I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.323
  19. Kefirin Özellikleri ve İnsan Sağlığına Etkileri
    Sancak Y. C., İşleyici Ö., Berber E. B., Tuncay R. M.
    1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, Antalya, Turkey, 7 - 10 December 2017, pp.260-274
  20. Kitosanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı
    Sancak Y. C., Tuncay R. M., İşleyici Ö.
    7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 08 October 2017, pp.123-124
  21. Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Mis A., Aslan F.
    7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 08 October 2017, pp.153-154
  22. Divle Tulum Peynirinde Mineral Madde Ve Ağır Metal Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.
    7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 08 October 2017, pp.159-160
  23. Divle Tulum Peyniri
    İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
    7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Turkey, 4 - 08 October 2017, pp.151-152
  24. Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi
    İŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., Güneş R. M.
    6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.158-159
  25. Fermente Sucuklarda Biyojen Amin Varlığı ve Önemi
    EKİCİ K., Sancak Y. C., Güneş R. M.
    6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.124-125
  26. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine Etkileri
    Güneş R. M., SANCAK H.
    6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.150-151
  27. Van ilinde hayvansal kökenli gıda üretimi ve sorunları
    İşleyici Ö., SANCAK Y. C., GÜNEŞ R. M.
    6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.164-165
  28. Van ilinde satışa sunulan hazır köftelerde Listeria türlerinin varlığı.
    İşleyici Ö., SANCAK Y. C., ATLAN M., GÜNEŞ R. M.
    6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.160-161
  29. Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
    Güneş R. M., Sancak Y. C.
    5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 3 - 06 April 2013, pp.151-152

Academic and Administrative Experience

2021 - Continues Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2021 - Continues Yemek Satın Alma İşi Muayene Komisyonu Başkanı Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2021 - Continues Rectorate Commissioner Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2020 - Continues Yemek Satın Alma İşi Muayene Komisyon Başkanı Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - Continues Kafeterya Denetleme Kurulu Komisyon Üyeliği Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - Continues Fakülte Burs Komisyonunda Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - 2019 Fakülte İntörn (VEHİP) dersi Grup Koordinatörü Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi
2019 - 2019 Yemekhane Muayene Komisyonu (Yedek Üye) Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Courses

Starter Cultures Used in Food Industry, Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Sanitasyon in Slaughterhouses, Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Veteriner Hekimliği İntörn Programı (VEHİP), Undergraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Specialization Field Course, Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Ice-Cream Technology, Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Food Safety and Sanitation, Undergraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Zoonozes , Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021
PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE, Undergraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Food Microbiology I, Postgraduate, 2021 - 2022
Meat Inspection and Technology , Undergraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Sanitation in the Food Industry , Postgraduate, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Meat Examination, Postgraduate, 2020 - 2021, 2019 - 2020

Advising Theses

Tuncay R. M., Beyaz Peynirlerde Staphlococcus aureus varlığı, enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi, Postgraduate, S.NUR(Student), 2023
Tuncay R. M., Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi, Postgraduate, N.RÜSTEMLİ(Student), 2023
Tuncay R. M., Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi, Postgraduate, R.TELSAÇ(Student), 2021

Activities in Scientific Journals

International Journal of Food Science and Biotechnology, Committee Member, 2020 - 2022
Van Veterinary Journal, Editor, 2017 - 2020

Scientific Refereeing

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, SCI Journal, June 2022
Van Veterinary Journal, National Scientific Refreed Journal, November 2019
Project Supported by Higher Education Institutions, November 2019
Van Veterinary Journal, National Scientific Refreed Journal, August 2019
Project Supported by Higher Education Institutions, August 2019
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, SCI Journal, July 2019
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, National Scientific Refreed Journal, March 2019
Van Veterinary Journal, Other Indexed Journal, October 2018

Metrics





Congress and Symposium Activities

INTERNATIONAL KHAZAR SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE - III, Attendee, Baku, Azerbaijan, 2022
INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, Attendee, Siirt, Turkey, 2021
9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Attendee, Antalya, Turkey, 2021
VEHADER International Seminer on Seafood, Attendee, Afyonkarahisar, Turkey, 2021
International Red Meat Seminar, Attendee, İstanbul, Turkey, 2021
2nd International Turkish World Engineering and Science Congress, Attendee, Antalya, Turkey, 2019
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Attendee, Turkey, 2019
Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi (ISPEC), Attendee, Siirt, Turkey, 2019
Ereğli Uluslararası Bilim ve Akademi Kongresi (INSAC-Ereğli), Attendee, Konya, Turkey, 2019
I. International Agricultural Science Congress, Attendee, Van, Turkey, 2018
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Attendee, Aydın, Turkey, 2017
6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Attendee, Van, Turkey, 2015
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Attendee, Antalya, Turkey, 2013

Research Areas

Health Sciences, Veterinary Sciences, Food Hygiene and Technology