Ögrenim Bilgisi
Doktora
2010 - 2018
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Türkiye |
Yüksek Lisans
2007 - 2010
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Türkiye |
Lisans
2001 - 2007
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner, Türkiye |
Yabancı Diller
İngilizce, B1 Orta
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
Sağlık ve Tıp, I. Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi-Van TEKNOKENT, 2022
Eğitim Yönetimi ve Planlama, Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2021
Diğer, Akredite Veteriner Hekim-ISO 22000, Van Veteriner Hekimler Odası, 2008
Yaptığı Tezler
Doktora, OTLU PEYNİRLERDE Listeria monocytogenes'İN OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE CANLILIĞI VE ANTİBİYOTİK DİRENÇLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, 2018
Yüksek Lisans, Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, 2010
Akademik Unvanlar / Görevler
Doç.Dr.
2023 - Devam Ediyor
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
Dr.Öğr.Üyesi
2019 - 2023
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
Araştırma Görevlisi
2010 - 2019
|
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
Desteklenen Projeler
- Karageçili M. R., Tuncay R. M., Tayam S., Ceyhan M. F., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Etlik Piliçlerde İn-ovo ve/veya Yemlere Probiyotik İlavesinin Bazı Kuluçka Parametreleri, Besi Performansı, Karaciğer Antioksidan Konsantrasyonu ve Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkisi, 2022 - 2024
- Tuncay R. M., RÜSTEMLİ N., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi, 2022 - 2023
- Tuncay R. M., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Piyasada Satılan Keçi Sütleri ve Peynirlerinde Farklı Tür Sütlerin Multipleks Real Time PCR Yöntemiyle Belirlenmesi, 2022 - 2023
- Tuncay R. M., ARASOĞLU AYDOĞDU S. N., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Beyaz Peynirlerde Staphylococcus aureus varlığı enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi, 2021 - 2023
- Sağun E., Tuncay R. M., Ekin İ. H., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Isıl İşlem Sonrasında Canlı Listeria monocytogenes Hücrelerinin varlığının kültür ve Real Time PCR yöntemleri ile karşılaştırılması, 2019 - 2023
- Tuncay R. M., TELSAÇ R., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi, 2021 - 2022
- Tuncay R. M., Sancak Y. C., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Keçi sütlerinde inek ve koyun sütü varlığının belirlenmesinde yöntem karşılaştırması, 2020 - 2021
- Karadaş F., Kor D., Karageçili M. R., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Akkol S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Broiler karma yemlerinde farklı dozlarda Organik Pecan Shell kullanımının besi performansı üzerine etkisinin araştırılması, 2018 - 2021
- Tuncay R. M., İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri, 2019 - 2020
- Sancak Y. C., Güneş R. M., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Süresince Canlılığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, 2015 - 2018
- İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELİSA Tekniği ile Araştırılması, 2017 - 2017
- Sancak Y. C., Güneş R. M., İşleyici Ö., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2015 - 2016
- Sancak Y. C., Güneş R. M., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi, 2009 - 2010
- İşleyici Ö., Sancak Y. C., Güneş R. M., ATLAN M., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Van İlinde Satışa Sunulan Hazır Köftelerden Listeria türlerinin varlığı, 2008 - 2010
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Tavuk etinde Salmonella spp. prevalansı ve antibiyotik direnç profilleriTelsaç R., Tuncay R. M.TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, cilt.46, sa.5, ss.708-717, 2022 (SCI-Expanded)
-
Presence of Listeria species in ready-made meatballs offered by sale under freezing or cooling preservationİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Atlan M.ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.66, sa.3, ss.281-288, 2019 (SCI-Expanded)
-
The Determination of Some Microbiological and Chemical Features in Herby CheeseEkici K., Okut H., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.FOODS, cilt.8, sa.1, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
EVALUATION OF MICROBIOLOGICAL AND PHYSICO-CHEMICAL QUALITY PROPERTIES OF HORSE MEAT SAUSAGE ‘CHUCHUK’İstanbullugil F., Tuncay R. M., Acaröz U., Arslan Acaröz D., Sancak Y. C.Journal of Applied Biological Sciences-JABS, cilt.17, sa.3, ss.538-546, 2023 (Hakemli Dergi)
-
Antimicrobial Resistance Properties, Biofilm, and mecA Gene Presence in Staphylococcus Aureus Isolated from Raw Milk Sold in Van, TürkiyeTuncay R. M., Sancak Y. C.TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.11, sa.2, ss.355-362, 2023 (Hakemli Dergi)
-
Detection of adulteration of goat milk sold in the Turkish market by real-time Polymerase Chain reactionTuncay R. M.German Journal of Veterinary Research, cilt.3, sa.1, ss.18-23, 2023 (Hakemli Dergi)
-
Tavuk Etlerinde Enterococcus spp. Prevelansı, Direnç Profilleri, VanA ve VanB Direnç Genlerinin VarlığıTuncay R. M., Sancak Y. C.Kocatepe Veterinary Journal, cilt.15, sa.4, ss.381-389, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Keçi Sütüne Eklenen Farklı Süt Türlerinin Belirlenmesi İçin PCR Yöntemlerinin KarşılaştırılmasıTuncay R. M., Sancak Y. C.Balikesir Health Sciences Journal , cilt.11, sa.3, ss.462-470, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Boyunca Canlı Kalma SüresiTuncay R. M., Sancak Y. C.Van Sağlık Bilimleri Dergisi, cilt.15, sa.Özel Sayı, ss.192-205, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Mikrobiyolojik Kalite ve Antibiyotik VarlığıTUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö.Kyrgyz-Turkish Manas University, cilt.12, sa.1, ss.53-63, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerin Fizikokimyasal ÖzellikleriTuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.Harran Üniv Vet Fak Derg, cilt.10, sa.2, ss.87-93, 2021 (Hakemli Dergi)
-
Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese in Turkey and Its Some Chemical Quality PropertiesSancak H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, cilt.7, sa.2, ss.380-389, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Presence of Listeria monocytogenes in Herby Cheese and Determination of Their Susceptibility to AntibioticsTuncay R. M., Sancak Y. C.Van Vet J, cilt.29, sa.3, ss.169-173, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Divle Tulum Peyniriİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.Van Vet J, cilt.29, sa.2, ss.119-124, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Divle tulum peynirlerinde mineral madde ve ağır metal düzeylerinin belirlenmesiİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.VAN VETERİNARY JOURNAL, cilt.28, sa.3, ss.151-156, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Et ve Et Ürünlerinin Kürleme İle MuhafazasıSancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi, cilt.3, sa.2, ss.106-111, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tek tırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile AraştırılmasıİŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ARSLAN F., MİS A.Van Veterinary Journal, cilt.28, sa.2, ss.107-111, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik KalitesiİŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., TUNCAY R. M.Van Veterinary Journal, cilt.27, sa.2, ss.57-67, 2016 (Hakemli Dergi)
-
Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik KalitesiGÜNEŞ R. M., SANCAK Y. C.YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.25, sa.2, ss.31-35, 2014 (Hakemli Dergi)
Kitap & Kitap Bölümleri
-
Veteriner Hekimlik Alanında GelişmelerEkin İ. H., Tuncay R. M.Platanus Publishing, Ankara, 2023
-
Keçi Süt ve Ürünlerinde Farklı Hayvan Türlerine Ait Süt Varlığının Tespitinde En İdeal YöntemTuncay R. M., Sancak Y. C.SAĞLIK BİLİMLERİNDE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Sadettin DEMİREL, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.1317-1334, 2023
-
GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLERÇakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.229-248, 2023
-
Geleneksel Kurutulmuş Süt ÜrünleriTUNCAY R. M.Geleneksel Süt Ürünleri, prof. Dr. Fatma Seda BİLİR, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.201-2010, 2023
-
Tavuk Etlerinde Bulunan Salmonella spp.’nin Halk Sağlığı Açısından ÖnemiTuncay R. M., Telsaç R.SAĞLIK BİLİMLERİ Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler 4 , Ayhan GÜLER, Editör, IVPE, Cetinje, ss.398-419, 2022
-
Veteriner Halk SağlığıSancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zoonoz Hastalıklar, Ziya GÖKALP, Editör, Türkiye Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.15-27, 2019
-
Mikrobiyal gıda intoksikasyonları: Veteriner Halk Sağlığı Yönünden Bir Bakışİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp CEYLAN, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.28-40, 2019
-
Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Kalıntı Problemi ve Sağlık Üzerine EtkileriSancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.Süt ve Süt Ürünleri, Atasever M, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.120-132, 2019
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
-
Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Kobalt, Nikel, Stronsiyum ve Baryum Yönünden İncelenmesiTUNCAY R. M., Rüstemli N.AVRASYA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, ss.528-536
-
Peynirlerde Aflatoksin M 1 Varlığı ve Halk Sağlığı Açısından ÖnemiÇakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.144
-
BEBEKLİK, OKUL ÖNCESİ VE OKUL DÖNEMİ ÇOCUKLARDA BESLENMETuncay R. M.ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VII , Ankara, Türkiye, 2 - 04 Aralık 2022, ss.821-838
-
Van İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde E. coli O157:H7 Varlığı ve Antibiyotik DirençlilikleriTuncay R. M.International Khazar Scientific Research Conference-III, Baku, Azerbaycan, 7 - 09 Ocak 2022, ss.59-60
-
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BESLENMETuncay R. M., Sancak Y. C.9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 Kasım - 07 Aralık 2021, ss.178-179
-
FONKSİYONEL GIDA ÇEŞİDİ NARIN (Punica granatum L.) İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİTelsaç R., Tuncay R. M.INTERNATIONAL SIIRT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS , Siirt, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2021, cilt.2, ss.253-272
-
Starter Ve Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnci GelişimiİŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ÇAKMAK T.2. International Turkish World Engineering And Science Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019
-
VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİÇakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.62-72
-
STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.53-61
-
Takviye Edici Gıdalar ve Kullanım AlanlarıÇAKMAK T., SANCAK Y. C., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M.ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.573-579
-
Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden ÖnemiTUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019
-
İn Vitro Bir Gıda: Kültüre EtÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019
-
GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.464-471
-
VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİTuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.472-481
-
TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARIÇakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.573-579
-
Gıda Amblajlarında Nanoteknoloji UygulamalarıİŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., ELÇEK R., TUNCAY R. M.Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.173-194
-
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık RiskleriİŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.196-217
-
Chemical and Microbiological Properties of Bitlis Tulum Cheese Traditionally Produced and Presented in MarketSANCAK H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.323
-
Kefirin Özellikleri ve İnsan Sağlığına EtkileriSancak Y. C., İşleyici Ö., Berber E. B., Tuncay R. M.1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Aralık 2017, ss.260-274
-
Kitosanın Gıda Endüstrisinde KullanımıSancak Y. C., Tuncay R. M., İşleyici Ö.7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.123-124
-
Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılmasıİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Mis A., Aslan F.7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.153-154
-
Divle Tulum Peynirinde Mineral Madde Ve Ağır Metal Düzeyleri Üzerine Bir Araştırmaİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.159-160
-
Divle Tulum Peyniriİşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.151-152
-
Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik KalitesiİŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., Güneş R. M.6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.158-159
-
Fermente Sucuklarda Biyojen Amin Varlığı ve ÖnemiEKİCİ K., Sancak Y. C., Güneş R. M.6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.124-125
-
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine EtkileriGüneş R. M., SANCAK H.6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.150-151
-
Van ilinde hayvansal kökenli gıda üretimi ve sorunlarıİşleyici Ö., SANCAK Y. C., GÜNEŞ R. M.6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.164-165
-
Van ilinde satışa sunulan hazır köftelerde Listeria türlerinin varlığı.İşleyici Ö., SANCAK Y. C., ATLAN M., GÜNEŞ R. M.6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.160-161
-
Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik KalitesiGüneş R. M., Sancak Y. C.5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.151-152
Akademik İdari Deneyim
2021 - Devam Ediyor | Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2021 - Devam Ediyor | Yemek Satın Alma İşi Muayene Komisyonu Başkanı | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2021 - Devam Ediyor | Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2020 - Devam Ediyor | Yemek Satın Alma İşi Muayene Komisyon Başkanı | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2019 - Devam Ediyor | Kafeterya Denetleme Kurulu Komisyon Üyeliği | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2019 - Devam Ediyor | Fakülte Burs Komisyonunda | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
2019 - 2019 | Fakülte İntörn (VEHİP) dersi Grup Koordinatörü | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi |
2019 - 2019 | Yemekhane Muayene Komisyonu (Yedek Üye) | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü |
Verdiği Dersler
Gıda Sanayiinde Kullanılan Starter Kültürler, Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Mezbahalarda Sanitasyon , Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Veteriner Hekimliği İntörn Programı (VEHİP), Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Dondurma Teknolojisi, Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon, Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Zoonozlar, Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Gıda Mikrobiyolojisi I, Yüksek Lisans, 2021 - 2022
Et Muayenesi ve Teknolojisi, Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021
Gıda Endüstrisinde Sanitasyon , Yüksek Lisans, 2021 - 2022, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Et Muayenesi , Yüksek Lisans, 2020 - 2021, 2019 - 2020
Yönetilen Tezler
Tuncay R. M., Beyaz Peynirlerde Staphlococcus aureus varlığı, enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, S.NUR(Öğrenci), 2023
Tuncay R. M., Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi, Yüksek Lisans, N.RÜSTEMLİ(Öğrenci), 2023
Tuncay R. M., Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, R.TELSAÇ(Öğrenci), 2021
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
International Journal of Food Science and Biotechnology, Editörler Kurulu Üyesi, 2020 - 2022
Van Veterinary Journal, Editör, 2017 - 2020
Bilimsel Hakemlikler
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, SCI Kapsamındaki Dergi, Haziran 2022
Van Veterinary Journal, Hakemli Bilimsel Dergi, Kasım 2019
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Kasım 2019
Van Veterinary Journal, Hakemli Bilimsel Dergi, Ağustos 2019
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Ağustos 2019
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, SCI Kapsamındaki Dergi, Temmuz 2019
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Hakemli Bilimsel Dergi, Mart 2019
Van Veterinary Journal, Diğer İndekslerce Taranan Dergi, Ekim 2018
Metrikler
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
INTERNATIONAL KHAZAR SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE - III, Katılımcı, Baku, Azerbaycan, 2022
INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, Katılımcı, Siirt, Türkiye, 2021
9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Katılımcı, Antalya, Türkiye, 2021
VEHADER International Seminer on Seafood, Katılımcı, Afyonkarahisar, Türkiye, 2021
Uluslararası Kırmızı Et Semineri, Katılımcı, İstanbul, Türkiye, 2021
2nd International Turkish World Engineering and Science Congress, Katılımcı, Antalya, Türkiye, 2019
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Katılımcı, Türkiye, 2019
Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi (ISPEC), Katılımcı, Siirt, Türkiye, 2019
Ereğli Uluslararası Bilim ve Akademi Kongresi (INSAC-Ereğli), Katılımcı, Konya, Türkiye, 2019
I. International Agricultural Science Congress, Katılımcı, Van, Türkiye, 2018
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Katılımcı, Aydın, Türkiye, 2017
6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Katılımcı, Van, Türkiye, 2015
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Katılımcı, Antalya, Türkiye, 2013
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi