Kavun Yetiştiriciliği


Creative Commons License

Kuşvuran Ş., Şensoy S.

Sebze Üretim Bilimi ve Teknolojisi, Hayriye Yıldız DAŞGAN,Yelderem AKHOUNDNEJAD,Sultan DERE, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.247-264, 2025

  • Yayın Türü: Kitapta Bölüm / Mesleki Kitap
  • Basım Tarihi: 2025
  • Yayınevi: Akademisyen Kitabevi
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.247-264
  • Editörler: Hayriye Yıldız DAŞGAN,Yelderem AKHOUNDNEJAD,Sultan DERE, Editör
  • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Kavun (Cucumis melo L.), özgün tat ve aroması, yüksek

su içeriği ve besin değeriyle hem dünyada hem

de Türkiye’de yaygın olarak tüketilen yazlık bir sebze

türüdür. Güneybatı Asya kökenli olan kavun, tarihsel

süreçte geniş coğrafyalara yayılmış ve önemli bir

ekonomik ürün haline gelmiştir. Bu bölümde kavunun

sistematiği, botanik yapısı, genetik çeşitliliği,

ekonomik önemi ve yetiştiriciliği ele alınmaktadır.