Öğr. Gör. Ayşegül Daşdemir Kıpçak


Van Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı


WoS Araştırma Alanları: İşletme


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

9

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2018 - 2020

2018 - 2020

Yüksek Lisans

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Yüksek Lisans

Gastronomi turizmi kapsamında yerel yiyecek tüketim motivasyonlarının yerli turistlerin tekrar ziyaret etme niyetlerine etkisinin belirlenmesi: Van kahvaltısı örneği

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Konuk İletişimi ve Görgü Kuralları

Gastronomi ve Yemek Tarihi

Gastronomiye Giriş

Ön Lisans

Ön Lisans

Otel İşletmeciliği

Turizm Mevzuatı

Turizm Mevzuatı

Mesleki Yabancı Dil III

Yabancı Dil I

Yiyecek İçecek Servisi I

Mesleki Yabancı Dil I

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Rotaları

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B.

III. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyomu, Konya, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2024, ss.168-175, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

EVALUATION OF THE GASTRONOMY TOURISM POTENTIAL OF BEYPAZARI DISTRICT OF ANKARA WITH SWOT ANALYSIS WITHIN THE SCOPE OF SUSTAINABLE TOURISM

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B., Sormaz Ü.

International Euroasia Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9., Antalya, Türkiye, 18 - 20 Şubat 2022, ss.652-662, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Restaurant And Hotel Business Managers' Information About Geographical Marked Product And Avaibality of These Products In The Menus: The Example Of Van Province

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B., Sormaz Ü.

International Euroasia Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Şubat 2022, ss.652-752, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Erzurum İlinin Gastronomi Turizmi Açısından Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B., Pekerşen Y.

Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi, 30 Eylül - 02 Ekim 2021, ss.112-114, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Sürdürülebilir Turizm Açısından Yöresel Kahvaltılarımız: Van Kahvaltısı Örneği

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B., Sormaz Ü.

The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.444-449, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Konya İlini Ziyarete Gelen Yerli ve Yabancı Turistlerin Etnik Restaurantları Tercih Etme Nedenleri Üzerine Nitel Bir Araştırma

Daşdemir Kıpçak A., Madenci A. B., Sormaz Ü.

The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.450-458, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Van Gölü Mİkrobiyalitlerinin Dalış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Çavuş A., Daşdemir Kıpçak A.

Futourism Congress, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1177-11778, (Özet Bildiri)