Desteklenen Projeler
-
2022 - 2023 Asmada İklim İle Verim Arasındaki İlişkinin Modellenmesinde Farklı Yaklaşımlar
-
2021 - 2023 Battalgazi (Malatya) Ekolojisinde Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Verim, Kalite ve Fenolojik Özellikleri ile Etkili Sıcaklık Toplamı İsteklerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2023 Karaerik Üzüm Çeşidinde Farklı Yenilebilir Kaplama Malzemelerinin Depolama Süresi ve Üzüm Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Keskin N. (Yürütücü), Çavuşoğlu Ş., Tekin O., KUNTER B., KARADOĞAN B., Keskin S., et al.
-
2021 - 2022 Tarsus Beyazı Üzüm Çeşidinde Deniz Yosunu Uygulamasının Bazı Salkım ve Tane Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2021 - 2022 In vitro Koşullarda Asmada UVB Stresine Karşı Dışsal Melatonin Uygulamasının Etkisi
-
2020 - 2022 Asmada Ultraviyole Stresine Karşı Fizyolojik ve Biyokimyasal Yanıtın in vitro Modellemesi
-
2019 - 2020 Ardışık İki Bağbozumu Yılında Kalecik Karası Klonlarının Fenolik Bileşik İçeriğine Kümele Analizi Uygulaması
-
2018 - 2019 Ulusal Uluslararası Katılımlı veya Uluslararası Kongre Konferans ve Sempozyumlara Katılım Desteği
-
2018 - 2018 Karaerik Üzüm Çeşidinde in vitro Fenolik Bileşik Üretimi Üzerine UV Işını Uygulama ve İnkübasyon Sürelerinin Etkisi
-
2017 - 2018 International Agricultural Science Congress
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demir S. (Yürütücü), Rişvanlı M. R., ÖZDEMİR B., Arvas Ö., Kaya İ., Zorer Çelebi Ş., et al.
-
2017 - 2018 Hizan (Bitlis) koşullarında yetiştirilen üzüm çeşitlerinin klorofil miktarları ve stoma yoğunluklarının belirlenmesi
-
2017 - 2018 Bitlis İli Hizan İlçesindeki Mevcut Bağ Alanlarının Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) İle Belirlenmesi
-
2017 - 2018 Hizan (Bitlis) Koşullarında Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Fenolik Bileşik ve Organik Asit içeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Uyak C. (Yürütücü), Gazioğlu Şensoy R. İ., Güldigen Ö., Çavuşoğlu Ş., Çelik F., Doğan A., et al.
-
2017 - 2017 Bahçe Bitkileri Doku Kültürü Laboratuvarı Alt Yapı Geliştirme Projesi
-
2017 - 2017 Karaerik Üzüm Çeşidinin Kallus Kültürlerinde Uv Işını Etkisi ile Antosiyanin Üretiminin Uyarılması
-
2017 - 2017 Karaerik Üzüm Çeşidinde Tanelerin Bazı Önemli Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Gövde Yükseklikleri ve Terbiye Sistemlerinin Etkileri
-
2016 - 2017 Van Ekolojik Koşullarında Yetiştirilen Üzümlerin Şeker Analizi
-
2016 - 2017 ASMA AĞLAMA SUYUNUN BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ÇALIŞMALARINDA YAPAY BESİN ORTAMI OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2017 Van İli Erciş İlçesindeki Mevcut Ve Potansiyel Bağ Alanlarının Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) İle Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Erciş Üzümü Ağlama Suyunun İn Vitro Besin Ortamı Olarak Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Karaerik (Vitis vinifera L. cv. Karaerik) Klonlarının Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Araştırmalar
-
2013 - 2016 Van İli Erciş İlçesindeki Bağların Beslenme Durumu Ve Ürün Kalitesinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2014 - 2015 Tek Nokta Endemik Lophanthus turcicus (Lamiaceae)un in vitro ve in vivo Koşullarda Çimlendirilme Olanakları
-
2014 - 2015 Erciş Üzüm Çeşidine Ait Bir Yaşlı Dal Ve Kanama Suyunun Besin Elementi İçeriklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Erciş (Vitis vinifera L. Cv. Erciş) Üzüm Çeşidinde Aroma Madde Bileşimlerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2014 Hasat Sonrası Uv-c Ve Sıcak Su Uygulamalarının Erciş Üzüm Çeşidinin Meyve Kalitesi Ve Soğukta Muhafazası Üzerine Etkileri
-
2011 - 2014 Erciş Üzüm Çeşidinin (vitis vinifera L. cv Erciş) kalite ve Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Araştırmalar
-
2008 - 2012 Kalecik Karası Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu ve Seçilen Klonlara Ait Ana Damızlık Parselinin Oluşturulması
-
2008 - 2011 Erciş (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinin Değişik Dokularında Stilben Bileşiklerinin Üretim Miktarının Belirlenmesi
-
2005 - 2007 Asma in vitro koşullarda resveratrol üretiminin uyarılması ve belirlenmesi üzerine UV uyarıcı etkileri
-
2005 - 2007 Asmada in vivo ve in vitro Koşullarda Resveratrol Üretim Veriminin Abiyotik Uyarıcılar ile Arttırılması
-
2002 - 2006 Yerli üzüm çeşitlerinin mutasyon ıslahı ile geliştirilmesi ve ıslah sürecinin kısaltılmasında biyoteknolojinin kullanımı