Desteklenen Projeler
-
2021 - 2024 Van İli Yabani Sarımsak (Sirmo) Türlerinden Allium schoenoprasum (Frenk Soğanı) Türünün Kültüre Alınması ve Biyokimyasal Karakterizasyonu
-
2021 - 2022 Farklı seviyelerde tuzlu sulama suyu ve nano silisyum kullanımının turpun fizyolojik ve morfolojik özelliklerine etkisi
-
2021 - 2022 Su Kısıtı Koşullarında Nano Gümüş Kullanımının Kıvırcık Salatanın Bazı Fizyolojik ve Morfolojik Özelliklerine Etkisi
-
2020 - 2022 Biyokömür ve Çiftlik Gübresi Uygulamalarının Van Ekolojik Koşullarında Ispanak (Spinacia oleracea L. ) Yetiştiriciliği Üzerine Etkileri
-
2020 - 2021 Van Gölü Havzası Fasulye Genotiplerinin Bazı BCMV Irklarına Karşı Reaksiyonunun Moleküler ve Klasik Yöntemler İle Araştırılması
-
2019 - 2021 Mikroalg (Chlorella vulgaris) Kullanımının Ispanakta (Spinacia oleracea) Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri
-
2019 - 2021 Van Ekolojik Koşullarında Farklı Gübre Uygulamalarının Taze Fasulye Tohum Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2019 - 2020 Tuz Stresinde Yetiştirilen Fasulye Bitkilerinde Phaseolus vulgaris L Bazı Kök Bakterilerin Etkilerinin İncelenmesi
-
2019 - 2020 Sirmo Yabani Sarımsak Türlerinde Morfolojik Biyokimyasal Karakterizasyon ve Ginogenesis Uyartımı ile Haploid Bitki Elde Etme Olanaklarının Araştırılması
-
2019 - 2019 Uluslararası Veri Bilimi Makine Öğrenme ve İstatistik Konferansı DMS2019
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çelik H. E. (Yürütücü), Uludağ F., Çavuş H., Şensoy S., Tanhan F., Hamzadayı A., et al.
-
2018 - 2018 II. Uluslararası Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi
-
2018 - 2018 2018 yılı Uluslararası Kongre Katılım ve Sebze Genetiği ve Islahı Ön Çalışmaları Laboratuvar Altyapı Geliştirme Projesi
-
2017 - 2018 Van Gölü Havzasından Toplanan Yabani Ravent (Rheum ribes L) Popülasyonunda IPBS Retrotransposons Marker Yönteminin Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erdinç Ç. (Yürütücü), BALOCH F. S., Ekincialp A., Şensoy S., Turan S.
-
2015 - 2018 Van Gölü Havzasında Bulunan Yabani Raventin (Rheum ribes L.) Genetik Çeşitliliğinin ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şensoy S. (Yürütücü), Güldigen Ö., Erdinç Ç., Ekincialp A., GÜNDOĞDU M.
-
2015 - 2018 Düşük Sıcaklığa Dayanıklı Taze Fasulye Genotiplerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2017 Uluslararası Kongre Katılım ve Sebze Yetiştiriciliği ve Islahı Ön Çalışmaları Laboratuvar Altyapı Geliştirme Projesi
-
2016 - 2017 Sebze Islahı ve Genetiği Ön Çalışmalarında Laboratuvar Altyapı Geliştirme Projesi
-
2016 - 2017 Kavun Islahında Kullanılan Bazı Moleküler Belirteçlerin Geçerliliğinin Tespiti
-
2015 - 2017 Domateste Moleküler Markör Yardımlı Seleksiyonda Kullanılan Belirteçlerin Geçerliliğinin Kontrolü
-
2015 - 2017 Bazı Kök Bakterilerinin Fasulyede (Phaseolus vulgaris L.) Bakteriyel Yanıklık (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (XAP)) Hastalığına Etkilerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 Bazı Kök Bakterilerinin Tuz Stresi Altında Yetişen Fasulye (Phaseolus vulgaris) Bitkisine Etkilerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 Van Gölü Havzasından Toplanmış Kavun Genotiplerinin Tuzluluğa ve Kuraklığa Toleranslarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erdinç Ç. (Yürütücü), Şensoy S., Ekincialp A., Kabay T., Kıpçak S.
-
2015 - 2017 Fasulye Mutasyon Islahında Bazı Mutajenlerin ve Priming Uygulamalarının Etkileri
-
2015 - 2016 Van Ekolojik Sartlarında Tatlı Mısırın ( Zea mays L. var. saccharata) Çesit Ve Ekim Zamanının Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Değişik Gübre Uygulamalarının Farklı Minyatür Domates Çeşitlerinde Verim Özellikleri ve Meyvenin Biyokimyasal İçeriğine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ekincialp A. (Yürütücü), Erdinç Ç., Şensoy S., GÜNDOĞDU M., ESER F.
-
2013 - 2016 Bazı Yerel Yonca (Medicago Sativa L.) Çeşitlerinde Genetik Farklılıkların Belirlenmesi
-
2013 - 2015 Van Gölü Havzası Fasulyelerinde Kuraklık Ve Yüksek Sıcaklığa Tolerant Ve Duyarlı Genotiplerin Belirlenmesi
-
2013 - 2014 Van Gölü Havzası Fasulye Üretim Alanlarındaki Bakteriyel Yanıklık (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap)) Etmeninin Belirlenmesi ve Fasulye Genotiplerinin Bu Etmene Karşı Dayanıklılık Durumlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erdinç Ç. (Yürütücü), Yıldız M., Akköprü A., Şensoy S., Ekincialp A.
-
2010 - 2014 Bazı Yerli Bamya Genotipleri İle Yabancı Bazı Bamya Genotiplerinin Akrabalık İlişkilerinin Issr ve SSrs Moleküler Markır Yöntemleri İle Belirlenmesi
-
2010 - 2014 Bazı Yerli Su Kabakları (Lagenaria siceraria) ve Çekirdek Kabaklarının (Cucurbita pepo) Morfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu
-
2012 - 2013 Arbüsküler Mikorhizal Funguslar (Amf), Peyniraltı Suyu Ve Humik Asit Uygulamalarının Kavunda Meyve Verimi Ve Kalitesine Etkileri
-
2009 - 2013 Doğu Anadolu'nun Güneyinde Yetiştirilen Fasulye Gen Kaynaklarının Toplanması ve Değerlendirilmesi.
-
2009 - 2011 Van Gölü Havzası Fasulye Genotipleri Arasındaki Akrabalık İlişkilerinin ve Antraknoz Hastalığına (Colletotrichium lindemuthianum) Dayanıklılığın Fenotipik ve Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi
-
2007 - 2011 Türkiyedeki Bazı Fasülye Genotipleri Arasındaki Genetik Çeşitliliğin ve Antraknoz Hastalığına (Colleterichum Lindemuthianum (Sacc&Magn.) Lambs. Scrib) Dayanıklılığın Fenotipik ve Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Erzincan İli Dut Gen Kaynaklarının Morfolojik ve Moleküler Tanımlanması
-
2007 - 2009 Van Gölü Havzasından Toplanan Kavun Genotipleri Arasındaki Genetik Varyasyonun ve Fusarium Solgunluğuna (Fusarium oxysporrum f. Sp. Melonis) Dayanıklılığın Moleküler Yöntemlerle Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şensoy S. (Yürütücü), Demirer Durak E., Demir S., TÜRKMEN Ö., Erdinç Ç., AYASAN E.
-
2006 - 2009 Van-Gevaş'ta Yaygın Olarak Yetiştirilen Yalancı Dermason Fasulye Popülâsyonunun Seleksiyon Yöntemiyle Islahı
-
2006 - 2009 Domateste Oluşturulan Bir Resiprokal Rekombinant Saf Hat Populasyonunda Demir Klorozuna Toleransın Belirlenmesi
-
2003 - 2005 Türkiye Kavunlarındaki Genetik Varyasyonun ve Fusarium Solgunluğuna Dayanıklılığın Fenotipik ve Moleküler Yöntemlerle Araştırılması.
-
2001 - 2004 Van Yöresi Kavunlarının Seleksiyonu ve Yörede Kavun Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi