ET KALİTESİ VE BESİ SIĞIRLARININ BESLENMELERİ


Creative Commons License

Aldemir R., Nursoy H.

1. ULUSLARARASI MALATYA GASTRONOMİ VE KÜLTÜR KONGRESİ KİTABI, Malatya, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.201-205

  • Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Cilt numarası: 1
  • Basıldığı Şehir: Malatya
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.201-205
  • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Bu derlemede besi sığırlarının beslenme prensiplerine ve at kalitesi üzerine etkilerine genel olarak bakılmıştır. Özellikle besicilikte kullanılan bazı terimlerin açıklanması, besi sığrılarının günlük kuru madde ve metabolik enerji ihtiyaçalrının nelere göre belirlendiği, besiyi etkileyen faktörler ve et kalitesine göre sınıflandırma konularaına değinilmiştir.