Announcements & Documents
Lesson Materiels
Education Information
2017 - 2021
2017 - 2021Doctorate
Van Yüzüncü Yil University, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri , Turkey
2011 - 2015
2011 - 2015Postgraduate
Van Yüzüncü Yil University, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Turkey
2007 - 2011
2007 - 2011Undergraduate
Van Yüzüncü Yil University, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Turkey
Dissertations
2015
2015Postgraduate
VAN GÖLÜ HAVZASI FASULYE (Phaseolus vulgaris L.) GENOTİPLERİNİN TUZA TOLERANS SEVİYELERİNİN BELİRLENMESİ
Van Yüzüncü Yil University, Fen Bilimleri, Bahçe Bitkileri
Foreign Languages
B1 Intermediate
B1 IntermediateEnglish
Research Areas
Agricultural Sciences
Agriculture
Garden Plants
Vegetable Breeding and Breeding
Academic Titles / Tasks
2017 - Continues
2017 - ContinuesLecturer PhD
Van Yüzüncü Yil University, Başkale Meslek Yüksekokulu, Organik Tarım
Courses
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2021
2021Effect of Pre-Harvest Organic Cytokinin Application on the Post-Harvest Physiology of Pepper (Capsicum annuum L.)
Çavuşoğlu Ş., Şensoy S., KARATAŞ A., Tekin O., Islek F., Yilmaz N., et al.
SUSTAINABILITY, vol.13, no.15, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Use of plant growth promoting rhizobacteria against salt stress for tomato (Solanum lycopersicum L.) seedling growth
Yilmaz Y., Erdinç Ç., Akköprü A., Kıpçak S.
Acta Scientiarum Polonorum, Hortorum Cultus, vol.19, no.6, pp.15-29, 2020 (SCI-Expanded)
2018
2018The effects of organic amendments on cadmium uptake of spinach and plant growth under cadmium toxicity
Boysan Canal S., Bozkurt M. A., Kıpçak S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, vol.27, no.5, pp.3174-3179, 2018 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2022
2022Effects of Different Electric Current (DC) Applications on Plant Development in Spinach
Ali M. L., Şensoy S., Kıpçak S.
Ereğli Tarım Bilimleri Dergisi, vol.2, no.2, pp.48-61, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Çilek Yapraklarının Antioksidan Enzim Aktiviteleri Üzerine Farklı Hormon Uygulamalarının Etkisi
Gündoğdu M., Kuru Berk S., Geçer M. K., Kıpçak S., Çakmakcı Ö.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ *, vol.29, no.2, pp.225-232, 2019 (Scopus)
2019
2019Tuz Stresinin Farklı Fasulye Genotiplerinde Bazı Besin Elementi İçeriği ile Toplam Antioksidan ve Toplam Fenol İçeriğine Etkisi
Kıpçak S., Ekincialp A., Erdinç Ç., Kabay T., Şensoy S.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *, vol.29, no.1, pp.136-144, 2019 (Scopus)
2016
2016Van Gölü Havzasında Yetiştirilen Bazı Fasulye(Phaseolus Vulgaris L.)Genotiplerinin Tuza Tolerans Seviyelerinin Belirlenmesi
Kıpçak S., Erdinç Ç.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *, vol.26, no.3, pp.421-429, 2016 (Scopus)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2019
2019DOMATESTE HASAT SONRASI FARKLI DOZLARDA SALİSİLİK ASİT UYGULAMALARININ MEYVE KALİTESİ VE DEPOLAMA SÜRESİ ÜZERİNE ETKİSİ
ÇAVUŞOĞLU Ş., ŞENSOY S., İŞLEK F., YILMAZ N., KIPÇAK S.
ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM,HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA KONGRESİ,, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, pp.477-491
2019
2019Hasat Öncesi Sitokinin Uygulamalarının Akra ve Melek F1 Biber Çeşitlerinde (Capsicum annuum) Modifiye Atmosfer Muhafazada Hasat Sonu Fizyolojisi Üzerine Etkileri
Çavuşoğlu Ş., Şensoy S., Tekin O., İŞLEK F., Yılmaz N., Kıpçak S.
ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kalkınma Kongresi, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, pp.324-325
2018
2018INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF SALT APPLICATION ON TOTAL PHENOLIC COMPOUNDS AND TOTAL ANTIOXIDANT AMOUNT IN SOME BEAN (Phaseolus vulgaris L.) GENOTYPES FROM LAKE VAN BASIN
Kıpçak S., Ekincialp A., Erdinç Ç., Kabay T., Şensoy S.
II.INTERNATIONAL EURASIAN AGRICULTUREAND NATURAL SCIENCES CONGRESS, Baku, Azerbaijan, 11 - 15 September 2018, pp.117
2018
2018Determination of Nutrient Content of Some Local Melon Genotypes Grown under Limited Irrigation Conditions
Kabay T., Erdinç Ç., Ekincialp A., Çakmakcı Ö., Kıpçak S., Şensoy S.
1. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.448
2018
2018Investigation of Stomata, Pollen and Hairiness Properties in Some Melon Genotypes
Şensoy S., Kıpçak S., ALP Y.
1. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.456
2018
2018Determination of Fruit Characteristics in Semame and Sihke Melon Genotypes
Kıpçak S., Şensoy S.
1. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.458
2018
2018Enzyme Activities, Chloropyll Contents and Leaf Color in Melon Genotypes (Cucumis melo L.) in Protected Cultivation under Salinity Conditions
Kıpçak S., Ekincialp A., Erdinç Ç.
1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Turkey, 25 - 27 April 2018, pp.9
2018
2018Determination of Mineral Composition, Total Phenolic Content and Antioxidant Capacity of Some Edible Plants Used in Eastern Anatolia
Özkutlu F., Kıpçak S., ETE Ö., ŞEKEROĞLU N.
The Fourth International Mediterranean Symposium on, Antalya, Turkey, 18 - 22 April 2018, pp.93
2017
2017Determination of the Effect of Water Deficit Stress on Enzyme Activity, Chlorophyll and Stoma Properties in Different Melon Genotypes
Şensoy S., Kabay T., Ekincialp A., Erdinç Ç., Güldigen Ö., Kıpçak S.
The Eurasian Agriculture and Naturel Scieces Congress, Bişkek, Kyrgyzstan, 19 - 23 September 2017, pp.40
2016
2016Sıhke Kavun Genotiplerinin Kuraklık Stresine Karşı Tolerans Durumlarının Belirlenmesi
Ekincialp A., Erdinç Ç., Güldigen Ö., Kabay T., Kıpçak S., ESER F., et al.
11. SEBZE TARIMI SEMPOZYUMU, Ordu, Turkey, 11 - 13 October 2016, pp.86
2016
2016Sıhke Kavun Genotiplerinin Tuz Stresine Karşı Reaksiyonlarının Belirlenmesi
Erdinç Ç., Ekincialp A., Kabay T., Güldigen Ö., Kıpçak S., Şensoy S., et al.
11. SEBZE TARIMI SEMPOZYUMU, Ordu, Turkey, 11 - 13 October 2016, pp.8
2014
2014Van Gölü Havzası Fasulye Genotiplerinin Tuzluluğa Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi
Kıpçak S., Erdinç Ç.
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 2 - 04 September 2014, pp.545
Books & Book Chapters
2022
2022FENOLİK BİLEŞİKLERİN BİYOKİMYASI VE HASAT SONRASI ÖNEMİ
ÇAVUŞOĞLU Ş., YILMAZ N., İŞLEK F., BİTİK S.
in: TARIMSAL PERSPEKTİF, Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA, Dr. Öğr. Üyesi Adnan DOĞAN, Editor, İKSAD INTERNATIONAL PUBLISHING HOUSE, Ankara, pp.185-202, 2022
Supported Projects
2021 - 2022
2021 - 2022
Domates ve Biberde Farklı Organik ve Kimyasal Gübre Dozlarının Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri
Project Supported by Higher Education Institutions
Kıpçak S., Şensoy S., Ekincialp A. (Executive)
2019 - 2021
2019 - 2021
Farklı Organik ve Konvansiyonel Gübre Uygulamalarının Domates Yetiştiriciliğinde Verim ve Kalite Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Şensoy S. (Executive), Kıpçak S.
2015 - 2017
2015 - 2017Van Gölü Havzasından Toplanmış Kavun Genotiplerinin Tuzluluğa ve Kuraklığa Toleranslarının Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Erdinç Ç. (Executive), Şensoy S., Ekincialp A., Kabay T., Kıpçak S.
2013 - 2014
2013 - 2014