Asst. Prof.

Çinuçen Okat


Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dal

Education Information

2015 - 2019

2015 - 2019

Doctorate

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey

2009 - 2015

2009 - 2015

Postgraduate

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey

1996 - 2000

1996 - 2000

Undergraduate

Canakkale Onsekiz Mart University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksek Okulu, Turkey

Dissertations

2019

2019

Doctorate

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBARIN DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİNDE ALGILANAN GIDA GÜVENLİĞİNİN ROLÜ

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

2015

2015

Postgraduate

OTEL İŞLETMELERİNİN YİYECEK ve İÇECEK BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: İZMİR İL MERKEZİNDE BEŞ YILDIZLI OTELLERE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2005

2005

Business Administration

Other

London School of Technology Management, İngiltere

2004

2004

General English

Foreign Language

London English Language Academy, İngiltere

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Titles / Tasks

2020 - Continues

2020 - Continues

Assistant Professor

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Managerial Experience

2020 - 2021

2020 - 2021

Fakülte Kurulu Üyesi

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Head of Department

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Courses

Postgraduate

Postgraduate

Gastronomi Turizmi

Undergraduate

Undergraduate

Gastronomiye Giriş

Postgraduate

Postgraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeni Eğilimler

Undergraduate

Undergraduate

Food and Beverage Management

Undergraduate

Undergraduate

Mesleki İngilizce

Undergraduate

Undergraduate

Event Management

Associate Degree

Associate Degree

YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-I

Articles Published in Other Journals

2021

2021

Yeni Koronavirüs (Covid-19) Günlerinde Bireylerin Yeme Tutumlarının İncelenmesi

ÖZER S. , OKAT Ç.

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.5, no.1, pp.84-100, 2021 (Other Refereed National Journals) Sustainable Development

2020

2020

COVİD-19 (YENİ KORONAVİRÜS) SALGINININ NEDEN OLDUĞU KRİZİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Okat Ç. , Bahçeci V., Ocak E.

International Journal of Contemporary Tourism Research, vol.4, no.2, pp.201-218, 2020 (National Refreed University Journal) Sustainable Development

2019

2019

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Algılanan Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisi

Okat Ç. , KOÇAK N., BULUT Z.

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.3, no.1, pp.60-82, 2019 (International Refereed University Journal)

2019

2019

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Algılanan Gıda Güvenliğini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

Okat Ç.

International Journal of Contemporary Tourism Research,, vol.3, no.2, pp.164-176, 2019 (International Refereed University Journal)

2019

2019

Yiyecek İçecek Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

Okat Ç. , KOÇAK N.

Gastroia: Journal Of Gastronomy And Travel Research,, vol.3, no.2, pp.278-303, 2019 (International Refereed University Journal)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

Examining the Food Consumption of Generations X and Y in Coronavirus Days

Okat Ç. , Özer S. , Uçkan Çakır M.

Managing Tourism Across Continents Conference, İstanbul, Turkey, 1 - 03 April 2021, pp.233-245 Creative Commons License Sustainable Development

2019

2019

Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi

BUCAK T., YİĞİT S., Okat Ç.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.28-35

2019

2019

Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire Turgutlu Köyü Çalışması

BUCAK T., BULGAN B., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.261-266

2019

2019

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019

2019

2019

Gıda Güvenliği Konusunda Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

Okat Ç. , KOÇAK N.

5. Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Bandırma, Balıkesir, Turkey, 11 - 14 July 2019, pp.250-251 Sustainable Development

2017

2017

Assessing The Adıyaman Vintage (Kerge) Festivities in the Contex of Gastronomy Tourism

YEŞİLYURT H., YEŞİLYURT C., SABBAĞI Ç., Okat Ç.

3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, İzmir, Turkey, 6 - 08 December 2017, pp.74-84

Books & Book Chapters

2021

2021

EGE MUTFAĞINDAN ÇİPURA VE LEVREK

Okat Ç.

in: DENİZDEN GASTRONOMİYE, ZAFER CEYLAN,ESRA DOĞU BAYKUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.45-56, 2021

2021

2021

MÜŞTERİ ŞİKÂYETLERİ YÖNETİMİ

Okat Ç. , Uçkan Çakır M.

in: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ YÖNETİMİ, CAN ÜLKER,OKAT ÇİNUÇEN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.81-104, 2021

2021

2021

HİJYEN ve SANİTASYON

OKAT Ç.

in: TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ, GEÇKİN EROL, BALTACI MAHMUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.38-55, 2021

2020

2020

Rekreasyonda Güncel Trend ve Gelişmeler

Okat Ç. , Kömürcü S.

in: REKREASYON: TARİHSEL GELİŞİM, TEORİLER, FARKLI ALANLARLA İLİŞKİLER VE GÜNCEL GELİŞMELER, Yağmur Yenal,Gaberli Ümit, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.149-160, 2020

2020

2020

Brüksel, Marsilya, Nice

Okat Ç.

in: 1 ADIM 23 SEYYAH 68 ROTA, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.300-311, 2020

2020

2020

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

in: GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Aydın Ş.,Çoban Ö.,Karakuş Y.,Çalışkan N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.193-200, 2020

Scientific Refereeing

June 2020

June 2020

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Other Indexed Journal

December 2019

December 2019

DİGİTAL ÇAĞDA İŞLETMECİLİK DERGİSİ

Other Indexed Journal

November 2019

November 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH

Other Indexed Journal

October 2019

October 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES

Other Indexed Journal



Jury Memberships

August-2020

August 2020

Post Graduate

Post Graduate - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

June-2020

June 2020

Academic Staff Examination

Academic Staff Examination - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi