Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dal
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

36

Proje

2

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

1977 yılında Ödemiş/İZMİR’de doğan Çinuçen OKAT,  ilk, orta ve lise eğitimini Ödemiş’te tamamladıktan sonra 2000 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2001 Yılında eğitim ve yurt dışı mesleki tecrübe edinmek için gittiği Londra’da İngilizce dil eğitiminin yanında 2005 yılında Scholl of Techonology&Management-London okulunda İşletme Yönetimi Postgraduate Diploma programını tamamlamıştır. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çinuçen Okat,  aynı Üniversitede 2019 yılında Turizm İşletmeciliği Anabilim dalında Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisinde Algılanan Gıda Güvenliğinin Rolü konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Çinuçen Okat’ın 1997 yılında turizm sektöründe başladığı mesleki hayatında, Çırağan Palace  Hotel Kempiski, Holiday İnn London Heatrow ve BTA  Catering  gibi uluslararası ve ulusal kurumlarda yöneticilik pozisyonlarında 20 yıl üzeri sektör deneyimi vardır. 2015 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde, 2 yıl süre ile yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Çinuçen Okat, 2020 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmış ve 2023 yılında Turizm alanında Doçent ünvanı almıştır. Çalışma alanları arasında yiyecek içecek işletmeciliği, gıda güvenliği ve gastronomi ile ilgili konular bulunmaktadır. 

İletişim

E-posta
cinucenokat@yyu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.yyu.edu.tr/cinucenokat
İş Telefonu
+90 444 5 065 Dahili: 28828