Biography
1977 yılında
Ödemiş/İZMİR’de doğan Çinuçen OKAT, ilk,
orta ve lise eğitimini Ödemiş’te tamamladıktan sonra 2000 yılında Çanakkale 18
Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde Lisans eğitimini
tamamlamıştır. 2001 Yılında eğitim ve yurt dışı mesleki tecrübe edinmek için
gittiği Londra’da İngilizce dil eğitiminin yanında 2005 yılında Scholl of
Techonology&Management-London okulunda İşletme Yönetimi Postgraduate
Diploma programını tamamlamıştır. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal
Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini
tamamlayan Çinuçen Okat, aynı
Üniversitede 2019 yılında Turizm İşletmeciliği Anabilim dalında “Yiyecek
İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisinde Algılanan
Gıda Güvenliğinin Rolü” konulu doktora tezi ile doktor unvanını
almıştır. Çinuçen Okat’ın 1997 yılında turizm sektöründe başladığı mesleki
hayatında, Çırağan Palace Hotel Kempiski,
Holiday İnn London Heatrow ve BTA
Catering gibi uluslararası
ve ulusal kurumlarda yöneticilik pozisyonlarında 20 yıl üzeri sektör deneyimi
vardır. 2015 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek
Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde, 2 yıl süre ile yarı zamanlı
öğretim görevlisi olarak görev yapan Çinuçen Okat, 2020 yılından itibaren Van
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma
alanları arasında yiyecek içecek işletmeciliği, gıda güvenliği ve gastronomi
ile ilgili konular bulunmaktadır.
Education Information
2015 - 2019
2015 - 2019Doctorate
Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey
2009 - 2015
2009 - 2015Postgraduate
Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey
1996 - 2000
1996 - 2000Undergraduate
Canakkale Onsekiz Mart University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksek Okulu, Turkey
Dissertations
2019
2019Doctorate
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBARIN DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİNDE ALGILANAN GIDA GÜVENLİĞİNİN ROLÜ
Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
2015
2015Postgraduate
OTEL İŞLETMELERİNİN YİYECEK ve İÇECEK BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: İZMİR İL MERKEZİNDE BEŞ YILDIZLI OTELLERE YÖNELİK BİR UYGULAMA
Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2005
2005Business Administration
Other
London School of Technology Management, İngiltere
2004
2004General English
Foreign Language
London English Language Academy, İngiltere
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Academic Titles / Tasks
2020 - Continues
2020 - ContinuesAssistant Professor
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Managerial Experience
2022 - Continues
2022 - ContinuesHead of Department
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2022 - Continues
2022 - ContinuesHead of Department
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2021 - Continues
2021 - ContinuesRektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2021
2020 - 2021Fakülte Kurulu Üyesi
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2021
2020 - 2021Head of Department
Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Courses
Advising Theses
2023
2023Postgraduate
VAN İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Okat Ç. (Advisor)
A.ÜN(Student)
Articles Published in Other Journals
2022
2022The Relationships Between Corporate Social Responsibility, Customer Intimacy and Customer Citizenship Behavior in the Restaurant Industry
Can Ü., Okat Ç., Uçkan Çakır M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES, vol.12, no.2, pp.643-673, 2022 (ESCI)
2022
2022SİNEMADA SOSYAL SINIF OLGUSUNUN YEMEK ÜZERİNDEN AKTARIMI: SNOWPIERCER FİLMİNİN GÖSTERGEBİLİMSEL ANALİZ
Uçkan Çakır M., Okat Ç., Koç P.
jOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL, vol.5, no.2, pp.710-723, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Within the Scope of the Sustainability of Local Culinary Culture Van Gastronomy Route Proposal
Ocak E., Ceylan Z., Okat Ç., Koç P., Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.9, no.4, pp.2655-2669, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Yeni Koronavirüs (Covid-19) Günlerinde Bireylerin Yeme Tutumlarının İncelenmesi
Özer S., Okat Ç.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.5, no.1, pp.84-100, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020COVİD-19 (YENİ KORONAVİRÜS) SALGINININ NEDEN OLDUĞU KRİZİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Okat Ç., Bahçeci V., Ocak E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH, vol.4, no.2, pp.201-218, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020PotanEvaluation of E-Complaints about Hotels in Potential Tourism Destinations with a Geographical View: The Example of Adıyamansiyel Turizm Destinasyonlarında Bulunan Otellerle İlgili E-Şikâyetlerin Coğrafi Bakışla Değerlendirilmesi: Adıyaman Örneği
Yeşilyurt H., Çalışkan C., Okat Ç.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.3, pp.2003-2017, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Yiyecek İçecek İşletmelerinde Algılanan Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisi
Okat Ç., KOÇAK N., BULUT Z.
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.3, no.1, pp.60-82, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Yiyecek İçecek İşletmelerinde Algılanan Gıda Güvenliğini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
Okat Ç.
International Journal of Contemporary Tourism Research,, vol.3, no.2, pp.164-176, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Yiyecek İçecek Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
Okat Ç., KOÇAK N.
Gastroia: Journal Of Gastronomy And Travel Research,, vol.3, no.2, pp.278-303, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023Comparison of Sarıkamış Ski Facility and Erciyes Ski Center, Salzburg (Saalbach-Hinterglemn) and Merano (Meran 2000) Ski Centers with the Benchmarking Method
Koç P., Okat Ç., Geçgin E.
9th International Congress on Humanities and Social Sciences in a Changing World, İzmir, Turkey, 8 - 10 April 2023, pp.35-43
2022
2022The Social Life of Coffee: Turkey’s Local Coffees
Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M., Okat Ç.
2nd International Anatolian Conference on Coffee & Cocoa, Bogota, Colombia, 7 - 08 April 2022, pp.1-11
2021
2021Examining the Food Consumption of Generations X and Y in Coronavirus Days
Okat Ç., Özer S., Uçkan Çakır M.
Managing Tourism Across Continents Conference, İstanbul, Turkey, 1 - 03 April 2021, pp.233-245
2019
2019Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi
BUCAK T., YİĞİT S., Okat Ç.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.28-35
2019
2019Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire Turgutlu Köyü Çalışması
BUCAK T., BULGAN B., Okat Ç.
IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.261-266
2019
2019Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi
Bucak T., Suher G., Okat Ç.
IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019
2019
2019Gıda Güvenliği Konusunda Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Okat Ç., KOÇAK N.
5. Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Bandırma, Balıkesir, Turkey, 11 - 14 July 2019, pp.250-251
2017
2017Assessing The Adıyaman Vintage (Kerge) Festivities in the Contex of Gastronomy Tourism
YEŞİLYURT H., YEŞİLYURT C., SABBAĞI Ç., Okat Ç.
3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, İzmir, Turkey, 6 - 08 December 2017, pp.74-84
Books & Book Chapters
2023
2023BİTKİ ÖRTÜSÜ VE GASTRONOMİ
Okat Ç.
in: Gastro-Coğrafya, DİKER OĞUZ,TÜRKER NURAY,ALAEDDİNOĞLU FARUK,CANKÜL DURAN,TEMİZKAN RAHMAN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.18-37, 2023
2023
2023YİYECEK İÇEÇEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ
OKAT Ç., KOÇAK N.
in: SOSYAL, BEŞERI VE İDARI BILIMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR XXI, Kısa Mustafa, Editor, EĞİTİM YAYINEVİ, Konya, pp.383-398, 2023
2022
2022SÜRDÜRÜLEBİLİR YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Okat Ç. (Editor), Koç P. (Editor)
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2022
2022
2022SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GENEL BİR BAKIŞ
Bahçeci V., Okat Ç.
in: SÜRDÜRÜLEBİLİR YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, ÇİNUÇEN OKAT,PELİN KOÇ, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.27-46, 2022
2022
2022YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ
Okat Ç., Taşkesen U. E.
in: Profesyonel Mutfak Yönetimi İnovatif Yaklaşım, ÜLKER CAN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.1-12, 2022
2022
2022Güney Kore Sinemasında Politik Bir Silah: Yemek
Uçkan Çakır M., Koç P., Okat Ç.
in: Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, Osman ÇULHA, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.197-220, 2022
2021
2021YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ YÖNETİMİ
Can Ü. (Editor), Okat Ç. (Editor)
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2021
2021
2021EGE MUTFAĞINDAN ÇİPURA VE LEVREK
Okat Ç.
in: DENİZDEN GASTRONOMİYE, ZAFER CEYLAN,ESRA DOĞU BAYKUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.45-56, 2021
2021
2021MÜŞTERİ ŞİKÂYETLERİ YÖNETİMİ
Okat Ç., Uçkan Çakır M.
in: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ YÖNETİMİ, CAN ÜLKER,OKAT ÇİNUÇEN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.81-104, 2021
2021
2021HİJYEN ve SANİTASYON
OKAT Ç.
in: TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ, GEÇKİN EROL, BALTACI MAHMUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.38-55, 2021
2020
2020Rekreasyonda Güncel Trend ve Gelişmeler
Okat Ç., Kömürcü S.
in: REKREASYON: TARİHSEL GELİŞİM, TEORİLER, FARKLI ALANLARLA İLİŞKİLER VE GÜNCEL GELİŞMELER, Yağmur Yenal,Gaberli Ümit, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.149-160, 2020
2020
2020Brüksel, Marsilya, Nice
Okat Ç.
in: 1 ADIM 23 SEYYAH 68 ROTA, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.300-311, 2020
2020
2020Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi
Bucak T., Suher G., Okat Ç.
in: GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Aydın Ş.,Çoban Ö.,Karakuş Y.,Çalışkan N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.193-200, 2020
Episodes in the Encyclopedia
2022
2022Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
Okat Ç.
Detay Yayıncılık, pp.., 2022
Supported Projects
2022 - 2023
2022 - 2023Van Balığı ve Norduz Koyunu Kaburgasından Farklı Pişirme Teknikleri ile Elde Edilen Ürünlerin Duyusal Algıya Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Okat Ç. (Executive), Ceylan Z., Koç P., Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M.
2022 - 2023
2022 - 2023Gastronomide Sous Vide Pişirme Tekniği: Et Türlerinin Marinasyonlarla Etkileşimi
Project Supported by Higher Education Institutions
Ceylan Z. (Executive), Okat Ç., Koç P., Ünal K., Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M.
Scientific Refereeing
January 2022
January 2022Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Other Indexed Journal
June 2020
June 2020Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
Other Indexed Journal
December 2019
December 2019DİGİTAL ÇAĞDA İŞLETMECİLİK DERGİSİ
Other Indexed Journal
November 2019
November 2019INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH
Other Indexed Journal
October 2019
October 2019INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Other Indexed Journal
Jury Memberships
August-2020
August 2020Post Graduate
Post Graduate - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
June-2020
June 2020