Asst. Prof. Çinuçen Okat


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dal


Research Areas: Social Sciences and Humanities

Metrics

Publication

33

Project

2

Thesis Advisory

1

Open Access

3
UN Sustainable Development Goals

Biography

1977 yılında Ödemiş/İZMİR’de doğan Çinuçen OKAT,  ilk, orta ve lise eğitimini Ödemiş’te tamamladıktan sonra 2000 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2001 Yılında eğitim ve yurt dışı mesleki tecrübe edinmek için gittiği Londra’da İngilizce dil eğitiminin yanında 2005 yılında Scholl of Techonology&Management-London okulunda İşletme Yönetimi Postgraduate Diploma programını tamamlamıştır. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çinuçen Okat,  aynı Üniversitede 2019 yılında Turizm İşletmeciliği Anabilim dalında Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisinde Algılanan Gıda Güvenliğinin Rolü konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Çinuçen Okat’ın 1997 yılında turizm sektöründe başladığı mesleki hayatında, Çırağan Palace  Hotel Kempiski, Holiday İnn London Heatrow ve BTA  Catering  gibi uluslararası ve ulusal kurumlarda yöneticilik pozisyonlarında 20 yıl üzeri sektör deneyimi vardır. 2015 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde, 2 yıl süre ile yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Çinuçen Okat, 2020 yılından itibaren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında yiyecek içecek işletmeciliği, gıda güvenliği ve gastronomi ile ilgili konular bulunmaktadır. 

Education Information

2015 - 2019

2015 - 2019

Doctorate

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey

2009 - 2015

2009 - 2015

Postgraduate

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Turkey

1996 - 2000

1996 - 2000

Undergraduate

Canakkale Onsekiz Mart University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksek Okulu, Turkey

Dissertations

2019

2019

Doctorate

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBARIN DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİNDE ALGILANAN GIDA GÜVENLİĞİNİN ROLÜ

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

2015

2015

Postgraduate

OTEL İŞLETMELERİNİN YİYECEK ve İÇECEK BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: İZMİR İL MERKEZİNDE BEŞ YILDIZLI OTELLERE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Dokuz Eylul University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2005

2005

Business Administration

Other

London School of Technology Management, İngiltere

2004

2004

General English

Foreign Language

London English Language Academy, İngiltere

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Titles / Tasks

2020 - Continues

2020 - Continues

Assistant Professor

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Managerial Experience

2022 - Continues

2022 - Continues

Head of Department

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - Continues

2022 - Continues

Head of Department

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2021 - Continues

2021 - Continues

Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Fakülte Kurulu Üyesi

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Head of Department

Van Yüzüncü Yil University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Courses

Postgraduate

Postgraduate

Gastronomi ve Yemek Kültürü

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Destinasyon Yönetimi

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi

Postgraduate

Postgraduate

Sürdürülebilir Restoran Yönetimi

Postgraduate

Postgraduate

Gastronomi Turizmi

Undergraduate

Undergraduate

Gastronomiye Giriş

Postgraduate

Postgraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeni Eğilimler

Undergraduate

Undergraduate

Food and Beverage Management

Undergraduate

Undergraduate

Mesleki İngilizce

Undergraduate

Undergraduate

Event Management

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Servisi

Advising Theses

Articles Published in Other Journals

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2023

2023

Comparison of Sarıkamış Ski Facility and Erciyes Ski Center, Salzburg (Saalbach-Hinterglemn) and Merano (Meran 2000) Ski Centers with the Benchmarking Method

Koç P., Okat Ç., Geçgin E.

9th International Congress on Humanities and Social Sciences in a Changing World, İzmir, Turkey, 8 - 10 April 2023, pp.35-43

2022

2022

The Social Life of Coffee: Turkey’s Local Coffees

Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M., Okat Ç.

2nd International Anatolian Conference on Coffee & Cocoa, Bogota, Colombia, 7 - 08 April 2022, pp.1-11 Creative Commons License

2021

2021

Examining the Food Consumption of Generations X and Y in Coronavirus Days

Okat Ç., Özer S., Uçkan Çakır M.

Managing Tourism Across Continents Conference, İstanbul, Turkey, 1 - 03 April 2021, pp.233-245 Creative Commons License Sustainable Development

2019

2019

Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi

BUCAK T., YİĞİT S., Okat Ç.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.28-35

2019

2019

Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire Turgutlu Köyü Çalışması

BUCAK T., BULGAN B., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.261-266

2019

2019

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019

2019

2019

Gıda Güvenliği Konusunda Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

Okat Ç., KOÇAK N.

5. Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Bandırma, Balıkesir, Turkey, 11 - 14 July 2019, pp.250-251 Sustainable Development

2017

2017

Assessing The Adıyaman Vintage (Kerge) Festivities in the Contex of Gastronomy Tourism

YEŞİLYURT H., YEŞİLYURT C., SABBAĞI Ç., Okat Ç.

3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, İzmir, Turkey, 6 - 08 December 2017, pp.74-84

Books & Book Chapters

2023

2023

BİTKİ ÖRTÜSÜ VE GASTRONOMİ

Okat Ç.

in: Gastro-Coğrafya, DİKER OĞUZ,TÜRKER NURAY,ALAEDDİNOĞLU FARUK,CANKÜL DURAN,TEMİZKAN RAHMAN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.18-37, 2023

2023

2023

YİYECEK İÇEÇEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ

OKAT Ç., KOÇAK N.

in: SOSYAL, BEŞERI VE İDARI BILIMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR XXI, Kısa Mustafa, Editor, EĞİTİM YAYINEVİ, Konya, pp.383-398, 2023

2022

2022

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GENEL BİR BAKIŞ

Bahçeci V., Okat Ç.

in: SÜRDÜRÜLEBİLİR YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, ÇİNUÇEN OKAT,PELİN KOÇ, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.27-46, 2022

2022

2022

YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ

Okat Ç., Taşkesen U. E.

in: Profesyonel Mutfak Yönetimi İnovatif Yaklaşım, ÜLKER CAN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.1-12, 2022

2022

2022

Güney Kore Sinemasında Politik Bir Silah: Yemek

Uçkan Çakır M., Koç P., Okat Ç.

in: Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, Osman ÇULHA, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.197-220, 2022

2021

2021

EGE MUTFAĞINDAN ÇİPURA VE LEVREK

Okat Ç.

in: DENİZDEN GASTRONOMİYE, ZAFER CEYLAN,ESRA DOĞU BAYKUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.45-56, 2021

2021

2021

MÜŞTERİ ŞİKÂYETLERİ YÖNETİMİ

Okat Ç., Uçkan Çakır M.

in: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ YÖNETİMİ, CAN ÜLKER,OKAT ÇİNUÇEN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.81-104, 2021

2021

2021

HİJYEN ve SANİTASYON

OKAT Ç.

in: TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ, GEÇKİN EROL, BALTACI MAHMUT, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.38-55, 2021

2020

2020

Rekreasyonda Güncel Trend ve Gelişmeler

Okat Ç., Kömürcü S.

in: REKREASYON: TARİHSEL GELİŞİM, TEORİLER, FARKLI ALANLARLA İLİŞKİLER VE GÜNCEL GELİŞMELER, Yağmur Yenal,Gaberli Ümit, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.149-160, 2020

2020

2020

Brüksel, Marsilya, Nice

Okat Ç.

in: 1 ADIM 23 SEYYAH 68 ROTA, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.300-311, 2020

2020

2020

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

in: GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Aydın Ş.,Çoban Ö.,Karakuş Y.,Çalışkan N., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.193-200, 2020

Episodes in the Encyclopedia

Scientific Refereeing

January 2022

January 2022

Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research

Other Indexed Journal

June 2020

June 2020

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Other Indexed Journal

December 2019

December 2019

DİGİTAL ÇAĞDA İŞLETMECİLİK DERGİSİ

Other Indexed Journal

November 2019

November 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH

Other Indexed Journal

October 2019

October 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES

Other Indexed Journal



Jury Memberships

August-2020

August 2020

Post Graduate

Post Graduate - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

June-2020

June 2020

Academic Staff Examination

Academic Staff Examination - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi