Eğitim Bilgileri
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Özalp Meslek Yüksekokulu, Gıda İşletme Bölümü
Yönetimsel Görevler
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2012
2009 - 2012Sorumlu Yönetici (Gıda Mühendisi)
Başak Birlik Gıda Sanayi Ticaret A.Ş., Sorumlu Yönetici (Gıda Mühendisi)
2009 - 2011
2009 - 2011Ticari Kuruluş Özel, Başak Birlik Gıda Sanayi A.Ş.
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. A Novel Solution to Enhance the Oxidative and Physical Properties of Cookies Using Maltodextrin-Based Nano-Sized Oils as a Fat Substitute
Meral R., Ekin M. M., Ceylan Z., Alav A., Kına E.
ACS Omega
, cilt.10, sa.22, ss.23111-23120, 2025 (SCI-Expanded)
2022
20222. The nanoemulsions: A new design and fat-reducing strategy for the bakery industry. Their effects on some quality attributes of fat-reduced cakes
Meral R., Ekin M. M., Kutlu N., Erim Köse Y.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20223. A new application for the valorisation of pomegranate seed oil: nanoencapsulation of pomegranate seed oil into electrospun nanomats for food preservation
Kutlu N., Meral R., Ekin M. M., Erim Köse Y., Ceylan Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.2, ss.1074-1082, 2022 (SCI-Expanded)
2021
20214. A new application for the valorization of pomegranate seed oil: nanoencapsulation of pomegranate seed oil into electrospun nanomats for food preservation
Kutlu N., Meral R., Ekin M. M., Erim Köse Y., Ceylan Z.
International Journal Of Food Science And Technology
, cilt.57, sa.3, ss.1-7, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20215. A novel nanotechnological strategy for obtaining fat-reduced cookies in bakery industry: Revealing of sensory, physical properties, and fatty acid profile of cookies prepared with oil-based nanoemulsions
Ekin M. M., Kutlu N., Meral R., Ceylan Z., Cavidoğlu İ.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Bazı Fermente Ürünlerde Gastrointestinal Sindirim Koşulları Öncesi ve Sonrası Laktik Asit Bakteri Miktarının Belirlenmesi
Alav A., Ekin M. M.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.3, ss.1002-1011, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
20212. Geleneksel ve Yenilikçi Paketleme Teknolojileri: Balıketi Muhafazasında Potansiyel Kullanımı
Kutlu N., Ekin M. M., Ceylan Z., Meral R.
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20213. Covıd-19 Pandemi Sürecinde Bireylerin Beslenme Alışkanlığında Meydana Gelen Değişimin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Kutlu N., Ekin M. M., Alav A., Ceylan Z., Meral R.
IJoSPER
, cilt.8, sa.1, ss.173-187, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. A RESEARCH ON DETERMINING THE CHANGE IN THE NUTRITIONAL HABIT OF INDIVIDUALS DURING THE COVID-19 PANDEMIA PERIOD
Kutlu N., Ekin M. M., Alav A., Ceylan Z., Meral R.
International Symposium on Global Pandemics and Multidisciplinary Covid-19 Studies, Ankara, Türkiye, 20 - 21 Mart 2021, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. THE EFFECT OF EDIBLE HYDROGEL FILMS PREPARED BY POMEGRANATE SEED OIL-LOADED NANOEMULSION ON MICROBIAL SPOILAGE OF FISH FILLETS
Ekin M. M., ALAV A., Meral R., Ceylan Z.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT, Van, Türkiye, 20 Aralık 2019 - 22 Ocak 2020, ss.6-8, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. NANOBİYOTEKNOLOJİ GIDA GÜVENLİĞİ-BESLENME- MALİYET- REGÜLASYONLAR
CEYLAN Z., MERAL R., SAYGI Y. B., SEVEN AVUK H., ALTAN C. O., EKİN M. M., et al.
Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II, Doç. Dr. Zafer CEYLAN - Doç. Dr. Raciye MERAL - Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, Editör, Sidas Medya, ss.1-26, 2023
Desteklenen Projeler
2020 - 2022
2020 - 2022Çeşitli Yağlarla Üretilen Nanomateryallerin Karekterizasyonu ve Diyet Bisküvi Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Meral R. (Yürütücü), Ekin M. M., Ceylan Z.
2020 - 2021
2020 - 2021Yağı Azaltılmış Kek Üretimi İçin Yeni Bir Strateji Yağ İçeren Nanomateryaller ile Kek Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Meral R. (Yürütücü), Ekin M. M., Kutlu N.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2022
Mayıs 2022JOURNAL OF ADVANCED RESEARCH İN NATURAL AND APPLİED SCİENCES (ONLİNE)
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019