Öğr. Gör. Özlem Soysona Ar


Özalp Meslek Yüksekokulu, Gıda İşletme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: ozlemsoysonaar@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 435 712 2637 Dahili: 23800
Fax Telefonu: +90 432 712 2541
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/ozlemsoysonaar
Ofis: Özalp Meslek Yüksekokulu
Posta Adresi: Özalp Meslek Yüksekokulu

Metrikler

Yayın

7

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Farklı kurutma yöntemleriyle elde edilen yoğurt tozunun depolanması ve rekonstitüe ayran üretiminde kullanımı Sürdürülebilir Kalkınma

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2023

2023

ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROSKOPİSİ AAS TEKNİĞİ VE UYGULAMA PRENSİPLERİ

Mesleki Eğitim

LABAKADEMİ WEBİNAR

2021

2021

PAS 220 ÖN KOŞUL (GEREKSİNİM) PROGRAMLARI

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

GLOBAL GAP- İYİ TARIM UYGULAMALARI

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

ORGANİK TARIM

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

GENEL GIDA ANALİZLERİ

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

GIDA SAVUNMASI

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

BRC UYGULAMALARI

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

HELAL GIDA

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

GIDA İŞLETMELERİNDE KALİTE

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

IFS UYGULAMALARI

Mesleki Eğitim

Kırklareli Üniversitesi

2021

2021

YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ/HİGH PERFORMANCE LİQUİD CHROMATOGRAPHY (HPLC) EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

Konya Teknik Üniversitesi

2021

2021

USTA ÖĞRETİCİ ORYANTASYON KURS PROGRAMİ

Mesleki Kurs

Van/ Tuşba Halk Eğitim Merkezi

2021

2021

GIDA VE SU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ

Mesleki Kurs

Van/ İpekyolu Halk Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Özalp Meslek Yüksekokulu, Gıda İşletme Bölümü

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

CEVİZLİ, ANTEP FISTIKLI VE KARAMELLİ KAYMAK ÜRETİMİ

Bağlayıcı E., Soysona Ar Ö., Ocak E.

8th INTERNATIONAL MARDIN ARTUKLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Mardin, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2022, ss.945-957, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

LİPOZOMLARIN YAPISI, ÖZELLİKLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI

Soysona Ar Ö., Ocak E., Alaca K., Baştürk A.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.306-325, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

LAVANTA UÇUCU YAĞLARININ KİMYASAL BİLEŞİMİ VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ

Alaca K., Baştürk A., Soysona Ar Ö., Ocak E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.76-77, (Özet Bildiri)

2020

2020

FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİYLE ELDE EDİLEN YOĞURT TOZUNUN DEPOLANMASI VE REKONSTİTÜE AYRAN ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Soysona Ar Ö., Ocak E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.78-81, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Lactose, Lactose Derivatives and Usage Areas

Soysona Ar Ö., Ocak E.

İnternational Agricultural Science Conress , Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.347, (Özet Bildiri)

2018

2018

Antifreeze Proteins

Soysona Ar Ö., Ocak E.

İnternational Agricultural Science Conress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.289, (Özet Bildiri)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

04 Haziran 2022 - 06 Haziran 2022

04 Haziran 2022 - 06 Haziran 2022

8. İNTERNATİONAL MARDIN ARTUKLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE

Katılımcı

Mardin-Türkiye

13 Kasım 2020 - 15 Kasım 2020

13 Kasım 2020 - 15 Kasım 2020

5. İNTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT

Katılımcı

Ankara-Türkiye

13 Kasım 2020 - 15 Kasım 2020

13 Kasım 2020 - 15 Kasım 2020

5. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT

Katılımcı

Ankara-Türkiye

09 Mayıs 2018 - 12 Mayıs 2018

09 Mayıs 2018 - 12 Mayıs 2018

INRETNATIONAL AGRICULTURAL SCİENCE CONGRESSSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Van-Türkiye