- 
                            2020 - 2021 Keçi sütlerinde inek ve koyun sütü varlığının belirlenmesinde yöntem karşılaştırmasıYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Tuncay R. M. (Yürütücü), Sancak Y. C. 
- 
                            2020 - 2021 UHT Sütlerde ve UHT Organik Sütlerde Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması
- 
                            2019 - 2021 Van’da Pişirilmiş Olarak Tüketime Sunulan Tavuk Döner Kebaplarının Mikrobiyolojik Kalitesinin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans Sancak Y. C. (Yürütücü), ORMANLI R., İşleyici Ö. 
- 
                            2018 - 2021 Broiler karma yemlerinde farklı dozlarda Organik Pecan Shell kullanımının besi performansı üzerine etkisinin araştırılmasıYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Karadaş F. (Yürütücü), Kor D., Karageçili M. R., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M., et al. 
- 
                            2019 - 2020 Van'ın İncisi: İnci Kefali ve Beslenmede Önemi
- 
                            2019 - 2020 Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleriYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Tuncay R. M. (Yürütücü), İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C. 
- 
                            2019 - 2019 Kırmızı Pul Biberlerde Aflatoksin B1, B2, G1, G2 Varlığının Araştırılması
- 
                            2017 - 2018 Van Piyasasında Satışa Sunulan Sütlerin Hijyenik Kalitesi
- 
                            2015 - 2018 Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Süresince Canlılığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
- 
                            2017 - 2017 Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELİSA Tekniği ile AraştırılmasıYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer İşleyici Ö. (Yürütücü), Tuncay R. M., Sancak Y. C. 
- 
                            2009 - 2017 Dondurulmuş ve +4Cde Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L.) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
- 
                            2015 - 2016 6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni KongresiYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer Sancak Y. C. (Yürütücü), Güneş R. M., İşleyici Ö. 
- 
                            2009 - 2010 Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
- 
                            2008 - 2010 Van İlinde Satışa Sunulan Hazır Köftelerden Listeria türlerinin varlığıYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi İşleyici Ö. (Yürütücü), Sancak Y. C., Güneş R. M., ATLAN M. 
- 
                            2007 - 2009 Dondurulmuş Olarak ve +4 Cde Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus tariicihi, Palas 1811)Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Ekici K. (Yürütücü), Sağun E., SANCAK H., İşleyici Ö., Yörük İ. H., Sancak Y. C. 
- 
                            2006 - 2008 Çiğ Süt ve Otlu peynirlerde Escherichia coli O157:H7 nin VarlığıYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Sancak Y. C. (Yürütücü), İşleyici Ö., CANSANCAK H., DURMAZ H. 
- 
                            2003 - 2004 Bazı Sütlü Gıdalarda S. aureus'un İzolasyonu, Termonükleaz Aktivitesi ve Enterotoksijenik Özelliklerinin Araştırılması
- 
                            2003 - 2004 Bazı Sütlü Tatlıların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi
- 
                            2001 - 2004 Bazı hayvansal kökenli gıdalarda Listeria monocytogenes aranması
- 
                            2000 - 2004 Vanda çiğ olarak tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı
- 
                            2001 - 2003 Vanda satışa sunulan ızgaralık etlerin hijyenik kalitesiYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Sağun E. (Yürütücü), İşleyici Ö., Sancak Y. C., ALİŞARLI M. 
- 
                            1999 - 2000 Otlu Peynirde S. aureus Suşların Enterotoksin Üretime ve Gelişime Yetenekleri
- 
                            1997 - 1999 Taze et ve hazır kıymalarda listeria türlerinin izolasyonuYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi Sağun E. (Yürütücü), Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K. 
- 
                            1995 - 1996 Otlu peynirlerin kimyasal kompozisyonu, su aktivitesi (Aw) değeri ve mikroorganizmalar arasındaki ilişki
- 
                            1995 - 1996 Van bölgesinde tüketime sunulan salam ve sosislerin fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik niteliklerinin incelenmesi
- 
                            1994 - 1996 Van bölgesinde tüketime sunulan fermente Türk sucuklarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik niteliklerinin incelenmesi
- 
                            1991 - 1994 Van otlu peynirlerinde Brucella varlığı ve dayanma süresi üzerine çalışma
- 
                            1991 - 1991 Vanda tüketime sunulan kıymaların bakteriyolojik kalitesi
 
                