Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji
Metrikler

Yayın

138

Atıf (WoS)

298

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

347

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

20

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Biyografi

1964 yılında doğdu. 1982 yılında Denizli Teknik Lisesinden mezun oldu. 1986 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümünü bitirdi. 1990 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında burslu öğrenci olarak yurtdışında Doktora eğitimini yapma hakkını kazanarak Kansas State Üniversitesi ‘Grain Science and Industry’ bölümünde doktora eğitimine başladı. “Meslek Doktoru” unvanını 1996 yılında aldıktan sonra kısa bir süre unvanını aldı.

Ağustos 1997' de misafir araştırmacı olarak Kansas State Üniversitesi ve Amerika Tarım Bakanlığı Hububat Üretimi, Pazarlama ve Araştırma merkezinde ortak çalışmalarda bulundu. 2000 yılında Doçent unvanını aldı. 2008 yılında ise Profesör kadrosuna ve 2009 yılında ise Bölüm Başkanlığına atandı. 2011-2015 yılları arasında Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığını yürüttü.

TÜBİTAK, TMMO-GMO gibi kuruluşlarda birçok komisyon ve kurullarda görev alarak hakemlik, izleyicilik, panel üyeliği ve etik kurul üyeliği yaptı. Üniversite ve Fakülte bünyesinde, 2010-2015 yılları arasında yoğun olmak üzere, özellikle eğitim, etik ve planlama alanlarında olmak üzere aktif görevlerde bulundu ve üst kurullarda görev yaptı. Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Mühendislik Eğitimi, Akreditasyon alanlarında Ulusal ve Uluslararası düzenlenen 20'nin üzerinde bilimsel etkinliğe katıldı. Danışmanlığında lisansüstü düzeyde tamamlanmış 12 Yüksek Lisans tezi ve 4 Doktora tezi bulunmaktadır. Fonksiyonel ve kalorisi azaltılmış tahıl ürünlerinde ürün geliştirme ve optimizasyonu, kalite kriterlerinin belirlenmesi ve ürün reolojisi konularında önemli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış, bilimsel etkinliklerde sunulmuş 120 bilimsel yayını, tamamlanmış 2 uluslararası ve 18 ulusal projesi bulunmaktadır. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği bölüm başkanlığını görevini yürütmekte olup ve bölümde eğitim öğretim ve bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İletişim
Web Sayfası
http://aves.yyu.edu.tr/isdogan
İş Telefonu
+90 432 444 5065 Dahili: 21155
Fax Telefonu
+90 432 225 1730
Ofis
Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Posta Adresi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 65080 Zeve Kampüsü, Tuşba, VAN