Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Gıdalarda Monosodyum Glutomat ve Endişeler

Ekoloji Magazin , cilt.26, sa.2, ss.22-27, 2010 (Hakemsiz Dergi)

Factors Affecting Cookie Quality

Gıda Teknolojisi , cilt.3, sa.3, ss.72-76, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Antioxidant Activity and Phenolic Compounds of Bread Including Pomegranate Seed

15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.365, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Evaluation of Quality, Antioxidant Activity and Phenolic Composition of Bread Including onion Powder

15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.318, (Özet Bildiri)

Functional Properties of Sprouted Wheat

15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.381, (Özet Bildiri)

The effects of Rheum ribes L. on quality properties of bread

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.467, (Tam Metin Bildiri)

Zerfet

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.104, (Tam Metin Bildiri)

Innovations in traditional foods and consumer preferences

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.53, (Özet Bildiri)

Optimization of gluten-free wafers with buckwheat flour and potato starch

10th AISTEC Conference "GRAINS FOR FEEDINGTHE WORLD", Milan, İtalya, 1 - 03 Temmuz 2015, ss.61, (Özet Bildiri)

Kurutma Teknolojisinde Matematiksel Modellemenin Kullanımı ve Önemi

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.127, (Tam Metin Bildiri)

Tarhana Kurutma Yöntemleri ve Besin İçeriği Üzerine Etkileri

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.151, (Tam Metin Bildiri)

Kahramanmaraş İlinde Üretimi Yaygın Bazı Gıdalarda Kullanılan Kurutma Teknikleri

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.135, (Tam Metin Bildiri)

Çörek otu katkısının ekmeğin kalite özellkleri, antioksidan aktivitesi ve fenolik profili üzerine etkisi

İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi,, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.68, (Özet Bildiri)

Traditional Turkish Dessert: Tulumba

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.620, (Tam Metin Bildiri)

Traditional Top (Flat-ball) Tarhana of Tavas

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.230, (Tam Metin Bildiri)

Importance of food safety after eartquake

2013 International Van Earthquake Symposium, Van, Türkiye, 23 - 27 Ekim 2013, ss.194, (Tam Metin Bildiri)

Tahıllarda ß-Glukan ve Beslenme

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.496, (Tam Metin Bildiri)

Nar Çekirdeğinin Antioksidan Aktivitesi ve Toplam Fenolik Madde Miktarı

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.145, (Özet Bildiri)

Tahıl Kaynaklı ß-Glukanların Gıdalarda Ürün Özelliklerine Etkileri

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.55, (Tam Metin Bildiri)

ß-Glukanların Bazı Fizikokimyasal Özellikleri

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.498, (Tam Metin Bildiri)

Tahıllarda ß-Glukanın Sağlığa Etkisi

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.497, (Tam Metin Bildiri)

Siirt Taş Ekmeği

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.681-683, (Tam Metin Bildiri)

Geleneksel Gıdalarda Uygulanan Geleneksel Muhafaza Yöntemleri

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.714, (Özet Bildiri)

Bitlis Yöresinde Tandır Üretimi ve Üretilen Tandırların Mineral İçerikleri

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.93-96, (Tam Metin Bildiri)

Hakkari Yöresine Has Bir Lezzet: Doğaba

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.710-711, (Tam Metin Bildiri)

Bitlis Yöresinde Tandır Ekmeği Üretimi

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.743-744, (Tam Metin Bildiri)

Uşkunun Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Kompozisyonu

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.777, (Özet Bildiri)

Unlu Mamullerde Risk Yönetimi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.267, (Tam Metin Bildiri)

Arpa Ununun Fonksiyonel Tahıl Ürünlerinde Kullanımı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.103, (Tam Metin Bildiri)

Sarımsak Tozunun Hamur ve Ekmek Özellikleri Üzerine Etkisi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.101, (Tam Metin Bildiri)

Effects of Microwave and Hot-Air Popper Methods on Some Characteristiıcs of Popcorn

Euro Food Chem XVI (Translating food chemistry into health benefits), Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, ss.125, (Tam Metin Bildiri)

Determination of Partial Baking Time For Cake

Euro Food Chem XVI (Translating food chemistry into health benefits), Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, ss.122, (Tam Metin Bildiri)

The Effects of Flaxseed on Quality and Antioxidant Activity of Bread

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.702, (Tam Metin Bildiri)

Carob As a Feedstock for the Production of Several Products

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-882, (Tam Metin Bildiri)

Carob: chemical composition and applicationc in Industry

International Food Congress Novel Approches inFood Industry NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-881, (Tam Metin Bildiri)

Gıda Güvenliği Açısından Bazı Besinlerin Pişirilmesinde Yüksek Rakım ve Farklı Basıncı Etkisi

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Aralık 2010, ss.72, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Unlu Mamullerinin Üretiminde Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamaları

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Aralık 2010, ss.57, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Formula optimization of gluten free cake with chestnut flour

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.138, (Tam Metin Bildiri)

Determination of rheological properties of flour using texture analyzer and comparation of results with extensograph values

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.387, (Tam Metin Bildiri)

Blueberry as a functional ingredient in gluten-free cake production

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.163, (Tam Metin Bildiri)

Formula optimization of gluten-free cake with corn flour and potato starch

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.164, (Tam Metin Bildiri)

Determination of stickiness values of different flour combinations

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.385, (Özet Bildiri)

Organik ve Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Gıdalarda Sekonder Metabolitler

International Conference on Organic Agriculture in Scope of Environmental Problem, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 3 Temmuz - 07 Ekim 2010, ss.156, (Tam Metin Bildiri)

Kars Yöresinde Geleneksel Olarak Üretilen Bazı Unlu Mamuller

1st International food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.540-542, (Tam Metin Bildiri)

Kars Yöresel Yemeği Hangel

1st International food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.990-992, (Tam Metin Bildiri)

Unlu mamullerde pestisit kalıntıları

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.141-146, (Tam Metin Bildiri)

Kısmi pişirilmiş unlu mamullerin üretimi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.501-505, (Tam Metin Bildiri)

Kimyasal Kabartılan Ürünlerde Kabartma Asitlerinin Fonksiyonel Özellikleri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.457, (Tam Metin Bildiri)

Fonksiyonel Öneme Sahip Doğal Bileşenlerin Unlu Mamullerin Üretiminde Kullanımı

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.451-51, (Tam Metin Bildiri)

Ekmek Makinesinde Farklı Bileşen Seviyelerinin Ekmek Kalite Özelliklerine Etkisi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.455, (Tam Metin Bildiri)

Wheat and Oat As an Antioxidant

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.153, (Tam Metin Bildiri)

Effects of Maillard Reaction on Antioxidant Activity

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan - 26 Ağustos 2008, ss.154, (Tam Metin Bildiri)

Multiple Response Optimization for The Development of Reduced Fat Cake

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.87, (Özet Bildiri)

Dough Spread and Microwave Baking Test for Breadmaking

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.170, (Tam Metin Bildiri)

Van İlinde Serbest Tipte Ekmek Üreten Fırınların Genel Değerlendirmesi

Hububat 2006 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2006, ss.366-373, (Tam Metin Bildiri)

Buğdayda Bulunan Antioksidan Maddeler

Hububat 2006 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2006, ss.324-330, (Tam Metin Bildiri)

Gıdalarda Akrilamid ve Önemi

9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.629-631, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

An evaluation of colour measurements of coated fish fillets throughout the processing

Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.158, (Tam Metin Bildiri)

Effect of moisture content of popcorn on popping qualities

Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.157, (Tam Metin Bildiri)

The importance of acrylamid formation in fried, baked and cooked foods

Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.145, (Tam Metin Bildiri)

As a Tool Response Surface Methodology (RSM) in a New Product Development

Itafe’03 – International Congress on Information Technology in Agriculture, Food and Environment, İzmir, Türkiye, 7 - 10 Ekim 2003, ss.483-488, (Tam Metin Bildiri)

Unların Ağartılmasında Benzoil Peroksidin Kullanımı

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2003, ss.695-705, (Tam Metin Bildiri)

Düşük Kalorili Kek Üretiminde Karşılaşılan Problemler

1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, ss.795-799, (Tam Metin Bildiri)

Hamurda gaz tutulmasını kontrol eden faktörler

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2003, ss.701-708, (Tam Metin Bildiri)

Gıdalara Yenilebilir Kaplama Uygulamalarında Süt Ürünlerinin Kullanım Olanakları

SEYES 2003-Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.251-256, (Tam Metin Bildiri)

Bisküvi üretiminde kalite kriteri olarak renk ölçümüne yeni bir yaklaşım

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2003, ss.357-362, (Tam Metin Bildiri)

Yeni Ürün Geliştirmede Gıda Bileşenlerinin ve Fonksiyonlarının Rolü

SEYES 2003-Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 Mayıs - 23 Mart 2003, ss.195-200, (Tam Metin Bildiri)

Gofret üretiminde bileşenlerin ve proses aşamalarının rolü

Hububat 2000 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.311-318, (Tam Metin Bildiri)

Kaplama ürünlerde tahıl unlarının kullanımı

Hububat 2000 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.441-450, (Tam Metin Bildiri)

Farklı Patates Çeşitlerinin Renk Parametrelerinin Cips Rengine Etkisi

III. Ulusal Patates Kongresi, İzmir, Türkiye, 23 - 27 Eylül 2002, ss.415-422, (Tam Metin Bildiri)

Tarımsal Ürünlerde Katı ve Sıvı Partiküller İçin Büyüklük Analizi ve Ölçüm Teknikleri

Tarımsal Mekanizasyon 20. Ulusal Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2001, ss.285-290, (Tam Metin Bildiri)

Bazı Yağ İkamelerinin Düşük Kalorili Unlu Mamullerde Kullanımı

Üretimden Tüketime Diyet Gıdalar Sempozyumu, TÜBİTAK ve İSO, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Şubat 1999, ss.130-137, (Tam Metin Bildiri)

Effect of Various Storage Conditions on Malt Amylase Activity

81th AACC Annual Meeting, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 15 - 19 Eylül 1996, ss.88, (Tam Metin Bildiri)

An Assay for Fungal Alpha Amylase Using The Rapid Visco-Analyser

80th AACC Annual Meeting, San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri, 5 - 09 Kasım 1995, ss.110, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar

Gıdaların İşlenmesi ve Muhafazası

Kırsal Alanda Çiftçi Eğitimi, Suphi Deniz, Editör, Saray Kaymakamlığı Köylere Hizmet Mavi Göl Yayınları, Van, ss.185-204, 2008

Special food ingredients from cereals

Handbook of Cereal Science and Technology, Karel Kulp, Joseph G. Ponte, Editör, Crc Press, New York, ss.754-776, 2000

An Assay for Fungal Alpha Amylase Using The Rapid Visco-Analyser

Applications of Rapid Visco-Analyser, Walker, CE, Hazelton, JL, Editör, Newport Scientific, Warriewood, ss.67-72, 1996
Metrikler

Yayın

138

Atıf (WoS)

298

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

347

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

20

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları