Desteklenen Projeler
-
2019 - 2020 KATI-FAZ MİKROEKSTRAKSİYON TEKNİĞİNİN GIDALARIN ANALİZİNDE KULLANIMI
-
2019 - 2020 Soğuk Pres ve Çözücü Ekstraksiyon Yöntemlerinin Çörek Otu ve Keten Tohumu Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2018 - 2018 Soğuk Pres Yöntemi İle Çörek Otu Ve Keten Tohumu Yağlarının Eldesi
-
2017 - 2018 Stabilizasyon Yöntemlerinin Ruşeym Ve Ruşeym Yağının Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2017 - 2017 Soğuk Pres Yöntemi İle Yağ Eldesi
-
2016 - 2017 Mısırözü Ve Zeytin Yağlarında Hegzanal Tayini
-
2016 - 2017 Gaz Kromatografisi Ve Spektrofotometre Cihazlarının Etkinliğinin Artırılması
-
2015 - 2017 Otlu peynir yapımında kullanılan bitkilerin salamura işlemine bağlı olarak uçucu bileşenleri ve antioksidant aktivitelerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M.
-
2014 - 2015 Katı Faz Mikroekstraksiyon Yöntemi ile Hegzanal Tayini
-
2014 - 2015 Askorbil Palmitat'ın Ayçiçeği Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
-
2013 - 2014 Kimyasal İnteresterifikasyon ve Askorbil Palmitatin Yağların Peroksit, Anisidin ve Hegzanal Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2009 - 2011 Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, Sıcaklık ve Sürenin Yağların Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri
-
2008 - 2010 İnteresterifikasyonun Pamuk ve Zeytin Yağının Tokoferol, Karoten, Yağ Asidi Bileşimi ve Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
-
2006 - 2009 Farklı Ambalaj Materyalleri ve Depo Koşullarının Ceviz İçi Bileşimine Etkisi
-
2005 - 2007 Türkiye'de Yetiştirilen Bazı Ceviz Çeşitlerinin Bileşimi ve Farklı Ambalaj Materyalleri ile Farklı Depo Koşullarının Ceviz İçi Bileşimine Etkisi
-
2003 - 2005 Van gölü havzasında farklı yörelerde yetiştirilen cevizlerin yağ içeriği, yağasidi bileşimi,tokoferol ve mineral madde içerikle.
-
2002 - 2004 interesterifiye katı ve sıvı yağlarının oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
-
2000 - 2002 Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
-
1999 - 2001 Şeker Pancarı Lifi ve İnteresterifiye Yağların Düşük Yağlı Sosis-Salam Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
-
1999 - 2001 Yemeklik Yağ Sanayinde Ürün ve Kalite Geliştirme Üzerine Araştırmalar