Eğitim Bilgileri
2003 - 2010
2003 - 2010Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
1999 - 2002
1999 - 2002Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
1995 - 1999
1995 - 1999Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
TUTUKLANMIŞ LİPAZ GELİŞTİRİLMESİ VE BİYODİZEL ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
2002
2002Yüksek Lisans
SOĞUKTA DEPOLANAN SÜTLERE AŞILANAN BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN SÜTTEKİ LİPOLİZE KATKILARI
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2018
2012 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2010 - 2012
2010 - 2012Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği , Gıda Mühendisliği
2002 - 2010
2002 - 2010Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği , Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
Akademi Dışı Deneyim
2000 - 2002
2000 - 2002Ticari Kuruluş Özel, Tadsan Yemek Fabrikası
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Kefir Kültüründen Kefiran Egzopolisakkaritinin İzolasyonu, Saflaştırılması ve Karakterizasyonu
Öndül E.
M.İNAL(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2014
2014Gliserol: Biyodizel Üretim Sürecinde Önemli Bir Yan Ürün
Öndül E., Dizge N.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi * , cilt.19, ss.75-79, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Immobilization of Candida antarctica A and Thermomyces lanuginosus lipases on cotton terry cloth fibrils using polyethyleneimine
Ondul E., Dizge N., ALBAYRAK N.
COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
, cilt.95, ss.109-114, 2012 (SCI-Expanded)
2006
2006The contribution of herbs to the accumulation of histamine in "Otlu" cheese
Ekici K., Coskun H., Tarakci Z., Ondul E., Sekeroglu R.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.30, sa.3, ss.362-371, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Development of lipolysis in homogenised culture added Kashar cheeses
COSKUN H., Tuncturk Y., Ondul E., YARIMBATMAN S.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.83, sa.4, ss.405-408, 2006 (SCI-Expanded)
2004
2004Keçi Sütü ve İnsan Beslenmesindeki Önemi
Coşkun H., Öndül E.
Gıda , cilt.29, ss.411-418, 2004 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2003
2003Fonksiyonel süt ürünlerinin bazı hastalıkları iyileştirmedeki etkileri
Coşkun H., Öndül E.
bilimsel gıda dergisi , cilt.4, ss.31-34, 2003 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2016
2016Cold active lipases
Ondul E.
European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)
2016
2016A VALUE EXOPOLYSACCHARIDE FROM KEFIR GRAIN:KEFIRAN
Ondul E.
25th International ICFMH Conference - FoodMicro 2016, Dublin, İrlanda, 19 - 22 Temmuz 2016, ss.336, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Kefir and Kefiran Exopolysaccharide Produced by Kefir Grains
Ondul E.
International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.39, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Production of Ethanol by Fermentation of Cornstarch
Ondul E., Dizge N.
5 th International Cınference of Ecosystem ICE2015, Tiran, Arnavutluk, 5 - 08 Haziran 2015, ss.99, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Applications of White Rot Fungi for Wastewater Treatment in Textile Industry
Ondul E., Dizge N.
5 th International Conference of Ecosystem ICE2015, Tiran, Arnavutluk, 5 - 08 Haziran 2015, ss.98, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Glyserol as a by Product of Biodiesel Production
Ondul E., Dizge N., Inal M.
International Environmental Science Symposium of Van IESSV'2014, Van, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.222, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Kavut: A cereal Based Product
Ondul E.
The 2nd International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.264, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Van mutfağından bir tarif: Keledoş yemeği, yapımı ve besin değeri
Öndül E., Baştürk A.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Carob As a Feedstock for the Production of Several Products
Öndül E., Meral R., Yıldız Ö., Doğan İ. S.
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-882, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması,
Çoksöyler F. N., Özgökçe F., Ocak E., Yılmaz Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.
10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.48, (Özet Bildiri)
2008
2008Van ve Çevresinde Halkın Gıda Olarak Kullandığı Bitkiler,
Özgökçe F., Çoksöyler F. N., Ocak E., Yılmaz Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.
10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü,, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.68-69, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2015
2015Biocatalytic Production of Biodiesel from Vegetable Oils
Ondul E., Dizge N., Keskinler B., Albayrak N.
Biofuels - Status and Perspective, Ondul E., Dizge N., Keskinler B., Albayrak N., Editör, Intech, Rijeka, ss.21-37, 2015
2007
2007Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması
Çoksöyler F. N., Özgökçe F., Ocak E., Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.
İyi İşler Matbaacılık, İstanbul, 2007
2007
2007Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması
Çoksöyler F. N., Özgökçe F., Ocak E., Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.
İyi İşler Matbaacılık, İstanbul, 2007
Desteklenen Projeler
2015 - 2018
2015 - 2018Soğuk Aktif Lipaz İmmobilizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Öndül E. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Kefir granülünden kefiran ekzopolisakkaritinin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Öndül E. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2015
Mayıs 2015Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi.TÜTAD.
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2015
Nisan 2015Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.DÜFED.
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2014
Nisan 2014Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
SCI Kapsamındaki Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016European Biotechnology Congress
Katılımcı
Rîga-Letonya
01 Mart 2016 - 01 Mart 2016
01 Mart 2016 - 01 Mart 2016International Conference on Natural Science and Engineering
Katılımcı
-Türkiye
01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015
01 Haziran 2015 - 01 Haziran 20155th International Conference of Ecosystem ICE2015
Oturum Başkanı
Tirane-Arnavutluk
01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015
01 Haziran 2015 - 01 Haziran 20155. International Conference of Ecosystem ICE2015
Katılımcı
Tiranë-Arnavutluk
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar 4. Ulusal Çalıştayı
Katılımcı
Samsun-Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 20144. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010Kafkaslardan Adriyatik’e Uluslar arası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007
01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007I. Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu
Katılımcı
Samsun-Türkiye
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006
01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 20069. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bolu-Türkiye
01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005
01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005Gıda Kongresi
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004
01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004
01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 20048. Gıda Kongresi
Katılımcı
Bursa-Türkiye
01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003
01 Ekim 2003 - 01 Ekim 20033. Gıda Mühendisliği Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003
01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 27
h-indeksi (WOS): 2
Jüri Üyelikleri
Nisan-2016
Nisan 2016