Dr. Öğr. Üyesi Eda Öndül


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

20

Atıf (WoS)

27

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

30

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

2

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2010

2003 - 2010

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1999 - 2002

1999 - 2002

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri/Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

TUTUKLANMIŞ LİPAZ GELİŞTİRİLMESİ VE BİYODİZEL ÜRETİMİNDE KULLANILMASI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

2002

2002

Yüksek Lisans

SOĞUKTA DEPOLANAN SÜTLERE AŞILANAN BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN SÜTTEKİ LİPOLİZE KATKILARI Sürdürülebilir Kalkınma

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2018

2012 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2012

2010 - 2012

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği , Gıda Mühendisliği

2002 - 2010

2002 - 2010

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği , Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

Akademi Dışı Deneyim

2000 - 2002

2000 - 2002

Ticari Kuruluş Özel, Tadsan Yemek Fabrikası

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

BİYOTEKNOLOJİ

Yönetilen Tezler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2016

2016

Cold active lipases

Ondul E.

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri) identifier

2016

2016

A VALUE EXOPOLYSACCHARIDE FROM KEFIR GRAIN:KEFIRAN

Ondul E.

25th International ICFMH Conference - FoodMicro 2016, Dublin, İrlanda, 19 - 22 Temmuz 2016, ss.336, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Kefir and Kefiran Exopolysaccharide Produced by Kefir Grains

Ondul E.

International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.39, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Production of Ethanol by Fermentation of Cornstarch

Ondul E., Dizge N.

5 th International Cınference of Ecosystem ICE2015, Tiran, Arnavutluk, 5 - 08 Haziran 2015, ss.99, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Applications of White Rot Fungi for Wastewater Treatment in Textile Industry

Ondul E., Dizge N.

5 th International Conference of Ecosystem ICE2015, Tiran, Arnavutluk, 5 - 08 Haziran 2015, ss.98, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

Glyserol as a by Product of Biodiesel Production

Ondul E., Dizge N., Inal M.

International Environmental Science Symposium of Van IESSV'2014, Van, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.222, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Kavut: A cereal Based Product

Ondul E.

The 2nd International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.264, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Van mutfağından bir tarif: Keledoş yemeği, yapımı ve besin değeri

Öndül E., Baştürk A.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Carob As a Feedstock for the Production of Several Products

Öndül E., Meral R., Yıldız Ö., Doğan İ. S.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-882, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması,

Çoksöyler F. N., Özgökçe F., Ocak E., Yılmaz Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.

10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.48, (Özet Bildiri)

2008

2008

Van ve Çevresinde Halkın Gıda Olarak Kullandığı Bitkiler,

Özgökçe F., Çoksöyler F. N., Ocak E., Yılmaz Özkarslı Ş., Öndül E., Akbay M., et al.

10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü,, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.68-69, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2015 - 2018

2015 - 2018

Soğuk Aktif Lipaz İmmobilizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Öndül E. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

Kefir granülünden kefiran ekzopolisakkaritinin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Öndül E. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2015

Mayıs 2015

Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi.TÜTAD.

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2015

Nisan 2015

Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.DÜFED.

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2014

Nisan 2014

Colloids and Surfaces B: Biointerfaces

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

European Biotechnology Congress

Katılımcı

Rîga-Letonya

01 Mart 2016 - 01 Mart 2016

01 Mart 2016 - 01 Mart 2016

International Conference on Natural Science and Engineering

Katılımcı

-Türkiye

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

5th International Conference of Ecosystem ICE2015

Oturum Başkanı

Tirane-Arnavutluk

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

5. International Conference of Ecosystem ICE2015

Katılımcı

Tiranë-Arnavutluk

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar 4. Ulusal Çalıştayı

Katılımcı

Samsun-Türkiye

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

Kafkaslardan Adriyatik’e Uluslar arası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007

01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007

I. Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu

Katılımcı

Samsun-Türkiye

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

9. Gıda Kongresi

Katılımcı

Bolu-Türkiye

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

Gıda Kongresi

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004

01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

8. Gıda Kongresi

Katılımcı

Bursa-Türkiye

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

3. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003

01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu

Katılımcı

İzmir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 27

h-indeksi (WOS): 2

Jüri Üyelikleri

Nisan-2016

Nisan 2016

Tez Savunma (Doktora)

- Yüzüncü Yıl Üniversitesi