Doç. Dr. Emine Okumuş


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: emineokumus@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 432 225 1024 Dahili: 28189
Web: http://avesis.yyu.edu.tr/emineokumus/
Posta Adresi: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kat:3 B-Blok

Metrikler

Yayın

51

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

9

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

39

H-İndeks (Scopus)

4

Toplam Atıf Sayısı

48

Proje

7

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2021

2016 - 2021

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Nar elajitanenlerinin nanoenkapsülasyonu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Dr)

2016

2016

Yüksek Lisans

Doğal Renklendirici Siyah Havuç ve Kırmızı Pancar Suyu Konsantresi Kullanılarak Sürülebilir Peynir Üretimi

Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2023 - 2024

2023 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2016 - 2023

2016 - 2023

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Sürdürülebilir Kalkınma

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2016

2016

Peynirde Yağ Miktarı ve Önemi

Okumuş E., SIÇRAMAZ H.

Catering Guide , sa.57, ss.52-55, 2016 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

Ketojenik Diyetin Kanser Tedavisindeki Rolü ve Warburg Etkisi

Doğan D., MEYDAN İ., OKUMUŞ E., DEMİR C.

1. International Cyprus Scientific Researches and Innovation Congress, Kıbrıs (Kktc), 12 - 13 Nisan 2025, ss.18-19, (Özet Bildiri)

2024

2024

GASTRONOMİDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

OKUMUŞ E.

4. BİLSEL INTERNATIONAL KORYKOS SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mersin, Türkiye, 29 - 30 Kasım 2024, ss.729-744, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

BENEFICIAL EFFECTS OF FOOD WASTE ON HEALTH

Doğan D., OKUMUŞ E., MEYDAN İ.

SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.220-233, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Nasturtium officinale Ekstraktının Antioksidan ve Lipid Peroksidasyon İnhibisyon Aktivitesinin Belirlenmesi

Başak T., MEYDAN İ., OKUMUŞ E.

Van Yüzüncü Yıl University 2nd International Health Sciences Congress, Van, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2023, ss.233-237, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

NATURAL DISASTER AND FOOD SECURTY

OKUMUŞ E.

INTERNATIONAL ANTALYA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATIVE STUDIES CONGRESS-IV, Antalya, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2023, ss.923-932, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Gıda Güvenliği ve Büyük Veri (Big Data)

OKUMUŞ E.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 Kasım 2022, ss.637-647, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

USE OF SPORTS SUPPLEMENTS: ITS AIMS, BENEFITS AND SIDE EFFECTS

OKUMUŞ E.

AGRO INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, Ganja, Azerbaycan, 04 Haziran 2022, ss.467-478, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

COMPUTER VISION SYSTEMS AND FOOD APPLICATIONS

OKUMUŞ E.

IV - INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022, ss.546-558, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Effect of Different Solvent and Extraction Processes on Total Phenolic, Flavonoid, and Antioxidant Activity of D. lotus L.

OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.

KARADENİZ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.17-23, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

EFFECT OF DIFFERENT EXTRACTION CONDITIONS ON PRUNUS SPINOSA L. BIOACTIVE COMPOUNDS

OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.

KARADENİZ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.24-30, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Determination of the stability of antioxidant and total phenolic compounds in cream cheeses produced with black carrot, blackberry and beetroot juice concentrates

SIÇRAMAZ H., OKUMUŞ E., AYAR A.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

TOCOPHEROL CONTENTS OF SOME FOOD PRODUCTS

CAVİDOĞLU İ., BAKKALBAŞI E., OKUMUŞ E., YÜCEL T.

ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK veKIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.223-224, (Özet Bildiri)

2019

2019

Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Fenolik Bileşiklerin Nitrik Oksit Radikal İnhibisyonu Üzerine Etkisi

OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.

Uluslararası Tarım Çevre Ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.406, (Özet Bildiri)

2018

2018

FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ

Okumuş E., Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.233-234, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Diyabet ve Meyve Tüketiminin In Vivo Uygulamaları

OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.89, (Özet Bildiri)

2018

2018

DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI

Okumuş E., Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.54, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Cold Plasma Applications in Food Industry

OKUMUŞ E., MERCAN E.

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnuts

Uğurlu S., OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.

1. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369, (Özet Bildiri)

2018

2018

Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut

Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

Gıda Kaynaklı Ağır Metal Maruziyeti ve Sağlık Üzerine Etkileri

OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.

Biyoloji Alanında Uluslararası Araştırmalar- III, TEMİZ MEHMET ALİ, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.37-58, 2025

2023

2023

Polifenollerin Metabolizması ve Toksisitesi

OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.

Sağlık Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar, AKARSU TANER, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.443-469, 2023

2022

2022

Sürdürülebilir Gıda ve Geleceğin Potansiyel Besinleri

TEMİZ M. A., OKUMUŞ E.

Sağlık Bilimlerinde Teori ve Araştırmalar-Haziran 2022, Çiçek, H., Akgül, H., Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.347-371, 2022

2022

2022

FENOLİK BİLEŞİKLERİN NANOENKAPSÜLASYONU VE KANSER

OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.

Alanında Uluslararası Araştırmalar II - Sağlık Bilimleri, Önay Derin, Didem, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.75-106, 2022

Desteklenen Projeler

2019 - 2021

2019 - 2021

Nar Elajitanenlerinin Nanoenkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.

2016 - 2018

2016 - 2018

Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Yeşil Cevizlerin Acılığının Giderilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 9

h-indeksi (WOS): 2