Eğitim Bilgileri
2016 - 2021
2016 - 2021Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Nar elajitanenlerinin nanoenkapsülasyonu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Dr)
2016
2016Yüksek Lisans
Doğal Renklendirici Siyah Havuç ve Kırmızı Pancar Suyu Konsantresi Kullanılarak Sürülebilir Peynir Üretimi
Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda Ambalajlama
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2023 - 2024
2023 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - 2023
2016 - 2023Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Evaluation of antioxidant activity, anti-lipid peroxidation effect and elemental impurity risk of some wild Agaricus species mushrooms
Okumuş E., CANBOLAT F., Acar İ.
BMC Plant Biology
, cilt.25, sa.1, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Role of Trametes multicolor in green nanotechnology based antioxidant, antimicrobial, lipid peroxidation inhibition from fungi to nanoparticles
Koçak Y., Okumuş E., Meydan İ., Seçkin H., Bekmezci M., Sen F.
International Journal of Environmental Science and Technology
, cilt.22, sa.10, ss.9063-9072, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Hazelnut by-products as a valuable resource: Lipid peroxidation inhibition effect, bioaccessibility and antidiabetic properties
Okumuş E., Temiz M. A.
Food Bioscience
, cilt.65, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Effect of ultrasonic and conventional extraction on bioactive components, glucosinolate content and antidiabetic activity of Crambe tataria
Okumuş E.
Fitoterapia
, cilt.178, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Characterization, in vitro bioaccessibility and antidiabetic activities of maltodextrin and lecithin nanomaterials loaded with ellagic acid
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Gümüş A.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.18, sa.8, ss.6586-6596, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Green synthesis of silver nanoparticles using Hebeloma excedens mushroom extract as a new source: Anti-lipid peroxidation, bioaccessibility and antidiabetic properties
Okumuş E.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.18, sa.6, ss.5157-5169, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Evaluation of antioxidant, antibacterial and thermal stability properties of silver nanoparticles synthesised with Infundibulicybe gibba extract
Meydan İ., Seçkin H., Koçak Y., Okumuş E., Bekmezci M., Sen F.
International Journal of Environmental Science and Technology
, 2024 (SCI-Expanded)
2022
2022Phytochemicals and antioxidant activities of twelve edible wild plants from Eastern Anatolia, Turkey
Alaca K., Okumus E., Bakkalbaşı E., Javidipour I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022THE EFFECT OF BIOACTIVE COMPOUNDS OF Prunus spinosa LEAVES AND FLOWERS MIXTURE ON THE ANTIOXIDANT CAPACITY IN STREPTOZOTOCIN-INDUCED DIABETIC RATS
Temiz M. A., Okumuş E.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.75, sa.10, ss.1530-1539, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021A novel coating material: Ellagitannins-loaded maltodextrin and lecithin-based nanomaterials
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Javidipour İ., Meral R., Ceylan Z.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021A Novel Coating Material: Ellagitannins-Loaded Maltodextrin and Lecithin-Based Nanomaterials
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ., Meral R., Ceylan Z.
Food Bioscience , cilt.42, ss.1-8, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Determination of the bioaccessibility and antidiabetic properties of pomegranate peels
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.4, ss.3357-3366, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Mixture of leaf and flower extract of Prunus spinosa L. Alleviates hyperglycemia and oxidative stress in streptozotocin-induced diabetic rats
Temiz M. A., Okumuş E., Yaman T., Keleş Ö. F.
South African Journal Of Botany
, cilt.141, sa.2021, ss.145-151, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Reduction of bitterness in green walnuts by conventional and ultrasound-assisted maceration
Ugurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY
, cilt.66, 2020 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Antioxidant, Anti-Lipid Peroxidation and Antimicrobial Effect of Heracleum persicum
OKUMUŞ E., MEYDAN İ.
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.157-163, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023The Effect of Quercetin Against Oxidative Stress and Possible Histopathological Changes Due to Bisphenol-A Exposure in Rat Ovary
KOÇAK Y., ALTINDAĞ F., OKUMUŞ E., OTO G., BAYİR M. H., ALPARSLAN S.
Chronicles of Precision Medical Researchers , cilt.4, sa.3, ss.290-296, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Effect of Different Drying Processes on Antioxidant and Antidiabetic Properties of Pomegranate Press Wastes
OKUMUŞ E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.113-120, 2023 (Hakemli Dergi)
2020
2020Tüketicilerin Takviye Edici Gıdaları Kullanım Amacı, Satın Alma Tercihleri, Ürünlere Olan Güveni ve Yasal Düzenlemeler Hakkındaki Düşünceleri: Van İli Örneği
Doğan S., Okumuş E., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.30, sa.4, ss.821-831, 2020 (Scopus)
2019
2019Van Gölü Kıyısında Farklı Dönemlerde Hasat Edilen Yeşil Cevizlerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.29, sa.3, ss.440-449, 2019 (Hakemli Dergi)
2016
2016Gıda Sanayi Artığı Şeftali Posasının Yoğurdun Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
AYAR ., SIÇRAMAZ H., İKİZKAYA Y., Okumuş E.
Catering Guide , sa.59, ss.58-61, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Peynirde Yağ Miktarı ve Önemi
Okumuş E., SIÇRAMAZ H.
Catering Guide , sa.57, ss.52-55, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Peynir Üretiminde Kullanılan Katkılar ve İşlevleri-1
AYAR ., Okumuş E.
Catering Guide , sa.55, ss.26-28, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Gıda Lojistiği Önemi ve Uygulamaları
SIÇRAMAZ H., Okumuş E.
Catering Guide , sa.54, ss.18-20, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Ağız Sütünün (Kolostrum) Önemi ve Değerlendirme Eğilimleri
AYAR ., SIÇRAMAZ H., Okumuş E.
Süt Dünyası , sa.58, ss.58-62, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025Ketojenik Diyetin Kanser Tedavisindeki Rolü ve Warburg Etkisi
Doğan D., MEYDAN İ., OKUMUŞ E., DEMİR C.
1. International Cyprus Scientific Researches and Innovation Congress, Kıbrıs (Kktc), 12 - 13 Nisan 2025, ss.18-19, (Özet Bildiri)
2024
2024GASTRONOMİDE TEKNOLOJİK GELİŞMELER
OKUMUŞ E.
4. BİLSEL INTERNATIONAL KORYKOS SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mersin, Türkiye, 29 - 30 Kasım 2024, ss.729-744, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024BENEFICIAL EFFECTS OF FOOD WASTE ON HEALTH
Doğan D., OKUMUŞ E., MEYDAN İ.
SELCUK 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Konya, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.220-233, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Nasturtium officinale Ekstraktının Antioksidan ve Lipid Peroksidasyon İnhibisyon Aktivitesinin Belirlenmesi
Başak T., MEYDAN İ., OKUMUŞ E.
Van Yüzüncü Yıl University 2nd International Health Sciences Congress, Van, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2023, ss.233-237, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023NATURAL DISASTER AND FOOD SECURTY
OKUMUŞ E.
INTERNATIONAL ANTALYA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATIVE STUDIES CONGRESS-IV, Antalya, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2023, ss.923-932, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Gıda Güvenliği ve Büyük Veri (Big Data)
OKUMUŞ E.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 Kasım 2022, ss.637-647, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022USE OF SPORTS SUPPLEMENTS: ITS AIMS, BENEFITS AND SIDE EFFECTS
OKUMUŞ E.
AGRO INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, Ganja, Azerbaycan, 04 Haziran 2022, ss.467-478, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022COMPUTER VISION SYSTEMS AND FOOD APPLICATIONS
OKUMUŞ E.
IV - INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022, ss.546-558, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Effect of Different Solvent and Extraction Processes on Total Phenolic, Flavonoid, and Antioxidant Activity of D. lotus L.
OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.
KARADENİZ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.17-23, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021EFFECT OF DIFFERENT EXTRACTION CONDITIONS ON PRUNUS SPINOSA L. BIOACTIVE COMPOUNDS
OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.
KARADENİZ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Ordu, Türkiye, 28 Ağustos 2021, ss.24-30, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Determination of the stability of antioxidant and total phenolic compounds in cream cheeses produced with black carrot, blackberry and beetroot juice concentrates
SIÇRAMAZ H., OKUMUŞ E., AYAR A.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019TOCOPHEROL CONTENTS OF SOME FOOD PRODUCTS
CAVİDOĞLU İ., BAKKALBAŞI E., OKUMUŞ E., YÜCEL T.
ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK veKIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.223-224, (Özet Bildiri)
2019
2019Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Fenolik Bileşiklerin Nitrik Oksit Radikal İnhibisyonu Üzerine Etkisi
OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.
Uluslararası Tarım Çevre Ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.406, (Özet Bildiri)
2018
2018FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.233-234, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Diyabet ve Meyve Tüketiminin In Vivo Uygulamaları
OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.89, (Özet Bildiri)
2018
2018DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.54, (Özet Bildiri)
2018
2018Cold Plasma Applications in Food Industry
OKUMUŞ E., MERCAN E.
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnuts
Uğurlu S., OKUMUŞ E., BAKKALBAŞI E.
1. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369, (Özet Bildiri)
2018
2018Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369, (Özet Bildiri)
2016
2016Türkiye de Ticari Olarak Üretilen Yoğurtların Duyusal Özellikleri ile Diğer Özellikleri Arasındaki İlişki
AYAR A., SIÇRAMAZ H., OKUMUŞ E.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Doğal Renklendirici Siyah Havuç ve Kırmızı Pancar Suyu Konsantresinin Sürülebilir Peynir Üretiminde Kullanımı
OKUMUŞ E., AYAR A.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
2025Gıda Kaynaklı Ağır Metal Maruziyeti ve Sağlık Üzerine Etkileri
OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.
Biyoloji Alanında Uluslararası Araştırmalar- III, TEMİZ MEHMET ALİ, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.37-58, 2025
2023
2023Polifenollerin Metabolizması ve Toksisitesi
OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.
Sağlık Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar, AKARSU TANER, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.443-469, 2023
2022
2022Sürdürülebilir Gıda ve Geleceğin Potansiyel Besinleri
TEMİZ M. A., OKUMUŞ E.
Sağlık Bilimlerinde Teori ve Araştırmalar-Haziran 2022, Çiçek, H., Akgül, H., Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.347-371, 2022
2022
2022FENOLİK BİLEŞİKLERİN NANOENKAPSÜLASYONU VE KANSER
OKUMUŞ E., TEMİZ M. A.
Alanında Uluslararası Araştırmalar II - Sağlık Bilimleri, Önay Derin, Didem, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.75-106, 2022
Desteklenen Projeler
2019 - 2021
2019 - 2021Nar Elajitanenlerinin Nanoenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.
2016 - 2018
2016 - 2018