Eğitim Bilgileri
2015 - 2022
2015 - 2022Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Kars Kaşar Peynirlerine Ait Peyniraltı Sularından İzole Edilen Termofilik Bakterilerin Starter Kültür Olabilme Potansiyellerinin Belirlenmesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015
2015Yüksek Lisans
Escherichia coli’nin Yüksek Tuz Ortamına Adaptasyonunun İncelenmesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Determination of free fatty acids and volatile compounds of butter oil produced from pasteurized and unpasteurized butter at different temperatures
Demir T., Andiç S., Oğuz Ş.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.10, ss.8280-8296, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20242. The effect of pine honey on the viability of probiotics and some properties of probiotic yogurt
Ayaz R. M., Andiç S., Oğuz Ş.
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.75, sa.3, ss.8099-8112, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Determination of Probiotic Viability in Yoghurts Produced with Acid Adapted Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 and Bifidobacterium bifidum ATCC 11863 During Refrigerated Storage
Oğuz Ş., Andiç S., Badak N., Demir T.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.11, sa.12, ss.2426-2434, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20222. Lactose and Lactose Derivatives
ANDİÇ S., OĞUZ Ş.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.6, ss.1130-1137, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20213. A1 milk and beta-casomorphin-7
Andiç S., Ayaz R. M., Oğuz Ş.
Food and Health
, cilt.7, sa.2, ss.128-137, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20204. Comparison of the compositions of butter and butter oil produced in the province of Hakkari Hakkari bölgesinden temin edilen tereyağı ve sadeyağların bileşimlerinin karşılaştırılması
Sevmiş E., Andiç S., Oğuz Ş.
Yuzuncu Yil University Journal of Agricultural Sciences
, cilt.30, sa.Additional issue, ss.928-937, 2020 (Scopus)
2019
20195. PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Oğuz Ş., Andiç S.
Gıda , cilt.44, sa.6, ss.1174-1196, 2019 (Hakemli Dergi)
2016
20166. Mikroorganizmalara Etki Eden Başlıca Sters Faktörleri
UĞUZ Ş., ANDİÇ S.
GIDA , cilt.41, sa.6, ss.427-434, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. A1 Milk and Beta-casomorphin-7
Andiç S., AYAZ R. M., Oğuz Ş.
3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. An Edible Medicinal Plant: Rheum ribes Linn
Oğuz Ş., Andiç S.
3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Determination of Viability of Acid Adapted Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus Cultures in Yoghurt During Shelf Life
Oğuz Ş., Badak N., Andiç S., Güdücüoğlu H.
3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20194. Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptitler
Oğuz Ş., Andiç S.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.234, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Natural Whey Cultures
Oğuz Ş., Andiç S.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.585, (Özet Bildiri)
2019
20196. Use Of Cat’s Claw As A Food Supplement
Oğuz Ş., Andiç S.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.586, (Tam Metin Bildiri)
2017
20177. Integrated Management Systems In Food Industry
KURT H., Andiç S., Uğuz Ş.
II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Oxidative Stress in Microorganisms
Uğuz Ş., Andiç S.
II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. Artisanal Cheeses
Uğuz Ş., Andiç S.
II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. A New and Emerging Food Processing Approach-High Hydrostatic Pressure
Uğuz Ş., Andiç S.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.193, (Tam Metin Bildiri)
2017
201711. Moleculer Methods in Food Microbiology
Uğuz Ş., Andiç S.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1233, (Özet Bildiri)
2017
201712. Antimicrobial Effects of Essential Oils Extracted from Aromatic and Medicinal Herbs
Uğuz Ş., Andiç S.
I. International Congress On Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1775, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Chia Seed: A New Functional Food
Uğuz Ş., Andiç S.
I. International Congress On Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1818, (Tam Metin Bildiri)
2016
201614. Food Additive:CURCUMIN
Uğuz Ş., Andiç S.
2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.126, (Tam Metin Bildiri)
2016
201615. Escherichia coli ve E. coli O157:H7’nin Tuza Adaptasyonu
Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.149, (Özet Bildiri)
2015
201516. Probiyotik Mikroorganizmaların Stres Koşullarına Adaptasyonu
Uğuz Ş., Andiç S.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.87, (Özet Bildiri)
2015
201517. Investigation of Adaptation of Escherichia coli to High Salt Environment
Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.
VI International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, Barcelona, İspanya, 28 - 30 Ekim 2015, ss.159, (Özet Bildiri)
2015
201518. Secondary Cultures in Traditional Dairy Products
Uğuz Ş., Andiç S.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.39, (Özet Bildiri)
2015
201519. Escherichia coli’nin Yüksek Tuz Ortamına Adaptasyonunun İncelenmesi
Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.372, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. Erzincan’ın Geleneksel Marmelatı:GORAVA
Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.766, (Tam Metin Bildiri)
2013
201321. Doğrusal Olmayan İnaktivasyon Modellerinde Termal Ölüm Süresi, D ve Z - Değerleri Karşılıklarının Hesaplanması
ÖZHAN ÖZER N., Uğuz Ş., ŞAHİNÖZ M., Çoksöyler F. N.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.214, (Özet Bildiri)
2013
201322. Gıdalarda Mikroorganizma Gelişimi ve İnaktivasyonunun Matematiksel Modellenmesi
Çoksöyler F. N., ÖZHAN ÖZER N., ŞAHİNÖZ M., Uğuz Ş.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.24, (Özet Bildiri)
2013
201323. Maksimum Gelişme Sıcaklığının Matematiksel Modellenmesi
Çoksöyler F. N., Uğuz Ş., ŞAHİNÖZ M., ÖZHAN ÖZER N.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.213, (Özet Bildiri)
2013
201324. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Uğuz Ş.
Pickled Cherry, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.378, (Tam Metin Bildiri)
2013
201325. Comparison efficiency of medium, median and geometric medium at evaluation of microbiological analysis results of foods
Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.
2nd International Eurasion Conference on Mathematical Sciences and Applications, Sarajevo, Bosna-Hersek, 26 - 29 Ağustos 2013, ss.448, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Tatlı Proteinler
ANDİÇ S., OĞUZ Ş., Türk O. M.
Gıda Mühendisliği Alanında Uluslararası Çalışma ve Değerlendirmeler, KAVAZ YÜKSEL ARZU, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.45-66, 2024
2024
20242. Süt Endüstrisi Atık Sularının Arıtılması
OĞUZ Ş.
Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar III, ÇAKIR YUSUF, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.257-272, 2024
2023
20233. Sütçülük Artık ve Atıklarından Elde Edilen Ürünler
ANDİÇ S., OĞUZ Ş.
Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II, ÇAKIR YUSUF, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.3-54, 2023
2022
20224. Biyojen Aminler
OĞUZ Ş., ANDİÇ S.
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırmalar - II, ÖZALP COŞKUN, HÜRDOĞAN ERTAÇ, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.195-224, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProbiyotik Kültür Kullanılarak Üretilen Bozaların Çeşitli Özeliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Oğuz Ş. (Yürütücü), Andiç S.
2019 - 2022
2019 - 2022Kars Kaşar Peynirlerine Ait Peyniraltı Sularından İzole Edilen Termofilik Bakterilerin Starter Kültür Olabilme Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Andiç S. (Yürütücü), Oğuz Ş.
2015 - 2018
2015 - 2018Asit Ortamına Adapte Edilmiş Bifidobacterium bifidum ve Lactobacillus asidophilus Kültürlerinin Raf Ömrü Süresince Yoğurttaki Canlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Andiç S. (Yürütücü), Uğuz Ş., Karaca N., Güdücüoğlu H.
2013 - 2016
2013 - 2016