Dr. Öğr. Üyesi Şehriban Oğuz


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: sehribanoguz@yyu.edu.tr
Diğer E-posta: sehribanoguz@outlook.com
İş Telefonu: +90 432 225 1727 Dahili: 28340
Fax Telefonu: +90 432 225 1730
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/sehribanoguz
Ofis: Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, B Blok 1. Kat
Posta Adresi: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, B Blok, 1. Kat Zeve Kampüsü Tuşba/VAN

Metrikler

Yayın

38

Proje

4

Açık Erişim

26
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2022

2015 - 2022

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Kars Kaşar Peynirlerine Ait Peyniraltı Sularından İzole Edilen Termofilik Bakterilerin Starter Kültür Olabilme Potansiyellerinin Belirlenmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2015

2015

Yüksek Lisans

Escherichia coli’nin Yüksek Tuz Ortamına Adaptasyonunun İncelenmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

A1 Milk and Beta-casomorphin-7

Andiç S., AYAZ R. M., Oğuz Ş.

3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

An Edible Medicinal Plant: Rheum ribes Linn

Oğuz Ş., Andiç S.

3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

Determination of Viability of Acid Adapted Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus Cultures in Yoghurt During Shelf Life

Oğuz Ş., Badak N., Andiç S., Güdücüoğlu H.

3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptitler

Oğuz Ş., Andiç S.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.234, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

Natural Whey Cultures

Oğuz Ş., Andiç S.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.585, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

Use Of Cat’s Claw As A Food Supplement

Oğuz Ş., Andiç S.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.586, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Integrated Management Systems In Food Industry

KURT H., Andiç S., Uğuz Ş.

II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Oxidative Stress in Microorganisms

Uğuz Ş., Andiç S.

II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Artisanal Cheeses

Uğuz Ş., Andiç S.

II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

A New and Emerging Food Processing Approach-High Hydrostatic Pressure

Uğuz Ş., Andiç S.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.193, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Moleculer Methods in Food Microbiology

Uğuz Ş., Andiç S.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1233, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Antimicrobial Effects of Essential Oils Extracted from Aromatic and Medicinal Herbs

Uğuz Ş., Andiç S.

I. International Congress On Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1775, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Chia Seed: A New Functional Food

Uğuz Ş., Andiç S.

I. International Congress On Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1818, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Food Additive:CURCUMIN

Uğuz Ş., Andiç S.

2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.126, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2016

2016

Escherichia coli ve E. coli O157:H7’nin Tuza Adaptasyonu

Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.149, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

Probiyotik Mikroorganizmaların Stres Koşullarına Adaptasyonu

Uğuz Ş., Andiç S.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.87, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

Investigation of Adaptation of Escherichia coli to High Salt Environment

Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.

VI International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, Barcelona, İspanya, 28 - 30 Ekim 2015, ss.159, (Özet Bildiri)

2015

2015

Secondary Cultures in Traditional Dairy Products

Uğuz Ş., Andiç S.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.39, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

Escherichia coli’nin Yüksek Tuz Ortamına Adaptasyonunun İncelenmesi

Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.372, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2014

2014

Erzincan’ın Geleneksel Marmelatı:GORAVA

Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.766, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2013

2013

Gıdalarda Mikroorganizma Gelişimi ve İnaktivasyonunun Matematiksel Modellenmesi

Çoksöyler F. N., ÖZHAN ÖZER N., ŞAHİNÖZ M., Uğuz Ş.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.24, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2013

2013

Maksimum Gelişme Sıcaklığının Matematiksel Modellenmesi

Çoksöyler F. N., Uğuz Ş., ŞAHİNÖZ M., ÖZHAN ÖZER N.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.213, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2013

2013

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”

Uğuz Ş.

Pickled Cherry, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.378, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2013

2013

Comparison efficiency of medium, median and geometric medium at evaluation of microbiological analysis results of foods

Uğuz Ş., Çoksöyler F. N.

2nd International Eurasion Conference on Mathematical Sciences and Applications, Sarajevo, Bosna-Hersek, 26 - 29 Ağustos 2013, ss.448, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

Kitaplar

2024

2024

Tatlı Proteinler

ANDİÇ S., OĞUZ Ş., Türk O. M.

Gıda Mühendisliği Alanında Uluslararası Çalışma ve Değerlendirmeler, KAVAZ YÜKSEL ARZU, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.45-66, 2024

2024

2024

Süt Endüstrisi Atık Sularının Arıtılması

OĞUZ Ş.

Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar III, ÇAKIR YUSUF, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.257-272, 2024

2023

2023

Sütçülük Artık ve Atıklarından Elde Edilen Ürünler

ANDİÇ S., OĞUZ Ş.

Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II, ÇAKIR YUSUF, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.3-54, 2023

2022

2022

Biyojen Aminler

OĞUZ Ş., ANDİÇ S.

Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırmalar - II, ÖZALP COŞKUN, HÜRDOĞAN ERTAÇ, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.195-224, 2022