Eğitim Bilgileri
2016 - 2022
2016 - 2022Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Türkiye
2007 - 2012
2007 - 2012Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞININ BİLEŞİMİ VE KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI ÖN İŞLEMLERİN VE ENZİMATİK EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ ETKİSİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016
2016Yüksek Lisans
KATI FAZ MİKROEKSTRAKSİYON-GAZ KROMATOGRAFİSİ YÖNTEMİ İLE MALONALDEHİT VE HEGZANAL TAYİNİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2022 - 2025
2022 - 2025Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2013 - 2022
2013 - 2022Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The impact of pre-drying and different infrared powers on some quality parameters of apple chips fried by vacuum-combined infrared radiation Impacto del pre-secado y diferentes potencias de infrarrojo en algunos parámetros de calidad de chips de manzana fritos mediante radiación infrarroja combinada con vacío.
Uğurlu S. B., Yücel T., Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E.
Grasas y Aceites
, cilt.75, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Evaluation the kinetic of peroxide and hexanal formation in ascorbyl palmitate incorporated sunflower oil during accelerated oxidation
Kavran P., Yücel T., Bakkalbaşı E., Güleç H. A., Cavidoğlu İ.
Grasas y Aceites
, cilt.75, sa.1, ss.1-12, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Mısırözü Yağı ve Zeytinyağında Hekzanal Tayini
Çelik N., Yücel T., Cavidoğlu İ.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.13, sa.4, ss.2634-2645, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Katı Faz Mikroekstraksiyon-Gaz Kromatografisi Metodu ile Malonaldehit ve Hegzanal Tayini
Yücel T., Cavidoğlu İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.510-523, 2023 (Hakemli Dergi)
2020
2020Karpuz Çekirdeklerinin Bazı Kimyasal Özellikleri ve Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi
Köçeroğlu D., Yücel T., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.8, ss.1341-1347, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Selülaz Enzimi ve Yağ Teknolojisinde Kullanımı
Yücel T., Eren O.
3rd International Congress on Multidisciplinary Natural Sciences International Congress on Multidisciplinary Natural Sciences, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Aralık 2023, ss.213-216, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019TOCOPHEROL CONTENTS OF SOME FOOD PRODUCTS
CAVİDOĞLU İ., BAKKALBAŞI E., OKUMUŞ E., YÜCEL T.
ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK veKIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.223-224, (Özet Bildiri)
2019
2019Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Ayçiçeği Yağının Oksidatif Stabilitesi
Kavran P., Yücel T., Cavidoğlu İ.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.309-311, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Pirinç Kepeğinin Stabilizasyonu
Yücel T., Cavidoğlu İ.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.225-227, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Effect of Different Extraction Methods on Fatty Acid Composition of Black Cumin and Linseed Oils
Sadıksoy K., Yücel T., Cavidoğlu İ.
1st International / 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effects of Roasting Conditions on the Oxidative Stability of Watermelon Seed Oil
Köçeroğlu D., Yücel T., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.333, (Özet Bildiri)
2017
2017Katı Faz Mikroekstraksiyon-Gaz Kromatografisi Yöntemi ile Malonaldehit ve Hegzanal Tayini
Yücel T., Cavidoğlu İ.
YABİTED 3. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, ss.36, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014The Damage of Waste Edible Oil to the Nature and its Evaluation
Yücel T., Cavidoğlu İ.
International Environmental Science Symposium of Van, Van, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2014, ss.235, (Özet Bildiri)
2014
2014Gıdalardaki Oksidasyon Ürünlerinin Katı-Faz Mikroekstraksiyon Yöntemi ile Ekstraksiyonu
Yücel T., Cavidoğlu İ.
YABİTED II. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2014, ss.113, (Özet Bildiri)
2014
2014Karaisalı Biber Salçası Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Polat S., Ağçam E., Yücel T., Akyıldız A.
4. Geleneksel Gıdalar SEmpozyomu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.828-829, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20244thInternational Congress of Engineering and Natural Sciences Studies Full Papers
Çoğun H. Y. (Editör), Dilber İ. H. (Editör), Irmak M. C. (Editör), Saran O. (Editör), Yücel T. (Editör)
BIDGE Publications, Ankara, 2024
2023
20233rdInternational Congress on Multidisciplinary Natural Sciences and Full Text Booklet
Çoğun H. Y. (Editör), Parlar İ. (Editör), Üzmuş H. (Editör), Yücel T. (Editör)
Bidge Yayınları, Ankara, 2023
Desteklenen Projeler
2019 - 2022
2019 - 2022Pirinç Kepeği Yağının Bileşimi ve Kalitesi Üzerine Farklı Ön İşlemlerin ve Enzimatik Ekstraksiyon Koşullarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Cavidoğlu İ. (Yürütücü), Yücel T.
2018 - 2021
2018 - 2021Farklı Gıda Maddelerinin Yağ Asidi, Tokoferol Ve Şeker İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Cavidoğlu İ. (Yürütücü), Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2023
Aralık 2023İleri Teknolojilerde Araştırmalar Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2023
Mart 2023Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2023
Mart 2023Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Şubat 2024
Şubat 2024Uluslararası Vizyon Van Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yücel T.
Van, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 20233rdInternational Congress on Multidisciplinary Natural Sciences and Engineering
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yücel T.
Ankara, Türkiye
Mayıs 2023
Mayıs 20233th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yücel T.
Ankara, Türkiye
Jüri Üyelikleri
Mayıs-2025
Mayıs 2025