Supported Projects
-
2020 - 2022 Ultrases Uygulamasının Kaymağın Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2019 - 2021 Van Piyasasında Satılan Süt ve Ürünlerinde Flor Miktarının Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Toz ayran üretimi
-
2019 - 2021 Karamelli Kaymak Üretimi
-
2019 - 2020 Farklı Yöntemlerle Muhafaza Edilen Van Otlu Peynirinin Çeşitli Özelliklerinin İncelenmesi
-
2018 - 2019 Gıda Mühendisliği Bölümü Süt Teknolojisi Anabilim Dalı'nda Yürütülen Bilimsel ve Akademik Faaliyetlerin Desteklenmesi
-
2018 - 2019 Cevizli Antep fıstıklı ve Karamelli Kaymak Üretimi
-
2017 - 2019 Bazı Antimikrobiyel Maddelerin ve Farklı Ambalaj Materyallerinin Kaymağın Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Araştırılması
-
2017 - 2018 Otlu Peynirde Mikrobiyolojik, Lipolisiz ve Serbest Yağ Asitleri Gelişimine Kullanılan Adjunct Kültürlerin Etkisi
-
2017 - 2018 Farklı Kurutma Yöntemleriyle Elde Edilen Yoğurt Tozunun Pratik Şekilde Paketlenmesi ve Kullanımı
-
2016 - 2017 Süt Teknolojisi Anabilim Dalında Yürütülen Bilimsel ve Akademik Faaliyetlerin Desteklenmesi
-
2016 - 2017 Doğu Anadolu Bölgesi Koşullarında Yetiştirilen Kıl ve Saanen Keçilerinin Süt Verimleri ile Süt Bileşenlerinin Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Çak B. (Executive), Yılmaz O., Ocak E., Demirel A. F.
-
2016 - 2016 Van Mutfak Kültürü
-
2015 - 2016 Van Cacığı İçin Uygun Ambalaj Materyali ve Depolama Süresinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Kıl keçisi sütünün kimyasal bileşimi ile kıl keçisi kılının morfolojik ve fiziksel özelliklerinin araştırılması
-
2012 - 2015 Otlu Peynire Katılan Bazı Otların Peynirin Antimikrobiyal Özellikleri, Antioksidan Kapasitesi ve Fenolik Bileşikleri Üzerine Etkisi
-
2010 - 2015 Van Yöresi Süt ve Süt Ürünlerinde Florozis
-
2012 - 2013 Olgunlaşma Süresince Kargı Tulum Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2009 - 2013 Van Külliyatı
-
2011 - 2012 Akçakatık Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2007 - 2008 Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi
-
2007 - 2008 Tulum Peynirinin Geleneksel Üretimle Karşılaştırılarak ve Farklı Ambalaj Materyalleri Kullanılarak Teknolojik Olarak Üretilmesi
-
2006 - 2008 Van Otlu Peynirinin Geleneksel Üretimle Karşılaştırarak teknolojik Olarak Üretimi ve Standardize Edilmesi
-
2005 - 2007 Van’da Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması Olanaklarının Araştırılması Projesi
-
2005 - 2007 Ağır metallerin süt ve süt ürünlerinde dağılımı
-
2001 - 2003 PEYNİR ALTI SUYU VE VESİKÜLER- ARBUSKÜLER MİKORRHİZA(VAM) NIN NOHUT VE MERCİMEK BİTKİLERİNİN GELİŞİMİNE ETKİSİ
-
1995 - 1996 Van ve yöresinde üretilen kış yoğurtlarının duyusal, mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal nitelikleri üzerine bir araştırma