Desteklenen Projeler
27
-
2020 - Devam Ediyor Ultrases Uygulamasının Kaymağın Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2018 - Devam Ediyor Gıda Mühendisliği Bölümü Süt Teknolojisi Anabilim Dalı'nda Yürütülen Bilimsel ve Akademik Faaliyetlerin Desteklenmesi
-
2017 - Devam Ediyor Otlu Peynirde Mikrobiyolojik, Lipolisiz ve Serbest Yağ Asitleri Gelişimine Kullanılan Adjunct Kültürlerin Etkisi
-
2016 - Devam Ediyor Süt Teknolojisi Anabilim Dalında Yürütülen Bilimsel ve Akademik Faaliyetlerin Desteklenmesi
-
2019 - 2021 Van Piyasasında Satılan Süt ve Ürünlerinde Flor Miktarının Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Toz ayran üretimi
-
2019 - 2021 Karamelli Kaymak Üretimi
-
2019 - 2020 Farklı Yöntemlerle Muhafaza Edilen Van Otlu Peynirinin Çeşitli Özelliklerinin İncelenmesi
-
2018 - 2019 Cevizli Antep fıstıklı ve Karamelli Kaymak Üretimi
-
2017 - 2019 Bazı Antimikrobiyel Maddelerin ve Farklı Ambalaj Materyallerinin Kaymağın Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Araştırılması
-
2017 - 2018 Farklı Kurutma Yöntemleriyle Elde Edilen Yoğurt Tozunun Pratik Şekilde Paketlenmesi ve Kullanımı
-
2016 - 2017 Doğu Anadolu Bölgesi Koşullarında Yetiştirilen Kıl ve Saanen Keçilerinin Süt Verimleri ile Süt Bileşenlerinin Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çak B. (Yürütücü), Yılmaz O., Ocak E., Demirel A. F.
-
2016 - 2016 Van Mutfak Kültürü
-
2015 - 2016 Van Cacığı İçin Uygun Ambalaj Materyali ve Depolama Süresinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Kıl keçisi sütünün kimyasal bileşimi ile kıl keçisi kılının morfolojik ve fiziksel özelliklerinin araştırılması
-
2012 - 2015 Otlu Peynire Katılan Bazı Otların Peynirin Antimikrobiyal Özellikleri, Antioksidan Kapasitesi ve Fenolik Bileşikleri Üzerine Etkisi
-
2010 - 2015 Van Yöresi Süt ve Süt Ürünlerinde Florozis
-
2012 - 2013 Olgunlaşma Süresince Kargı Tulum Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2009 - 2013 Van Külliyatı
-
2011 - 2012 Akçakatık Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2007 - 2008 Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi
-
2007 - 2008 Tulum Peynirinin Geleneksel Üretimle Karşılaştırılarak ve Farklı Ambalaj Materyalleri Kullanılarak Teknolojik Olarak Üretilmesi
-
2006 - 2008 Van Otlu Peynirinin Geleneksel Üretimle Karşılaştırarak teknolojik Olarak Üretimi ve Standardize Edilmesi
-
2005 - 2007 Van’da Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması Olanaklarının Araştırılması Projesi
-
2005 - 2007 Ağır metallerin süt ve süt ürünlerinde dağılımı
-
2001 - 2003 PEYNİR ALTI SUYU VE VESİKÜLER- ARBUSKÜLER MİKORRHİZA(VAM) NIN NOHUT VE MERCİMEK BİTKİLERİNİN GELİŞİMİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Demir S. (Yürütücü), Tüfenkçi Ş., Ocak E.
-
1995 - 1996 Van ve yöresinde üretilen kış yoğurtlarının duyusal, mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal nitelikleri üzerine bir araştırma