Doç. Dr. Yağmur Erim Köse


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: yagmurerim@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 432 444 5065 Dahili: 28118
Web: http://yagmurerimkose.com.tr/
Ofis: gıda mühendisliği 2. kat

Metrikler

Yayın

46

Atıf (WoS)

44

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

123

H-İndeks (Scopus)

5

Proje

6

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Ders İzlence Tahıl İşlemede Temel Prensipler
Duyuru
30.09.2020

Tahıl İşlemede Temel Prensipler dersine ait ders izlence formu ektedir.


2020-2021 LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI
Duyuru
30.09.2020

2020-2021 LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI


DERS İZLENCE ÇİZELGESİ HUBUBAT KİMYASI
Duyuru
30.09.2020

Hububat Kimyası ve Teknolojisi dersine ait ders izlence çizelgesi ektedir.


UYGULAMALI TAHIL TEKNOLOJİSİ LABORATUVAR KILAVUZU
Deney Föyü
17.10.2018

Sevgili Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, ders kapsamında yararlanacağınız föyler dosyada ayrıntılı olarak verilmiştir. Hepinize başarılar dilerim. Sevgilerimle. Arş. Gör. Dr. Yağmur ERİM KÖSE

 

Yararlanılan Kaynaklar

Tahıl Ürünleri Teknolojisi Ders Notu. Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Selman TÜRKER, Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ. KONYA-2015

Tahıl Ürünleri Analiz Yöntemleri. Prof. Dr. Hazım ÖZKAYA-Prof. Dr. Berrin ÖZKAYA.Ankara-2005

Tahıl ve Üürnlerinde Analitik Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Kılavuzu. Atatürk Üniversitesi-2002


Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

STABİLİZASYON YÖNTEMLERİNİN RUŞEYM VE RUŞEYM YAĞININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014

2014

Yüksek Lisans

TULUMBA TATLISININ DERİN YAĞDA KIZARTILMA İŞLEMİNİN EŞZAMANLI ISI VE KÜTLE TRANSFER PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2018 - 2018

2018 - 2018

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2012 - 2018

2012 - 2018

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Araştırma Enstitüsü Müdürü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2019 - 2020

2019 - 2020

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ROASTED WHEAT, A TRADITIONAL SNACK FOOD / GELENEKSEL BİR ÇEREZ OLAN BUĞDAY KAVURGASININ ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ

Köse Y. E.

ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.849-856, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Dondurarak Kurutulmuş Buğday Ruşeyminden Ekstrakte Edilen Ruşeym Yağının Oksidasyon Parametrelerinin Belirlenmesi

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

YABİTED IV. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.67, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Antioksidan Gıda Kaynağı Olarak Tavuk Yumurtası

Köse Ş., Altun İ., Köse Y. E.

I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Iğdır, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2018, ss.345, (Özet Bildiri)

2018

2018

Geleneksel Gıdaların Gastronomi Turizmindeki Rolü

Köse Ş., Köse Y. E.

2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

PROPERTIES OF COMMERCIAL WHEAT GERM

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

II. INTERNATIONAL EURASIAN AGRICULTURE AND NATURAL SCIENCES CONGRESS, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.63, (Özet Bildiri)

2018

2018

Wheat Germ: Its composition and benefits to health

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

International Agriculture Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.316, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The Effects of Microwave Treatment and Storage Times on Oxidation of Wheat Germ Oil

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.326, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Contribution of Role And Importance of Food Engineering in Molecular Gastronomy To The Gastronomy Tourism.

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

IWACT – 2017 INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.55, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Importance of Geographical Indication Foods in Gastronomy Tourism

Köse Ş., Erim Köse Y. E.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.60, (Özet Bildiri)

2017

2017

Arı Sütü ve Fonksiyonel Özellikleri

Köse Ş., Erim Köse Y. E., ASLAN H.

I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.104, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Fonksiyonel süt ve süt ürünleri

Köse Ş., Köse Y. E.

I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Production and Functionality of Lactulose

Köse Ş., Erim Köse Y. E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.809, (Özet Bildiri)

2017

2017

Stabilization Methods of Wheat Bran

Köse Y. E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017, ss.819, (Özet Bildiri)

2017

2017

Evaluation of Grain Processing Wastes as a Functional Food

Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 ),, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017, ss.786, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

KONJAC (AMORPHOPHALLUS KONJAC) FLOUR

Köse Y. E.

1st international congress on medicinal and aromatic plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1628, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

The Cherry Laurel: Composition and İmpact on Human Health

Köse Ş., Erim Köse Y. E.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1623, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Cereal Based Dairy Products

Köse Y. E., Köse Ş.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.298, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Evaluation of Cereals for Extraneous Materials

Köse Y. E.

15th. International Cereal and Bread Congress,, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.348, (Özet Bildiri)

2015

2015

Kurutma Teknolojisinde Matematiksel Modellemenin Kullanımı ve Önemi

Köse Y. E., Doğan İ. S.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.127, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Fonksiyonel Gıda olarak Bulgur

Köse Y. E.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi,, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.104, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Fonskiyonel Bir Tatlandırıcı Stevia (Şeker Otu)

Köse Y. E.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.103, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Traditional Turkish Dessert: Tulumba

Köse Y. E., Doğan İ. S.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.620, (Tam Metin Bildiri)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

International Journal of Food Science and Biotechnology

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2019

Ağustos 2019

Bahri Dağdaş Bitkisel Araştırma Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2019

Mayıs 2019

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2019

Mayıs 2019

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Food and Health

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2019

Şubat 2019

International Journal of Scientific and Technological Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Gıda Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Gıda

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Akademik Gıda

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Gıda

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Akademik Gıda

Hakemli Bilimsel Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

IFP-2019 Uluslararası Un, Yem, Bakliyat Zirvesi

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 47

h-indeksi (WOS): 3

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2019

Temmuz 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Temmuz-2019

Temmuz 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Temmuz-2019

Temmuz 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi