Duyurular & Dokümanlar
Tahıl İşlemede Temel Prensipler dersine ait ders izlence formu ektedir.
Hububat Kimyası ve Teknolojisi dersine ait ders izlence çizelgesi ektedir.
Sevgili Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, ders kapsamında yararlanacağınız föyler dosyada ayrıntılı olarak verilmiştir. Hepinize başarılar dilerim. Sevgilerimle. Arş. Gör. Dr. Yağmur ERİM KÖSE
Yararlanılan Kaynaklar
Tahıl Ürünleri Teknolojisi Ders Notu. Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Selman TÜRKER, Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ. KONYA-2015
Tahıl Ürünleri Analiz Yöntemleri. Prof. Dr. Hazım ÖZKAYA-Prof. Dr. Berrin ÖZKAYA.Ankara-2005
Tahıl ve Üürnlerinde Analitik Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Kılavuzu. Atatürk Üniversitesi-2002
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2014 - 2018
2014 - 2018Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
STABİLİZASYON YÖNTEMLERİNİN RUŞEYM VE RUŞEYM YAĞININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014
2014Yüksek Lisans
TULUMBA TATLISININ DERİN YAĞDA KIZARTILMA İŞLEMİNİN EŞZAMANLI ISI VE KÜTLE TRANSFER PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2018
2018 - 2018Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2012 - 2018
2012 - 2018Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Enstitüsü Müdürü
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
2019 - 2020
2019 - 2020Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022The nanoemulsions: A new design and fat-reducing strategy for the bakery industry. Their effects on some quality attributes of fat-reduced cakes
Meral R., Ekin M. M., Kutlu N., Erim Köse Y.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022A new application for the valorisation of pomegranate seed oil: nanoencapsulation of pomegranate seed oil into electrospun nanomats for food preservation
Kutlu N., Meral R., Ekin M. M., Erim Köse Y., Ceylan Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.2, ss.1074-1082, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Determınatıon of some basıc propertıes of tradıtıonal malatya cheese
Köse Ş., Ceylan M. M., Altun İ., Erim Köse Y.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Degradation kinetic modeling of bioactive compounds and enzyme activity in wheat germ during stabilization
Erim Köse Y.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.153, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Kinetic modeling of macroelement concentration of Malatya cheese produced by traditional method
Yasar D., Erim Köse Y., Köse Ş.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.12, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Protective effect of grape seed oil-loaded nanofibers: Limitation of microbial growth and lipid oxidation in kashar cheese and fish meat samples
Ceylan Z., Kutlu N., Meral R., Ekin M. M., Erim Köse Y.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Wheat germ oil nanoemulsion for oil stability of the cooked ?sh ?llets stored at 4 C
Ceylan Z., Meral R., Köse Y. E., Cavidoğlu İ.
Journal Of Food Science And Technology-Mysore , cilt.1, sa.1, ss.1-9, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019The effect of bread-making process on the antioxidant activity and phenolic profile of enriched breads
Meral R., Köse Y. E.
Quality Assurance And Safety Of Crops & Foods , cilt.11, ss.171-181, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019A STUDY ON MINERAL CONTENT OF WHEY OBTAINED FROM TURKISH STRAINED YOGURT
Köse Ş., Köse Y. E., Altun I.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.72, sa.12, ss.1732-1738, 2019 (SCI-Expanded)
2017
2017DETERMINATION OF SIMULTANEOUS HEAT AND MASS TRANSFER PARAMETERS OF TULUMBA DESSERT DURING DEEP-FAT FRYING
Köse Y. E., Dogan I. S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.4, 2017 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Farklı Tahıl Çeşitlerinden Endüstriyel Olarak Üretilmiş Bozaların Antioksidan Aktivite Değerleri ve Besin Element İçeriklerinin Belirlenmesi
ATABAY S., erim kose y.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.29, sa.1, ss.200-211, 2024 (Hakemli Dergi)
2019
2019Impact of Sodium Chloride and Ascorbic Acid on Pasting and Textural Parameters of Corn Starch-Water and Milk Systems.
Köse Ş., Köse Y. E., ceylan m. m.
International Journal of Agriculture and Biological Sciences , cilt.10, ss.9-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Determination of Texture Profile Analysis of Yogurt Produced By Industrial and Traditional Method
Köse Y. E., Altun İ., Köse Ş.
International Journal of Scientific and Technological Research , cilt.4, sa.8, ss.-66--70, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Usage Possibilities of Mathematical Modelling in Drying Technology
Köse Y. E.
international journal of scientific and technological research , sa.4, ss.1-8, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
2019DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ROASTED WHEAT, A TRADITIONAL SNACK FOOD / GELENEKSEL BİR ÇEREZ OLAN BUĞDAY KAVURGASININ ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
Köse Y. E.
ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.849-856, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Dondurarak Kurutulmuş Buğday Ruşeyminden Ekstrakte Edilen Ruşeym Yağının Oksidasyon Parametrelerinin Belirlenmesi
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
YABİTED IV. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.67, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Antioksidan Gıda Kaynağı Olarak Tavuk Yumurtası
Köse Ş., Altun İ., Köse Y. E.
I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Iğdır, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2018, ss.345, (Özet Bildiri)
2018
2018Geleneksel Gıdaların Gastronomi Turizmindeki Rolü
Köse Ş., Köse Y. E.
2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018PROPERTIES OF COMMERCIAL WHEAT GERM
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
II. INTERNATIONAL EURASIAN AGRICULTURE AND NATURAL SCIENCES CONGRESS, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.63, (Özet Bildiri)
2018
2018Wheat Germ: Its composition and benefits to health
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
International Agriculture Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.316, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018The Effects of Microwave Treatment and Storage Times on Oxidation of Wheat Germ Oil
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.326, (Özet Bildiri)
2017
2017The Contribution of Role And Importance of Food Engineering in Molecular Gastronomy To The Gastronomy Tourism.
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
IWACT – 2017 INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.55, (Özet Bildiri)
2017
2017The Importance of Geographical Indication Foods in Gastronomy Tourism
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2017
2017Arı Sütü ve Fonksiyonel Özellikleri
Köse Ş., Erim Köse Y. E., ASLAN H.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.104, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Fonksiyonel süt ve süt ürünleri
Köse Ş., Köse Y. E.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Production and Functionality of Lactulose
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.809, (Özet Bildiri)
2017
2017Stabilization Methods of Wheat Bran
Köse Y. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017, ss.819, (Özet Bildiri)
2017
2017Evaluation of Grain Processing Wastes as a Functional Food
Köse Y. E., Meral R., Cavidoğlu İ.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 ),, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017, ss.786, (Özet Bildiri)
2017
2017KONJAC (AMORPHOPHALLUS KONJAC) FLOUR
Köse Y. E.
1st international congress on medicinal and aromatic plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1628, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Cherry Laurel: Composition and İmpact on Human Health
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1623, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Cereal Based Dairy Products
Köse Y. E., Köse Ş.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.298, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Evaluation of Cereals for Extraneous Materials
Köse Y. E.
15th. International Cereal and Bread Congress,, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.348, (Özet Bildiri)
2015
2015Kurutma Teknolojisinde Matematiksel Modellemenin Kullanımı ve Önemi
Köse Y. E., Doğan İ. S.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.127, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Fonksiyonel Gıda olarak Bulgur
Köse Y. E.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi,, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.104, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Fonskiyonel Bir Tatlandırıcı Stevia (Şeker Otu)
Köse Y. E.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.103, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Traditional Turkish Dessert: Tulumba
Köse Y. E., Doğan İ. S.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.620, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Patates Köftesinin Kızartma Parametrelerinin Kinetik Olarak Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erim Köse Y. (Yürütücü), DEMİRBAĞ M.
2022 - 2023
2022 - 2023Farklı Tahıl Çeşitlerinden Endüstriyel Olarak Üretilmiş Bozaların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erim Köse Y. (Yürütücü), ATABAY S.
2017 - 2018
2017 - 2018Stabilizasyon Yöntemlerinin Ruşeym Ve Ruşeym Yağının Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Cavidoğlu İ. (Yürütücü), Köse Y. E.
2013 - 2017
2013 - 2017Ekmek Yapım Prosesinin Üzüm Çekirdeği ve Nar Çekirdeği ile Zenginleştirilmiş Ekmeğin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Profili Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Meral R. (Yürütücü), Köse Y. E.
2013 - 2014
2013 - 2014Tulumba Tatlısının Derin Yağda Kızartılma İşleminin Eşzamanlı Isı Ve Kütle Transfer Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Doğan İ. S. (Yürütücü), Köse Y. E.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorInternational Journal of Food Science and Biotechnology
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2019
Ağustos 2019Bahri Dağdaş Bitkisel Araştırma Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2019
Mart 2019Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019International Journal of Scientific and Technological Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Gıda Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Akademik Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Akademik Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mart 2019 - 01 Mart 2019
01 Mart 2019 - 01 Mart 2019IFP-2019 Uluslararası Un, Yem, Bakliyat Zirvesi
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 47
h-indeksi (WOS): 3
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019