Education Information
2006 - 2017
2006 - 2017Doctorate
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Turkey
1999 - 2002
1999 - 2002Postgraduate
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Cerrahi Anabilim Dalı, Cerrahi , Turkey
1993 - 1998
1993 - 1998Undergraduate
Firat University, Faculty Of Veterınary Medıcıne, Veteriner Fakültesi, Turkey
Dissertations
2017
2017Doctorate
DONDURULMUŞ VE 4 ºC’DE MUHAFAZA EDİLEN SAZAN BALIĞINDA (Cyprinus carpio L., 1758) BİYOJEN AMİN OLUŞUMU VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
2002
2002Postgraduate
Van Kedilerinin Büyüme Döneminde Serum ALP (Alkalen Fosfataz) Düzeyinin Belirlenmesi Üzerine Çalışmalar
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Research Areas
Health Sciences
Veterinary Sciences
Food Hygiene and Technology
Food Engineering
Food Science
Food Regulations and Quality Control
Engineering and Technology
Academic Titles / Tasks
2019 - Continues
2019 - ContinuesAssistant Professor
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Managerial Experience
1999 - 2002
1999 - 2002research assistant
Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Klinik Bilimleri Bölümü
Non Academic Experience
2018 - 2019
2018 - 2019food control officer
Other Public Institution, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü
2008 - 2017
2008 - 2017control expert
Other Public Institution, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü
2005 - 2008
2005 - 2008veterinarian
Other Public Institution, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü
2002 - 2003
2002 - 2003veterinarian
Other Public Institution, Erzincan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tercan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2023
2023Determination of Aflatoxin M1 levels in Turkish cheeses provided from different regions of Turkey
Özmert Ergin S., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY, vol.74, no.1, pp.5211-5218, 2023 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Determination of Biogenic Amine Formation, Microbiological and Sensory Changes in Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Stored at Cold (4 °C)
Çakmak T., Sancak Y. C.
Van Veterinary Journal, vol.34, no.1, pp.32-42, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Mikrobiyolojik Kalite ve Antibiyotik Varlığı
TUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö.
Kyrgyz-Turkish Manas University, vol.12, no.1, pp.53-63, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022İnek Sütlerinde Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Parametrelerin Araştırılması
Yalçın H., Çakmak T.
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences, vol.12, no.1, pp.81-87, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Physicochemical Properties of Raw Cow's Milk Offered for Consumption in Van
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
Harran Üniv Vet Fak Derg, vol.10, no.2, pp.87-93, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Evaluation of microbiological quality in fresh sushi samples
Yalçın H., Çakmak T.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol.5, no.1, pp.1-5, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Determination of Biogenic Amine Formation and Microbiological Changes in Carp (Cyprinus carpio L., 1758) During Frozen Storage
Çakmak T., Sancak Y. C.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol.8, no.4, pp.1302-1315, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Investigation of Some Heavy Metal Levels in Drinking Waters in Bingol Region
Yaşar S., Cagirtekin A., Mis L., Çakmak T.
International Journal of Scientific and Technological Research, vol.5, no.2, pp.272-278, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2022
2022THE PRESENCE OF AFLATOXIN M1 IN CHEESE AND ITS IMPORTANCE FOR PUBLIC HEALTH
Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Turkey, 27 - 29 October 2022, pp.144
2022
2022BIOLOGICAL PROPERTIES OF ROYAL JELLY AND ITS EFFECTS ON HEALTH
Çakmak T., Acaröz U.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Turkey, 27 - 29 October 2022, pp.143
2021
2021Determination of Aflatoxin M1 Levels in Turkish Cheeses Provided from Different Regions of Turkey
Ergin S. Ö., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Afyonkarahisar, Turkey, 26 - 28 February 2021, vol.1, no.1, pp.191
2021
2021Determination of Aflatoxin M1 Levels in Tulum and White Cheeses Provided From Different Regions of Turkey by ELISA Method
ÖZMERT ERGİN S., ÇAKMAK Ö., ÇAKMAK T., ACARÖZ U., YALÇIN H., ARSLAN ACARÖZ D., et al.
International Congress on Biological and Health Sciences Congress, AFYON, Turkey, 26 February 2021, vol.1, pp.191
2019
2019Starter Ve Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnci Gelişimi
İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ÇAKMAK T.
2. International Turkish World Engineering And Science Congress, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019
2019
2019VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, vol.4, pp.62-72
2019
2019STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, vol.4, pp.53-61
2019
2019Dondurularak Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L., 1758) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
ÇAKMAK T., SANCAK Y. C.
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019, pp.138-139
2019
2019Sazan Balığının (Cyprinus carpio L., 1758) 4 ºC’de Muhafaza Edilmesi ile Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
ÇAKMAK T., SANCAK Y. C.
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019, vol.140
2019
2019Takviye Edici Gıdalar ve Kullanım Alanları
ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M.
ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579
2019
2019İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et
ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019
2019
2019Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi
TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019
2019
2019GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.464-471
2019
2019TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579
2019
2019DIETARY SUPPLEMENTS AND AREAS OF USAGE
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579
2019
2019VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.472-481
2019
2019Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri
İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 March 2019, pp.196-217
2019
2019Gıda Ambalajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları
İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., ELÇEK R., Tuncay R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, Konya, Turkey, 9 - 10 March 2019, vol.1, pp.173-194
2002
2002Köpeklerde İntraabdominal Operasyonlarda Fibrin Glue’nin (Tissell) Adezyon Oluşumu, Sızdırmazlık ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkileri
Belge A., Bakır B., Gülbahar Y., Gençcelep M., Çakmak T.
VIII. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi, Van, Turkey, 3 - 06 July 2002, vol.1, no.1, pp.59-60
Books & Book Chapters
2022
2022Et Türleri Tayin Yöntemleri (Moleküler Yöntemler)
Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U.
in: TÜM YÖNLERİYLE ET ANALİZLERİ, Prof. Dr. Özlem Pelin CAN, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.29-70, 2022
2022
2022Pandemik Covid-19 Mücadelesinin Önemli Aktörleri: Bitkisel ve Hayvansal Antiviral Ürünler
Tonbak F., Çakmak T.
in: INSAC World Health Sciences, Doç. Dr. Mehmet DALKILIÇ,Dr. Öğretim Üyesi Hale KÖKSOY, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.619-638, 2022
2022
2022ET TÜRLERİ TAYİN YÖNTEMLERİ (MOLEKÜLER YÖNTEMLER)
ÇAKMAK Ö., ÇAKMAK T., ACARÖZ U.
in: Tüm Yönleriyle Et Analizleri, Özlem Pelin CAN, Editor, Akademisyen Kitapevi, pp.29-70, 2022
Supported Projects
2023 - 2024
2023 - 2024
Çiğ Sütlerde Hepatit E Virüsünün (HEV) Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Tonbak F.(Executive), Çakmak T.
2022 - 2024
2022 - 2024Limon Melisa (Melissa officinalis, Limne) ve Üzerlik Tohumu (Peganum harmala, Limne) Masere Yağ Katkılı Yemlerle Beslenen Yoğun Stoklanmış Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhnchus mykiss, Walbaum 1792) Antioksidan Enzimler, Kan ve Büyüme Parametrelerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Gürçay S.(Executive), Çakmak T.
2021 - 2023
2021 - 2023Van Otlu Peynirinde Aflatoksan M1 Varlığının ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Çakmak T. (Executive), AKDAĞ M.
2019 - 2020
2019 - 2020Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
Project Supported by Higher Education Institutions
Tuncay R. M. (Executive), İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C.
2001 - 2004
2001 - 2004VAN KEDİLERİNİN BÜYÜME DÖN. SERUM ALP DÜZ. BELİRLENMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
Alkan İ. (Executive), Çakmak T.
Activities in Scientific Journals
2021 - Continues
2021 - ContinuesVan Veterinary Journal
Editor
Scientific Refereeing
August 2022
August 2022Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Other Indexed Journal
February 2020
February 2020TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
SCI Journal
November 2019
November 2019Van Veterinary Journal
National Scientific Refreed Journal
October 2019
October 2019Van Veterinary Journal
National Scientific Refreed Journal
September 2019
September 2019Project Supported by Higher Education Institutions
BAP Research Project, Siirt University, Turkey
July 2019
July 2019