Asst. Prof. Tuncer Çakmak


Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Research Areas: Agriculture & Environment Sciences (Age), Plant & Animal Science, Agricultural Sciences, Veterinary Sciences, Food Science & Technology


Avesis Research Areas: Health Sciences, Veterinary Sciences, Food Hygiene and Technology, Food Engineering, Food Science, Food Regulations and Quality Control, Engineering and Technology

Email: tuncercakmak@yyu.edu.tr
Mobile Phone: +90 532 687 6627
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/tuncercakmak
Office: VETERİNER FAKÜLTESİ B Blok
Address: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

Metrics

Publication

35

Publication (Scopus)

1

Citation (WoS)

2

H-Index (WoS)

2

Project

7
UN Sustainable Development Goals

Education

2006 - 2017

2006 - 2017

Doctorate

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Turkey

1999 - 2002

1999 - 2002

Postgraduate

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Cerrahi Anabilim Dalı, Cerrahi , Turkey

1993 - 1998

1993 - 1998

Undergraduate

Firat University, Faculty Of Veterınary Medıcıne, Veteriner Fakültesi, Turkey

Dissertations

2017

2017

Doctorate

DONDURULMUŞ VE 4 ºC’DE MUHAFAZA EDİLEN SAZAN BALIĞINDA (Cyprinus carpio L., 1758) BİYOJEN AMİN OLUŞUMU VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı

2002

2002

Postgraduate

Van Kedilerinin Büyüme Döneminde Serum ALP (Alkalen Fosfataz) Düzeyinin Belirlenmesi Üzerine Çalışmalar

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Research Areas

Health Sciences

Veterinary Sciences

Food Hygiene and Technology

Food Engineering

Food Science

Food Regulations and Quality Control

Engineering and Technology

Academic Positions

2019 - Present

2019 - Present

Assistant Professor

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Managerial Experience

1999 - 2002

1999 - 2002

research assistant

Van Yüzüncü Yil University, Veteriner Fakültesi, Klinik Bilimleri Bölümü

Non Academic Experience

2018 - 2019

2018 - 2019

Veteriner Hekim

Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim

2018 - 2019

2018 - 2019

food control officer

Other Public Institution, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, food control officer

2009 - 2018

2009 - 2018

Uzman

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Uzman

2008 - 2017

2008 - 2017

control expert

Other Public Institution, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü, control expert

2002 - 2009

2002 - 2009

Veteriner Hekim

Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim

2005 - 2008

2005 - 2008

veterinarian

Other Public Institution, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, veterinarian

2002 - 2003

2002 - 2003

veterinarian

Other Public Institution, Erzincan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tercan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, veterinarian

Articles Published in Other Journals

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2024

2024

TEREYAĞI ÜZERİNDEKİ KARANLIK NOKTALAR: TAKLİT VE TAĞŞİŞ

Kösedağ D., Sancak Y. C., Çakmak T.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Turkey, 12 - 13 December 2024, vol.1, pp.119, (Summary Text)

2024

2024

YOĞURDUN GİZLİ GÜCÜ: BAĞIŞIKLIK, SİNDİRİM VE DAHA FAZLASI

Kösedağ D., Sancak Y. C., Çakmak T.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Turkey, 12 - 13 December 2024, vol.1, pp.43, (Summary Text)

2024

2024

TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN ARTAN POPÜLARİTESİ: SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ROLÜ VE YASAL ÇERÇEVEDE TÜKETİCİ HASSASİYETLERİ

Kösedağ D., Sancak Y. C., Çakmak T.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Turkey, 12 - 13 December 2024, vol.1, pp.118, (Summary Text)

2024

2024

SAHTE BALIN ANATOMİSİ: TAKLİT VE TAĞŞİŞ NEDİR?

Çakmak T.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Van, Turkey, 12 - 13 December 2024, vol.1, pp.44, (Summary Text)

2024

2024

Sources of Contamination in Bee Products

Çakmak T., Sancak Y. C.

Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Turkey, 25 - 27 April 2024, pp.88, (Summary Text)

2024

2024

Determination of Aflatoxin M1 Presence and Concentration in Van Herby Cheese

Akdağ M., Çakmak T.

Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Turkey, 25 - 27 April 2024, pp.87, (Summary Text)

2022

2022

THE PRESENCE OF AFLATOXIN M1 IN CHEESE AND ITS IMPORTANCE FOR PUBLIC HEALTH

Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Turkey, 27 - 29 October 2022, pp.144, (Summary Text) Sustainable Development

2022

2022

BIOLOGICAL PROPERTIES OF ROYAL JELLY AND ITS EFFECTS ON HEALTH

Çakmak T., Acaröz U.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Turkey, 27 - 29 October 2022, pp.143, (Summary Text)

2021

2021

Determination of Aflatoxin M1 Levels in Turkish Cheeses Provided from Different Regions of Turkey

Ergin S. Ö., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Afyonkarahisar, Turkey, 26 - 28 February 2021, vol.1, no.1, pp.191, (Summary Text) Sustainable Development

2019

2019

Starter Ve Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnci Gelişimi

İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ÇAKMAK T.

2. International Turkish World Engineering And Science Congress, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, (Full Text)

2019

2019

VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ

Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.

2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 7 - 10 November 2019, vol.4, pp.62-72, (Full Text)

2019

2019

Determination of Biogenic Amine Formation and Microbiological Changes by Storaging Carp (Cyprinus carpio L., 1758) at 4 ºC

Çakmak T., Sancak Y. C.

8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 24 - 27 October 2019, pp.140-143, (Summary Text) Sustainable Development

2019

2019

Dondurularak Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L., 1758) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi

ÇAKMAK T., SANCAK Y. C.

8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019, pp.138-139, (Summary Text)

2019

2019

Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi

TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.

VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019, (Summary Text) Sustainable Development

2019

2019

İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et

ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.

VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 October 2019, (Summary Text)

2019

2019

VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.472-481, (Full Text)

2019

2019

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI

Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.573-579, (Full Text)

2019

2019

GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ

İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.464-471, (Full Text)

2019

2019

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri

İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.

Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 March 2019, pp.196-217, (Full Text) Sustainable Development

2019

2019

Gıda Ambalajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları

İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., ELÇEK R., Tuncay R. M.

Ereğli International Science and Academic Congress, Konya, Turkey, 9 - 10 March 2019, vol.1, pp.173-194, (Full Text)

Books

2024

2024

ARI SÜTÜ VE APİLARNİL

Çakmak T., Acaröz U., Sancak Y. C.

in: ARI ÜRÜNLERİ, Ulaş ACARÖZ,Damla ARSLAN ACARÖZ, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.151-176, 2024

2023

2023

Food Additives and Chemical Residues in Terms of Food Safety Importance

Çakmak T., Tonbak F.

in: FOOD SAFETY, Halil YALÇIN, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.283-312, 2023

2023

2023

GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER

Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.

in: GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.229-248, 2023

2022

2022

Et Türleri Tayin Yöntemleri (Moleküler Yöntemler)

Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U.

in: TÜM YÖNLERİYLE ET ANALİZLERİ, Prof. Dr. Özlem Pelin CAN, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.29-70, 2022

2022

2022

Pandemik Covid-19 Mücadelesinin Önemli Aktörleri: Bitkisel ve Hayvansal Antiviral Ürünler

Tonbak F., Çakmak T.

in: INSAC World Health Sciences, Doç. Dr. Mehmet DALKILIÇ,Dr. Öğretim Üyesi Hale KÖKSOY, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.619-638, 2022

Funded Projects

2023 - 2024

2023 - 2024

Çiğ Sütlerde Hepatit E Virüsünün (HEV) AraştırılmasıSustainable Development

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Tonbak F.(Executive), Çakmak T.

2021 - 2023

2021 - 2023

Van Otlu Peynirinde Aflatoksan M1 Varlığının ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi

Project Supported by Higher Education Institutions

Çakmak T. (Executive), AKDAĞ M.

2019 - 2020

2019 - 2020

Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

Project Supported by Higher Education Institutions

Tuncay R. M. (Executive), İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C.

2001 - 2004

2001 - 2004

VAN KEDİLERİNİN BÜYÜME DÖN. SERUM ALP DÜZ. BELİRLENMESİ

Project Supported by Higher Education Institutions

Alkan İ. (Executive), Çakmak T.

Activities in Scientific Journals

2021 - Present

2021 - Present

Van Veterinary Journal

Editor

Peer Reviews in Scientific Publications

August 2022

August 2022

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Other Indexed Journal

February 2020

February 2020

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES

SCI Journal

November 2019

November 2019

Van Veterinary Journal

National Scientific Refreed Journal

October 2019

October 2019

Van Veterinary Journal

National Scientific Refreed Journal

July 2019

July 2019

Van Veterinary Journal

National Scientific Refreed Journal

Scientific Project Refereeing

September 2019

September 2019

Project Supported by Higher Education Institutions

BAP Research Project, Siirt University, Turkey



Citations

Total Citations (WOS): 1

h-index (WOS): 1