Eğitim Bilgileri
2006 - 2017
2006 - 2017Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye
1999 - 2002
1999 - 2002Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Cerrahi Anabilim Dalı, Cerrahi , Türkiye
1993 - 1998
1993 - 1998Lisans
Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
DONDURULMUŞ VE 4 ºC’DE MUHAFAZA EDİLEN SAZAN BALIĞINDA (Cyprinus carpio L., 1758) BİYOJEN AMİN OLUŞUMU VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
2002
2002Yüksek Lisans
Van Kedilerinin Büyüme Döneminde Serum ALP (Alkalen Fosfataz) Düzeyinin Belirlenmesi Üzerine Çalışmalar
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Veteriner Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
1999 - 2002
1999 - 2002Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Klinik Bilimleri Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2019
2018 - 2019Veteriner Hekim
Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim
2018 - 2019
2018 - 2019Gıda Kontrol Görevlisi
Diğer Kamu Kurumu, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Gıda Kontrol Görevlisi
2009 - 2018
2009 - 2018Uzman
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Uzman
2008 - 2017
2008 - 2017Uzman
Diğer Kamu Kurumu, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü, Uzman
2002 - 2009
2002 - 2009Veteriner Hekim
Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim
2005 - 2008
2005 - 2008Veteriner Hekim
Diğer Kamu Kurumu, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Veteriner Hekim
2002 - 2003
2002 - 2003Veteriner Hekim
Diğer Kamu Kurumu, Erzincan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tercan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Veteriner Hekim
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Türkiye'nin Farklı Bölgelerinden Temin Edilen Türk Peynirlerinde Aflatoksin M1 Düzeylerinin Belirlenmesi
Özmert Ergin S., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY , cilt.74, sa.1, ss.5211-5218, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Dondurulmuş Karides Örneklerinde Ağır Metal Miktarı ve Sağlık Risk Değerlendirmeleri
Yalçın H., Çakmak T.
Kocatepe Veterinary Journal , cilt.16, sa.3, ss.277-286, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Determination of Biogenic Amine Formation, Microbiological and Sensory Changes in Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Stored at Cold (4 °C)
Çakmak T., Sancak Y. C.
Van Veterinary Journal , cilt.34, sa.1, ss.32-42, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Mikrobiyolojik Kalite ve Antibiyotik Varlığı
TUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö.
Kyrgyz-Turkish Manas University , cilt.12, sa.1, ss.53-63, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022İnek Sütlerinde Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Parametrelerin Araştırılması
Yalçın H., Çakmak T.
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences , cilt.12, sa.1, ss.81-87, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerin Fizikokimyasal Özellikleri
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
Harran Üniv Vet Fak Derg , cilt.10, sa.2, ss.87-93, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Evaluation of microbiological quality in fresh sushi samples
Yalçın H., Çakmak T.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.1-5, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Determination of Biogenic Amine Formation and Microbiological Changes in Carp (Cyprinus carpio L., 1758) During Frozen Storage
Çakmak T., Sancak Y. C.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.8, sa.4, ss.1302-1315, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Investigation of Some Heavy Metal Levels in Drinking Waters in Bingol Region
Yaşar S., Cagirtekin A., Mis L., Çakmak T.
International Journal of Scientific and Technological Research , cilt.5, sa.2, ss.272-278, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Van Otlu Peynirinde Aflatoksin M1 Varlığı ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi
Akdağ M., Çakmak T.
Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.87, (Özet Bildiri)
2024
2024Arı Ürünlerinde Kontaminasyon Kaynakları
Çakmak T., Sancak Y. C.
Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.88, (Özet Bildiri)
2022
2022Arı Sütünün Biyolojik Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Çakmak T., Acaröz U.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.143, (Özet Bildiri)
2022
2022Peynirlerde Aflatoksin M 1 Varlığı ve Halk Sağlığı Açısından Önemi
Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.144, (Özet Bildiri)
2021
2021Determination of Aflatoxin M1 Levels in Turkish Cheeses Provided from Different Regions of Turkey
Ergin S. Ö., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Afyonkarahisar, Türkiye, 26 - 28 Şubat 2021, cilt.1, sa.1, ss.191, (Özet Bildiri)
2019
2019VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.62-72, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.53-61, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Sazan Balığının (Cyprinus carpio L., 1758) 4 ºC’de Muhafaza Edilmesi ile Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Çakmak T., Sancak Y. C.
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, ss.140-143, (Özet Bildiri)
2019
2019Dondurularak Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L., 1758) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
ÇAKMAK T., SANCAK Y. C.
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, ss.138-139, (Özet Bildiri)
2019
2019İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et
ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi
TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.464-471, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.573-579, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.472-481, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri
İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.196-217, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gıda Ambalajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları
İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., ELÇEK R., Tuncay R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, Konya, Türkiye, 9 - 10 Mart 2019, cilt.1, ss.173-194, (Tam Metin Bildiri)
2002
2002Köpeklerde İntraabdominal Operasyonlarda Fibrin Glue’nin (Tissell) Adezyon Oluşumu, Sızdırmazlık ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkileri
Belge A., Bakır B., Gülbahar Y., Gençcelep M., Çakmak T.
VIII. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi, Van, Türkiye, 3 - 06 Temmuz 2002, cilt.1, sa.1, ss.59-60, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024ARI SÜTÜ VE APİLARNİL
Çakmak T., Acaröz U., Sancak Y. C.
ARI ÜRÜNLERİ, Ulaş ACARÖZ,Damla ARSLAN ACARÖZ, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.151-176, 2024
2023
2023Gıda Katkı Maddeleri ve Kimyasal Kalıntıların Gıda Güvenliği Açısından Önemi
Çakmak T., Tonbak F.
GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.283-312, 2023
2023
2023GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER
Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.229-248, 2023
2022
2022Et Türleri Tayin Yöntemleri (Moleküler Yöntemler)
Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U.
TÜM YÖNLERİYLE ET ANALİZLERİ, Prof. Dr. Özlem Pelin CAN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.29-70, 2022
2022
2022Pandemik Covid-19 Mücadelesinin Önemli Aktörleri: Bitkisel ve Hayvansal Antiviral Ürünler
Tonbak F., Çakmak T.
INSAC World Health Sciences, Doç. Dr. Mehmet DALKILIÇ,Dr. Öğretim Üyesi Hale KÖKSOY, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.619-638, 2022
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Botanik Kökenleri Farklı Ballarda Ağır Metal Kalıntılarının Belirlenmesi ve Potansiyel Sağlık Risklerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çakmak T. (Yürütücü), TONBAK F.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Farklı Botanik Kökenli Ballarda Antibiyotik Kalıntılarının Belirlenmesi ve Potansiyel Sağlık Risklerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çakmak T. (Yürütücü), YORULMAZ A.
2023 - 2024
2023 - 2024
Çiğ Sütlerde Hepatit E Virüsünün (HEV) Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Tonbak F.(Yürütücü), Çakmak T.
2022 - 2024
2022 - 2024Limon Melisa (Melissa officinalis, Limne) ve Üzerlik Tohumu (Peganum harmala, Limne) Masere Yağ Katkılı Yemlerle Beslenen Yoğun Stoklanmış Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhnchus mykiss, Walbaum 1792) Antioksidan Enzimler, Kan ve Büyüme Parametrelerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Gürçay S.(Yürütücü), Çakmak T.
2021 - 2023
2021 - 2023Van Otlu Peynirinde Aflatoksan M1 Varlığının ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çakmak T. (Yürütücü), AKDAĞ M.
2019 - 2020
2019 - 2020Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C.
2001 - 2004
2001 - 2004VAN KEDİLERİNİN BÜYÜME DÖN. SERUM ALP DÜZ. BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Alkan İ. (Yürütücü), Çakmak T.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorVan Veterinary Journal
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2022
Ağustos 2022Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2020
Şubat 2020TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2019
Kasım 2019Van Veterinary Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2019
Ekim 2019Van Veterinary Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019Van Veterinary Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Eylül 2019
Eylül 2019