Dr. Öğr. Üyesi Tuncer Çakmak


Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Bilimleri, Veterinerlik Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: tuncercakmak@yyu.edu.tr
Cep Telefonu: +90 532 687 6627
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/tuncercakmak
Ofis: VETERİNER FAKÜLTESİ B Blok
Posta Adresi: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

Metrikler

Yayın

31

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

2

Proje

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2006 - 2017

2006 - 2017

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye

1999 - 2002

1999 - 2002

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Cerrahi Anabilim Dalı, Cerrahi , Türkiye

1993 - 1998

1993 - 1998

Lisans

Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

DONDURULMUŞ VE 4 ºC’DE MUHAFAZA EDİLEN SAZAN BALIĞINDA (Cyprinus carpio L., 1758) BİYOJEN AMİN OLUŞUMU VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı

2002

2002

Yüksek Lisans

Van Kedilerinin Büyüme Döneminde Serum ALP (Alkalen Fosfataz) Düzeyinin Belirlenmesi Üzerine Çalışmalar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

1999 - 2002

1999 - 2002

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Klinik Bilimleri Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2019

2018 - 2019

Veteriner Hekim

Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim

2018 - 2019

2018 - 2019

Gıda Kontrol Görevlisi

Diğer Kamu Kurumu, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Gıda Kontrol Görevlisi

2009 - 2018

2009 - 2018

Uzman

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Uzman

2008 - 2017

2008 - 2017

Uzman

Diğer Kamu Kurumu, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü, Uzman

2002 - 2009

2002 - 2009

Veteriner Hekim

Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekim

2005 - 2008

2005 - 2008

Veteriner Hekim

Diğer Kamu Kurumu, Van İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Veteriner Hekim

2002 - 2003

2002 - 2003

Veteriner Hekim

Diğer Kamu Kurumu, Erzincan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tercan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Veteriner Hekim

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Van Otlu Peynirinde Aflatoksin M1 Varlığı ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi

Akdağ M., Çakmak T.

Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.87, (Özet Bildiri)

2024

2024

Arı Ürünlerinde Kontaminasyon Kaynakları

Çakmak T., Sancak Y. C.

Uluslararası Katılımlı X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.88, (Özet Bildiri)

2022

2022

Arı Sütünün Biyolojik Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri

Çakmak T., Acaröz U.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.143, (Özet Bildiri)

2022

2022

Peynirlerde Aflatoksin M 1 Varlığı ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.144, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Determination of Aflatoxin M1 Levels in Turkish Cheeses Provided from Different Regions of Turkey

Ergin S. Ö., Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U., Yalçın H., Arslan Acaröz D., et al.

INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES, Afyonkarahisar, Türkiye, 26 - 28 Şubat 2021, cilt.1, sa.1, ss.191, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ

Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.

2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.62-72, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİ

İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.

2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.53-61, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Sazan Balığının (Cyprinus carpio L., 1758) 4 ºC’de Muhafaza Edilmesi ile Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi

Çakmak T., Sancak Y. C.

8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, ss.140-143, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Dondurularak Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L., 1758) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi

ÇAKMAK T., SANCAK Y. C.

8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, ss.138-139, (Özet Bildiri)

2019

2019

İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et

ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.

VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi

TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.

VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ

İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.464-471, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI

Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.573-579, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.

ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.472-481, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri

İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.

Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.196-217, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Gıda Ambalajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları

İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C., ELÇEK R., Tuncay R. M.

Ereğli International Science and Academic Congress, Konya, Türkiye, 9 - 10 Mart 2019, cilt.1, ss.173-194, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

ARI SÜTÜ VE APİLARNİL

Çakmak T., Acaröz U., Sancak Y. C.

ARI ÜRÜNLERİ, Ulaş ACARÖZ,Damla ARSLAN ACARÖZ, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.151-176, 2024

2023

2023

Gıda Katkı Maddeleri ve Kimyasal Kalıntıların Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Çakmak T., Tonbak F.

GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.283-312, 2023

2023

2023

GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER

Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.

GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.229-248, 2023

2022

2022

Et Türleri Tayin Yöntemleri (Moleküler Yöntemler)

Çakmak Ö., Çakmak T., Acaröz U.

TÜM YÖNLERİYLE ET ANALİZLERİ, Prof. Dr. Özlem Pelin CAN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.29-70, 2022

2022

2022

Pandemik Covid-19 Mücadelesinin Önemli Aktörleri: Bitkisel ve Hayvansal Antiviral Ürünler

Tonbak F., Çakmak T.

INSAC World Health Sciences, Doç. Dr. Mehmet DALKILIÇ,Dr. Öğretim Üyesi Hale KÖKSOY, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.619-638, 2022

Desteklenen Projeler

2023 - 2024

2023 - 2024

Çiğ Sütlerde Hepatit E Virüsünün (HEV) AraştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Tonbak F.(Yürütücü), Çakmak T.

2021 - 2023

2021 - 2023

Van Otlu Peynirinde Aflatoksan M1 Varlığının ve Konsantrasyonunun Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çakmak T. (Yürütücü), AKDAĞ M.

2001 - 2004

2001 - 2004

VAN KEDİLERİNİN BÜYÜME DÖN. SERUM ALP DÜZ. BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Alkan İ. (Yürütücü), Çakmak T.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Van Veterinary Journal

Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2022

Ağustos 2022

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2019

Kasım 2019

Van Veterinary Journal

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2019

Ekim 2019

Van Veterinary Journal

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2019

Temmuz 2019

Van Veterinary Journal

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Eylül 2019

Eylül 2019

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Siirt Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1