Doç. Dr. Çinuçen Okat


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dal


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

41

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

28

Proje

2

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Çinuçen Okat, 1977 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ödemiş’te tamamladıktan sonra, 2000 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nden lisans derecesi almıştır. 2001 yılında eğitimine ve uluslararası mesleki deneyimlerine devam etmek amacıyla gittiği Londra’da İngilizce dil eğitimi almış ve 2005 yılında School of Technology & Management - London’da İşletme Yönetimi alanında Postgraduate Diploma programını tamamlamıştır.

2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Okat, 2019 yılında aynı üniversitede “Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Davranışsal Niyete Etkisinde Algılanan Gıda Güvenliğinin Rolü” başlıklı doktora teziyle doktor unvanını elde etmiştir.

1997 yılında turizm sektöründe başladığı kariyerinde, Çırağan Palace Hotel Kempinski, Holiday Inn London Heathrow ve BTA Catering gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarda 20 yılı aşkın süreyle yöneticilik yapmıştır. Akademik kariyerine 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başlamış, 2020 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.

2023 yılında Turizm alanında Doçent unvanını alan Çinuçen Okat’ın çalışma alanları arasında gastronomi ve yiyecek içecek işletmeciliği yer almaktadır.

Eğitim Bilgileri

2015 - 2019

2015 - 2019

Doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2009 - 2015

2009 - 2015

Yüksek Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksek Okulu, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBARIN DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİNDE ALGILANAN GIDA GÜVENLİĞİNİN ROLÜ

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

2015

2015

Yüksek Lisans

OTEL İŞLETMELERİNİN YİYECEK ve İÇECEK BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: İZMİR İL MERKEZİNDE BEŞ YILDIZLI OTELLERE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2005

2005

Business Administration

Diğer

London School of Technology Management, İngiltere

2004

2004

General English

Yabancı Dil

London English Language Academy, İngiltere

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2023 - 2024

2023 - 2024

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - 2024

2022 - 2024

Bölüm Başkanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - 2024

2022 - 2024

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - 2024

2022 - 2024

Fakülte Kurulu Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Fakülte Kurulu Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Bölüm Başkanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2019

2016 - 2019

Restoran Müdürü

ÇAYCIBAŞI RESTAURANT- İZMİR, Restoran Müdürü

2010 - 2015

2010 - 2015

Restoran Müdürü

PİZZA PİZZA FORBEST-İZMİR, Restoran Müdürü

2007 - 2010

2007 - 2010

Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu

BTA CATERİNG -SERVİCES-ADNAN MENDERES- DIŞ HATLAR TERMİNALİ-TAV HOLDİNG, Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu

2006 - 2007

2006 - 2007

Restoran Yöneticisi

CROWNE PLAZA HOTEL-İZMİR, Restoran Yöneticisi

2003 - 2005

2003 - 2005

Restoran Yöneticisi

HOLİDAY INN HOTEL-LONDON- HEATHROW, Restoran Yöneticisi

2001 - 2003

2001 - 2003

Mutfak Şefi

PİZZA ORGANİC, İTALİAN RESTAURANT, LONDON, Mutfak Şefi

2000 - 2001

2000 - 2001

Garson (Servis Elemanı)

ÇIRAĞAN PALACE HOTEL KEMPİNSKİ ISTANBUL, Garson (Servis Elemanı)

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gastronomi ve Yemek Kültürü

Sürdürülebilir Restoran Yönetimi

Gastronomi Turizmi

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeni Eğilimler

Lisans

Lisans

Mutfak Yönetimi

Destinasyon Yönetimi

Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi

Gastronomiye Giriş

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Mesleki İngilizce

Etkinlik Yöntemi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Servisi

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

TÜRKİYE’ NİN JEOTURİZM POTANSİYELİ: KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME

Aydemir E., DÜZ ÖZER S., OKAT Ç.

IWACT’21 5th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Rol Çatışması ve Örgütsel Sinizm İlişkisinde Sessiz İstifanın Rolü: Restoran Çalışanları Üzerine Bir İnceleme

Can Ü., Okat Ç.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

Van Kahvaltısının Y ve Z Kuşağı Gözünden Metaforlar Aracılığıyla İncelenmesi

Geçgin E., Okat Ç., Koç P.

World Youth Studies Congress-III, Baku, Azerbaycan, 19 - 20 Mayıs 2023, ss.54-69, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

Sarıkamış Kayak Tesisi ile Erciyes Kayak Merkezi, Salzburg (Saalbach-Hinterglemn) ve Merano (Meran 2000) Kayak Merkezlerinin Benchmarking Yöntemiyle Karşılaştırılması

Koç P., Okat Ç., Geçgin E.

9th International Congress on Humanities and Social Sciences in a Changing World, İzmir, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2023, ss.35-43, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

The Social Life of Coffee: Turkey’s Local Coffees

Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M., Okat Ç.

2nd International Anatolian Conference on Coffee & Cocoa, Bogota, Kolombiya, 7 - 08 Nisan 2022, ss.1-11, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

Türkiye'nin Jeoturizm Potansiyeli: Kavramsal Bir Değerlendirme

ELVAN A., ÖZER S., OKAT Ç.

5. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Van, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2021, ss.56-64, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Koronavirüs Günlerinde X ve Y Kuşaklarının Gıda Tüketimlerinin İncelenmesi

Okat Ç., Özer S., Uçkan Çakır M.

Managing Tourism Across Continents Conference, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.233-245, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi

BUCAK T., YİĞİT S., Okat Ç.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.28-35, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire Turgutlu Köyü Çalışması

BUCAK T., BULGAN B., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.261-266, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

IV Uluslarararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kapodokya, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Yayınlanmadı)

2019

2019

Gıda Güvenliği Konusunda Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

Okat Ç., KOÇAK N.

5. Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Bandırma, Balıkesir, Türkiye, 11 - 14 Temmuz 2019, ss.250-251, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Assessing The Adıyaman Vintage (Kerge) Festivities in the Contex of Gastronomy Tourism

YEŞİLYURT H., YEŞİLYURT C., SABBAĞI Ç., Okat Ç.

3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2017, ss.74-84, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER: MOLEKÜLER GASTRONOMİ

Koç K., Okat Ç.

TURIZM ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR –I,, ÇİÇEKDAĞI MÜNEVVER, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.1-14, 2024

2024

2024

GIDA İSRAFI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİK KALKINMA

OKAT Ç.

GASTROEKONOMİ, CAN ÜLKER, DUMAN FERİDUN, GÜLBAHAR MEHMET ONUR, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.178-191, 2024

2023

2023

BİTKİ ÖRTÜSÜ VE GASTRONOMİ

Okat Ç.

Gastro-Coğrafya, DİKER OĞUZ,TÜRKER NURAY,ALAEDDİNOĞLU FARUK,CANKÜL DURAN,TEMİZKAN RAHMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.18-37, 2023

2023

2023

YİYECEK İÇEÇEK İŞLETMELERİNDE KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ

OKAT Ç., KOÇAK N.

SOSYAL, BEŞERI VE İDARI BILIMLER ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR XXI, Kısa Mustafa, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, Konya, ss.383-398, 2023

2022

2022

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GENEL BİR BAKIŞ

Bahçeci V., Okat Ç.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, ÇİNUÇEN OKAT,PELİN KOÇ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.27-46, 2022

2022

2022

YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ

Okat Ç., Taşkesen U. E.

Profesyonel Mutfak Yönetimi İnovatif Yaklaşım, ÜLKER CAN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1-12, 2022

2022

2022

Güney Kore Sinemasında Politik Bir Silah: Yemek

Uçkan Çakır M., Koç P., Okat Ç.

Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, Osman ÇULHA, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.197-220, 2022

2021

2021

EGE MUTFAĞINDAN ÇİPURA VE LEVREK

Okat Ç.

DENİZDEN GASTRONOMİYE, ZAFER CEYLAN,ESRA DOĞU BAYKUT, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.45-56, 2021

2021

2021

MÜŞTERİ ŞİKÂYETLERİ YÖNETİMİ

Okat Ç., Uçkan Çakır M.

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ YÖNETİMİ, CAN ÜLKER,OKAT ÇİNUÇEN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.81-104, 2021

2021

2021

HİJYEN ve SANİTASYON

OKAT Ç.

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ, GEÇKİN EROL, BALTACI MAHMUT, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.38-55, 2021

2020

2020

Rekreasyonda Güncel Trend ve Gelişmeler

Okat Ç., Kömürcü S.

REKREASYON: TARİHSEL GELİŞİM, TEORİLER, FARKLI ALANLARLA İLİŞKİLER VE GÜNCEL GELİŞMELER, Yağmur Yenal,Gaberli Ümit, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.149-160, 2020

2020

2020

Brüksel, Marsilya, Nice

Okat Ç.

1 ADIM 23 SEYYAH 68 ROTA, Aytuğ Arslan,Simge Kömürcü, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.300-311, 2020

2020

2020

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Bucak T., Suher G., Okat Ç.

GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Aydın Ş.,Çoban Ö.,Karakuş Y.,Çalışkan N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.193-200, 2020

Ansiklopedide Bölümler

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2022

Ocak 2022

Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2020

Haziran 2020

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2019

Aralık 2019

DİGİTAL ÇAĞDA İŞLETMECİLİK DERGİSİ

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2019

Kasım 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2019

Ekim 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ödüller

Ekim 2024

Ekim 2024

Highly Commended Paper

8Th Internatıonal Gastronomy Tourısm Studıes Congress - Igtsc 2024



Jüri Üyelikleri

Ağustos-2020

Ağustos 2020

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Haziran-2020

Haziran 2020

Akademik Personel Sınavı

Akademik Personel, Araştırma Görevlisi Alım Sınavı, Turizm Fakültesi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi