Öğr. Gör. Dr. Gülşen Berat Torusdağ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi

E-posta: gbtorusdag@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 432 225 1621 Dahili: 28829
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/gbtorusdag
Ofis: Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Posta Adresi: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Tuşba/Van

Metrikler

Yayın

27

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

7

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

3

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2021 - 2024

2021 - 2024

Doktora

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2018 - 2020

2018 - 2020

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

MUTFAK ATIKLARI TEMELLİ REÇETE GELİŞTİRME SÜRECİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ VE YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ÇÖZÜMLER

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi

2020

2020

Yüksek Lisans

Van İlinde Yetişen Rosa × Damascena Miller’ın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleriyle Antosiyanin Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

Van'ın Geleceği Çalıştayı

Diğer

Van Valiliği & Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2022

2022

Culinary Forum Education 2022

Turizm

Akdeniz Üniversitesi

2021

2021

Van'ın Tarihi, Kültürü, Sanatı ve Arkeolojisi Eğitim Programı

Turizm

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi & Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı

2021

2021

Tourism Technologies and Research

Turizm

University of South Florida M3 Center & IFITT Turkey Chapter

2020

2020

Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi

Mesleki Eğitim

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜSEM)

2019

2019

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Sağlık ve Tıp

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Yöresel Gıdalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Üniversite, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yöresel Gıdalar Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, Yöresel Gıdalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Çorba Kültürü

Van Mutfak Kültürü

Mesleki İngilizce IV

Duyusal Analiz

Mesleki İngilizce V

Mesleki İngilizce II

Gıda Coğrafyası

Mesleki İngilizce III

Güncel Gastronomi Trendleri

Beslenme İlkeleri

Mesleki İngilizce I

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

Mesleki Etik

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Michelin Yıldızlı Restoranların Menülerinde Yerel Ürün ve Yemeklerin Kullanımı

Koç P., Torusdağ G. B.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.111-119, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

POSTMODERNİZM VE KÜYEREL GIDA TÜKETİMİ

Torusdağ G. B.

III. Uluslararası Kayseri Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Temmuz 2024, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Z Kuşağının Yöresel Yemek ve Keledoş Kavramlarına İlişkin Metaforik Algısı

Koç P., Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M.

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK-24), Bitlis, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.66-67, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

Local Culinary Culture in Rural Tourism Literature: A Bibliometric Analysis

Torusdağ G. B.

Anti Fragile Rural Tourism Entrepreneurship Final Conference , Eskişehir, Türkiye, 26 - 29 Şubat 2024, (Yayınlanmadı)

2023

2023

Bütünleştirici Bir İnceleme Süreciyle Van Otlu Peyniri

BAYRAM ÖZ E., TORUSDAĞ G. B., UÇKAN ÇAKIR M.

7. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları, Makedonya, 8 - 10 Haziran 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Afet Dönemlerinde Gıda Güvencesi ve Güvenli Gıda

Torusdağ G. B.

IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu (Afet Dönemlerinde Gastronomi ve Beslenme), İzmir, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

Van İlinde Yetişen Rosa × damascena Miller Bitkisinden Antosiyanin Ekstraksiyonu

Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.

4th International Congress of Food, Agricultural, and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

The Social Life of Coffee: Turkey’s Local Coffees

Torusdağ G. B., Uçkan Çakır M., Okat Ç.

2nd International Anatolian Conference on Coffee & Cocoa, Bogota, Kolombiya, 7 - 08 Nisan 2022, ss.1-11, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

Dilsel Etkileşim Yönüyle Türk Gastronomisindeki Fransızca Terimler

Torusdağ G. B., Torusdağ G.

Ulusal Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu, Van, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

Yenilebilir Aktif Kaplamaların +4 °C’de Depolanan Köfte Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması

Torusdağ G. B., Gümüş S., Boran G.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gül (Rosa spp.) Bitkisine Genel Bir Bakış

Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.

ISPEC International Conference on Agriculture, Animal Science and Rural Development-III, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.764-776, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2025

2025

Digital Strategies and Technological Developments for Commercial Kitchens With a Zero Waste Kitchen Approach

Tatlısu N. B., Torusdağ G. B.

Community Resilience and Climate Change Challenges: Pursuit of Sustainable Development Goals (SDGs), Amiya Bhaumik,Sandeep Poddar,Manish Dadhich,Kamal Kant Hiran,Ruchi Doshi, Editör, IGI Global Scientific Publishing, Pennsylvania, ss.1-26, 2025

2025

2025

The Cheese Industry's Global Economic Landscape: An Essential Perspective

Uçkan Çakır M., Torusdağ G. B.

Global Perspectives on Cheese Tourism, Grant Altay Taşkın,Aysu Altaş, Editör, IGI Global Scientific Publishing, Pennsylvania, ss.1-18, 2025

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Kimyası

Ceylan Z., Torusdağ G. B.

Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof. Dr. Y. Birol Saygı & Prof. Dr. Semih Ötleş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.262-293, 2023

2023

2023

Nanoemülsiyonlar

Tatlısu N. B., Torusdağ G. B.

Gıda Nanobiyoteknolojisi, Doç. Dr. Zafer Ceylan,Doç. Dr. Raciye Meral,Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-128, 2023

2023

2023

Veganizmde Etik Kaygılar ve Toplumsal Hareketler

UÇKAN ÇAKIR M., TORUSDAĞ G. B.

Vegan Dünyayı Anlamak: Veganlık Üzerine Toplumsal Araştırmalar, Gürhan, Nazife, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.123-146, 2023

2022

2022

Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar

Ocak E., Torusdağ G. B.

Sürdürülebilir Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Dr. Öğr. Ü. Çinuçen OKAT &,Dr. Öğr. Ü. Pelin KOÇ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.250-277, 2022

2022

2022

Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gastronomi

Ceylan Z., Torusdağ G. B.

Sürdürülebilir Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol SAYGI,Prof. Dr. Şebnem TAVMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-172, 2022

2021

2021

Su Ürünleri Besin Değerleri

Torusdağ G. B., Meral R.

Denizden Gastronomiye, Doç. Dr. Zafer CEYLAN,Dr. Öğr. Ü. Esra DOĞU BAYKUT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.211-246, 2021

Ansiklopedide Bölümler

2024

2024

Van Gül Reçeli

Torusdağ G. B.

Detay Yayıncılık, ss.1-3, 2024


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

27 Ekim 2022 - 30 Ekim 2022

27 Ekim 2022 - 30 Ekim 2022

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi ile Van Sağlık ve Yaşam Fuarı - "Gastronomi Üzerine" Fransız Pişirme Tekniği: Sous Vide Cooking

Panelist

Van-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1