Eğitim Bilgileri
2010 - 2018
2010 - 2018Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Türkiye
2007 - 2010
2007 - 2010Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da, Türkiye
2001 - 2007
2001 - 2007Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
OTLU PEYNİRLERDE Listeria monocytogenes'İN OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE CANLILIĞI VE ANTİBİYOTİK DİRENÇLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
2010
2010Yüksek Lisans
Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü/ Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Da
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022I. Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı
Sağlık ve Tıp
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi-Van TEKNOKENT
2021
2021Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
2008
2008Akredite Veteriner Hekim-ISO 22000
Diğer
Van Veteriner Hekimler Odası
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Veteriner Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - 2023
2019 - 2023Dr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2010 - 2019
2010 - 2019Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorYemek Satın Alma İşi Muayene Komisyonu Başkanı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorYemek Satın Alma İşi Muayene Komisyon Başkanı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorKafeterya Denetleme Kurulu Komisyon Üyeliği
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorFakülte Burs Komisyonunda
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2019 - 2019
2019 - 2019Fakülte İntörn (VEHİP) dersi Grup Koordinatörü
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi
2019 - 2019
2019 - 2019Yemekhane Muayene Komisyonu (Yedek Üye)
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Beyaz Peynirlerde Staphlococcus aureus varlığı, enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi
Tuncay R. M. (Danışman)
S.NUR(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi
Tuncay R. M. (Danışman)
N.RÜSTEMLİ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi
Tuncay R. M. (Danışman)
R.TELSAÇ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Determination of Different Types of Milk in Commercially Sold Goat Cheeses by Real-Time PCR Method
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.75, sa.4, ss.8291-8296, 2024 (SCI-Expanded)
2022
2022Prevalence and antibiotic resistance profiles of<i> Salmonella</i> spp. in chicken meat
Telsaç R., Tuncay R. M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.46, sa.5, ss.708-717, 2022 (SCI-Expanded)
2019
2019Presence of Listeria species in ready-made meatballs offered by sale under freezing or cooling preservation
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Atlan M.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.66, sa.3, ss.281-288, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019The Determination of Some Microbiological and Chemical Features in Herby Cheese
Ekici K., Okut H., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
FOODS
, cilt.8, sa.1, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Presence of Staphylococcus aureus in White Cheese: Determination of Enterotoxin and Antimicrobial Resistance Genes
ARASOĞLU AYDOĞDU S. N., TUNCAY R. M.
Van Veterinary Journal , cilt.36, sa.1, ss.14-22, 2025 (Hakemli Dergi)
2023
2023EVALUATION OF MICROBIOLOGICAL AND PHYSICO-CHEMICAL QUALITY PROPERTIES OF HORSE MEAT SAUSAGE ‘CHUCHUK’
İstanbullugil F., Tuncay R. M., Acaröz U., Arslan Acaröz D., Sancak Y. C.
Journal of Applied Biological Sciences-JABS , cilt.17, sa.3, ss.538-546, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Antimicrobial Resistance Properties, Biofilm, and mecA Gene Presence in Staphylococcus aureus Isolated from Raw Milk Sold in Van, Türkiye
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.2, ss.355-362, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Detection of adulteration of goat milk sold in the Turkish market by real-time Polymerase Chain reaction
Tuncay R. M.
German Journal of Veterinary Research , cilt.3, sa.1, ss.18-23, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Tavuk Etlerinde Enterococcus spp. Prevelansı, Direnç Profilleri, VanA ve VanB Direnç Genlerinin Varlığı
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Kocatepe Veterinary Journal , cilt.15, sa.4, ss.381-389, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Keçi Sütüne Eklenen Farklı Süt Türlerinin Belirlenmesi İçin PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Balikesir Health Sciences Journal , cilt.11, sa.3, ss.462-470, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Boyunca Canlı Kalma Süresi
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Van Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.15, sa.Özel Sayı, ss.192-205, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Mikrobiyolojik Kalite ve Antibiyotik Varlığı
TUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö.
Kyrgyz-Turkish Manas University , cilt.12, sa.1, ss.53-63, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerin Fizikokimyasal Özellikleri
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
Harran Üniv Vet Fak Derg , cilt.10, sa.2, ss.87-93, 2021 (Hakemli Dergi)
2018
2018Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese in Turkey and Its Some Chemical Quality Properties
Sancak H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.380-389, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Presence of Listeria monocytogenes in Herby Cheese and Determination of Their Susceptibility to Antibiotics
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
Van Vet J
, cilt.29, sa.3, ss.169-173, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Divle Tulum Peyniri
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
Van Vet J , cilt.29, sa.2, ss.119-124, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Divle tulum peynirlerinde mineral madde ve ağır metal düzeylerinin belirlenmesi
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.
VAN VETERİNARY JOURNAL , cilt.28, sa.3, ss.151-156, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Et ve Et Ürünlerinin Kürleme İle Muhafazası
Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.106-111, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tek tırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ARSLAN F., MİS A.
Van Veterinary Journal , cilt.28, sa.2, ss.107-111, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi
İŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., TUNCAY R. M.
Van Veterinary Journal
, cilt.27, sa.2, ss.57-67, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
2014Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
GÜNEŞ R. M., SANCAK Y. C.
YYU Veteriner Fakultesi Dergisi , cilt.25, sa.2, ss.31-35, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Van İlinde Satışa Sunulan Kurutların Hijyenik Kalitesi
Sancak Y. C., Tuncay R. M., Öner B., Toprak S.
X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 25 Nisan - 27 Eylül 2024, ss.53, (Özet Bildiri)
2024
2024Van İli Piyasasında Satışa Sunulan Süzme Yoğurtların Hijyenik Kalitesi
Sancak Y. C., Tuncay R. M., Toprak Çetin S., Öner B.
X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.139, (Özet Bildiri)
2023
2023Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Kobalt, Nikel, Stronsiyum ve Baryum Yönünden İncelenmesi
TUNCAY R. M., Rüstemli N.
AVRASYA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Tiflis, Gürcistan, 24 - 26 Kasım 2023, ss.528-536, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Peynirlerde Aflatoksin M 1 Varlığı ve Halk Sağlığı Açısından Önemi
Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2022, ss.144, (Özet Bildiri)
2022
2022BEBEKLİK, OKUL ÖNCESİ VE OKUL DÖNEMİ ÇOCUKLARDA BESLENME
Tuncay R. M.
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VII , Ankara, Türkiye, 2 - 04 Aralık 2022, ss.821-838, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Van İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde E. coli O157:H7 Varlığı ve Antibiyotik Dirençlilikleri
Tuncay R. M.
International Khazar Scientific Research Conference-III, Baku, Azerbaycan, 7 - 09 Ocak 2022, ss.59-60, (Özet Bildiri)
2021
2021ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BESLENME
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 Kasım - 07 Aralık 2021, ss.178-179, (Özet Bildiri)
2021
2021FONKSİYONEL GIDA ÇEŞİDİ NARIN (Punica granatum L.) İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ
Telsaç R., Tuncay R. M.
INTERNATIONAL SIIRT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS , Siirt, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2021, cilt.2, ss.253-272, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Starter Ve Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnci Gelişimi
İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M., ÇAKMAK T.
2. International Turkish World Engineering And Science Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019VAN’IN İNCİSİ: İNCİ KEFALİ (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ve BESLENMEDE ÖNEMİ
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.62-72, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019STARTER VE STARTER OLMAYAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ GELİŞİMİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2019, cilt.4, ss.53-61, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et
ÇAKMAK T., İŞLEYİCİ Ö., TUNCAY R. M., SANCAK Y. C.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi
TUNCAY R. M., İŞLEYİCİ Ö., SANCAK Y. C., ÇAKMAK T.
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019GELENEKSEL BİR LEZZET: DİVLE TULUM PEYNİRİ
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.464-471, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE KULLANIM ALANLARI
Çakmak T., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.573-579, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019VAN İLİNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
Tuncay R. M., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Çakmak T.
ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.472-481, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gıda Amblajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları
İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., ELÇEK R., TUNCAY R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.173-194, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri
İŞLEYİCİ Ö., ÇAKMAK T., SANCAK Y. C., TUNCAY R. M.
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.196-217, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Chemical and Microbiological Properties of Bitlis Tulum Cheese Traditionally Produced and Presented in Market
SANCAK H., İşleyici Ö., Tuncay R. M., Sancak Y. C.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.323, (Özet Bildiri)
2017
2017Kefirin Özellikleri ve İnsan Sağlığına Etkileri
Sancak Y. C., İşleyici Ö., Berber E. B., Tuncay R. M.
1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Aralık 2017, ss.260-274, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Kitosanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı
Sancak Y. C., Tuncay R. M., İşleyici Ö.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.123-124, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Mis A., Aslan F.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.153-154, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Divle Tulum Peyniri
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.151-152, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Divle Tulum Peynirinde Mineral Madde Ve Ağır Metal Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M., Yücel U. M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.159-160, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Fermente Sucuklarda Biyojen Amin Varlığı ve Önemi
EKİCİ K., Sancak Y. C., Güneş R. M.
6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.124-125, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine Etkileri
Güneş R. M., SANCAK H.
6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.150-151, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Van ilinde hayvansal kökenli gıda üretimi ve sorunları
İşleyici Ö., SANCAK Y. C., GÜNEŞ R. M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.164-165, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Van ilinde satışa sunulan hazır köftelerde Listeria türlerinin varlığı.
İşleyici Ö., SANCAK Y. C., ATLAN M., GÜNEŞ R. M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.160-161, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Van İlinde Satışa Sunulan Ambalajlı ve Ambalajsız Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi
İŞLEYİCİ Ö., SANCAK H., Güneş R. M.
6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.158-159, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
Güneş R. M., Sancak Y. C.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.151-152, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
2025ET MUAYENESI AÇISINDAN ÖNEMLI BIYOLOJIK TEHLIKELER
Tuncay R. M.
Et Muayenesi ve Mezbahane Bilgisi, ERTAŞ ONMAZ NURHAN, Editör, Akademisyen Kitapevi, Ankara, ss.145-228, 2025
2024
2024FONKSİYONEL BİR GIDA ÇEŞİDİ OLAN PROBİYOTİK, PREBİYOTİK VE SİNBİYOTİKLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
RÜSTEMLİ N., TUNCAY R. M.
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisinde İleri Araştırmalar, TAVŞANLI HAKAN, Editör, YAZ Yayınları, Afyonkarahisar, ss.44-68, 2024
2024
2024İnek Sütü ve Ürünlerinde Staphylococcus aureus ve Enterotoksin Varlığının Halk Sağlığı Üzerindeki Etkileri
TUNCAY R. M., ARASOĞLU AYDOĞDU S. N.
Sağlık Bilimleri Alanında Gelişmeler - 3, ATİK Dilek, KAYA Hasan Burak, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.233-267, 2024
2024
2024BALIKLARDA BULUNAN AĞIR METALLERIN HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMI
RÜSTEMLİ N., TUNCAY R. M.
SAĞLIK BILIMLERINDE ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, , Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2024
2024
2024Et ve Süt Endüstrisinde Biyofilmler
TUNCAY R. M., SANCAK Y. C., ÖNER B., TOPRAK ÇETİN S.
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, PATIR BAHRİ, Editör, BİDGE YAYINLARI, Ankara, ss.166-191, 2024
2023
2023Veteriner Hekimlik Alanında Gelişmeler
Ekin İ. H., Tuncay R. M.
Platanus Publishing, Ankara, 2023
2023
2023Keçi Süt ve Ürünlerinde Farklı Hayvan Türlerine Ait Süt Varlığının Tespitinde En İdeal Yöntem
Tuncay R. M., Sancak Y. C.
SAĞLIK BİLİMLERİNDE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Sadettin DEMİREL, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.1317-1334, 2023
2023
2023Geleneksel Kurutulmuş Süt Ürünleri
TUNCAY R. M.
Geleneksel Süt Ürünleri, prof. Dr. Fatma Seda BİLİR, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.201-2010, 2023
2023
2023GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER
Çakmak T., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.229-248, 2023
2022
2022Tavuk Etlerinde Bulunan Salmonella spp.’nin Halk Sağlığı Açısından Önemi
Tuncay R. M., Telsaç R.
SAĞLIK BİLİMLERİ Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler 4 , Ayhan GÜLER, Editör, IVPE, Cetinje, ss.398-419, 2022
2019
2019Mikrobiyal gıda intoksikasyonları: Veteriner Halk Sağlığı Yönünden Bir Bakış
İşleyici Ö., Sancak Y. C., Tuncay R. M.
Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp CEYLAN, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.28-40, 2019
2019
2019Veteriner Halk Sağlığı
Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zoonoz Hastalıklar, Ziya GÖKALP, Editör, Türkiye Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.15-27, 2019
2019
2019Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Kalıntı Problemi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M.
Süt ve Süt Ürünleri, Atasever M, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.120-132, 2019
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Etlik Piliçlerde İn-ovo ve/veya Yemlere Probiyotik İlavesinin Bazı Kuluçka Parametreleri, Besi Performansı, Karaciğer Antioksidan Konsantrasyonu ve Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Karageçili M. R. (Yürütücü), Tuncay R. M., Tayam S., Ceyhan M. F.
2022 - 2023
2022 - 2023Piyasada Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinin Ağır Metal Yönünden İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), RÜSTEMLİ N.
2022 - 2023
2022 - 2023Piyasada Satılan Keçi Sütleri ve Peynirlerinde Farklı Tür Sütlerin Multipleks Real Time PCR Yöntemiyle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Beyaz Peynirlerde Staphylococcus aureus varlığı enterotoksin ve antimikrobiyal direnç genlerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), ARASOĞLU AYDOĞDU S. N.
2019 - 2023
2019 - 2023Isıl İşlem Sonrasında Canlı Listeria monocytogenes Hücrelerinin varlığının kültür ve Real Time PCR yöntemleri ile karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Sağun E. (Yürütücü), Tuncay R. M., Ekin İ. H.
2021 - 2022
2021 - 2022Tavuk etlerinde Salmonella spp. varlığı ve antimikrobiyal direnç profillerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), TELSAÇ R.
2020 - 2021
2020 - 2021Keçi sütlerinde inek ve koyun sütü varlığının belirlenmesinde yöntem karşılaştırması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), Sancak Y. C.
2018 - 2021
2018 - 2021Broiler karma yemlerinde farklı dozlarda Organik Pecan Shell kullanımının besi performansı üzerine etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karadaş F. (Yürütücü), Kor D., Karageçili M. R., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Tuncay R. M., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020Van İlinde satılan çiğ sütlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Tuncay R. M. (Yürütücü), İşleyici Ö., Çakmak T., Sancak Y. C.
2015 - 2018
2015 - 2018Otlu Peynirlerde Listeria monocytogenes'in Olgunlaşma Süresince Canlılığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Sancak Y. C. (Yürütücü), Güneş R. M.
2017 - 2017
2017 - 2017Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELİSA Tekniği ile Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
İşleyici Ö. (Yürütücü), Tuncay R. M., Sancak Y. C.
2015 - 2016
2015 - 20166. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Sancak Y. C. (Yürütücü), Güneş R. M., İşleyici Ö.
2009 - 2010
2009 - 2010Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Sancak Y. C. (Yürütücü), Güneş R. M.
2008 - 2010
2008 - 2010Van İlinde Satışa Sunulan Hazır Köftelerden Listeria türlerinin varlığı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
İşleyici Ö. (Yürütücü), Sancak Y. C., Güneş R. M., ATLAN M.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2020 - 2022
2020 - 2022International Journal of Food Science and Biotechnology
Editörler Kurulu Üyesi
2017 - 2020
2017 - 2020Van Veterinary Journal
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2022
Haziran 2022JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2019
Kasım 2019Van Veterinary Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2019
Ağustos 2019Van Veterinary Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Van Veterinary Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2019
Kasım 2019Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ağustos 2019
Ağustos 2019Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Katılımcı
Diyarbakır-Türkiye
07 Haziran 2022 - 09 Haziran 2022
07 Haziran 2022 - 09 Haziran 2022INTERNATIONAL KHAZAR SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE - III
Katılımcı
Baku-Azerbaycan
05 Aralık 2021 - 07 Aralık 2021
05 Aralık 2021 - 07 Aralık 2021
INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
Katılımcı
Siirt-Türkiye
04 Aralık 2021 - 07 Aralık 2021
04 Aralık 2021 - 07 Aralık 20219. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
10 Haziran 2021 - 10 Haziran 2021
10 Haziran 2021 - 10 Haziran 2021VEHADER International Seminer on Seafood
Katılımcı
Afyonkarahisar-Türkiye
08 Mayıs 2021 - 08 Mayıs 2021
08 Mayıs 2021 - 08 Mayıs 2021Uluslararası Kırmızı Et Semineri
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Kasım 2019 - 01 Kasım 2019
01 Kasım 2019 - 01 Kasım 20192nd International Turkish World Engineering and Science Congress
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019
01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Katılımcı
-Türkiye
01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019
01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi (ISPEC)
Katılımcı
Siirt-Türkiye
01 Mart 2019 - 01 Mart 2019
01 Mart 2019 - 01 Mart 2019Ereğli Uluslararası Bilim ve Akademi Kongresi (INSAC-Ereğli)
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018I. International Agricultural Science Congress
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20177. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Katılımcı
Aydın-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 20156. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013
01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013