Doç.Dr.

Emre Bakkalbaşı


Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1999 - 2001

1999 - 2001

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1992 - 1997

1992 - 1997

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

FARKLI AMBALAJ MATERYALLERİ VE DEPO KOŞULLARININ CEVİZ İÇİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - 2018

2018 - 2018

Dr.Öğr.Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011 - 2018

2011 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2010 - 2011

2010 - 2011

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2010

2003 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001 - 2003

2001 - 2003

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2017 - 2018

2017 - 2018

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2011 - 2014

2011 - 2014

Bölüm Başkan Yardımcısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Bitkisel Ürün Prosesleri

Lisans

Lisans

Gıda Teknolojisi Lab-I

Lisans

Lisans

Meyve Sebze Değerlendirme

Lisans

Lisans

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Antioksidanları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Sekonder Metabolitler

Lisans

Lisans

Gıda Mühendiliği Tasarım

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Effect of seed roasting on oxidative stability and antioxidant content of hemp seed oil

Özdemir H., Bakkalbaşı E. , Javidipour I.

Journal of Food Science and Technology, 2020 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2017

2017

Influence of different cooking methods on color, bioactive compounds, and antioxidant activity of kale

Akdaş Z. Z. , Bakkalbaşı E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.20, sa.4, ss.877-887, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2015

2015

BIOACTIVE COMPOUNDS, PHYSICAL AND SENSORY PROPERTIES OF CAKE MADE WITH WALNUT PRESS-CAKE

Bakkalbaşı E. , Meral R., Dogan I. S.

JOURNAL OF FOOD QUALITY, cilt.38, sa.6, ss.422-430, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown in Turkey and the Effect of Storage on Tocopherol Content

Bakkalbaşı E. , Menteş Yilmaz Ö., Poyrazoǧlu E. S. , Artik N.

Journal of Food Processing and Preservation, cilt.38, sa.1, ss.518-526, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

Changes in the Phenolic Content and Free Radical-scavenging Activity of Vacuum Packed Walnut Kernels during Storage

Bakkalbaşı E. , Yilmaz O. M. , Yemis O., Artik N.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, cilt.19, sa.1, ss.105-112, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2012

2012

Changes in pigment profile and surface colour of fig (Ficus carica L.) during drying

Yemis O., Bakkalbasi E. , Artik N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.47, sa.8, ss.1710-1719, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2012

2012

Effects of packaging materials, storage conditions and variety on oxidative stability of shelled walnuts

Bakkalbaşı E. , Yilmaz O. M. , JAVIDIPOUR I., Artik N.

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.46, sa.1, ss.203-209, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effect of Storage on 5-Hydroxymethylfurfural (HMF) Formation and Color Change in Jams

Aslanova D., Bakkalbasi E. , Artik N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.13, sa.4, ss.904-912, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2009

2009

Food Ellagitannins - Occurrence, Effects of Processing and Storage

Bakkalbasi E. , Mentes O., Artik N.

CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.49, sa.3, ss.283-298, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2008

2008

Effect of the Use of Ground Flaxseed on Quality and Chemical Composition of Bread

Mentes O., Bakkalbasi E. , Ercan R.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, cilt.14, sa.4, ss.299-306, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

Antioxidative activities of grape (Vitis vinifera) seed extracts obtained from different varieties grown in Turkey

Yemis O., Bakkalbasi E. , Artik N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.43, sa.1, ss.154-159, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

Major flavan-3-ol composition and antioxidant activity of seeds from different grape cultivators grown in Turkey

Bakkalbasi E. , YEMIS O., ASLANOVA D., ARTIK N.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.221, sa.6, ss.792-797, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Van Gölü Kıyısında Farklı Dönemlerde Hasat Edilen Yeşil Cevizlerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri

Uğurlu S., Okumuş E. , Bakkalbaşı E.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *, cilt.29, sa.3, ss.440-449, 2019 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2018

2018

The Current Status, Development and Future Aspects of 3D Printer Technology in Food Industry

Coşkun Topuz F. , Bakkalbaşı E. , Cavidoğlu İ.

International Journal of 3D Printing Technologies and Dijital Industry, cilt.2, sa.3, ss.66-73, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

FATTY ACID PROFILES AND MINERAL CONTENTS OF WALNUTS FROM DIFFERENT PROVINCES OF VAN LAKE

BATU P., Bakkalbaşı E. , Kazankaya A. , Cavidoğlu İ.

Gıda, cilt.42, sa.2, ss.155-162, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Fındık Zeytin ve Pamuk Yağlarında Peroksit oluşum Kinetiği

Kaya S., Bakkalbaşı E. , Cavidoğlu İ.

AKADEMİK GIDA, cilt.15, sa.1, ss.36-42, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2016

2016

Yaygın Kullanılan Isıl İşlemlerin Beyaz Lahanaların Yüzey Rengi, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi

Akdaş Z., Bakkalbaşı E.

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ *, cilt.26, sa.4, ss.505-511, 2016 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2012

2012

Tanenlerin Kimyası, Gıdalardaki Varlığı ve Gıda İşlemenin Tanenler Üzerine Etkisi.

Bakkalbaşı E.

AKADEMİK GIDA, cilt.10, sa.2, ss.96-108, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2005

2005

Farklı Proses Uygulamaları ve Dolgu Maddesi Kullanımının Ceviz Şekeri Bileşimine Etkisi

Bakkalbaşı E. , ARTIK N.

Gıda Mühendisliği Dergisi, cilt.9, sa.20, ss.43-49, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Kapsaisinoit Kaynağı Olarak Kırmızı biberler

YEMIŞ O., Bakkalbaşı E. , ARTIK N.

Gıda Mühendisliği Dergisi, cilt.8, sa.18, ss.30-37, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Dut Kurusunun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri İle Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi

Bakkalbaşı E. , Yemiş O., Artık N.

Gıda, cilt.29, sa.3, ss.203-209, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

VAN İLİ VE CİVARINDA GIDA AMAÇLI TÜKETİLEN BAZI YABANİ BİTKİLERİN FENOLİK MADDE İÇERİKLERİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ

Alaca K., Bakkalbaşı E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 13 - 15 Kasım 2020, ss.73-75

2019

2019

Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ. , Bakkalbaşı E. , Okumuş E. , Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224

2019

2019

YEŞİL CEVİZLERDEN FENOLİK MADDE EKSTRAKSİYONU

Uğurlu S., Bakkalbaşı E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.125-126

2019

2019

MIRRANIN FENOLİK MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ

Yalçınkaya C., Bakkalbaşı E.

3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.317-318

2019

2019

Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ. , Bakkalbaşı E. , Okumuş E. , Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1

2019

2019

GÜL (Rosa spp.) BİTKİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Torusdağ G. B. , Bakkalbaşı E.

3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.764-776

2019

2019

The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production

Baştürk A. , Cavidoğlu İ. , Tunçtürk M. , Bakkalbaşı E. , Tunçtürk Y.

I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812

2018

2018

DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI

Okumuş E. , Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.54

2018

2018

FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ

Okumuş E. , Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.233-234

2018

2018

COLOR VALUES AND HMF CONTENT OF MIRRA

Abdalla Hassan S., Bakkalbaşı E.

II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.105

2018

2018

Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut

Uğurlu S., Okumuş E. , Bakkalbaşı E.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369

2018

2018

Effects of Roasting Conditions on the Oxidative Stability of Watermelon Seed Oil

Köçeroğlu D., Yücel T. , Bakkalbaşı E. , Cavidoğlu İ.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.333

2018

2018

THE ACTUAL POSITION, DEVELOPMENT AND FUTURE ASPECTS OF 3D PRINTER TECHNOLOGY IN FOOD INDUSTRY

Coşkun Topuz F. , Bakkalbaşı E. , Cavidoğlu İ.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON 3D PRINTING TECHNOLOGIES AND DIGITAL INDUSTRY 2018, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.351-353

2013

2013

Green Walnut in Syrup

Bakkalbaşı E. , JAVIDIPOUR I.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.345

2011

2011

Effects of Pomegranate Husk Extract on the Antioxidant Activity and Quality of Bread

MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E. , ERCAN R.

7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Opatija, Hırvatistan, 20 - 23 Eylül 2011, ss.40

2008

2008

Türkiye'de Yetiştirilen Ceviz Çeşitlerinin Kimyasal Bileşimleri

Bakkalbaşı E. , ARTIK N., MENTEŞ Ö.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.171-172

2008

2008

Effect of the Use of Ground Flaxseed on Chemical Composition of Bread

MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E. , ERCAN R.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.185

2006

2006

2-Major Flavan-3-ol Composition and Antioxidant Activity of Seeds From Different Grape Cultivars Grown in Turkey

Yemiş O., Bakkalbaşı E. , ARTIK N.

2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006, ss.12

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2020

Ocak 2020

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2018

Kasım 2018

Journal of Food Measurement and Characterization

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

Journal of Food Measurement and Characterization

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2017

Kasım 2017

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2016

Ekim 2016

Turk. J Agric. Food Sci Tech

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2016

Mart 2016

International Journal of Food Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

2019

2019

5th International Conferance on Engineering and Natural Science

Katılımcı

-Türkiye

2019

2019

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

2017

2017

II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress

Katılımcı

Baku-Azerbaycan

2017

2017

I. International Agricultural Science Congress

Katılımcı

Van-Türkiye

2016

2016

3.Ulusal Ceviz Sempozyum

Katılımcı

Bolu-Türkiye

2013

2013

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Struga-Makedonya

2012

2012

Türkiye 11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

2011

2011

7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists

Katılımcı

Rijeka-Hırvatistan

2008

2008

Türkiye 10. Gıda Kongresi

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 222

h-indeksi (WOS): 7

Jüri Üyelikleri

Aralık-2019

Aralık 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jurisi - Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Nisan-2018

Nisan 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Iğdır Üniversitesi