Eğitim Bilgileri
2003 - 2009
2003 - 2009Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1999 - 2001
1999 - 2001Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1992 - 1997
1992 - 1997Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
FARKLI AMBALAJ MATERYALLERİ VE DEPO KOŞULLARININ CEVİZ İÇİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2001
2001Yüksek Lisans
Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - 2018
2011 - 2018Dr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2010 - 2011
2010 - 2011Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003 - 2010
2003 - 2010Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2001 - 2003
2001 - 2003Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
2011 - 2014
2011 - 2014Bölüm Başkan Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
1997 - 1999
1997 - 1999Ticari Kuruluş Özel, Keser Gıda Ve Pazarlama Ltd Şti
1997 - 1999
1997 - 1999işletme müdürü
keser gıda ltd şti
1996 - 1997
1996 - 1997Ticari Kuruluş Özel, Selin Fermentasyon Ltd. Şti.
1996 - 1997
1996 - 1997üretim mühendisi
selin fermantasyon ltd. şti
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2021
2021Doktora
Nar elajitanenlerinin nanoenkapsülasyonu
Bakkalbaşı E. (Danışman)
E.OKUMUŞ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Van İli ve Civarında Gıda Amaçlı Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Bakkalbaşı E.
K.Alaca(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Ultrasonikasyon İle Yeşil Cevizlerde Acılığın Giderilmesi
Bakkalbaşı E.
S.Uğurlu(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Van İli Kentsel Alanda Takviye Edici Gıdaların Kullanımı Ve Tüketicilerin Bilinç Düzeyi
Bakkalbaşı E.
S.Doğan(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Kavurma İşleminin Kenevir Tohumunun Tokoferol ve Toplam Fenolik Madde İçeriği Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
H.Özdemir(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Mırranın Fenolik Madde İçeriği Ve Antioksidan Aktivitesi
Bakkalbaşı E.
C.Yalçınkaya(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
D.Köçeroğlu(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
IDENTIFICATION OF SOME PHYSICAL CHARACTERISTICS AND HMF CONTENT OF THE MIRRA
Bakkalbaşı E.
S.ABDALLA(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Determining the volume of air cells in hen egg during the storage time
Bakkalbaşı E. (Eş Danışman)
S.Sardar(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Post- baking drying Siirt tandir bread by microwave oven
Bakkalbaşı E. (Eş Danışman)
H.Jamal(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Beyaz ve Kara Lahanaların Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
Z.AKDAŞ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Characterization, in vitro bioaccessibility and antidiabetic activities of maltodextrin and lecithin nanomaterials loaded with ellagic acid
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Gümüş A.
Journal of Food Measurement and Characterization , cilt.18, sa.8, ss.6586-6596, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A comparison of phenolic compounds, antioxidant activity, and α-glucosidase inhibitory activities of apple chips dried and fried by vacuum combined infrared radiation
Uğurlu S., Bakkalbaşı E.
Journal of Food Measurement and Characterization , cilt.18, sa.5, ss.3783-3792, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024The impact of pre-drying and different infrared powers on some quality parameters of apple chips fried by vacuum-combined infrared radiation Impacto del pre-secado y diferentes potencias de infrarrojo en algunos parámetros de calidad de chips de manzana fritos mediante radiación infrarroja combinada con vacío.
Uğurlu S. B., Yücel T., Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E.
Grasas y Aceites , cilt.75, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Evaluation the kinetic of peroxide and hexanal formation in ascorbyl palmitate incorporated sunflower oil during accelerated oxidation
Kavran P., Yücel T., Bakkalbaşı E., Güleç H. A., Cavidoğlu İ.
Grasas y Aceites , cilt.75, sa.1, ss.1-12, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023COMPARISON OF A NOVEL VACUUM-COMBINED INFRARED AND HOT-AIR CONVECTION METHODS FOR DRYING OF DEVECI (PYRUS COMMUNIS L.) PEAR SLICES
Topuz F., Uğurlu S. B., Bakkalbaşı E.
Latin American Applied Research , cilt.53, sa.4, ss.317-325, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Drying kinetics and quality properties of Mellaki (Pyrus communis L.) pear slices dried in a novel vacuum-combined infrared oven
Topuz F. C., Bakkalbaşı E., Aldemir A., Cavidoğlu İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.46, sa.10, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Determination of some physicochemical properties and anthocyanin extraction conditions of Rosa damascena Mill.
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.46, sa.2, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Bioactive compounds, antioxidant activity, physical and sensory characteristics of Mirra coffee
Yalcinkaya C., Abdalla H. S., Bakkalbaşı E.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Phytochemicals and antioxidant activities of twelve edible wild plants from Eastern Anatolia, Turkey
Alaca K., Okumus E., Bakkalbaşı E., Javidipour I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021A novel coating material: Ellagitannins-loaded maltodextrin and lecithin-based nanomaterials
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Javidipour İ., Meral R., Ceylan Z.
FOOD BIOSCIENCE , cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Determination of the bioaccessibility and antidiabetic properties of pomegranate peels
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.15, sa.4, ss.3357-3366, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of seed roasting on oxidative stability and antioxidant content of hemp seed oil
Özdemir H., Bakkalbaşı E., Javidipour İ.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.58, sa.7, ss.2606-2616, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Reduction of bitterness in green walnuts by conventional and ultrasound-assisted maceration
Ugurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY , cilt.66, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Oxidative stability of enriched walnut oil with phenolic extracts from walnut press-cake under accelerated oxidation conditions and the effect of ultrasound treatment
Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.13, sa.1, ss.43-50, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Phenolic acid contents and antioxidant activities of wheat milling fractions and the effect of flour extraction rate on antioxidant activity of bread
Yilmaz O. M., Bakkalbaşı E., Ercan R.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY , cilt.42, sa.6, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Influence of different cooking methods on color, bioactive compounds, and antioxidant activity of kale
Akdaş Z. Z., Bakkalbaşı E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , cilt.20, sa.4, ss.877-887, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015BIOACTIVE COMPOUNDS, PHYSICAL AND SENSORY PROPERTIES OF CAKE MADE WITH WALNUT PRESS-CAKE
Bakkalbaşı E., Meral R., Dogan I. S.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.38, sa.6, ss.422-430, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown in Turkey and the Effect of Storage on Tocopherol Content
Bakkalbaşı E., Menteş Yilmaz Ö., Poyrazoǧlu E. S., Artik N.
Journal of Food Processing and Preservation , cilt.38, sa.1, ss.518-526, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Changes in the Phenolic Content and Free Radical-scavenging Activity of Vacuum Packed Walnut Kernels during Storage
Bakkalbaşı E., Yilmaz O. M., Yemis O., Artik N.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH , cilt.19, sa.1, ss.105-112, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Changes in pigment profile and surface colour of fig (Ficus carica L.) during drying
Yemis O., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.47, sa.8, ss.1710-1719, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of packaging materials, storage conditions and variety on oxidative stability of shelled walnuts
Bakkalbaşı E., Yilmaz O. M., JAVIDIPOUR İ., Artik N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.46, sa.1, ss.203-209, 2012 (SCI-Expanded)
2010
2010Effect of Storage on 5-Hydroxymethylfurfural (HMF) Formation and Color Change in Jams
Aslanova D., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , cilt.13, sa.4, ss.904-912, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Food Ellagitannins - Occurrence, Effects of Processing and Storage
Bakkalbasi E., Mentes O., Artik N.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION , cilt.49, sa.3, ss.283-298, 2009 (SCI-Expanded)
2008
2008Effect of the Use of Ground Flaxseed on Quality and Chemical Composition of Bread
Mentes O., Bakkalbasi E., Ercan R.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL , cilt.14, sa.4, ss.299-306, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Antioxidative activities of grape (Vitis vinifera) seed extracts obtained from different varieties grown in Turkey
Yemis O., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.43, sa.1, ss.154-159, 2008 (SCI-Expanded)
2005
2005Major flavan-3-ol composition and antioxidant activity of seeds from different grape cultivators grown in Turkey
Bakkalbasi E., YEMIS O., ASLANOVA D., ARTIK N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.221, sa.6, ss.792-797, 2005 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Yeşil Cevizlerden Ultrason Destekli Ekstraksiyon Yöntemiyle Fenolik Bileşiklerin Eldesi
Uğurlu S., BAKKALBAŞI E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.28, sa.1, ss.185-191, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Physical, Chemical and Bioactive Properties of Four Different Pears (Pyrus communis L.) Varieties Grown in Turkey
COŞKUN TOPUZ F., BAKKALBAŞI E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.303-314, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
2020Tüketicilerin Takviye Edici Gıdaları Kullanım Amacı, Satın Alma Tercihleri, Ürünlere Olan Güveni ve Yasal Düzenlemeler Hakkındaki Düşünceleri: Van İli Örneği
Doğan S., Okumuş E., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi * , cilt.30, sa.4, ss.821-831, 2020 (Scopus)
2019
2019Van Gölü Kıyısında Farklı Dönemlerde Hasat Edilen Yeşil Cevizlerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.29, sa.3, ss.440-449, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018The Current Status, Development and Future Aspects of 3D Printer Technology in Food Industry
Coşkun Topuz F., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
International Journal of 3D Printing Technologies and Dijital Industry , cilt.2, sa.3, ss.66-73, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017FATTY ACID PROFILES AND MINERAL CONTENTS OF WALNUTS FROM DIFFERENT PROVINCES OF VAN LAKE
BATU P., Bakkalbaşı E., Kazankaya A., Cavidoğlu İ.
Gıda , cilt.42, sa.2, ss.155-162, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Fındık Zeytin ve Pamuk Yağlarında Peroksit oluşum Kinetiği
Kaya S., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
AKADEMİK GIDA , cilt.15, sa.1, ss.36-42, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Yaygın Kullanılan Isıl İşlemlerin Beyaz Lahanaların Yüzey Rengi, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Akdaş Z., Bakkalbaşı E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ * , cilt.26, sa.4, ss.505-511, 2016 (Scopus)
2012
2012Tanenlerin Kimyası, Gıdalardaki Varlığı ve Gıda İşlemenin Tanenler Üzerine Etkisi.
Bakkalbaşı E.
AKADEMİK GIDA , cilt.10, sa.2, ss.96-108, 2012 (Hakemli Dergi)
2010
2010Türkiye’de Yetiştirilen Yerli Bazı Ceviz Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri ve Kimyasal Bileşenleri
Bakkalbaşı E., ARTIK N., MENTEŞ YILMAZ Ö.
AKADEMİK GIDA , cilt.8, sa.1, ss.6-12, 2010 (Hakemli Dergi)
2005
2005Farklı Proses Uygulamaları ve Dolgu Maddesi Kullanımının Ceviz Şekeri Bileşimine Etkisi
Bakkalbaşı E., ARTIK N.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.9, sa.20, ss.43-49, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
2004Kapsaisinoit Kaynağı Olarak Kırmızı biberler
YEMIŞ O., Bakkalbaşı E., ARTIK N.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.8, sa.18, ss.30-37, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
2004Dut Kurusunun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri İle Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Bakkalbaşı E., Yemiş O., Artık N.
Gıda , cilt.29, sa.3, ss.203-209, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2020
2020VAN İLİ VE CİVARINDA GIDA AMAÇLI TÜKETİLEN BAZI YABANİ BİTKİLERİN FENOLİK MADDE İÇERİKLERİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ
Alaca K., Bakkalbaşı E.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 13 - 15 Kasım 2020, ss.73-75
2020
2020Van Gölü Havzasında Yetişen Gül Türleri ve Bunlardan Rosa × Damascena Miller’ın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020
2019
2019Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224
2019
2019YEŞİL CEVİZLERDEN FENOLİK MADDE EKSTRAKSİYONU
Uğurlu S., Bakkalbaşı E.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.125-126
2019
2019MIRRANIN FENOLİK MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ
Yalçınkaya C., Bakkalbaşı E.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.317-318
2019
2019Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1
2019
2019GÜL (Rosa spp.) BİTKİSİNE GENEL BİR BAKIŞ
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.764-776
2019
2019The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production
Baştürk A., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M., Bakkalbaşı E., Tunçtürk Y.
I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812
2018
2018FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.233-234
2018
2018DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.54
2018
2018COLOR VALUES AND HMF CONTENT OF MIRRA
Abdalla Hassan S., Bakkalbaşı E.
II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.105
2018
2018Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369
2018
2018Effects of Roasting Conditions on the Oxidative Stability of Watermelon Seed Oil
Köçeroğlu D., Yücel T., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.333
2018
2018THE ACTUAL POSITION, DEVELOPMENT AND FUTURE ASPECTS OF 3D PRINTER TECHNOLOGY IN FOOD INDUSTRY
Coşkun Topuz F., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON 3D PRINTING TECHNOLOGIES AND DIGITAL INDUSTRY 2018, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.351-353
2016
2016Ceviz Pres Kekinden Elde edilen Fenolik Ekstraktların Ceviz Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
3. Ulusal Ceviz Sempozyumu, Bolu, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2016, ss.38
2013
2013Green Walnut in Syrup
Bakkalbaşı E., JAVIDIPOUR I.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.345
2012
2012Depolama süresince ceviz içlerinin oksidasyon düzeyi ve antioksidan içeriğindeki değişiklikler
Bakkalbaşı E., MENTEŞ YILMAZ Ö., JAVIDIPOUR I., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi., Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.74
2012
2012Un veriminin ekmeğin kalitesi, toplam fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., Sungur B., ERCAN R.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.513
2012
2012Türkiye'de yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin toplam fenolik madde içerikleri, antioksidan aktiviteleri ve fenolik asit dağılımları
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.506
2012
2012Ülkemize ait yerli bazı ceviz çeşitlerinin yağ asidi, tokoferol ve fenolik madde içerikleri
Bakkalbaşı E., MENTEŞ YILMAZ Ö., YEMIŞ O., POYRAZOGLU E. S., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.75
2012
2012Kapari (Capparis ovata Desf. var. herbecea) acılık bileşenleri ve işleme sırasındaki değişimi
YEMIŞ O., Bakkalbaşı E., Nas S., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.514
2011
2011Effects of Pomegranate Husk Extract on the Antioxidant Activity and Quality of Bread
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Opatija, Hırvatistan, 20 - 23 Eylül 2011, ss.40
2008
2008Türkiye'de Yetiştirilen Ceviz Çeşitlerinin Kimyasal Bileşimleri
Bakkalbaşı E., ARTIK N., MENTEŞ Ö.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.171-172
2008
2008Effect of the Use of Ground Flaxseed on Chemical Composition of Bread
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.185
2006
20062-Major Flavan-3-ol Composition and Antioxidant Activity of Seeds From Different Grape Cultivars Grown in Turkey
Yemiş O., Bakkalbaşı E., ARTIK N.
2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006, ss.12
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Vakum Destekli İnfrared Kurutma ve Kızartma Uygulamalarının Elma Cipsi Üretiminde Kullanımı ile Bu Uygulamaların Biyoaktif Bileşenler, Antioksidan ve Antidiyabetik Aktivite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), UĞURLU S.
2020 - 2021
2020 - 2021Van İlinde Yetişen Rosa x damascena Miller'in Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ile Antosiyanin Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), TORUSDAĞ G. B.
2019 - 2021
2019 - 2021Nar Elajitanenlerinin Nanoenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.
2018 - 2021
2018 - 2021Vakum Destekli İnfrared Kurutucu Sistemde Kurutma Koşullarının ve Farklı Ön İşlemlerin Armutların Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Coşkun Topuz F.
2019 - 2020
2019 - 2020Elajik Asitin Ön Saflaştırma Sonrası HPLC İle Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü)
2019 - 2019
2019 - 2019Van İli Kentsel Alanda Takviye Edici Gıdaların Kullanımı ve Tüketicilerin Bilinç Düzeyi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), DOĞAN S.
2018 - 2019
2018 - 2019Van İli ve Civarında Gıda Amaçlı Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), ALACA K.
2018 - 2018
2018 - 2018Mırranın Renk Değerleri Ve HMF İçeriği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), KÖÇEROĞLU D.
2017 - 2018
2017 - 2018Kavurma işleminin kenevir tohumunun tokoferol ve toplam fenolik madde içeriği üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), ÖZDEMİR H.
2017 - 2018
2017 - 2018Mırranın Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), YALÇINKAYA C.
2016 - 2018
2016 - 2018Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Yeşil Cevizlerin Acılığının Giderilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.
2016 - 2017
2016 - 2017Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı Altyapısının Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Pişirme Yöntemlerinin Beyaz ve Kara Lahanaların Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), AKDAŞ Z.
2015 - 2017
2015 - 2017Otlu peynir yapımında kullanılan bitkilerin salamura işlemine bağlı olarak uçucu bileşenleri ve antioksidant aktivitelerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M.
2014 - 2015
2014 - 2015Ceviz Pres Atığı Kullanılarak Ceviz Yağı Oksidasyonunun Önlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Yeni Bir Yan Ürün Ceviz Unu ile Kek Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Meral R.
2007 - 2010
2007 - 2010Türkiye’de Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Antioksidan Aktivitelerinin Ve Fenolik Asit Dağılımlarının Belirlenmesi Ve Ekmeğin Nar Kabuğu Ekstraktı İle Zenginleştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Bakkalbaşı E.
2004 - 2007
2004 - 2007Kapari Glukozinolatlarının Proses Sırasındaki Değişimi ve Değişik Yöntemlerle Azaltılması
TÜBİTAK Projesi
Bakkalbaşı E.
2000 - 2002
2000 - 2002Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Cavidoğlu İ. (Yürütücü), Bakkalbaşı E.
Bilimsel Hakemlikler
Ocak 2020
Ocak 2020Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2016
Ekim 2016Turk. J Agric. Food Sci Tech
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2016
Mart 2016International Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 20195th International Conferance on Engineering and Natural Science
Katılımcı
-Türkiye
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 20193. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress
Katılımcı
Baku-Azerbaycan
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017I. International Agricultural Science Congress
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20163.Ulusal Ceviz Sempozyum
Katılımcı
Bolu-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Struga-Makedonya
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012Türkiye 11. Gıda Kongresi
Katılımcı
Hatay-Türkiye
01 Eylül 2011 - 01 Eylül 2011
01 Eylül 2011 - 01 Eylül 20117th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Katılımcı
Rijeka-Hırvatistan
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Türkiye 10. Gıda Kongresi
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 370
h-indeksi (WOS): 10
Jüri Üyelikleri
Aralık-2019
Aralık 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jurisi - Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Nisan-2018
Nisan 2018