Education Information
2003 - 2009
2003 - 2009Doctorate
Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
1999 - 2001
1999 - 2001Postgraduate
Van Yüzüncü Yil University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
1992 - 1997
1992 - 1997Undergraduate
Ankara University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2009
2009Doctorate
FARKLI AMBALAJ MATERYALLERİ VE DEPO KOŞULLARININ CEVİZ İÇİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ
Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2001
2001Postgraduate
Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Van Yüzüncü Yil University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Foreign Languages
B1 Intermediate
B1 IntermediateEnglish
Research Areas
Food Engineering
Food Science
Food Chemistry
Food Technology
Fruits, Vegetables and Nuts
Engineering and Technology
Academic Titles / Tasks
2018 - Continues
2018 - ContinuesAssociate Professor
Van Yüzüncü Yil University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - 2018
2011 - 2018Assistant Professor
Van Yüzüncü Yil University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2010 - 2011
2010 - 2011Research Assistant PhD
Van Yüzüncü Yil University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003 - 2010
2003 - 2010Research Assistant
Ankara University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2001 - 2003
2001 - 2003Research Assistant
Van Yüzüncü Yil University, Ziraat Fakültesi, Food Engineering
Managerial Experience
2017 - Continues
2017 - ContinuesRectorate Commissioner
Van Yüzüncü Yil University
2017 - 2018
2017 - 2018Rectorate Commissioner
Van Yüzüncü Yil University
2011 - 2014
2011 - 2014Deputy Head of Department
Van Yüzüncü Yil University, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Non Academic Experience
1997 - 1999
1997 - 1999Business Establishment Private, Keser Gıda Ve Pazarlama Ltd Şti
1997 - 1999
1997 - 1999işletme müdürü
keser gıda ltd şti
1996 - 1997
1996 - 1997Business Establishment Private, Selin Fermentasyon Ltd. Şti.
1996 - 1997
1996 - 1997üretim mühendisi
selin fermantasyon ltd. şti
Courses
Advising Theses
2021
2021Doctorate
Nar elajitanenlerinin nanoenkapsülasyonu
Bakkalbaşı E. (Advisor)
E.OKUMUŞ(Student)
2018
2018Postgraduate
Van İli ve Civarında Gıda Amaçlı Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Bakkalbaşı E.
K.Alaca(Student)
2018
2018Postgraduate
Ultrasonikasyon İle Yeşil Cevizlerde Acılığın Giderilmesi
Bakkalbaşı E.
S.Uğurlu(Student)
2018
2018Postgraduate
Van İli Kentsel Alanda Takviye Edici Gıdaların Kullanımı Ve Tüketicilerin Bilinç Düzeyi
Bakkalbaşı E.
S.Doğan(Student)
2018
2018Postgraduate
Kavurma İşleminin Kenevir Tohumunun Tokoferol ve Toplam Fenolik Madde İçeriği Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
H.Özdemir(Student)
2018
2018Postgraduate
Mırranın Fenolik Madde İçeriği Ve Antioksidan Aktivitesi
Bakkalbaşı E.
C.Yalçınkaya(Student)
2018
2018Postgraduate
Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
D.Köçeroğlu(Student)
2017
2017Postgraduate
IDENTIFICATION OF SOME PHYSICAL CHARACTERISTICS AND HMF CONTENT OF THE MIRRA
Bakkalbaşı E.
S.ABDALLA(Student)
2017
2017Postgraduate
Determining the volume of air cells in hen egg during the storage time
Bakkalbaşı E. (Co-Advisor)
S.Sardar(Student)
2017
2017Postgraduate
Post- baking drying Siirt tandir bread by microwave oven
Bakkalbaşı E. (Co-Advisor)
H.Jamal(Student)
2017
2017Postgraduate
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Beyaz ve Kara Lahanaların Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
Z.AKDAŞ(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2024
2024Characterization, in vitro bioaccessibility and antidiabetic activities of maltodextrin and lecithin nanomaterials loaded with ellagic acid
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Gümüş A.
Journal of Food Measurement and Characterization , vol.18, no.8, pp.6586-6596, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A comparison of phenolic compounds, antioxidant activity, and α-glucosidase inhibitory activities of apple chips dried and fried by vacuum combined infrared radiation
Uğurlu S., Bakkalbaşı E.
Journal of Food Measurement and Characterization , vol.18, no.5, pp.3783-3792, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024The impact of pre-drying and different infrared powers on some quality parameters of apple chips fried by vacuum-combined infrared radiation Impacto del pre-secado y diferentes potencias de infrarrojo en algunos parámetros de calidad de chips de manzana fritos mediante radiación infrarroja combinada con vacío.
Uğurlu S. B., Yücel T., Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E.
Grasas y Aceites , vol.75, no.2, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Evaluation the kinetic of peroxide and hexanal formation in ascorbyl palmitate incorporated sunflower oil during accelerated oxidation
Kavran P., Yücel T., Bakkalbaşı E., Güleç H. A., Cavidoğlu İ.
Grasas y Aceites , vol.75, no.1, pp.1-12, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023COMPARISON OF A NOVEL VACUUM-COMBINED INFRARED AND HOT-AIR CONVECTION METHODS FOR DRYING OF DEVECI (PYRUS COMMUNIS L.) PEAR SLICES
Topuz F., Uğurlu S. B., Bakkalbaşı E.
Latin American Applied Research , vol.53, no.4, pp.317-325, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Drying kinetics and quality properties of Mellaki (Pyrus communis L.) pear slices dried in a novel vacuum-combined infrared oven
Topuz F. C., Bakkalbaşı E., Aldemir A., Cavidoğlu İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , vol.46, no.10, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Determination of some physicochemical properties and anthocyanin extraction conditions of Rosa damascena Mill.
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , vol.46, no.2, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Bioactive compounds, antioxidant activity, physical and sensory characteristics of Mirra coffee
Yalcinkaya C., Abdalla H. S., Bakkalbaşı E.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Phytochemicals and antioxidant activities of twelve edible wild plants from Eastern Anatolia, Turkey
Alaca K., Okumus E., Bakkalbaşı E., Javidipour I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.42, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021A novel coating material: Ellagitannins-loaded maltodextrin and lecithin-based nanomaterials
Okumuş E., Bakkalbaşı E., Javidipour İ., Meral R., Ceylan Z.
FOOD BIOSCIENCE , vol.42, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Determination of the bioaccessibility and antidiabetic properties of pomegranate peels
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , vol.15, no.4, pp.3357-3366, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of seed roasting on oxidative stability and antioxidant content of hemp seed oil
Özdemir H., Bakkalbaşı E., Javidipour İ.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.58, no.7, pp.2606-2616, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Reduction of bitterness in green walnuts by conventional and ultrasound-assisted maceration
Ugurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY , vol.66, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Oxidative stability of enriched walnut oil with phenolic extracts from walnut press-cake under accelerated oxidation conditions and the effect of ultrasound treatment
Bakkalbaşı E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , vol.13, no.1, pp.43-50, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Phenolic acid contents and antioxidant activities of wheat milling fractions and the effect of flour extraction rate on antioxidant activity of bread
Yilmaz O. M., Bakkalbaşı E., Ercan R.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY , vol.42, no.6, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Influence of different cooking methods on color, bioactive compounds, and antioxidant activity of kale
Akdaş Z. Z., Bakkalbaşı E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , vol.20, no.4, pp.877-887, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015BIOACTIVE COMPOUNDS, PHYSICAL AND SENSORY PROPERTIES OF CAKE MADE WITH WALNUT PRESS-CAKE
Bakkalbaşı E., Meral R., Dogan I. S.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , vol.38, no.6, pp.422-430, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown in Turkey and the Effect of Storage on Tocopherol Content
Bakkalbaşı E., Menteş Yilmaz Ö., Poyrazoǧlu E. S., Artik N.
Journal of Food Processing and Preservation , vol.38, no.1, pp.518-526, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Changes in the Phenolic Content and Free Radical-scavenging Activity of Vacuum Packed Walnut Kernels during Storage
Bakkalbaşı E., Yilmaz O. M., Yemis O., Artik N.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH , vol.19, no.1, pp.105-112, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Changes in pigment profile and surface colour of fig (Ficus carica L.) during drying
Yemis O., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.47, no.8, pp.1710-1719, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of packaging materials, storage conditions and variety on oxidative stability of shelled walnuts
Bakkalbaşı E., Yilmaz O. M., JAVIDIPOUR İ., Artik N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.46, no.1, pp.203-209, 2012 (SCI-Expanded)
2010
2010Effect of Storage on 5-Hydroxymethylfurfural (HMF) Formation and Color Change in Jams
Aslanova D., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , vol.13, no.4, pp.904-912, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Food Ellagitannins - Occurrence, Effects of Processing and Storage
Bakkalbasi E., Mentes O., Artik N.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION , vol.49, no.3, pp.283-298, 2009 (SCI-Expanded)
2008
2008Effect of the Use of Ground Flaxseed on Quality and Chemical Composition of Bread
Mentes O., Bakkalbasi E., Ercan R.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL , vol.14, no.4, pp.299-306, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Antioxidative activities of grape (Vitis vinifera) seed extracts obtained from different varieties grown in Turkey
Yemis O., Bakkalbasi E., Artik N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.43, no.1, pp.154-159, 2008 (SCI-Expanded)
2005
2005Major flavan-3-ol composition and antioxidant activity of seeds from different grape cultivators grown in Turkey
Bakkalbasi E., YEMIS O., ASLANOVA D., ARTIK N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , vol.221, no.6, pp.792-797, 2005 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Extraction of Phenolic Compounds from Green Walnut by Ultrasound Assisted Extraction
Uğurlu S., BAKKALBAŞI E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , vol.28, no.1, pp.185-191, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Physical, Chemical and Bioactive Properties of Four Different Pears (Pyrus communis L.) Varieties Grown in Turkey
COŞKUN TOPUZ F., BAKKALBAŞI E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , vol.27, no.2, pp.303-314, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Consumption Purposes, Purchasing Preference, Trust toward Food Supplements and Consumers' Opinions about Legal Regulations: Case of Van Province
Doğan S., Okumuş E., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi * , vol.30, no.4, pp.821-831, 2020 (Scopus)
2019
2019Van Gölü Kıyısında Farklı Dönemlerde Hasat Edilen Yeşil Cevizlerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi , vol.29, no.3, pp.440-449, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018The Current Status, Development and Future Aspects of 3D Printer Technology in Food Industry
Coşkun Topuz F., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
International Journal of 3D Printing Technologies and Dijital Industry , vol.2, no.3, pp.66-73, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017FATTY ACID PROFILES AND MINERAL CONTENTS OF WALNUTS FROM DIFFERENT PROVINCES OF VAN LAKE
BATU P., Bakkalbaşı E., Kazankaya A., Cavidoğlu İ.
Gıda , vol.42, no.2, pp.155-162, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Fındık Zeytin ve Pamuk Yağlarında Peroksit oluşum Kinetiği
Kaya S., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
AKADEMİK GIDA , vol.15, no.1, pp.36-42, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016Yaygın Kullanılan Isıl İşlemlerin Beyaz Lahanaların Yüzey Rengi, Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Akdaş Z., Bakkalbaşı E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ * , vol.26, no.4, pp.505-511, 2016 (Scopus)
2012
2012Tanenlerin Kimyası, Gıdalardaki Varlığı ve Gıda İşlemenin Tanenler Üzerine Etkisi.
Bakkalbaşı E.
AKADEMİK GIDA , vol.10, no.2, pp.96-108, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
2010
2010Türkiye’de Yetiştirilen Yerli Bazı Ceviz Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri ve Kimyasal Bileşenleri
Bakkalbaşı E., ARTIK N., MENTEŞ YILMAZ Ö.
AKADEMİK GIDA , vol.8, no.1, pp.6-12, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
2005
2005Farklı Proses Uygulamaları ve Dolgu Maddesi Kullanımının Ceviz Şekeri Bileşimine Etkisi
Bakkalbaşı E., ARTIK N.
Gıda Mühendisliği Dergisi , vol.9, no.20, pp.43-49, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
2004
2004Kapsaisinoit Kaynağı Olarak Kırmızı biberler
YEMIŞ O., Bakkalbaşı E., ARTIK N.
Gıda Mühendisliği Dergisi , vol.8, no.18, pp.30-37, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
2004
2004Dut Kurusunun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri İle Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Bakkalbaşı E., Yemiş O., Artık N.
Gıda , vol.29, no.3, pp.203-209, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2020
2020PHENOLIC CONTENTS AND ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF SOME WILD PLANTS CONSUMED AS FOOD IN VAN PROVINCE
Alaca K., Bakkalbaşı E.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 13 - 15 November 2020, pp.73-75
2020
2020Van Gölü Havzasında Yetişen Gül Türleri ve Bunlardan Rosa × Damascena Miller’ın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020
2019
2019Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, vol.1, no.1, pp.223-224
2019
2019YEŞİL CEVİZLERDEN FENOLİK MADDE EKSTRAKSİYONU
Uğurlu S., Bakkalbaşı E.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, pp.125-126
2019
2019MIRRANIN FENOLİK MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ
Yalçınkaya C., Bakkalbaşı E.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, pp.317-318
2019
2019Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri
Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.
3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, vol.1, no.1, pp.1
2019
2019GÜL (Rosa spp.) BİTKİSİNE GENEL BİR BAKIŞ
Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Turkey, 20 - 22 December 2019, pp.764-776
2019
2019The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production
Baştürk A., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M., Bakkalbaşı E., Tunçtürk Y.
I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Turkey, 8 - 10 November 2019, vol.1, no.1, pp.812
2018
2018FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Turkey, 26 - 28 October 2018, pp.233-234
2018
2018DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI
Okumuş E., Bakkalbaşı E.
International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Turkey, 26 - 28 October 2018, pp.54
2018
2018COLOR VALUES AND HMF CONTENT OF MIRRA
Abdalla Hassan S., Bakkalbaşı E.
II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress, Baku, Azerbaijan, 11 - 15 September 2018, pp.105
2018
2018Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut
Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.369
2018
2018Effects of Roasting Conditions on the Oxidative Stability of Watermelon Seed Oil
Köçeroğlu D., Yücel T., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.333
2018
2018THE ACTUAL POSITION, DEVELOPMENT AND FUTURE ASPECTS OF 3D PRINTER TECHNOLOGY IN FOOD INDUSTRY
Coşkun Topuz F., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON 3D PRINTING TECHNOLOGIES AND DIGITAL INDUSTRY 2018, Antalya, Turkey, 19 - 21 April 2018, pp.351-353
2016
2016Ceviz Pres Kekinden Elde edilen Fenolik Ekstraktların Ceviz Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
Bakkalbaşı E.
3. Ulusal Ceviz Sempozyumu, Bolu, Turkey, 13 - 15 October 2016, pp.38
2013
2013Green Walnut in Syrup
Bakkalbaşı E., JAVIDIPOUR I.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.345
2012
2012Depolama süresince ceviz içlerinin oksidasyon düzeyi ve antioksidan içeriğindeki değişiklikler
Bakkalbaşı E., MENTEŞ YILMAZ Ö., JAVIDIPOUR I., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi., Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.74
2012
2012Un veriminin ekmeğin kalitesi, toplam fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., Sungur B., ERCAN R.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.513
2012
2012Türkiye'de yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin toplam fenolik madde içerikleri, antioksidan aktiviteleri ve fenolik asit dağılımları
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.506
2012
2012Ülkemize ait yerli bazı ceviz çeşitlerinin yağ asidi, tokoferol ve fenolik madde içerikleri
Bakkalbaşı E., MENTEŞ YILMAZ Ö., YEMIŞ O., POYRAZOGLU E. S., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.75
2012
2012Kapari (Capparis ovata Desf. var. herbecea) acılık bileşenleri ve işleme sırasındaki değişimi
YEMIŞ O., Bakkalbaşı E., Nas S., ARTIK N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.514
2011
2011Effects of Pomegranate Husk Extract on the Antioxidant Activity and Quality of Bread
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Opatija, Croatia, 20 - 23 September 2011, pp.40
2008
2008Türkiye'de Yetiştirilen Ceviz Çeşitlerinin Kimyasal Bileşimleri
Bakkalbaşı E., ARTIK N., MENTEŞ Ö.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.171-172
2008
2008Effect of the Use of Ground Flaxseed on Chemical Composition of Bread
MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.
ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.185
2006
20062-Major Flavan-3-ol Composition and Antioxidant Activity of Seeds From Different Grape Cultivars Grown in Turkey
Yemiş O., Bakkalbaşı E., ARTIK N.
2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, Turkey, 4 - 06 May 2006, pp.12
Supported Projects
2021 - 2023
2021 - 2023Vakum Destekli İnfrared Kurutma ve Kızartma Uygulamalarının Elma Cipsi Üretiminde Kullanımı ile Bu Uygulamaların Biyoaktif Bileşenler, Antioksidan ve Antidiyabetik Aktivite Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), UĞURLU S.
2020 - 2021
2020 - 2021Van İlinde Yetişen Rosa x damascena Miller'in Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ile Antosiyanin Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), TORUSDAĞ G. B.
2019 - 2021
2019 - 2021Nar Elajitanenlerinin Nanoenkapsülasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), Okumuş E.
2018 - 2021
2018 - 2021Vakum Destekli İnfrared Kurutucu Sistemde Kurutma Koşullarının ve Farklı Ön İşlemlerin Armutların Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), Coşkun Topuz F.
2019 - 2020
2019 - 2020Elajik Asitin Ön Saflaştırma Sonrası HPLC İle Tespiti
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive)
2019 - 2019
2019 - 2019Van İli Kentsel Alanda Takviye Edici Gıdaların Kullanımı ve Tüketicilerin Bilinç Düzeyi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), DOĞAN S.
2018 - 2019
2018 - 2019Van İli ve Civarında Gıda Amaçlı Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), ALACA K.
2018 - 2018
2018 - 2018Mırranın Renk Değerleri Ve HMF İçeriği
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive)
2017 - 2018
2017 - 2018Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), KÖÇEROĞLU D.
2017 - 2018
2017 - 2018Kavurma işleminin kenevir tohumunun tokoferol ve toplam fenolik madde içeriği üzerine etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), ÖZDEMİR H.
2017 - 2018
2017 - 2018Mırranın Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), YALÇINKAYA C.
2016 - 2018
2016 - 2018Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Yeşil Cevizlerin Acılığının Giderilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), Okumuş E.
2016 - 2017
2016 - 2017Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı Altyapısının Güçlendirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive)
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Pişirme Yöntemlerinin Beyaz ve Kara Lahanaların Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), AKDAŞ Z.
2015 - 2017
2015 - 2017Otlu peynir yapımında kullanılan bitkilerin salamura işlemine bağlı olarak uçucu bileşenleri ve antioksidant aktivitelerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Baştürk A. (Executive), Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M.
2014 - 2015
2014 - 2015Ceviz Pres Atığı Kullanılarak Ceviz Yağı Oksidasyonunun Önlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive)
2013 - 2014
2013 - 2014Yeni Bir Yan Ürün Ceviz Unu ile Kek Üretimi
Project Supported by Higher Education Institutions
Bakkalbaşı E. (Executive), Meral R.
2007 - 2010
2007 - 2010Türkiye’de Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Antioksidan Aktivitelerinin Ve Fenolik Asit Dağılımlarının Belirlenmesi Ve Ekmeğin Nar Kabuğu Ekstraktı İle Zenginleştirilmesi
TUBITAK Project
Bakkalbaşı E.
2004 - 2007
2004 - 2007Kapari Glukozinolatlarının Proses Sırasındaki Değişimi ve Değişik Yöntemlerle Azaltılması
TUBITAK Project
Bakkalbaşı E.
2000 - 2002
2000 - 2002Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Cavidoğlu İ. (Executive), Bakkalbaşı E.
Scientific Refereeing
January 2020
January 2020Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Other Indexed Journal
November 2018
November 2018Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Journal
March 2018
March 2018Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Journal
November 2017
November 2017YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
Other Indexed Journal
October 2016
October 2016Turk. J Agric. Food Sci Tech
Other Indexed Journal
March 2016
March 2016International Journal of Food Engineering
SCI Journal
Congress and Symposium Activities
01 December 2019 - 01 December 2019
01 December 2019 - 01 December 20195th International Conferance on Engineering and Natural Science
Attendee
-Turkey
01 December 2019 - 01 December 2019
01 December 2019 - 01 December 20193. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi
Attendee
Van-Turkey
01 September 2017 - 01 September 2017
01 September 2017 - 01 September 2017II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress
Attendee
Baku-Azerbaijan
01 May 2017 - 01 May 2017
01 May 2017 - 01 May 2017I. International Agricultural Science Congress
Attendee
Van-Turkey
01 October 2016 - 01 October 2016
01 October 2016 - 01 October 20163.Ulusal Ceviz Sempozyum
Attendee
Bolu-Turkey
01 October 2013 - 01 October 2013
01 October 2013 - 01 October 2013The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Attendee
Struga-Macedonia
01 October 2012 - 01 October 2012
01 October 2012 - 01 October 2012Türkiye 11. Gıda Kongresi
Attendee
Hatay-Turkey
01 September 2011 - 01 September 2011
01 September 2011 - 01 September 20117th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Attendee
Rijeka-Croatia
01 May 2008 - 01 May 2008
01 May 2008 - 01 May 2008Türkiye 10. Gıda Kongresi
Attendee
Erzurum-Turkey
Citations
Total Citations (WOS): 370
h-index (WOS): 10
Jury Memberships
December-2019
December 2019Post Graduate
Tez Savunma Jurisi - Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
April-2018
April 2018