Prof. Dr. Emre Bakkalbaşı


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

68

Atıf (WoS)

459

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

569

H-İndeks (Scopus)

11

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

25

Tez Danışmanlığı

11

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1999 - 2001

1999 - 2001

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1992 - 1997

1992 - 1997

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

FARKLI AMBALAJ MATERYALLERİ VE DEPO KOŞULLARININ CEVİZ İÇİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011 - 2018

2011 - 2018

Dr. Öğr. Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2010 - 2011

2010 - 2011

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2003 - 2010

2003 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001 - 2003

2001 - 2003

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2017 - 2018

2017 - 2018

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

2011 - 2014

2011 - 2014

Bölüm Başkan Yardımcısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

1997 - 1999

1997 - 1999

Ticari Kuruluş Özel, Keser Gıda Ve Pazarlama Ltd Şti

1997 - 1999

1997 - 1999

işletme müdürü

keser gıda ltd şti

1996 - 1997

1996 - 1997

Ticari Kuruluş Özel, Selin Fermentasyon Ltd. Şti.

1996 - 1997

1996 - 1997

üretim mühendisi

selin fermantasyon ltd. şti

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Bitkisel Ürün Prosesleri

Lisans

Lisans

Gıda Teknolojisi Lab-I

Lisans

Lisans

Meyve Sebze Değerlendirme

Lisans

Lisans

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Antioksidanları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdalarda Sekonder Metabolitler

Lisans

Lisans

Gıda Mühendiliği Tasarım

Yönetilen Tezler

2021

2021

Doktora

Nar elajitanenlerinin nanoenkapsülasyonu

Bakkalbaşı E. (Danışman)

E.OKUMUŞ(Öğrenci)

2017

2017

Yüksek Lisans

Determining the volume of air cells in hen egg during the storage time

Bakkalbaşı E. (Eş Danışman)

S.Sardar(Öğrenci)

2017

2017

Yüksek Lisans

Post- baking drying Siirt tandir bread by microwave oven

Bakkalbaşı E. (Eş Danışman)

H.Jamal(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

VAN İLİ VE CİVARINDA GIDA AMAÇLI TÜKETİLEN BAZI YABANİ BİTKİLERİN FENOLİK MADDE İÇERİKLERİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ

Alaca K., Bakkalbaşı E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 13 - 15 Kasım 2020, ss.73-75

2019

2019

Bazı Gıda Maddelerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.223-224

2019

2019

YEŞİL CEVİZLERDEN FENOLİK MADDE EKSTRAKSİYONU

Uğurlu S., Bakkalbaşı E.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.125-126

2019

2019

MIRRANIN FENOLİK MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ

Yalçınkaya C., Bakkalbaşı E.

3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.317-318

2019

2019

Bazı Gıda Ürünlerinin Tokoferol İçerikleri

Cavidoğlu İ., Bakkalbaşı E., Okumuş E., Yücel T.

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi- ISPEC, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.1, sa.1, ss.1

2019

2019

GÜL (Rosa spp.) BİTKİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Torusdağ G. B., Bakkalbaşı E.

3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.764-776

2019

2019

The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production

Baştürk A., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M., Bakkalbaşı E., Tunçtürk Y.

I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812

2018

2018

FENOLİK BİLEŞİKLERİN NİTRİK OKSİT RADİKAL İNHİBİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ

Okumuş E., Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.233-234

2018

2018

DİYABET VE MEYVE TÜKETİMİNİN IN VİVO UYGULAMALARI

Okumuş E., Bakkalbaşı E.

International congress of agriculture, environment and health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.54 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

COLOR VALUES AND HMF CONTENT OF MIRRA

Abdalla Hassan S., Bakkalbaşı E.

II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.105

2018

2018

Regional and Seasonal Phenolic Content of Green Walnut

Uğurlu S., Okumuş E., Bakkalbaşı E.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.369

2018

2018

Effects of Roasting Conditions on the Oxidative Stability of Watermelon Seed Oil

Köçeroğlu D., Yücel T., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.333 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

THE ACTUAL POSITION, DEVELOPMENT AND FUTURE ASPECTS OF 3D PRINTER TECHNOLOGY IN FOOD INDUSTRY

Coşkun Topuz F., Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON 3D PRINTING TECHNOLOGIES AND DIGITAL INDUSTRY 2018, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.351-353

2013

2013

Green Walnut in Syrup

Bakkalbaşı E., JAVIDIPOUR I.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.345

2011

2011

Effects of Pomegranate Husk Extract on the Antioxidant Activity and Quality of Bread

MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.

7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Opatija, Hırvatistan, 20 - 23 Eylül 2011, ss.40

2008

2008

Türkiye'de Yetiştirilen Ceviz Çeşitlerinin Kimyasal Bileşimleri

Bakkalbaşı E., ARTIK N., MENTEŞ Ö.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.171-172

2008

2008

Effect of the Use of Ground Flaxseed on Chemical Composition of Bread

MENTEŞ YILMAZ Ö., Bakkalbaşı E., ERCAN R.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.185

2006

2006

2-Major Flavan-3-ol Composition and Antioxidant Activity of Seeds From Different Grape Cultivars Grown in Turkey

Yemiş O., Bakkalbaşı E., ARTIK N.

2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006, ss.12 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2019 - 2021

2019 - 2021

Nar Elajitanenlerinin Nanoenkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.

2019 - 2020

2019 - 2020

Elajik Asitin Ön Saflaştırma Sonrası HPLC İle Tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü)

2019 - 2019

2019 - 2019

Van İli Kentsel Alanda Takviye Edici Gıdaların Kullanımı ve Tüketicilerin Bilinç Düzeyi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), DOĞAN S.

2018 - 2018

2018 - 2018

Mırranın Renk Değerleri Ve HMF İçeriği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü)

2017 - 2018

2017 - 2018

Kavurma İşleminin Karpuz Çekirdeği Yağının Oksidasyonu Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), KÖÇEROĞLU D.

2017 - 2018

2017 - 2018

Mırranın Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), YALÇINKAYA C.

2016 - 2018

2016 - 2018

Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Yeşil Cevizlerin Acılığının Giderilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Okumuş E.

2016 - 2017

2016 - 2017

Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı Altyapısının Güçlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Ceviz Pres Atığı Kullanılarak Ceviz Yağı Oksidasyonunun Önlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü)

2013 - 2014

2013 - 2014

Yeni Bir Yan Ürün Ceviz Unu ile Kek Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Bakkalbaşı E. (Yürütücü), Meral R.

2000 - 2002

2000 - 2002

Dut Kurusunun Ekstraksiyon Koşullarının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Cavidoğlu İ. (Yürütücü), Bakkalbaşı E.

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2020

Ocak 2020

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2018

Kasım 2018

Journal of Food Measurement and Characterization

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

Journal of Food Measurement and Characterization

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2017

Kasım 2017

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2016

Ekim 2016

Turk. J Agric. Food Sci Tech

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2016

Mart 2016

International Journal of Food Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019

01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019

5th International Conferance on Engineering and Natural Science

Katılımcı

-Türkiye

01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019

01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019

3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences CongressSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Baku-Azerbaycan

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

I. International Agricultural Science Congress

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

3.Ulusal Ceviz Sempozyum

Katılımcı

Bolu-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Struga-Makedonya

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

Türkiye 11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

01 Eylül 2011 - 01 Eylül 2011

01 Eylül 2011 - 01 Eylül 2011

7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists

Katılımcı

Rijeka-Hırvatistan

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Türkiye 10. Gıda Kongresi

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 370

h-indeksi (WOS): 10

Jüri Üyelikleri

Aralık-2019

Aralık 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jurisi - Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Nisan-2018

Nisan 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Iğdır Üniversitesi