Prof. Dr. Kamil Ekici


Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

E-posta: kekici@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 444 506 5225 Dahili: 34
İş Telefonu: +90 432 444 5065 Dahili: 22534
Fax Telefonu: +90 432225112
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/kekici
Ofis: Vetriner Fakültesi, Besin Hijyeni ABD, B Blok
Posta Adresi: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi

Metrikler

Yayın

91

Yayın (WoS)

20

Yayın (Scopus)

22

Atıf (WoS)

168

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

196

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

11

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1994 - 1999

1994 - 1999

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye

1986 - 1991

1986 - 1991

Yüksek Lisans

Uludağ Üniversitesi, Veteriner, Türkiye

Yaptığı Tezler

1999

1999

Doktora

Farklı Hayvan Türlerine Ait Çiğ Etlerin SDS-PAGE Yöntemiyle Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda, Gıda

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Fransızca

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mevzuatı

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

0

0

Türkiye’de Lucilia sericata Meigen, 1826 Larvalarının Neden Olduğu Bir Oral Miyaz Vakas

Cengiz Z. T., Beyhan Y. E., Yılmaz H., Yakan Ü., Ekici K.

19. Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Uluslararası Katılımlı Ekinokokkozis Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, cilt.-, ss.176, (Tam Metin Bildiri)

0

0

Survey of biogenic amines levels in different types of cheese

Ekici K., Geçcelep H., Sancak Y. C.

Intrnational Science and Technology Conference (ISTEC), Rusya, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

BIOGENIC AMINES FORMATION AND THEIR IMPORTANCE IN FERMENTED FOODS

Ekici K., Omer A. K.

International Scientific-Practical Conference Agriculture and Food Security: Technology, Innovation, Markets, Human Resources, Kazan, Rusya, 13 - 14 Kasım 2019, cilt.1, ss.474, (Özet Bildiri)

2015

2015

Fermente Sucuklarda Biyojen Amin Varlığı ve Önemi

EKİCİ K., Sancak Y. C., Güneş R. M.

6. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.124-125, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

Türkiye’de Lucilia sericata Meigen, 1826 Larvalarının Neden Olduğu Bir Oral Miyaz Vakası

Cengiz Z. T., Beyhan Y. E., Yılmaz H., Yakan Ü., Ekici A.

19. Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Uluslararası Katılımlı Ekinokokkozis Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2015, ss.176, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Effect Of Seasonal Changes On Antioxidant Enzymmes Of The Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss Walbaum, 1792) Grown In Van City, Çatak District

Yörük İ. H., Yeltekin A. Ç., Cavidoğlu İ., Ekici K.

IUPAC 44th World Chemistry Congress, İstanbul, Türkiye, 11 - 16 Ağustos 2013, cilt.1, sa.1, ss.949, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Van’da Tüketime Sunulan Piliç But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Sağun E., Sancak Y. C., Ekici K., Durmaz H.

2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.158-163, (Özet Bildiri)

2013

2013

Antibacterial activity of essential oil of wild horse mint (Mentha longifolia L.) collected from Eastern Arıatolia,

YILDIRIM B., Tunçtürk M., Eryiğit T., Okut N., Ekici K., Özgökçe F.

The First Mediterranean Sympasium an Medicinal and Aramatic Plants (MESMAP-2013), Gazimagosa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.278, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Antibacterial activity and chemical constitutions of Tymbra spicata L.

YILDIRIM B., Tunçtürk M., Ekici K., Eryiğit T., Tunçtürk R., Özgökçe F.

The First Mediterranean Sympasium an Medicinal and Aramatic Plants (MESMAP-2013), Gazimagosa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.277, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde Biyojen Amin (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi

Ekici K., Sağun E., Sancak Y. C., Sancak H., Yörük İ. H., İşleyici Ö.

IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275, (Özet Bildiri)

2009

2009

Kantaron (Hypericum perforatum L.) Bitkisinin Farklı Gelişme Dönemlerinde Uçucu Yağ İçeriğinin Belirlenmesi,

YILDIRIM B., TERZIOGLU O., Okut N., Ekici K., Özgökçe F.

Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 19-22 Ekim 2009. Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay., Hatay, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2009, ss.66, (Özet Bildiri)

2009

2009

Van ve Yöresi İçme Sularında Koliform ve E.coli Araştırılması

Ekici K., Körkoca H., Sancak Y. C., Atalan E.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.425-430, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Soğukta Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi

Sağun E., Sancak H., Ekici K., Yörük İ. H.

Belirlenmesi 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.409-415, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

A perspective on genetically modified food crops

Ekici K., Sancak Y. C.

International Science Conference, Sofya, Bulgaristan, 15 - 17 Haziran 2008, ss.472, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

The determination of ß-lactamase in coliform bacteria isolated from driking waters

Ekici K., Körkoca H., Kurtoğlu M., Akman H., Sancak Y. C.

2nd Intrnational Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Gıdalarda Akrilamid

Ekici K., Sağun E.

II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.355-359, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Dondurularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi

Sağun E., Yörük İ. H., Ekici K., Sancak H.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.725-733, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Çiğ Tavuk Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı

İşleyici Ö., Sancak Y. C., HALLAC B., EKICI K.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.322-325, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Farklı Peynirlerde Nitrit ve Nitrozaminler

Ekici K., Sancak Y. C., ALISARLI M.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.182-184, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı

Sağun E., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı Üzerine Bir Araştırma

SAGUN E., SANCAK Y. C., İşleyici Ö., EKICI K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Bazı et ürünlerinde Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeyleri

Sancak Y. C., EKICI K., İşleyici Ö.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.167-174, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Çiğ Köftede Listeria Türlerinin Varlığı

İşleyici Ö., Sancak Y. C., SAGUN E., EKICI K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.139-146, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Konvansiyonel Ve Mikrodalga İle Pişirmenin Van Balığı’nın (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) D3 Vitamin Düzeyi Üzerine Etkisi

Sağun E., Testereci H., Yörük İ. H., Ekici K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.455-462, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Isolation of Some Pathogens From Raw Milks of Different Milch Animals

EKICI K., Bozkurt H., İşleyici Ö.

International Dairy Symposium, Recent Development in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.335-337, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Histamine Levels in Herby Cheese

Sancak Y. C., EKICI K., İşleyici Ö., SEKEROGLU R., NOYAN T.

International Dairy Symposium, Recent Development in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.117-119, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı

EKICI K., İşleyici Ö., SAGUN E.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.439-443, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Otlu Peynirlerde Olgunlaşma Süresince Histamin Oluşumu Üzerine Bir Araştırma

Sağun E., Ekici K., Durmaz H.

SEYES 2003, Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.465-470, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Van'da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Listeria Türlerinin Varlığının Belirlenmesi

Sancak Y. C., İşleyici Ö., Elibol C., EKICI K.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.163-166, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

Van'da Tüketime Sunulan Bazı Baharat Çeşidinde Bacillus cereus'un varlığı

AĞAOĞLU S., Sancak Y. C., Mustafa A., Ekici K.

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 19 Ekim 1999, ss.1, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2018

2018

Biogenic amines in Plants

Ekici K., OMER A. K.

Neurotransmitters in Plants, Perspectives and Applications, Akula Ramakrishna, Victoria V. Roschina, Editör, Crc Press Baker & Taylor & Francis Group, Florida, ss.305-330, 2018

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Biyojen aminlerin oluşumu ve fermente gıdalardaki önemi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ekici K. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Van’da Tüketime Sunulan Fermente Türk Sucuklarında Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ekici K. (Yürütücü)

1997 - 1999

1997 - 1999

Taze et ve hazır kıymalarda listeria türlerinin izolasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Sağun E. (Yürütücü), Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Van Veterinary Journal

Yayın Kurul Üyesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2019 - 01 Kasım 2019

01 Kasım 2019 - 01 Kasım 2019

Ekici K., Omer A.K. , "BIOGENIC AMINES FORMATION AND THEIR IMPORTANCE IN FERMENTED FOODS", International Scientific-Practical Conference Agriculture and Food Security: Technology, Innovation, Markets, Human Resources, Kazan, RUSYA, 13-14 Kasım 2019, vol.1, pp.474-474 (Link)Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Kazan-Rusya

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

01 Ekim 2019 - 01 Ekim 2019

B13. International Scientific-Practical Conference Agriculture and Food Security: Technology, Innovation, Markets, Human Resources, Kazan, RUSYA,Sürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

Kazan-Rusya

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 171

h-indeksi (WOS): 8

Jüri Üyelikleri

Ekim-2019

Ekim 2019

Doçentlik Sınavı

- ÜAK

Nisan-2019

Nisan 2019

Doçentlik Sınavı

- ÜAK