Eğitim Bilgileri
2005 - 2009
2005 - 2009Doktora
Cornell University, Graduate School, Department Of Food Science, Amerika Birleşik Devletleri
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, Bal. Tek. Müh. Böl., Türkiye
1995 - 2000
1995 - 2000Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Optimization of Gelatin Extraction from Silver Carp Skin and Textural, Rheological, and Sensory Characteristics of Extracted Gelatin
Cornell University, Graduate School, Food Science
2004
2004Yüksek Lisans
Balık Yağı Kalitesinin Depolama Sicaklığı ve Süresine Bağlı Değişimi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Su Ürünleri Teknolojisi
Gıda Ambalajlama
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProf. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2023
2018 - 2023Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - 2018
2011 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003 - 2011
2003 - 2011Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2001 - 2003
2001 - 2003Araştırma Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı plastikleştiricilerle elde edilen protein bazlı yenilebilir filmlerin bazı mekanik ve fiziksel özelliklerinin karşılaştırılması
Boran G. (Danışman)
G.Koç(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Jelatin ve Kitosan Bazlı Yenilebilir Aktif Kaplamanın İnci Kefali Kalitesine Etkisinin Araştırılması
Boran G.
D.ÖZAY(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Tavuk Derisinden Jelatin Ekstraksiyonunda Proses Koşullarının Kinetik ve Termodinamik Parametrelere Etkisi
Boran G.
Ü.CANSU(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
İnci Kefalinden Surimi Üretimi ve Elde Edilen Suriminin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi
Boran G.
G.OKUTAN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Tavuk Derisi Jelatininin Bazı Kalite ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Boran G.
B.FATIH(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Tavuk derisinden jelatin eldesinin yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu
Boran G.
K.YILDIZ(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Jelatin bazlı yenilebilir kaplamaların gökkuşağı alabalığı filetolarında kalite üzerine etkisi
Boran G.
G.PAÇACI(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu
Boran G.
Ü.CANSU(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics
Okutan G., Koç G., Cansu Ü., Boran G.
Food Science and Nutrition
, cilt.13, sa.3, 2025 (SCI-Expanded)
2023
20232. Hydrogen Inclusion in Modified Atmosphere Extends the Shelf Life of Chilled Rainbow Trout Fillets
Bulut M., Okutan G., Alwazeer D., Boran G.
Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.23, sa.6, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20223. The effects of hydrogen incorporation in modified atmosphere packaging on the formation of biogenic amines in cold stored rainbow trout and horse mackerel
Sezer Y. C., BULUT M., Boran G., Alwazeer D.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.112, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20224. Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine
Karim B. F., Cansu U., Boran G.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.51, sa.2, ss.194-203, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20225. Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters
Cansu U., Boran G.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.45, sa.4, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20226. Effect of gelatin based edible coatings on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi,Guldenstadt, 1814) during cold storage
Okutan G., Boran G.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20227. Effect of gelatin-based active coatings formulated with rosemary extract on quality of cold stored meatballs
Torusdağ G. B., Gumus S., Boran G.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2019
20198. Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins
Tumerkan E. T. A., Cansu U., Boran G., Mac Regenstein J., ÖZOĞUL F.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.287, ss.273-279, 2019 (SCI-Expanded)
2018
20189. Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants
Baştürk A., Ceylan M. M., Cavus M., Boran G., Javidipour İ.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.89, ss.358-364, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201710. Synthesis and characterization of 2-hydroxyethylmethacrylate/2-(3-indol-yl)ethylmethacrylamide-based novel hydrogels as drug carrier with in vitro antibacterial properties
Ilgin P., Selçuk Zorer Ö., ÖZAY Ö., Boran G.
JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
, cilt.134, sa.47, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201711. EFFECTS OF ASCORBYL PALMITATE AND METAL IONS ON OXIDATION OF SUNFLOWER OIL UNDER ACCELERATED OXIDATION CONDITIONS
Basturk A., Boran G., Javidipour I.
JOURNAL OF ANIMAL AND PLANT SCIENCES
, cilt.27, sa.6, ss.2014-2024, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201612. Comparative Effects of Fish and Cow Gelatins and Locust Bean Gum on Chemical, Textural, and Sensory Properties of Yogurt
Pancar E. D., Andiç S., Boran G.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.25, sa.6, ss.843-853, 2016 (SCI-Expanded)
2015
201513. Optimization of a multi-step procedure for isolation of chicken bone collagen
CANSU Ü., Boran G.
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
, cilt.35, sa.4, ss.431-440, 2015 (SCI-Expanded)
2015
201514. Collagen and Gelatin
Liu D., Nikoo M., Boran G., Zhou P., Regenstein J. M.
ANNUAL REVIEW OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOL 6
, cilt.6, ss.527-557, 2015 (SCI-Expanded)
2013
201315. Effects of Carboxyl Methyl Cellulose and Edible Cow Gelatin on Physico-chemical, Textural and Sensory Properties of Yoghurt
Andiç S., Boran G., Tunçtürk Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURE AND BIOLOGY
, cilt.15, sa.2, ss.245-251, 2013 (SCI-Expanded)
2011
201116. Seasonal Changes in Proximate Composition of Some Fish Species from the Black Sea
Boran G., Karacam H.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.11, sa.1, ss.1-5, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201017. Effects of Extraction Conditions on the Sensory and Instrumental Characteristics of Fish Gelatin Gels
Boran G., LAWLESS H., REGENSTEIN J.
Journal of Food Science
, cilt.75, sa.9, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201018. Rheological properties of gelatin from silver carp skin compared to commercially available gelatins from different sources
Boran G., MULVANEY S., REGENSTEIN J.
Journal of Food Science
, cilt.75, sa.8, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201019. Fish Gelatin
Boran G., Regenstein J. M.
ADVANCES IN FOOD AND NUTRITION RESEARCH, VOL 60
, cilt.60, ss.119-143, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200920. Optimization of gelatin extraction from silver carp skin
Boran G., REGENSTEIN J.
Journal of Food Science
, cilt.74, sa.8, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200921. The effect of mincing method on the quality of refrigerated whiting burgers
KÖSE S., BALABAN M. O., BORAN M., Boran G.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.44, sa.8, ss.1649-1660, 2009 (SCI-Expanded)
2008
200822. Seasonal changes in proximate composition of anchovy and storage stability of anchovy oil
Boran G., BORAN M., Karaçam H.
Journal of Food Quality
, cilt.31, sa.4, ss.503-513, 2008 (SCI-Expanded)
2006
200623. Storage properties of refrigerated whiting mince after mincing by three different methods
KÖSE S., BORAN M., Boran G.
Food Chemistry
, cilt.99, sa.1, ss.129-135, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200624. Changes in the quality of fish oils due to storage temperature and time
Boran G., Karaçam H., BORAN M.
Food Chemistry
, cilt.98, sa.4, ss.693-698, 2006 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Katı-Sıvı Ekstraksiyonunda Matematiksel Modelleme ve Termodinamik Değerlendirme
Cansu Ü., Boran G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.29, sa.3, ss.1036-1051, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
CANSU Ü., OKUTAN G., Boran G.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.13, sa.3, ss.1055-1069, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Balık Yağında Emülsiyon ve Enkapsülasyon Uygulamaları
OKUTAN G., BORAN G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.334-344, 2023 (Hakemli Dergi)
2018
20184. Jelatin Bazlı Yenilebilir Film ve Kaplamalar
Coşkun Topuz F., Boran G.
AKADEMİK GIDA , cilt.2018, sa.16, ss.332-339, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
20165. Şırnak'ta Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma
Denli E., Şehribanoğlu S., Boran G.
Gıda , cilt.2016, sa.41, ss.141-148, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20166. ŞIRNAK'TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
DENLİ E., ŞEHRİBANOĞLU S., BORAN G.
GIDA
, cilt.41, sa.3, ss.141-148, 2016 (Hakemli Dergi)
2011
20117. Bir Gıda Katkısı Olarak Jelatin: Yapısı, Özellikleri, Üretimi, Kullanımı ve Kalitesi
Boran G.
Gıda , cilt.2011, sa.36, ss.97-104, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. FARKLI PLASTİKLEŞTİRİCİLERLE ELDE EDİLEN SOYA PROTEİNİ VE JELATİN BAZLI FİLM ÇÖZELTİLERİNDE VİSKOZİTENİN DEĞİŞİMİ
Koç G., Okutan G., Boran G.
International Congresson Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences (ASMAC), Bayburt, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2024, ss.36, (Özet Bildiri)
2024
20242. JELATİN VE SOYA PROTEİNİ BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERİN SUDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ, SU AKTİVİTESİ VE SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ
Koç G., Okutan G., Boran G.
8. Uluslarası Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Adana, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.553-561, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Okutan G., Koç G., Cansu Ü., Boran G.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.116, (Özet Bildiri)
2020
20204. Yenilebilir Aktif Kaplamaların +4 °C’de Depolanan Köfte Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması
Torusdağ G. B., Gümüş S., Boran G.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
20195. Su Ürünleri İşleme Artıklarının Değerlendirilmesi
Koç G., Boran G.
ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.307-308, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları
OKUTAN G., Boran G.
ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.822-836, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Effect of Edible Coating Formulated with Gelatin, Chitosan and Rosemary Extract on the Quality of Pearl Mullet Fillets during Cold Storage at +4*C
Özay D., Boran G.
1st International and 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.179, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Some Instrumental Characteristics of Chicken Skin Gelatin in Comparison with Commercial Gelatins from Different Sources
Cansu Ü., Boran G.
1st International and 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.183, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Thermodynamic Evaluation of Gelatin Extraction Process based on the Yield of Protein and Hydroxyproline
Cansu Ü., Boran G.
6th International Scientific Research Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.148, (Özet Bildiri)
2019
201910. Edible Films and Coatings: Applications of Gelatin Based Edible Coatings on Flesh Foods for Extension of Shelf Life under Cold Storage
Boran G.
3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
201911. Effect of Gelatin Based Edible Coatings on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss, Walbaum 1792) Fillets
Paçacı G., Boran G.
3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.654, (Özet Bildiri)
2018
201812. Determination of Some Quality and Functional Characteristics of Gelatin Extracted from Chicken Skin
FATIH KARIM B., Cansu Ü., Boran G.
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.107, (Özet Bildiri)
2018
201813. APPLICATION OF POLYMER-BASED NANO-SIZED MATERIALS FOR LIMITATION OF MESOPHILIC BACTERIA IN FISH FILLETS
Ceylan Z., Boran G.
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.106, (Özet Bildiri)
2018
201814. Valorization of Seafood and Poultry By-Products as Gelatin Source and Quality Assessment
Aksun Tümerkan E. T., Cansu Ü., Boran G., Özoğul F.
20. International Conference on Marine Bioresources and Bioprocessing, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 3 - 04 Haziran 2018, ss.478, (Özet Bildiri)
2018
201815. Effects of Gelatin based Edible Coatings on the Quality of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas, 1811) Fillets
Özay D., Boran G.
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.319, (Özet Bildiri)
2018
201816. Use of Pearl Mullet (Chalcalburnustarichi, Pallas, 1811) in Surimi Production: Preliminary Studies on Yield
Okutan G., Boran G.
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.390, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Isolation of Collagen in Chicken Skin: Drying and Degreasing Yield
Cansu Ü., Boran G.
1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.553, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Optimization of Gelatin Extraction From Chicken Skin by Response Surface Methodology
Cansu Ü., Yıldız K., Boran G.
1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.28, (Özet Bildiri)
2015
201519. Fındık ve Zeytin Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, sıcaklık ve sürenin etkileri
Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.183, (Tam Metin Bildiri)
2015
201520. Tavuk Kemiginden Kolajen Izolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
CANSU Ü., Boran G.
2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.164, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. Depolama Koşullarının Ayçiçeği ve Soya Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri
Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.182, (Tam Metin Bildiri)
2015
201522. Tavuk Kemiginden Jelatin Ekstraksiyonu: Verim ve Kalite
CANSU Ü., Boran G.
2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.7, (Özet Bildiri)
2014
201423. Chicken Bone Gelatin and Its Functional Properties in Comparison with Commercial Gelatins
CANSU Ü., Boran G.
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.266, (Tam Metin Bildiri)
2014
201424. Utilization of Chicken By-Products: Their Potential in Gelatin Manufacturing
Boran G.
2nd International Conference on Bioprocess and Engineering, Valencia, İspanya, 26 - 27 Haziran 2014, ss.62, (Tam Metin Bildiri)
2012
201225. Set tipi yoğurdun duyusal, tekstürel ve reolojik özellikleri üzerine kıvam artırıcı ve jelleştirici etkisinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi: Karboksimetil selüloz ve yenilebilir sığır jelatini
Andiç S., Boran G., Tunçtürk Y.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, sa.1, ss.86, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2015
20151. Milk Proteins: Functionality and Use in Food Industry
Andiç S., Boran G.
Functional Polymers in Food Sceience, Cirillo G., Spizzirri U.G., Iemma F., Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.159-180, 2015
2015
20152. Changes in Volatile Compounds of Cheese
Andiç S., Tunçtürk Y., Boran G.
Processing and Impact on Active Components in Food, Preedy V., Editör, Academic Press , New York, ss.231-239, 2015
2013
20133. Critical Review of Key Analytical Issues with Gelatins
LIU D., REGENSTEIN J. M., MULVANEY S. J., Boran G., Zhou P.
Gelatin: Production, Applications and Health Implications, Boran G., Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New York, ss.31-48, 2013
2010
20104. Fish Gelatin: An Unmet Opportunity
Regenstein J. M., Zhou P., Wang Y., Boran G.
A Sustainable Future: Fish Processing Byproducts, P.J. Bechtel and S. Smiley, Editör, Alaska Sea Granta Publications, Alaska, ss.27-40, 2010
Desteklenen Projeler
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Plastikleştiricilerle Elde Edilen Protein Bazlı Yenilebilir Filmlerin Bazı Mekanik ve Fiziksel Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), KOÇ G.
2019 - 2021
2019 - 2021Farklı Proteinlerle Üretilen Yenilebilir Filmlerin Mekanik Fonksiyonel ve Enstrümental Özelliklerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), OKUTAN G., CANSU Ü., KOÇ G.
2019 - 2019
2019 - 2019Yenilebilir kaplamanın balık kalitesine etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Jelatin ve Kitosan Bazlı Yenilebilir Aktif Kaplamanın İnci Kefali Kalitesine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), ÖZAY D.
2017 - 2019
2017 - 2019Proses Koşullarının Jelatin Ekstraksiyonunda Kinetik ve Termodinamik Parametreler Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), CANSU Ü.
2018 - 2018
2018 - 2018Gıda mühendisliği bölümü altyapısını güçlendirme projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
2018 - 2018
2018 - 2018İnci Kefalinden Surimi Üretimi ve Elde Edilen Suriminin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), OKUTAN G.
2017 - 2017
2017 - 2017Et Teknolojisi Laboratuvarında İhtiyaç Duyulan Bazı Malzemelerin Temini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Et Teknolojisi Laboratuvarı Bilgi İşlem Alt Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Jelatin Bazlı Yenilebilir Kaplamaların Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss, Walbaum 1792) Filetolarında Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü), PAÇACI G.
2016 - 2017
2016 - 2017Gıdalarda İnce Tabaka Kromatografisiyle Aflatoksinlerin Kantitatif Tayininde Görüntü Analizinin Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çoksöyler F. N. (Yürütücü), Boran G.
2016 - 2017
2016 - 2017Katı Faz Ekstraksiyon Kartuşlarının Gıda Ve Yemlerde Aflatoksin Tayininde Ekstrakt Süzme, Saflaştırma Ve Konsantre Edilmesinde Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çoksöyler F. N. (Yürütücü), Boran G.
2014 - 2015
2014 - 2015Tavuk Kemiğinden Osein ve Jelatin Eldesinin Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Tavuk Kemiğinden Jelatin Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Elde Edilen Jelatinin Fonsiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Boran G. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2019
Temmuz 2019Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019LWT - Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2019
Haziran 2019Food Hydrocolloids
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019LWT - Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Journal of Food Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019LWT - Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018Food Bioscience
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Turkish Journal of Biochemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Food Bioscience
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Haziran 2018
Haziran 2018Best Presentation Award - En İyi Sunum Ödülü
World Academy of Science, Engineering and Technology
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2018 - 01 Aralık 2018
01 Aralık 2018 - 01 Aralık 2018ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 20181st International and 11th National Food Engineering Congress
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 20186th International Scientific Research Congress
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
01 Eylül 2018 - 01 Eylül 2018
01 Eylül 2018 - 01 Eylül 20183rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress
Katılımcı
Tehran-İran
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018International Agricultural Science Congress
Oturum Başkanı
Van-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences
Katılımcı
Trabzon-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
2nd International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Katılımcı
Baku-Azerbaycan
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 20171st International Agricultural Science Congress
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Haziran 2014 - 01 Haziran 2014
01 Haziran 2014 - 01 Haziran 20142nd International Conference on Bioprocess and Technology
Katılımcı
Valencia-İspanya
01 Haziran 2009 - 01 Haziran 2009
01 Haziran 2009 - 01 Haziran 2009Institute of Food Technologists (IFT) Annual Meeting and Food Expo 2009
Katılımcı
California-Amerika Birleşik Devletleri
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 530
h-indeksi (WOS): 12
Jüri Üyelikleri
Aralık-2018
Aralık 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Sümeye Peker - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Ekim-2018
Ekim 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Canan Kavak - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Haziran-2017
Haziran 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Haziran-2017
Haziran 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Nisan-2017
Nisan 2017