Prof. Dr. Gökhan Boran


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Malzeme Bilimi, Malzeme Bilimi Kaplamalar Ve Filmler


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Su Ürünleri Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: gboran@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 043 222 5170 Dahili: 128161
Web: http://avesis.yyu.edu.tr/gboran/
Ofis: Mühendislik Fakültesi B Blok 2. Kat
Posta Adresi: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kampüs 65080 VAN

Metrikler

Yayın

60

Yayın (WoS)

22

Yayın (Scopus)

24

Atıf (WoS)

524

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

1371

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

2264

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

51

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

17

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2009

2005 - 2009

Doktora

Cornell University, Graduate School, Department Of Food Science, Amerika Birleşik Devletleri

2001 - 2004

2001 - 2004

Yüksek Lisans

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, Bal. Tek. Müh. Böl., Türkiye

1995 - 2000

1995 - 2000

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Optimization of Gelatin Extraction from Silver Carp Skin and Textural, Rheological, and Sensory Characteristics of Extracted Gelatin

Cornell University, Graduate School, Food Science

2004

2004

Yüksek Lisans

Balık Yağı Kalitesinin Depolama Sicaklığı ve Süresine Bağlı Değişimi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Abd

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Su Ürünleri Teknolojisi

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2018 - 2023

2018 - 2023

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011 - 2018

2011 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2003 - 2011

2003 - 2011

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2001 - 2003

2001 - 2003

Araştırma Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. FARKLI PLASTİKLEŞTİRİCİLERLE ELDE EDİLEN SOYA PROTEİNİ VE JELATİN BAZLI FİLM ÇÖZELTİLERİNDE VİSKOZİTENİN DEĞİŞİMİ

Koç G., Okutan G., Boran G.

International Congresson Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences (ASMAC), Bayburt, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2024, ss.36, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. JELATİN VE SOYA PROTEİNİ BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERİN SUDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ, SU AKTİVİTESİ VE SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ

Koç G., Okutan G., Boran G.

8. Uluslarası Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Adana, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, ss.553-561, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Su Ürünleri İşleme Artıklarının Değerlendirilmesi

Koç G., Boran G.

ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.307-308, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları

OKUTAN G., Boran G.

ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.822-836, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Effect of Edible Coating Formulated with Gelatin, Chitosan and Rosemary Extract on the Quality of Pearl Mullet Fillets during Cold Storage at +4*C

Özay D., Boran G.

1st International and 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.179, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Some Instrumental Characteristics of Chicken Skin Gelatin in Comparison with Commercial Gelatins from Different Sources

Cansu Ü., Boran G.

1st International and 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.183, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Thermodynamic Evaluation of Gelatin Extraction Process based on the Yield of Protein and Hydroxyproline

Cansu Ü., Boran G.

6th International Scientific Research Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.148, (Özet Bildiri)

2019

2019

10. Edible Films and Coatings: Applications of Gelatin Based Edible Coatings on Flesh Foods for Extension of Shelf Life under Cold Storage

Boran G.

3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Effect of Gelatin Based Edible Coatings on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss, Walbaum 1792) Fillets

Paçacı G., Boran G.

3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.654, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Determination of Some Quality and Functional Characteristics of Gelatin Extracted from Chicken Skin

FATIH KARIM B., Cansu Ü., Boran G.

II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.107, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. APPLICATION OF POLYMER-BASED NANO-SIZED MATERIALS FOR LIMITATION OF MESOPHILIC BACTERIA IN FISH FILLETS

Ceylan Z., Boran G.

II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.106, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Valorization of Seafood and Poultry By-Products as Gelatin Source and Quality Assessment

Aksun Tümerkan E. T., Cansu Ü., Boran G., Özoğul F.

20. International Conference on Marine Bioresources and Bioprocessing, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 3 - 04 Haziran 2018, ss.478, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Effects of Gelatin based Edible Coatings on the Quality of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas, 1811) Fillets

Özay D., Boran G.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.319, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Use of Pearl Mullet (Chalcalburnustarichi, Pallas, 1811) in Surimi Production: Preliminary Studies on Yield

Okutan G., Boran G.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.390, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Isolation of Collagen in Chicken Skin: Drying and Degreasing Yield

Cansu Ü., Boran G.

1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.553, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Optimization of Gelatin Extraction From Chicken Skin by Response Surface Methodology

Cansu Ü., Yıldız K., Boran G.

1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.28, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. Fındık ve Zeytin Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, sıcaklık ve sürenin etkileri

Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.183, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

20. Tavuk Kemiginden Kolajen Izolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu

CANSU Ü., Boran G.

2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.164, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Depolama Koşullarının Ayçiçeği ve Soya Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri

Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.182, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

22. Tavuk Kemiginden Jelatin Ekstraksiyonu: Verim ve Kalite

CANSU Ü., Boran G.

2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.7, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. Chicken Bone Gelatin and Its Functional Properties in Comparison with Commercial Gelatins

CANSU Ü., Boran G.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.266, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

24. Utilization of Chicken By-Products: Their Potential in Gelatin Manufacturing

Boran G.

2nd International Conference on Bioprocess and Engineering, Valencia, İspanya, 26 - 27 Haziran 2014, ss.62, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2015

2015

1. Milk Proteins: Functionality and Use in Food Industry

Andiç S., Boran G.

Functional Polymers in Food Sceience, Cirillo G., Spizzirri U.G., Iemma F., Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , New Jersey, ss.159-180, 2015

2015

2015

2. Changes in Volatile Compounds of Cheese

Andiç S., Tunçtürk Y., Boran G.

Processing and Impact on Active Components in Food, Preedy V., Editör, Academic Press , New York, ss.231-239, 2015

2013

2013

3. Critical Review of Key Analytical Issues with Gelatins

LIU D., REGENSTEIN J. M., MULVANEY S. J., Boran G., Zhou P.

Gelatin: Production, Applications and Health Implications, Boran G., Editör, NOVA Science Publishers Inc. , New York, ss.31-48, 2013

2010

2010

4. Fish Gelatin: An Unmet Opportunity

Regenstein J. M., Zhou P., Wang Y., Boran G.

A Sustainable Future: Fish Processing Byproducts, P.J. Bechtel and S. Smiley, Editör, Alaska Sea Granta Publications, Alaska, ss.27-40, 2010

Desteklenen Projeler

2019 - 2019

2019 - 2019

Yenilebilir kaplamanın balık kalitesine etkisinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Boran G. (Yürütücü)

2018 - 2018

2018 - 2018

Gıda mühendisliği bölümü altyapısını güçlendirme projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Boran G. (Yürütücü)

2017 - 2017

2017 - 2017

Et Teknolojisi Laboratuvarında İhtiyaç Duyulan Bazı Malzemelerin Temini

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Boran G. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

Et Teknolojisi Laboratuvarı Bilgi İşlem Alt Yapısının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Boran G. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Tavuk Kemiğinden Osein ve Jelatin Eldesinin Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Boran G. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2019

Temmuz 2019

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2019

Temmuz 2019

LWT - Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2019

Haziran 2019

Food Hydrocolloids

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2019

Mayıs 2019

LWT - Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2019

Mayıs 2019

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

LWT - Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2018

Kasım 2018

Food Bioscience

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2018

Temmuz 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2018

Temmuz 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2018

Temmuz 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2018

Haziran 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2018

Haziran 2018

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2018

Nisan 2018

Turkish Journal of Biochemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2018

Şubat 2018

Food Science and Technology International

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2018

Şubat 2018

Food Bioscience

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Haziran 2018

Haziran 2018

Best Presentation Award - En İyi Sunum Ödülü

World Academy of Science, Engineering and Technology



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Aralık 2018 - 01 Aralık 2018

01 Aralık 2018 - 01 Aralık 2018

ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

1st International and 11th National Food Engineering Congress

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

6th International Scientific Research Congress

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

01 Eylül 2018 - 01 Eylül 2018

01 Eylül 2018 - 01 Eylül 2018

3rd International and 26th National Iranian Food Science and Technology Congress

Katılımcı

Tehran-İran

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

International Agricultural Science Congress

Oturum Başkanı

Van-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy SciencesSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

2nd International Eurasian Agriculture and Natural Sciences CongressSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Baku-Azerbaycan

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

1st International Agricultural Science Congress

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Haziran 2014 - 01 Haziran 2014

01 Haziran 2014 - 01 Haziran 2014

2nd International Conference on Bioprocess and Technology

Katılımcı

Valencia-İspanya

01 Haziran 2009 - 01 Haziran 2009

01 Haziran 2009 - 01 Haziran 2009

Institute of Food Technologists (IFT) Annual Meeting and Food Expo 2009

Katılımcı

California-Amerika Birleşik Devletleri

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 530

h-indeksi (WOS): 12

Jüri Üyelikleri

Aralık-2018

Aralık 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Sümeye Peker - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Ekim-2018

Ekim 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Canan Kavak - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Haziran-2017

Haziran 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Haziran-2017

Haziran 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Doktora Yeterlik Sınavı

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi