Prof. Dr. Emrullah Sağun


Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Veterinerlik Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

E-posta: esagun@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 432 225 1704 Dahili: 21580
İş Telefonu: +90 432 444 5065 Dahili: 21580
Fax Telefonu: +90 432 225 1127
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/esagun
Ofis: veteriner fakültesi zemin kat
Posta Adresi: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi 65080 Kampüs/ VAN

Metrikler

Yayın

86

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

136

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

142

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

16

Proje

13

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1987 - 1991

1987 - 1991

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anablim Dalı, Türkiye

1982 - 1987

1982 - 1987

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1991

1991

Doktora

İstanbul Piyasasında Satışa Sunulan Türk Tipi Beyaz ve Kaşar Peynirlerinde Yersinia enterocolitica’nın Varlığı

İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

1997 - 2004

1997 - 2004

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

1993 - 1997

1993 - 1997

Yrd. Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

1991 - 1993

1991 - 1993

Araştırma Görevlisi Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

1988 - 1991

1988 - 1991

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

VEHİP

Makaleler

Tümü (54)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (16)
TRDizin (23)
Diğer Yayınlar (23)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Sütte Escherichia coli O157:H7 Canlı Hücrelerinin Belirlenmesinde Kültür Yöntemi ile Real-Time PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Ekin İ. H., Sağun E.

X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.44, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

3. Allium vineale, Chaerophyllum macropodum ve Prangos ferulacea Bitkilerinin Antibakteriyel Etkisinin Araştırılması

Durmaz H., Sağun E., Tarakçı Z., Özgökçe F.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.24-25, (Özet Bildiri)

2013

2013

4. Van’da Tüketime Sunulan Piliç But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Sağun E., Sancak Y. C., Ekici K., Durmaz H.

2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.158-163, (Özet Bildiri)

2013

2013

5. Ağrıda Tüketilen Çiğ ve UHT Sütlerde AFM1 Tayini

Kantemir M., Sağun E.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.167-168, (Özet Bildiri)

2010

2010

6. Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde Biyojen Amin (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi

Ekici K., Sağun E., Sancak Y. C., Sancak H., Yörük İ. H., İşleyici Ö.

IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275, (Özet Bildiri)

2009

2009

8. Soğukta Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi

Sağun E., Sancak H., Ekici K., Yörük İ. H.

Belirlenmesi 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.409-415, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

9. Künefe Üretimi Sırasında Uygulanan Isı İşleminin Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi

Durmaz H., Sağun E.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.284-287, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

10. Van Yöresindeki Çiğ Sütlerde Antibiyotik Kalıntılarının Varlığı

Sağun E., Sancak Y. C., Durmaz H., Sancak H.

VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, ss.246-247, (Özet Bildiri)

2006

2006

11. Dondurularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi

Sağun E., Yörük İ. H., Ekici K., Sancak H.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.725-733, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

12. Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde L. monocytogenes Varlığı

SANCAK Y. C., İşleyici Ö., SAGUN E.

II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.138-148, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

13. Gıdalarda Akrilamid

Ekici K., Sağun E.

II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.355-359, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

14. Antibacterial Activity of Plants Used for the Production of Herbal Cheese in Turkey

DURMAZ H., Sağun E., TARAKCI Z., Özgökçe F.

Fourth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005), İstanbul, Türkiye, 21 - 26 Ekim 2005, cilt.1, sa.1, ss.73-74, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2004

2004

15. Pastörize Sütten Yapılan Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Aşamalarında Listeria monocytogenes’in Seyri

Sağun E., Durmaz H., Sancak Y. C., Tarakçı Z.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.269-276, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

16. Salamura Otlu Peynirde Olgunlaşma Süresince Mineral Madde Değişimi

Sağun E., Tarakçı Z., Sancak H., Durmaz H.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.429-436, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

17. Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı

Sağun E., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.

I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

18. Çiğ Köftede Listeria Türlerinin Varlığı

İşleyici Ö., Sancak Y. C., SAGUN E., EKICI K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.139-146, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

19. Konvansiyonel Ve Mikrodalga İle Pişirmenin Van Balığı’nın (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) D3 Vitamin Düzeyi Üzerine Etkisi

Sağun E., Testereci H., Yörük İ. H., Ekici K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.455-462, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

20. Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı Üzerine Bir Araştırma

SAGUN E., SANCAK Y. C., İşleyici Ö., EKICI K.

1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

21. Otlu Peynirlerde Olgunlaşma Süresince Histamin Oluşumu Üzerine Bir Araştırma

Sağun E., Ekici K., Durmaz H.

SEYES 2003, Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.465-470, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

22. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı

EKICI K., İşleyici Ö., SAGUN E.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.439-443, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

23. Van’da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma

Sağun E., Sancak H., Durmaz H.

SEYES 2003, Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.459-464, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

24. The Growth and Enterotoxin Producing Characteristics of Strains of S. aureus in Cig Köfte

Sağun E., Alişarlı M., DURMAZ H.

Consistency of Quality International Meat Symposium,, 29 - 30 Ocak 2003, ss.45-46, (Özet Bildiri)

2000

2000

25. Kremalı Pastalarda Enterotoksin Oluşturan S. aureus Suşlarının Çoğalma ve Enterotoksin Oluşturma Özellikleri Üzerine Etki Yapan Faktörler.

Alişarlı M., Sağun E., Alemdar S., Akkaya L.

IV. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Ankara, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2000, ss.154-155, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

26. İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichii, Pallas 1811) Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı

Sancak H., Sağun E.

II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), İstanbul, Türkiye, 26 Eylül 2000 - 20 Eylül 2006, ss.503-516, (Tam Metin Bildiri)

1997

1997

27. Van Otlu Peynirlerinin Nitrat ve Nitrit Düzeyleri

Sağun E., Aksoy A., Türel İ., Okut N.

XIV. Ulusal Farmakoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 07 Kasım 1997, ss.118, (Özet Bildiri)

1996

1996

28. Listeriosis'de Et ve Et Ürünlerinin Rolü ve Alınabilecek Önlemler

SAGUN E., İşleyici Ö.

Et ve Et Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 1996, ss.81-90, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2021 - 2023

2021 - 2023

Kıymalarda Escherichia coli O157H7 Varlığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Sağun E. (Yürütücü), AYDOĞDU Y. E.

2002 - 2004

2002 - 2004

İnci kefali listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

Sağun E. (Yürütücü), SANCAK H.

2001 - 2003

2001 - 2003

Vanda satışa sunulan ızgaralık etlerin hijyenik kalitesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Sağun E. (Yürütücü), İşleyici Ö., Sancak Y. C., ALİŞARLI M.

1997 - 1999

1997 - 1999

Taze et ve hazır kıymalarda listeria türlerinin izolasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Sağun E. (Yürütücü), Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.

1996 - 1997

1996 - 1997

Vanda Tüketime Sunulan Yerli Ve İran Ballarının Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Sağun E. (Yürütücü), AKYÜZ M.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 142

h-indeksi (SCOPUS): 6