Eğitim Bilgileri
1987 - 1991
1987 - 1991Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anablim Dalı, Türkiye
1982 - 1987
1982 - 1987Lisans
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
1991
1991Doktora
İstanbul Piyasasında Satışa Sunulan Türk Tipi Beyaz ve Kaşar Peynirlerinde Yersinia enterocolitica’nın Varlığı
İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Veteriner Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorProf. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
1997 - 2004
1997 - 2004Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
1993 - 1997
1993 - 1997Yrd. Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
1991 - 1993
1991 - 1993Araştırma Görevlisi Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
1988 - 1991
1988 - 1991Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
Makaleler
Tümü (54)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (16)
TRDizin (23)
Diğer Yayınlar (23)
2018
20181. Gıdalarda Yersinia enterocolitica ve Önemi
SAĞUN E., ERGÜN Ö.
YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.7, sa.1-2, ss.117-120, 2018 (Hakemli Dergi)
2011
20112. Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Ekici K., Sağun E., Sancak Y. C., Hakan S., Yörük İ. H., İşleyici Ö.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.22, sa.2, ss.93-99, 2011 (TRDizin)
2011
20113. Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Ekici K., Sağun E., Sancak Y. C., SANCAK H., Yörük İ. H., İşleyici Ö.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.22, sa.2, ss.92-99, 2011 (TRDizin)
2010
20104. Dondurularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı?nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
EKİCİ K., SAĞUN E., SANCAK Y. C., Yörük İ. H.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , sa.1, ss.80, 2010 (Hakemli Dergi)
2008
20085. EFFECTS OF FAT CONTENT ON SURVIVAL OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN YOGURT FERMENTATION AND STORAGE
Durmaz H., Sagun E., Tarakci Z., Sancak H.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.85, sa.11, ss.1187-1189, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
20076. The fate of two Listeria monoeytogenes serotypes in "cig kofte" at different storage temperatures
DURMAZ H., Sagun E., SANCAK H., SAGDIC O.
MEAT SCIENCE
, cilt.76, sa.1, ss.123-127, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
20077. Van?da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
SANCAK Y. C., İŞLEYİCİ Ö., SAĞUN E.
YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi , sa.18, ss.93-99, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
20078. Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
Sancak Y. C., İşleyici Ö., Sağun E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.18, sa.1, ss.94-99, 2007 (TRDizin)
2006
20069. Antibacterial activities of Allium vineale, Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea
DURMAZ H., Sagun E., TARAKCI Z., Ozgokce F.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.5, sa.19, ss.1795-1798, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200610. Listeria species in Cig kofte
Isleyici O., SANCAK Y. C., SAGUN E., EKICI K.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.83, sa.9, ss.1023-1024, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200611. The effect of mendi (Chaerophyllum sp.) on ripening of vacuum-packed herby cheese
TARAKCI Z., Sagun E., DURMAZ H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.59, sa.1, ss.35-39, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200612. Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
SAGUN E., İşleyici Ö., SANCAK Y. C., Alişarlı M.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.47-54, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200613. Antibacterial activities of the extracts of some herbs used in Turkish herby cheese against Listeria monocytogenes serovars
Sagun E., Durmaz H., Tarakci Z., Sagdic O.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.9, sa.2, ss.255-260, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200514. The formation of histamine in herby cheese during ripening
Sagun E., EKICI K., DURMAZ H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.28, sa.2, ss.171-178, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200515. Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese
TARAKCI Z., DURMAZ H., Sagun E., SANCAK H.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.82, sa.3, ss.279-282, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200516. Salamura Otlu Peynirde Olgunlaşma Süresince Mineral Madde Değişimi
Sağun E., TARAKCI Z., SANCAK H., DURMAZ H.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.16, sa.1, ss.21-25, 2005 (TRDizin)
2005
200517. Siyabonun (Ferula sp.) Otlu Peynirin Olgunlaşması Üzerine Etkisi
TARAKCI Z., DURMAZ H., Sağun E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.53-56, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200518. Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri
Sağun E., DURMAZ H., SANCAK H.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.8, ss.33-38, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200419. Otlu Peynirin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes’in Üremesi Üzerine Etkileri
DURMAZ H., Sağun E.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.20, sa.2, ss.87-93, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200420. Otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma sürelerinin listeria monocytogenes'in üremesi üzerine etkileri
DURMAZ H., SAĞUN E.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.20, sa.2, ss.87-93, 2004 (TRDizin)
2004
200421. Hatay Sıkma Peynirinin Kimyasal Özellikleri ile Proteoliz ve Lipoliz Düzeylerinin Araştırılması
TARAKCI Z., Durmaz H., Sağun E., Aygün O.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.20, sa.1, ss.53-59, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200422. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
EKICI K., İşleyici Ö., SAGUN E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi * , cilt.15, ss.97-101, 2004 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2004
200423. Sürkün Kimyasal ve Duyusal Nitelikleri Üzerine Bir Araştırma
DURMAZ H., TARAKCI Z., Sağun E., Aygün O.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ TIP DERGİSİ , cilt.18, sa.2, ss.85-90, 2004 (TRDizin)
2004
200424. Sürkün kimyasal ve duyusal nitelikleri
DURMAZ H., TARAKÇI Z., SAGUN E., AYGÜN O.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.18, sa.2, ss.91-95, 2004 (TRDizin)
2004
200425. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
Ekici K., İşleyici Ö., Sağun E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.15, ss.97-101, 2004 (TRDizin)
2003
200326. Farklı sıcaklıklarda muhafazasının çiğ köftede Staphylococcus aureus' un gelişimi ve enterotoksin üretimi üzerine etkisi
SAĞUN E., ALİŞARLI M., DURMAZ H.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.27, sa.4, ss.839-845, 2003 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2003
200327. The effect of different storage temperatures on the growth and enterotoxin producing characteristics of Stapyhlococcus aureus in cig kofte
Sagun E., ALISARLI M., DURMAZ H.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.27, sa.4, ss.839-845, 2003 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2002
200228. Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
Sağun E., İşleyici Ö., Sancak Y. C., Alişarlı M.
Y.Y.Ü. Sağ. Bil. Derg. , cilt.8, ss.136-143, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200229. Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
Sağun E., ISLEYICI O., Sancak Y. C., Alişarlı M.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.8, ss.136-143, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200230. Yüksekokul Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları
DURMAZ H., Sağun E., TARAKCI Z.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.13, ss.69-73, 2002 (TRDizin)
2002
200231. A study on the factors affecting the growth of Staphylococus aureus strains and enterotoxin production in cream pastries
ALISARLI M., Sagun E., ALEMDAR S., AKKAYA L.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.26, sa.3, ss.535-542, 2002 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2002
200232. Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
Sağun E., ISLEYICI O., Sancak Y. C., Alişarlı M.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.8, ss.136-143, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200133. Van’da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., SANCAK H., Durmaz H.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.12, ss.108-112, 2001 (TRDizin)
2001
200134. The presence and prevalence of Listeria species in milk and herby cheese in and around Van
SAGUN E., SANCAK Y. C., Isleyici O., EKICI K.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.25, sa.1, ss.15-19, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2001
200135. The presence and prevalence of Listeria species in milk and herby cheese in and around Van
Sağun E., Sancak Y. C., İŞLEYİCİ Ö., Ekici K.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES , cilt.25, sa.1, ss.15-19, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1998
199836. Taze ve salumara olarak tüketime sunulan inci kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1881) örneklerinde nitrat ve nitrit düzeyleri
TÜREL İ., AKSOY A., SAĞUN E., DAĞOĞLU G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.9, sa.1-2, ss.69-72, 1998 (TRDizin)
1998
199837. Taze ve Salamura Olarak Tüketime Sunulan İnci Kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) Örneklerinde Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
Türel İ., Aksoy A., Sağun E., Dağoğlu G.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.9, ss.69-72, 1998 (TRDizin)
1997
199738. Konvansiyonel ve Mikrodalga ile Pişirmenin Van Balığı’nın (Chalcalburnus Tarichi) D3 Vitamini Düzeyi Üzerine Etkisi
Sağun E., Testereci H., Yörük İ. H., Ekici K.
VAN TIP DERGİSİ , cilt.4, sa.3, ss.142-146, 1997 (TRDizin)
1997
199739. Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi
Sağun E., Sancak Y. C., Durmaz H., Ekici K.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.8, ss.1-5, 1997 (TRDizin)
1997
199740. Van’da Tüketime Sunulan Yerli ve İran Ballarının Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Niteliklerinin İncelenmesi
Akyüz M., Sağun E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Biimleri Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.68-77, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199741. Konvansiyonel ve Mikrodalga ile Pişirmenin Van Balığı’nın (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) D3 Vitamin Düzeyi Üzerine Etkisi
Sağun E., Testereci H., Yörük İ. H., Ekici K.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Tıp Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.142-146, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199742. Bebek Mamalarında Nitrat ve Nitrit Düzeyleri Üzerine Araştırmalar
Sağun E., Arslan O., Aksoy A., Özbek H.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi , cilt.36, ss.89-93, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199743. Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Sancak Y. C., Durmaz H., Akkaya L.
Y.Y.Ü. Sağ.Bil.Derg. , cilt.3, sa.1, ss.64-67, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199744. Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Sancak Y. C., Durmaz H., AKKAYA L.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bililmleri Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.64-67, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199745. Van Otlu Peynirlerinin Nitrat ve Nitrit Düzeyleri.
AKSOY A., SAĞUN E., TÜREL İ., OKUT N.
SÜ Veteriner Bilimleri Dergisi , sa.13, ss.107-111, 1997 (Hakemli Dergi)
1996
199646. Otlu Peynirlerin Kimyasal Kompozisyonu, Su Aktivitesi (Aw Değeri) ve Mikroorganizmalar Arasındaki Ilişki
Sancak Y. C., Kayaardı S., Sağun E., Ekici K.
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg. , cilt.2, ss.75-79, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199647. Van'da Tüketime Sunulan Piliç But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Sancak Y. C., Ekici K., Durmaz H.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi * , cilt.7, ss.62-66, 1996 (Scopus, TRDizin)
1996
199648. Gidalarda yersinia enterocolitica ve önemi
SAGUN E., ERGÜN Ö.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.7, sa.1-2, ss.117-120, 1996 (TRDizin)
1996
199649. Otlu Peynirlerin Kimyasal Kompozisyonu, Su Aktivitesi Değeri ve Mikroorganizmalar Arasındaki İlişki
SAĞUN E., SANCAK Y. C., EKİCİ K., DURMAZ H.
YYÜ Sağlık Bilimleri Dergisi , sa.2, ss.75, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199650. Mikrodalgalarla ısıtmanın gıda sanayiinde kullanımı, sağladığı üstünlükler ve karşılaşılan sorunlar
SAĞUN E., EKİCİ K.
YYÜ Sağlık Bilimleri Dergisi , sa.1-2, ss.95-101, 1996 (Hakemli Dergi)
1996
199651. Van Piyasasında Tüketime Sunulan Fermente Türk Sucuklarının Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Organoleptik Niteliklerinin İncelenmesi
Sancak Y. C., Kayaardı S., Sağun E., İşleyici Ö., Sancak H.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi * , cilt.7, ss.67-73, 1996 (Scopus, TRDizin)
1992
199252. İstanbul Piyasasında Satışa Sunulan Türk Tipi Beyaz ve Kaşar Peynirlerinde Yersinia enterocolitica’nın Varlığı
Sağun E., Ergün Ö.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.181-185, 1992 (Hakemli Dergi)
1992
199253. Van Otlu Peynirlerinde Mikrobiyolojik Kalite ve Küf Florası
Ergün Ö., Bostan K., Sağun E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.3, ss.53-59, 1992 (Hakemli Dergi)
1990
199054. Van İlinde Satılan Dondurmaların Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Boynukara B., Sağun E.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ * , cilt.1, sa.1, ss.72-75, 1990 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Sütte Escherichia coli O157:H7 Canlı Hücrelerinin Belirlenmesinde Kültür Yöntemi ile Real-Time PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Ekin İ. H., Sağun E.
X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.44, (Özet Bildiri)
2015
20152. Dondurularak muhafaza edilen Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) muhafaza süresince meydana gelen kalite değişimleri.
SAGUN E., EKICI K., SANCAK H., İşleyici Ö., YÖRÜK İ. H.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.214-215, (Tam Metin Bildiri)
2015
20153. Allium vineale, Chaerophyllum macropodum ve Prangos ferulacea Bitkilerinin Antibakteriyel Etkisinin Araştırılması
Durmaz H., Sağun E., Tarakçı Z., Özgökçe F.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.24-25, (Özet Bildiri)
2013
20134. Van’da Tüketime Sunulan Piliç But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Sancak Y. C., Ekici K., Durmaz H.
2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.158-163, (Özet Bildiri)
2013
20135. Ağrıda Tüketilen Çiğ ve UHT Sütlerde AFM1 Tayini
Kantemir M., Sağun E.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.167-168, (Özet Bildiri)
2010
20106. Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde Biyojen Amin (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Ekici K., Sağun E., Sancak Y. C., Sancak H., Yörük İ. H., İşleyici Ö.
IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275, (Özet Bildiri)
2010
20107. Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
EKICI K., SAGUN E., SANCAK Y. C., SANCAK H., YÖRÜK İ. H., İşleyici Ö.
IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275, (Tam Metin Bildiri)
2009
20098. Soğukta Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi
Sağun E., Sancak H., Ekici K., Yörük İ. H.
Belirlenmesi 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.409-415, (Tam Metin Bildiri)
2009
20099. Künefe Üretimi Sırasında Uygulanan Isı İşleminin Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi
Durmaz H., Sağun E.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.284-287, (Tam Metin Bildiri)
2008
200810. Van Yöresindeki Çiğ Sütlerde Antibiyotik Kalıntılarının Varlığı
Sağun E., Sancak Y. C., Durmaz H., Sancak H.
VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, ss.246-247, (Özet Bildiri)
2006
200611. Dondurularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalı’nda (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Vitamin E Düzeylerinin Belirlenmesi
Sağun E., Yörük İ. H., Ekici K., Sancak H.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.725-733, (Tam Metin Bildiri)
2006
200612. Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde L. monocytogenes Varlığı
SANCAK Y. C., İşleyici Ö., SAGUN E.
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.138-148, (Tam Metin Bildiri)
2006
200613. Gıdalarda Akrilamid
Ekici K., Sağun E.
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.355-359, (Tam Metin Bildiri)
2005
200514. Antibacterial Activity of Plants Used for the Production of Herbal Cheese in Turkey
DURMAZ H., Sağun E., TARAKCI Z., Özgökçe F.
Fourth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005), İstanbul, Türkiye, 21 - 26 Ekim 2005, cilt.1, sa.1, ss.73-74, (Tam Metin Bildiri)
2004
200415. Pastörize Sütten Yapılan Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Aşamalarında Listeria monocytogenes’in Seyri
Sağun E., Durmaz H., Sancak Y. C., Tarakçı Z.
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.269-276, (Tam Metin Bildiri)
2004
200416. Salamura Otlu Peynirde Olgunlaşma Süresince Mineral Madde Değişimi
Sağun E., Tarakçı Z., Sancak H., Durmaz H.
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.429-436, (Tam Metin Bildiri)
2004
200417. Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Sağun E., Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)
2004
200418. Çiğ Köftede Listeria Türlerinin Varlığı
İşleyici Ö., Sancak Y. C., SAGUN E., EKICI K.
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.139-146, (Tam Metin Bildiri)
2004
200419. Konvansiyonel Ve Mikrodalga İle Pişirmenin Van Balığı’nın (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) D3 Vitamin Düzeyi Üzerine Etkisi
Sağun E., Testereci H., Yörük İ. H., Ekici K.
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.455-462, (Tam Metin Bildiri)
2004
200420. Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı Üzerine Bir Araştırma
SAGUN E., SANCAK Y. C., İşleyici Ö., EKICI K.
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.287-294, (Tam Metin Bildiri)
2003
200321. Otlu Peynirlerde Olgunlaşma Süresince Histamin Oluşumu Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Ekici K., Durmaz H.
SEYES 2003, Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.465-470, (Tam Metin Bildiri)
2003
200322. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
EKICI K., İşleyici Ö., SAGUN E.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.439-443, (Tam Metin Bildiri)
2003
200323. Van’da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Sağun E., Sancak H., Durmaz H.
SEYES 2003, Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.459-464, (Tam Metin Bildiri)
2003
200324. The Growth and Enterotoxin Producing Characteristics of Strains of S. aureus in Cig Köfte
Sağun E., Alişarlı M., DURMAZ H.
Consistency of Quality International Meat Symposium,, 29 - 30 Ocak 2003, ss.45-46, (Özet Bildiri)
2000
200025. Kremalı Pastalarda Enterotoksin Oluşturan S. aureus Suşlarının Çoğalma ve Enterotoksin Oluşturma Özellikleri Üzerine Etki Yapan Faktörler.
Alişarlı M., Sağun E., Alemdar S., Akkaya L.
IV. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Ankara, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2000, ss.154-155, (Tam Metin Bildiri)
2000
200026. İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichii, Pallas 1811) Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Sancak H., Sağun E.
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), İstanbul, Türkiye, 26 Eylül 2000 - 20 Eylül 2006, ss.503-516, (Tam Metin Bildiri)
1997
199727. Van Otlu Peynirlerinin Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
Sağun E., Aksoy A., Türel İ., Okut N.
XIV. Ulusal Farmakoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 2 - 07 Kasım 1997, ss.118, (Özet Bildiri)
1996
199628. Listeriosis'de Et ve Et Ürünlerinin Rolü ve Alınabilecek Önlemler
SAGUN E., İşleyici Ö.
Et ve Et Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 1996, ss.81-90, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Kıymalarda Escherichia coli O157H7 Varlığı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Sağun E. (Yürütücü), AYDOĞDU Y. E.
2019 - 2023
2019 - 2023Isıl İşlem Sonrasında Canlı Listeria monocytogenes Hücrelerinin varlığının kültür ve Real Time PCR yöntemleri ile karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Sağun E. (Yürütücü), Tuncay R. M., Ekin İ. H.
2019 - 2023
2019 - 2023Sütte Escherichia coli O157 H7 Canlı Hücrelerinin Belirlenmesinde Kültür Yöntemi ile Real Time PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Sağun E. (Yürütücü), Ekin İ. H.
2008 - 2011
2008 - 2011Dondurularak Muhafaza Edilen Gökkuşağı Alabalığında (Oncorchchus mykiss,Walbaum1792) Muhafaza Süresince Meydana Gelen Kalite Değişimleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Sağun E. (Yürütücü), Yörük İ. H., SANCAK H., Ekici K., İŞLEYİCİ Ö.
2007 - 2009
2007 - 2009Dondurulmuş Olarak ve +4 Cde Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus tariicihi, Palas 1811)Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ekici K. (Yürütücü), Sağun E., SANCAK H., İşleyici Ö., Yörük İ. H., Sancak Y. C.
2003 - 2007
2003 - 2007Soğutularak ve Dondurularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichii, Pallas 1811) Muhafaza Süresinin Kalite Değişiklikleri Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
Sağun E. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004İnci kefali listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Sağun E. (Yürütücü), SANCAK H.
2001 - 2003
2001 - 2003Vanda satışa sunulan ızgaralık etlerin hijyenik kalitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Sağun E. (Yürütücü), İşleyici Ö., Sancak Y. C., ALİŞARLI M.
1997 - 1999
1997 - 1999Taze et ve hazır kıymalarda listeria türlerinin izolasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Sağun E. (Yürütücü), Sancak Y. C., İşleyici Ö., Ekici K.
1996 - 1998
1996 - 1998Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
TÜBİTAK Projesi
Sağun E. (Yürütücü)
1996 - 1997
1996 - 1997Vanda Tüketime Sunulan Yerli Ve İran Ballarının Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Sağun E. (Yürütücü), AKYÜZ M.
1996 - 1997
1996 - 1997Van'da tüketime sunulan yerli ve İran ballarının fiziksel, kimyasal ve duyusal niteliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Sağun E. (Yürütücü), Akyüz M.