Eğitim Bilgileri
2009 - 2015
2009 - 2015Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2007 - 2009
2007 - 2009Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
OTLU PEYNİRE KATILAN BAZI OTLARIN PEYNİRİN ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİ, ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE FENOLİK BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/Süt Teknolojisi
2009
2009Yüksek Lisans
DEPOLAMA SÜRESİ BOYUNCA KIŞ YOĞURTLARINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği/Süt Teknolojisi
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2021
2018 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2016
2007 - 2016Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2017 - 2019
2017 - 2019Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
ENDÜSTRİYEL OLARAK ÜRETİLEN SÜT REÇELLERİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Köse Ş. (Danışman)
S.ÖZTOK(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Söğle tulum peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin belirlenmesi
Köse Ş. (Danışman)
H.GÜLERYÜZ(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Geleneksel yöntemle üretilen Bitlis tulum peynirinin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Köse Ş. (Danışman)
H.AÇAR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Ambalaj çeşidi, depolama süresi ve sıcaklığının geleneksel yöntemle üretilen malatya peynirinin bazı karakteristik özellikleri üzerine etkisi
Köse Ş. (Danışman)
D.YAŞAR(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Geleneksel ve Endüstriyel Yöntemle Üretilen Diyarbakır Örgü Peynirinin Bazı Karakteristik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Köse Ş.
C.Canözer(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Geleneksel Yöntemle Üretilen Otlu Peynirlerin Bazı Kalite Özelliklerinin ve Biyoaktivitesinin Belirlenmesi
Köse Ş.
S.KARA(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Determınatıon of some basıc propertıes of tradıtıonal malatya cheese
Köse Ş., Ceylan M. M., Altun İ., Erim Köse Y.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Comparison of some characteristic properties of Diyarbakir Orgu cheese produced by traditional and industrial method
Canozer C., Köse Ş.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Kinetic modeling of macroelement concentration of Malatya cheese produced by traditional method
Yasar D., Erim Köse Y., Köse Ş.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.12, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Characterized nano-size curcumin and rosemary oil for the limitation microbial spoilage of rainbow trout fillets
Ceylan Z., Meral R., Köse Ş., Sengor G., Akınay Y., DURMUŞ M., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.134, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Determination of antioxidant and antimicrobial activity of Herby cheese
Köse Ş., Ocak E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.44, sa.11, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Effect of sugar type and concentration on pasting and textural properties of corn starch in water and skim milk
Köse Ş.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.97, sa.5, ss.921-929, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Limitation of microbial spoilage of rainbow trout fillets using characterized thyme oil antibacterial nanoemulsions
Meral R., Ceylan Z., Köse Ş.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.39, sa.4, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Mineral composition of herby cheese produced from raw and pasteurized milk
Kose Ş., Ocak E.
Applied Ecology and Environmental Research
, cilt.17, sa.3, ss.7189-7201, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019A STUDY ON MINERAL CONTENT OF WHEY OBTAINED FROM TURKISH STRAINED YOGURT
Köse Ş., Köse Y. E., Altun I.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.72, sa.12, ss.1732-1738, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018DETERMINATION OF FLUORIDE IN WATER, MILK, AND DAIRY PRODUCTS
Ocak E., Köse Ş.
FLUORIDE
, cilt.51, sa.2, ss.182-192, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017A research on milk yield, milk composition and body weights of Anatolian buffaloes
Yilmaz A., Ocak E., Kose Ş.
INDIAN JOURNAL OF ANIMAL RESEARCH
, cilt.51, sa.3, ss.564-569, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015Do consumption of Kargi Tulum cheese meet daily requirements for minerals and trace elements?
Kirdar S. S., Köse Ş., Gun I., Ocak E., Kursun O.
MLJEKARSTVO
, cilt.65, sa.3, ss.203-209, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Effects of Potassium Sorbate Application on Shelf Life and Biogenic Amines of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi Pallas, 1811) Fillets Packaged With Vacuum
Genccelep H., Andiç S., Köse Ş.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.23, sa.4, ss.347-357, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Seasonal Changes in Mineral and Trace Elements of Canak Cheese
Kirdar S. S., Ocak E., Kose S., Oezer E.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.25, sa.11, ss.6177-6180, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Mineral and trace metal levels of Akçakatik cheese collected from mediterranean region-turkey
Kirdar S., Ocak E., Köse Ş.
Asian Journal of Chemistry
, cilt.25, sa.3, ss.1643-1646, 2013 (SCI-Expanded)
2011
2011A STUDY ON DETERMINATION OF FUNCTIONAL FOOD CONSUMPTION HABITS AND AWARENESS OF CONSUMERS IN TURKEY
Dogan I. S., YILDIZ O., EYDURAN E., Köse Ş.
BULGARIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE
, cilt.17, sa.2, ss.246-257, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Changes occurring in plain, straining and winter yoghurt during the storage periods
Köse Ş., Ocak E.
African Journal of Biotechnology
, cilt.10, sa.9, ss.1646-1650, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010The effect of storage temperatures and packaging methods on properties of Motal cheese
Andiç S., GENCCELEP H., Tunçtürk Y., Köse Ş.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.93, sa.3, ss.849-859, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010DETERMINATION OF BIOGENIC AMINES IN HERBY CHEESE
Andiç S., Genccelep H., Köse Ş.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.13, sa.6, ss.1300-1314, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010The effects of fortifying milk with Cu, Fe and Zn minerals on the production and texture of yoghurt
Ocak E., Köse Ş.
Journal of Food, Agriculture and Environment
, cilt.8, sa.2, ss.122-125, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The Effect of Packaging Methods and Storage Temperatures on The Antioxidant and Antimicrobial Activities of Malatya Cheese
Yaşar D., Köse Ş.
GIDA , cilt.49, sa.5, ss.960-967, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022Otlu Peynir Örneklerinin Lipoliz ve Proteoliz Değerleri Üzerine Farklı Depolama Koşullarının ve Otların Etkisi
Köse Ş., Ocak E.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.27, sa.3, ss.595-611, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Geleneksel Yöntemle Üretilen Malatya Peynirinin Bazı Kimyasal ve Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Ambalaj Çeşidi ve Farklı Depolama Koşullarının Etkisi
Yaşar D., Köse Ş.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.12, sa.4, ss.2237-2248, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022The measures to be taken against Covid-19 in food industries: A review
Köse Ş., Erim Köse Y., Altun İ.
AGRICULTURAL REVIEWS , cilt.43, sa.3, ss.379-382, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Investigation of Changes in Proteolysis and Lipolysis of Traditional Çanak Cheese Maturing Under the Soil
Kırdar S. S., Köse Ş.
Bilge International Journal of Science and Technology Research , cilt.6, sa.2, ss.91-98, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
2020Determination of Antimicrobial and Antioxidant Activity of Some Spices Widely Consumed in Turkey
Köse Ş.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.10, sa.4, ss.2574-2582, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020GELENEKSEL YÖNTEMLE ÜRETİLEN OTLU PEYNİRLERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN VE BİYOAKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
Kara S., Köse Ş.
Gıda , cilt.45, sa.5, ss.942-953, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Impact of Sodium Chloride and Ascorbic Acid on Pasting and Textural Parameters of Corn Starch-Water and Milk Systems.
Köse Ş., Köse Y. E., ceylan m. m.
International Journal of Agriculture and Biological Sciences , cilt.10, ss.9-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Determination of Texture Profile Analysis of Yogurt Produced By Industrial and Traditional Method
Köse Y. E., Altun İ., Köse Ş.
International Journal of Scientific and Technological Research , cilt.4, sa.8, ss.-66--70, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Kış Yoğurdu
Köse Ş.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.8, sa.2, ss.115-121, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Antimicrobial and antioxidant properties of Sirmo (Allium vineale L.), Mendi (Chaerophyllum macropodum Boiss.) and Siyabo (Ferula rigidula DC.).
Köse Ş., Ocak E.
Gıda , sa.43, ss.294-302, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017A Survey on the Microbiological and Chemical Characteristics of Akçakatık Cheese in West Mediterranean Region
KIRDAR S. S., Köse Ş., Yurdakul Ö., Ocak E.
EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY , sa.6, ss.25-35, 2017 (Scopus)
2016
2016Geleneksel Kelle Peynirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Altun İ., Köse Ş.
YYÜ TAR BİL DERG , cilt.4, sa.26, ss.642-647, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Van Otlu peynirinin üretimi ve mineral madde içeriği
Ocak E., Köse Ş.
Gıda , cilt.40, sa.6, ss.343-348, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Geleneksel Sürk peynirinde bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesi
Köse Ş., Ocak E.
AKADEMİK GIDA , cilt.13, sa.2, ss.135-139, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Farklı Tür Sütlerinden Üretilen Van Otlu Peynirlerinde Olgunlaşma Boyunca Meydana Gelen Değişiklikler: II. Mikrobiyolojik Değişiklikler, Lipoliz ve Serbest Yağ Asitleri
Ocak E., Tunçtürk Y., Cavidoğlu İ., Köse Ş.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ * , cilt.25, sa.2, ss.164-173, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Yoğurtta lezzet bileşenlerinin oluşumu ve bu oluşum üzerine etki eden faktörler
Köse Ş., Ocak E.
AKADEMİK GIDA , cilt.12, sa.2, ss.101-107, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014Farklı süt türlerinden üretilen Van otlu peynirlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri ile proteoliz profillerinde olgunlaşma sürecinde meydana gelen değişimler
Tunçtürk Y., Ocak E., Köse Ş.
Gıda , cilt.39, sa.3, ss.163-170, 2014 (Hakemli Dergi)
2010
2010Çevresel gıda kirleticisi; Dioksin ve insan sağlığına etkileri
Köse Ş., Ocak E.
Dünya Gıda , cilt.2010, sa.6, ss.84-88, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
2010Süt ve süt ürünlerinde pestisit kalıntıları
Köse Ş., Ocak E.
Hasad Gıda , cilt.25, sa.298, ss.26-29, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
2009Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum Ribes L.)
Andiç S., Tunçtürk Y., Ocak E., Köse Ş.
Research Journal of Agriculture and Biological Sciences , cilt.5, sa.6, ss.973-977, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Süt protein alerjisi
Köse Ş., ÖZRENK E.
Hasad Gıda , cilt.25, sa.292, ss.40-43, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025Gıdalarda Mikroplastik Kirliliği Ve Bu Kirliliğin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Köse Ş.
ISPEC 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES And RURAL DEVELOPMENT, Kırşehir, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2024
2024Söğle Tulum Peynirinin Bazı Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Güleryüz H., Köse Ş.
Anadolu 15.Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 12 Temmuz - 14 Aralık 2024, ss.115-125, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Gıdalarda Elektronik Burunun Kullanımı
Canözer C., Köse Ş.
5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, ss.823-834, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Ambalaj Çeşidi ve Depolama Koşullarının Geleneksel Yöntemle Üretilen Malatya Peynirinin Mikroelement İçeriği Üzerine Etkisi
Yaşar D., Köse Ş.
5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, ss.465-471, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021ENDÜSTRİYEL YÖNTEMLE ÜRETİLEN KEFİR ÖRNEKLERİNİN MİNERAL MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
Köse Ş., Erim Köse Y., Yaşar D.
ISPEC 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT, Muş, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2021, ss.1246-1256, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Endüstriyel Yöntemle üretilen Ayranların Mineral İçeriği ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Köse Ş., YAŞAR D.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.242-243, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıdalarda İnülinin Kullanımı
Köse Ş., YAŞAR D.
3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.8, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Some Quality Criteria of Van Herby Cheeses Produced from Different Variety of Milk and Maturated with Different Methods
Ocak E., Tunçtürk Y., Köse Ş.
3rd International and 26 th National Iranian Food Science and Technology Conferences, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1398, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurt Üretimi Sırasında Elde Edilen Serumların Antioksidan Aktivitenin Belirlenmesi
Altun İ., Kose Ş.
Iğdır International Congress On Multidisciplinary studies, Iğdır, Türkiye, 6 - 07 Kasım 2018, ss.250-254, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Antioksidan Gıda Kaynağı Olarak Tavuk Yumurtası
Köse Ş., Altun İ., Köse Y. E.
I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Iğdır, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2018, ss.345, (Özet Bildiri)
2018
2018Geleneksel Gıdaların Gastronomi Turizmindeki Rolü
Köse Ş., Köse Y. E.
2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Geleneksel Peynirler ve Gastronomi Turizmi
Köse Ş.
2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, ss.238, (Özet Bildiri)
2018
2018Süt Reçeli; Üretimi ve Bazı Özellikleri
Köse Ş., Altun İ.
Ahtamara I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Van, Türkiye, 25 - 26 Ağustos 2018, ss.15, (Özet Bildiri)
2018
2018Hydroxymethylfurfural (HMF) Formation in Food and Its Effects on Human Health
Köse Ş.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.328, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Antioxidant Activities of UHT Treated Milk Samples
Köse Ş., AYDOĞAN M., ARSLAN C.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.347, (Özet Bildiri)
2018
2018Irradiated Food
Köse Ş.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.327, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Effect of commercial adjunct cultures on microbiological, lipolysis and FFA in Herby cheese
Ocak E., Tunçtürk Y., Köse Ş.
6th International Conference on Engineering, Technology, Management and Science 2017, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 27 - 28 Kasım 2017, ss.22, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Characteristics of Traditional Van Herby Cheese and importance in Gastronomy Tourism
Köse Ş.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.284, (Özet Bildiri)
2017
2017The İmportance of Giresun Cuisine for Gastronomy Tourism
Köse Ş.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.356, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Importance of Geographical Indication Foods in Gastronomy Tourism
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2017
2017Fonksiyonel süt ve süt ürünleri
Köse Ş., Köse Y. E.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Arı Sütü ve Fonksiyonel Özellikleri
Köse Ş., Erim Köse Y. E., ASLAN H.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.104, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otlar ve Özellikleri
Köse Ş.
I. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.101, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Production and Functionality of Lactulose
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.809, (Özet Bildiri)
2017
2017Bioactive Peptides in Milk and Dairy Products
Köse Ş.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.795, (Özet Bildiri)
2017
2017Antimicrobial Activity of Some Spices
Köse Ş.
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1599, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Cherry Laurel: Composition and İmpact on Human Health
Köse Ş., Erim Köse Y. E.
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1623, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Cereal Based Dairy Products
Köse Y. E., Köse Ş.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.298, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Effect of commercial adjunct cultures on different properties of Herby cheese.
Ocak E., Tunçtürk Y., Köse Ş.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.223, (Özet Bildiri)
2015
2015Süt ve Ürünlerinde Püskürtmeli Kurutma Teknolojisi.
Köse Ş., Ocak E.
Gıda III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar” Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.129-130, (Özet Bildiri)
2015
2015Van Yöresi Süt ve Süt Ürünlerinde Florozis.
Ocak E., Köse Ş.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.168, (Özet Bildiri)
2015
2015Sütün doğal bir hormonu; Melatonin
Köse Ş., Ocak E.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.139, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Kahramanmaraş-Elbistan bölgesinde üretilen Kelle peynirinin kimyasal ve biyokimyasal özellikleri
Altun İ., Köse Ş.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.270, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Peynirlerde Biyojen Amin Oluşumu ve Bu Oluşum Üzerine Etki Eden Faktörler.
Köse Ş., Ocak E.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.100, (Özet Bildiri)
2013
2013Peyniraltı suyu bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri.
Köse Ş., Ocak E.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.99, (Özet Bildiri)
2013
2013Kargı Tulum peynirinin olgunlaşma süresince mineral madde ve ağır metal içeriğinin belirlenmesi
KIRDAR S. S., Gün İ., Kurşun Ö., Ocak E., Köse Ş.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.215, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Some Chemical and Mineral Contents of Surk Cheese Collected from Hatay
Köse Ş., Ocak E.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.110, (Özet Bildiri)
2010
2010Süt ve süt ürünlerinde aflatoksinler
Köse Ş., Ocak E.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.62, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Süt ve süt ürünlerinde florozis
Köse Ş., Özkan E., Ocak E.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.46, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Ramazan Bayramı Tatlısı: Kömbe.
Köse Ş., Ocak E.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.881-882, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Depolama Süresi Boyunca Kış Yoğurtlarında Meydana Gelen Değişiklikler.
Köse Ş., Ocak E.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.327, (Özet Bildiri)
2010
2010Hamsiköy Sütlacı.
Köse Ş., Ocak E.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.883-884, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Van Piyasasında Satılan Otlu Peynirlerin Mineral Madde İçeriği
Ocak E., Köse Ş.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.328, (Özet Bildiri)
2009
2009Çevresel Gıda Kirleticisi: Dioksin.
Köse Ş., Ocak E.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.533-535, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Van Piyasasında Satılan Otlu Peynirlerin Bazı Kimyasal Özellikleri ve Enerji Değerleri.
Ocak E., Köse Ş., Ekin M.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.719-723, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Geleneksel Çanak Peyniri Üretim Teknolojisi ve Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri.
KIRDAR S. S., KURSUN Ö., Ocak E., Köse Ş.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.143-146, (Özet Bildiri)
2009
2009Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıkları
Köse Ş., ÖZRENK E.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.113, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009İnek sütü alerjisi
Köse Ş., ÖZRENK E.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.114, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Bazı ağır metal ilavelerinin yoğurt ve benzeri ürünlerdeki etkisi
ÖZRENK E., Köse Ş.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.681, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum ribes L.)
Andiç S., Tunçtürk Y., Ocak E., Köse Ş.
II. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.198, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Geleneksel Yöntemle Üretilen Bitlis Tulum Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü), AÇAR H.
2020 - 2021
2020 - 2021Ambalaj Çeşidi, Depolama Süresi ve Sıcaklığının Geleneksel Yöntemle Üretilen Malatya Peynirinin Bazı Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü), YAŞAR D.
2019 - 2020
2019 - 2020Geleneksel Yöntemle Üretilen Malatya Peynirlerinin Bazı Kimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Geleneksel ve Endütriyel Yöntemle Üretilen Diyarbakır Örgü Peynirinin Bazı Karakteristik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü), CANÖZER C.
2018 - 2019
2018 - 2019Geleneksel Yöntemle Üretilen Otlu Peynirlerin Bazı Kalite Özelliklerinin ve Biyoaktivitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü), KARA S.
2018 - 2019
2018 - 2019Van piyasasından temin edilen endüstriyel yoğurtların serumlarının mineral madde içeriğinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü)
2018 - 2018
2018 - 2018Kekik Esansiyel Yağıyla Oluşturulan Nanoemülsiyonların Karekterizasyonu ve Antimikrobiyal Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Meral R. (Yürütücü), Köse Ş., Ceylan Z.
2017 - 2017
2017 - 2017Van Piyasasından Temin Edilen Bazı Gıdaların Hidroksimetilfurfural (HMF) İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Köse Ş. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Van Cacığı İçin Uygun Ambalaj Materyali ve Depolama Süresinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Andiç S. (Yürütücü), Köse Ş., Ocak E., AÇAR H.
2012 - 2015
2012 - 2015Otlu Peynire Katılan Bazı Otların Peynirin Antimikrobiyal Özellikleri, Antioksidan Kapasitesi ve Fenolik Bileşikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ocak E. (Yürütücü), Köse Ş.
2008 - 2010
2008 - 2010Otlu Peynirde Biyojen Amin Oluşumu Üzerine Starter Kültür ve Otların Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Andiç S. (Yürütücü), Köse Ş.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorSCIERA Journal of Food
Yayın Kurul Üyesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorInternational Journal of Food Science and Biotechnology(IJFSB)
Yayın Kurul Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2018
Aralık 2018International Journal of Scientific and Technological Research
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018International Journal of Scientific and Technological Research
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Food Science and Biotechnology
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019
01 Aralık 2019 - 01 Aralık 2019ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018I. International Igdır Congress on Multidisiplinary Studies
Katılımcı
Iğdır-Türkiye
01 Eylül 2018 - 01 Eylül 2018
01 Eylül 2018 - 01 Eylül 2018II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Ağustos 2018 - 01 Ağustos 2018
01 Ağustos 2018 - 01 Ağustos 2018Ahtamara I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018I. International Agricultural Science Congress
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017I. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 201615th International Cereal and Bread Congress
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Katılımcı
Denizli-Türkiye
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 20144. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013
01 Kasım 2013 - 01 Kasım 20138. Gıda Mühendisliği Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Katılımcı
-Makedonya
01 Aralık 2010 - 01 Aralık 2010
01 Aralık 2010 - 01 Aralık 2010
2. Gıda Güvenliği Kongresi
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
01 Kasım 2009 - 01 Kasım 2009
01 Kasım 2009 - 01 Kasım 2009Gıda Mühendisliği 6. Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 20092. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Denizli-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Türkiye 10. Gıda Kongresi
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007
01 Ekim 2007 - 01 Ekim 20072nd İnternational Congress on Food and Nutrition
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 164
h-indeksi (WOS): 7
Jüri Üyelikleri
Aralık-2018
Aralık 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Ağustos-2018
Ağustos 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Ekim-2016
Ekim 2016