Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2007 - 2011
2007 - 2011Doktora
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, Sıcaklık ve Sürenin Yağların Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2004
2004Yüksek Lisans
İnteresterifiye Katı ve Sıvı Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 - 2021
2018 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2018
2014 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2011 - 2014
2011 - 2014Yrd. Doç. Dr.
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2019 - 2020
2019 - 2020Bölüm Başkan Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği
2017 - 2018
2017 - 2018Enstitü Müdür Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2017 - 2018
2017 - 2018Yönetim Kurulu Üyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2014 - 2016
2014 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2012 - 2014
2012 - 2014Senato Üyesi
Iğdır Üniversitesi, Rektörlük
2012 - 2014
2012 - 2014Bölüm Başkanı
Iğdır Üniversitesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2014
2012 - 2014Dekan Yardımcısı
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2012 - 2014
2012 - 2014Yönetim Kurulu Üyesi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2012 - 2014
2012 - 2014Yönetim Kurulu Üyesi
Iğdır Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
2012 - 2014
2012 - 2014Enstitü Müdür Yardımcısı
Iğdır Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2011 - 2014
2011 - 2014Akademik Kurul Üyesi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2011
2008 - 2011Kontrol Mühendisliği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kontrol Mühendisliği
2001 - 2008
2001 - 2008Konrtol Mühendisliği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Konrtol Mühendisliği
1996 - 2001
1996 - 2001Elektrik Teknikerliği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Elektrik Teknikerliği
1993 - 1996
1993 - 1996Proje Taahhüt
Best Teknik Elektrik Taahhüt Proje, Proje Taahhüt
1990 - 1991
1990 - 1991Teknik Şef
Talya Oteli-ANTALYA, Teknik Şef
1988 - 1989
1988 - 1989Elektrik Teknikerliği
Milta Tatil Köyü Club Aldiana, Elektrik Teknikerliği
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Türkiye’de farklı bölgelerden toplanan propolislerin kimyasal karakterizasyonu ve ayçiçeği yağının oksidatif stabilitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
Baştürk A.
B.YAVAŞ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Aspir Yağı Esaslı Farklı Oleojellerin Elde Edilmesi ve Keklerin Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Baştürk A.
Ş.BADEM(Öğrenci)
2020
2020Doktora
Kızartma Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Farklı Doğal Antioksidan Maddelerin Etkisi
Baştürk A.
M.Murat(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULAN BAZI YAĞLARDA 3-MCPD VE GLİSİDİL ESTERLERİ İLE BAZI OKSİDASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Baştürk A.
A.Osman(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Van Çevresinde Yetişen Bazı Centaurea ve Onopordum Türü Tohumlarının Kimyasal Özelliklerinin ve Yağ Asidi Bileşimlerinin Belirlenmesi
Baştürk A.
S.PEKER(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı Lokasyonlardan Toplanan Pelemir (Cephalaria Syrica L.) Tohumunun Bazı Karakteristik Özellikleri ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi
Baştürk A.
C.KAVAK(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Iğdır Piyasasında Satılan Margarinlerin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Depolama Koşullarının Etkisi
Baştürk A.
F.BOZKURT(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Doğal Bitki Ekstraktlarının Kızartma Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
Baştürk A.
Y.SARICA(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Ayçiçek Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Farklı Bitkisel Ekstraktların Etkisi
Baştürk A.
B.TABAR(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Antioxidant Activity, Total Phenolic Content, and Volatile Component Profiles of Propolis From Eight Turkish Regions
Baştürk A., Yavaş B.
Chemistry and Biodiversity
, cilt.22, sa.4, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Improving sunflower oil stability with propolis: A study on antioxidative effects of Turkish propolis during accelerated oxidation
Baştürk A., Yavaş B.
Journal of Food Science
, cilt.89, sa.12, ss.8910-8929, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Identification of volatile compounds and evaluation of certain phytochemical properties of Turkish propolis
Yavaş B., Baştürk A.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.10, ss.7814-7828, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Propolis and carnauba wax-based safflower oil oleogels as fat substitutes in cakes: Production, oxidative stability, and characterization
Baştürk A., Badem Ş., Ceylan M. M.
European Journal of Lipid Science and Technology
, cilt.125, sa.9, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Oxidative stability and characterization of oleogels obtained from safflower oil-based beeswax and rice bran wax and their effect on the quality of cake samples
Badem Ş., Baştürk A.
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society
, cilt.100, sa.8, ss.635-649, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Thermal oxidation, 3-MCPD and glycidyl esters formation in hazelnut oil enriched with natural extracts during French fries production
Ceylan M. M., Basturk A.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.17, sa.1, ss.33-45, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20233-MCPD and glycidol levels in edible oils and fats obtained from local markets in the Türkiye
Gündüz A., Ceylan M., Baştürk A.
GRASAS Y ACEITES
, cilt.74, sa.2, ss.1-15, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Investigation of the effects of uckun (Rheum ribes L.), quinoa (Chenopodium quinoa Willd), and propolis extracts on the thermal oxidation of palm olein oil during deep-frying
Ceylan M. M., Basturk A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.10, sa.4, ss.1-7, 2022 (SCI-Expanded)
2020
2020Antioxidant activity, volatile compounds and fatty acid compositions of Cephalaria syriaca seeds obtained from different regions in Turkey Actividad antioxidante, compuestos volátiles y composición en ácidos grasos de semillas de Cephalaria syriaca obtenidas de diferentes regiones de Turquía
Kavak C., Baştürk A.
Grasas y Aceites
, cilt.71, sa.4, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Effects of microwave and conventional heating on the oxidative stability of corn oil enriched with different antioxidants
Baştürk A.
GRASAS Y ACEITES
, cilt.70, sa.4, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants
Baştürk A., Ceylan M. M., Cavus M., Boran G., Javidipour İ.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.89, ss.358-364, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Oxidative changes in hazelnut, olive, soybean, and sunflower oils during microwave heating
Javidipour I., ERİNÇ H., Baştürk A., Tekin A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.20, sa.7, ss.1582-1592, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015A mixture design study to determine interaction effects of wheat, buckwheat, and rice flours in an aqueous model system
YILMAZ M. T., Yildiz O., Yurt B., TOKER Ö. S., Karaman S., Basturk A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.61, sa.2, ss.583-589, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Effect of ascorbyl palmitate on oxidative stability of chemically interesterified cottonseed and olive oils
Javidipour I., TUFENK R., Basturk A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.2, ss.876-884, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Pasting, textural and sensory characteristics of the kofter, a fruit-based dessert: Effect of molasses and water concentration
YILDIZ O., YURT B., TOKER Ö. S., CEYLAN M. M., YILMAZ M. T., Bastürk A.
International Journal of Food Engineering
, cilt.11, sa.3, ss.349-358, 2015 (SCI-Expanded)
2013
2013Pasting properties, texture profile and stress-relaxation behavior of wheat starch/dietary fiber systems
Yildiz Ö., Yurt B., Baştürk A., Toker Ö. S., YILMAZ M. T., Karaman S., et al.
Food Research International
, cilt.53, sa.1, ss.278-290, 2013 (SCI-Expanded)
2007
2007Oxidative stability of natural and chemically interesterified cottonseed, palm and soybean oils
Baştürk A., Javidipour I., BOYACI İ. H.
Journal of Food Lipids
, cilt.14, sa.2, ss.170-188, 2007 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023SOME DETERIORATION PARAMETERS OF EDIBLE OILS AND FATS SOLD IN TÜRKİYE MARKETS
GÜNDÜZ A. O., BAŞTÜRK A.
GIDA
, cilt.48, sa.2, ss.317-332, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
2021The Role of Selected Bioactive Compounds and Micronutrients with Immune-enhancing Activity on the Prevention and Mitigation of SARS-CoV-2
Baştürk A., Ceylan M. M., Alaca K., Yıldız G.
European Journal of Nutrition & Food Safety
, cilt.12, sa.13, ss.25-59, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Antioxidant Capacity, Fatty Acid Profile and Volatile Components of the Onopordum Anatolicum and Onopordum Heteracanthum Species Seeds Grown in Van, Turkey
BAŞTÜRK A., PEKER S.
Journal of the Institute of Science and Technology
, cilt.11, sa.4, ss.2810-2820, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Gıda Sektöründe Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamaları, Nanogıdaların Güvenliği ve Nanoemülsiyon Tekniği
Alaca K., Bayrak N., Akyol N., Baştürk A.
International Journal of Food, Agriculture and Animal Sciences
, cilt.1, sa.1, ss.19-30, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Volatile Compounds, Fatty Acid Composition andAntioxidant Activity of Centaurea albonitens andCentaurea balsamita Seeds Growing in Van, Turkey
Peker S., Baştürk A.
European Journal of Nutrition & Food Safety
, cilt.11, sa.4, ss.187-199, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
2018FARKLI BİTKİSEL EKSTRAKTLARIN AYÇİÇEĞİ YAĞININ OKSİDATİF STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
TABAR B., Baştürk A.
Gıda , cilt.43, sa.2, ss.333-346, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018The effects of different storage temperatures on the oxidative stability of breakfast and kitchen margarines Farklı depolama sıcaklıklarının kahvaltılık ve mutfak margarinlerinin oksidatif stabiliteleri üzerine etkileri
Bozkurt F., Baştürk A.
Yuzuncu Yil University Journal of Agricultural Sciences
, cilt.28, sa.1, ss.103-111, 2018 (Scopus)
2017
2017Soya Yağının Oksidasyonu Üzerine Farklı Faktörlerin Etkilerinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Belirlenmesi
Baştürk A., Cavidoğlu İ.
YYU J AGR SCI , cilt.27, sa.2, ss.233-244, 2017 (Scopus)
2017
2017Soya Yağının Oksidasyonu Üzerine Farklı Faktörlerin Etkilerinin YanıtYüzey Yöntemi ile Belirlenmesi
Baştürk A., Cavidoğlu İ.
YYÜ TAR BİL DERG , cilt.27, sa.2, ss.233-244, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025ÇOK UZUN ZİNCİRLİ OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ: ALTERNATİF KAYNAKLARI, BİYOYARARLANIM VE SAĞLIK FAYDALARI
Baştürk A.
SOCRATES 10TH INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, London, İngiltere, 29 - 31 Ocak 2025, ss.17-36, (Tam Metin Bildiri)
2025
2025POSSIBILITIES OF USING ESSENTIAL OILS AND THEIR COMPONENTS IN MOLECULAR GASTRONOMY
Demirbağ M., Baştürk A.
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-XI, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ocak 2025, ss.1260-1268, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024KIZARTMA SIRASINDA YAĞ OKSİDASYONUNU VE TERMAL BOZULMAYI ÖNLEMEK İÇİN DOĞAL ANTİOKSİDANLARIN KULLANIMI
Demirbağ M., Baştürk A.
2.INTERNATIONAL BLACK SEA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2024, ss.1169-1180, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Çeşitli Proteinlerin Propolis Mikroenkapsülasyonunda Kullanılması
Selçuk H., Baştürk A.
International Congress on Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences (ASMAC), Bayburt, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2024, ss.80-84, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023ESANSİYEL YAĞLARIN AKTİF GIDA AMBALAJLARINDA KULLANIMI
Baştürk A., Ceylan M. M.
7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, ss.520-541, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023PROPOLİS: BİLEŞİMİ VE BİYOMEDİKAL AKTİVİTELERİ
Baştürk A., Ceylan M. M.
SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.189-206, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022TÜRKİYE PROPOLİSLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ VE UÇUCU BİLEŞEN PROFİLLERİ
Baştürk A., Yavaş B.
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.730-752, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF ESSENTIAL OILS OF LAVENDER
Alaca K., Baştürk A., Soysana Ar Ö., Ocak E.
ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.76, (Özet Bildiri)
2020
2020LIPOSOMES STRUCTURE, CHARACTERISTIC AND USE IN FOOD
Soysana Ar Ö., Ocak E., Alaca K., Baştürk A.
ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.304-325, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019PEKAN CEVİZİ (Caryaİllinoensis)’NİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Alaca K., Baştürk A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT-III, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.201-202, (Özet Bildiri)
2019
2019COMPARISON OF TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF CAKES PRODUCED BY BEESWAX OLEOGEL AND COMMERCIAL SHORTENING
Baştürk A., BADEM Ş.
ISPEC 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.., ss.123, (Özet Bildiri)
2019
2019The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production
Baştürk A., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M., Bakkalbaşı E., Tunçtürk Y.
I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL
Baştürk A., CEYLAN M. M.
1.Uluslararası / 11.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, cilt.1, sa.39, ss.180, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Propolis Esansiyel Yağı, Kimyasal Kompozisyonu ve Kullanım Alanları
YAVAŞ B., Baştürk A.
YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.., ss.66, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Oleojel ve Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
BADEM Ş., Baştürk A.
YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.., ss.43, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Comparison of Methods Used in Extraction of Bioactive Ingredients from Herbal Materials.
YAVAŞ B., Baştürk A.
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.., ss.332, (Özet Bildiri)
2018
2018The Use of Oleogels as Fat Substitutes
BADEM Ş., Baştürk A.
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.., ss.350, (Özet Bildiri)
2018
2018Kızartma Koşullarında Doğal Antioksidanların Performansı
Baştürk A.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, cilt.., ss.71, (Özet Bildiri)
2017
20173-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils
Baştürk A., CEYLAN M. M.
2. International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, ss.10, (Özet Bildiri)
2017
2017Pelemir (Cephalaria syriaca L.) Tohumlarının Yağ Hammaddesi Olarak Değerlendirilmesi
Baştürk A.
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.., ss.28, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Derin Kızartma İşleminde Yağlarda Meydana Gelen Değişimler
CEYLAN M. M., Baştürk A.
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.., ss.79, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Determination of antioxidative effects of some herbal extracts on oxidative stability of sunflower oil.
Baştürk A., TABAR B.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, cilt.1, sa.1, ss.2832, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of Microwave and Conventional Heating on Oxidative Stability of Corn Oils with Different Antioxidants
Baştürk A.
International Conference on Natural Science and Engineering, Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.58, (Özet Bildiri)
2015
2015The Effect of Natural Herbal Extracts on Oxidative Stability of Frying Oils
Baştürk A., SARICA Y.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.., ss.634, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Mikrodalga Isıtma Sırasında Ayçiçeği, Fındık, Soya ve Sızma Zeytin Yağlarında Hegzanal Oluşumu
Cavidoğlu İ., ERİNÇ H., Baştürk A., TEKİN A.
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, cilt.., ss.140, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Bazı Bitki Ekstraktlarının Mısır Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Baştürk A., CEYLAN M. M., ÇAVUŞ M., Cavidoğlu İ.
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, cilt.., ss.57, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Fındık ve Zeytin Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, sıcaklık ve sürenin etkileri
Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.183, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Depolama Koşullarının Ayçiçeği ve Soya Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri
Baştürk A., Boran G., Cavidoğlu İ.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.182, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014BAZI BİTKİ EKSTRAKTLARININ MISIR YAĞININ OKSİDATİF STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Baştürk A., Ceylan M., Coşkun M., Cavidoğlu İ.
YABİTED II. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)
2014
2014Türk Dünyası Nevruz Tatlısı: Semeni Helvası.
Baştürk A., YURT B., HAKGÜDER TAZE B., ÇAVUŞ M., BULUT M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.873, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları
HAKGÜDER TAZE B., YURT B., Baştürk A., ÇAVUŞ M., BULUT M., ÜNLÜTÜRK S.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.974, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Ayranlı Köfte
YURT B., Baştürk A., HAKGÜDER TAZE B., BULUT M., ÇAVUŞ M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.960, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems
CEYLAN M. M., YILDIZ O., YURT B., TOKER O. S., YILMAZ M. T., Baştürk A.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.633, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot
YURT B., Baştürk A., CEYLAN M. M., YILDIZ O., TOKER O. S.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.350, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Pasting, Textural and Sensory Characteritics of Köfter: Effect of Molasses and Water Concentration
YILDIZ O., YURT B., Baştürk A., CEYLAN M. M., TOKER O. S., YILMAZ M. T.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.471, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Fatty Acid and Mineral Compositions of Walnuts from Different Areas of Lake Van (Eastern Anatolia, Turkey).
Baştürk A., Cavidoğlu İ.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.., ss.351, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods
Baştürk A., YURT B., CEYLAN M. M., TOKER Ö. S.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ocak 2013, ss.94, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Fonksiyonel gıdalar ve önemi
CEYLAN M. M., Baştürk A.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.., ss.553, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası
YURT B., ÇAKIR S., CEYLAN M. M., Baştürk A.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus
CEYLAN M. M., YURT B., Baştürk A., AKYÜZ N.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.77, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Van mutfağından bir tarif: Keledoş yemeği, yapımı ve besin değeri
Öndül E., Baştürk A.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Effects of waste vegetable oils to the environment and the utilization of these wastes as biodiesel
Baştürk A.
1 st International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2012, ss.17-18, (Özet Bildiri)
2012
2012Formation trans fatty acids, taking foods and effects on human health
Baştürk A.
1 st International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2012, ss.108, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Yağlarda interesterifikasyon uygulamaları ve avantajları
Baştürk A.
I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.81, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kızartma işleminde yağlarda meydana gelen değişimler ve sağlık üzerine etkileri
Baştürk A.
I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.79, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Zeytinyağı ve sağlık üzerine etkileri
Baştürk A.
I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.80, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024TÜRKİYE’DE YENİLEBİLİR BAZI YABANİ BİTKİLERİN BESLENMEDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Alaca K., Baştürk A.
Mühendislik Bilimlerinde Araştırma, Metodoloji ve Yenilik-2024, Yeliz Aşçı, Editör, Livre.net , Lyon, ss.245-261, 2024
2023
2023ENZIMLER VE MIKROBIYEL ENZIM ÜRETIMI
Andiç S., Baştürk A.
MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR Haziran 2023, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP,Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayıevi, Ankara, ss.187-210, 2023
2023
2023GIDA ENDÜSTRISINDE MIKROBIYAL ENZIMLER
Baştürk A., Andiç S.
MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR Haziran 2023, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP,Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayıevi, Ankara, ss.387-416, 2023
2021
2021ESANS YAĞLARININ GIDA SANAYİNDE AROMA VERİCİ OLARAK KULLANIMI
Ocak E., Baştürk A.
ESANS YAĞLAR (Üretimi, Gıdada ve Hayvan Beslemede Kullanımı), Prof. Dr. Ergin ÖZTÜRK,Prof. Dr. Ahmet TEKELİ, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.476-510, 2021
Desteklenen Projeler
2019 - 2021
2019 - 2021Türkiyede farklı bölgelerden toplanan propolislerin kimyasal karakterizasyonu ve ayçiçeği yağının oksidatif stabilitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), YAVAŞ B.
2019 - 2020
2019 - 2020Aspir Yağı Esaslı Farklı Oleojellerin Elde Edilmesi ve Keklerin Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), BADEM Ş.
2019 - 2020
2019 - 2020Türkiyede Satışa Sunulan Bazı Yağlarda 3-MCPD ve Glisidil Esterleri ile Bazı Oksidasyon Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), GÜNDÜZ A. O.
2017 - 2020
2017 - 2020Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), CEYLAN M. M.
2019 - 2019
2019 - 2019Fırıncılık Ürünlerinde Yağ İkamesi Olarak Propolis Esaslı Oleojellerin Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Derin yağda kızartma işlemleri sırasında oluşan 3MCPD 3mono kloropropan 12 diol Esterlerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Van Çevresinde Yetişen Bazı Centaurea ve Onopordum Türü Tohumlarının Kimyasal Özelliklerinin ve Yağ asidi Bileşimlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), PEKER S.
2017 - 2018
2017 - 2018Farklı Lokasyonlardan Toplanan Pelemir (Cephalaria Syrica L) Bitkisi Tohumunun Yağ Komposizyonu ve Bazı Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), KAVAK C.
2015 - 2017
2015 - 2017Otlu peynir yapımında kullanılan bitkilerin salamura işlemine bağlı olarak uçucu bileşenleri ve antioksidant aktivitelerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baştürk A. (Yürütücü), Bakkalbaşı E., Cavidoğlu İ., Tunçtürk M.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2017 - 2018
2017 - 2018Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorEuro Fed Lipid
Üye
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorYağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği (YABİTED)
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2018
Temmuz 2018Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017Türk Doğa Fen Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017Turkish Journal of Agriculture Food Science and Technology
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Gıda Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2014
Mart 2014Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (FBED)
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2013
Şubat 2013Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (FBED)
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2017
Kasım 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018International Agricultural Science Congress
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20172. International symposium of Igdir
Katılımcı
Iğdır-Türkiye
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20161st International Mediterranean Science and Engineering Congress
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Mart 2016 - 01 Mart 2016
01 Mart 2016 - 01 Mart 2016International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16)
Katılımcı
Kilis-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015Yabited II. Bitkisel Yağ Kongresi
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015
01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Katılımcı
--Seçiniz---Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 20144. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
-Türkiye
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013
01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Struga-Makedonya
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012Türkiye 11. Gıda Kongresi
Katılımcı
Hatay-Türkiye
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 20121 st International symposium of Igdir
Katılımcı
Iğdır-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 153
h-indeksi (WOS): 5
Jüri Üyelikleri
Şubat-2016
Şubat 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Öğrenci:Tahir YÜCEL - Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Şubat-2016
Şubat 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Öğrenci:Nazan KUTLU - Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Şubat-2016
Şubat 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Öğrenci:Sema ÇAKIR - Iğdır Üniversitesi
Şubat-2016
Şubat 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Öğrenci: Burak ULUÇAY - Iğdır Üniversitesi
Mayıs-2015
Mayıs 2015