Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
A Study on Milk Compositions of Hair Goat and Saanen x Hair Goat Crossbreed (F-1) under Semi-Intensive Conditions
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, vol.27, no.1, pp.83-87, 2021 (SCI-Expanded)
The effect of homogenization, CaCl2 addition and pasteurization on White cheese and whey composition
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, vol.24, no.1, pp.70-78, 2014 (SCI-Expanded)
Toprak Verimliliği ve Bitki Gelişiminde Peyniraltı Suyu ve Arbusküler Mikorhizal Fungus (AMF)’un Önemi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, vol.22, no.1, pp.48-55, 2012 (SCI-Expanded)
Farklı Homojenizasyon Basıncı Derecelerinin Kaşar Peynirinin Kimyasal, Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, vol.20, no.2, pp.88-99, 2010 (SCI-Expanded)
Farklı Homojenizasyon Basıncı Derecelerinin Set Yoğurtların Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, vol.10, no.1, pp.45-52, 2010 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
Effect of Some Food Preservatives and Different Packaging Materials on The Shelf Life of Kaymak
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.12, no.9, pp.1507-1515, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
COVİD-19 (YENİ KORONAVİRÜS) SALGINININ NEDEN OLDUĞU KRİZİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH
, vol.4, no.2, pp.201-218, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
A Survey on The Microbiological And Chemical Characteristics of Akçakatık Cheese in The West Mediterranean Region
European International Journal of Science and Technology
, vol.6, pp.25-35, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Prebiyotikler: Prebiyotikler ve Kullanım Alanları
Turkiye Klinikleri J Anim Nutr& Nutr Dis-Special Topics
, vol.3, no.1, pp.45-51, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Geleneksel Sürk peynirinde bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesi
AKADEMİK GIDA
, vol.13, no.2, pp.135-139, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Van Otlu Peynirirnin Üretimi ve Mineral Madde İçeriği
Gıda Dergisi
, vol.40, no.6, pp.343-348, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Farklı Tür Sütlerinden Üretilen Van Otlu Peynirlerinde Olgunlaşma Boyunca Meydana Gelen Değişiklikler: II. Mikrobiyolojik Değişiklikler, Lipoliz ve Serbest Yağ Asitleri
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ *
, vol.25, no.2, pp.164-173, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Yoğurtta lezzet bileşenlerinin oluşumu ve bu oluşum üzerine etki eden faktörler
AKADEMİK GIDA
, vol.12, no.2, pp.101-107, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Farklı süt türlerinden üretilen Van otlu peynirlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri ile proteoliz profillerinde olgunlaşma sürecinde meydana gelen değişimler
Gıda
, vol.39, no.3, pp.163-170, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Süt ve Süt Ürünlerinde Pestisit Kalıntıları
Hasad gıda Dergisi
, vol.298, pp.26-29, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Farklı Homojenizasyon Basıncı Derecelerinin Set Yoğurtlarının Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
, vol.10, no.1, pp.45-52, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Çevresel gıda kirleticisi; Dioksin ve insan sağlığına etkileri
Dünya Gıda
, vol.2010, no.6, pp.84-88, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Süt ve süt ürünlerinde pestisit kalıntıları
Hasad Gıda
, vol.25, no.298, pp.26-29, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Homojenizasyon ve Pastörizasyonun Beyaz Peynir ve Peyniraltı Suyu Bileşimine Etkisi
Gıda
, vol.35, no.6, pp.423-430, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Van Yöresinde Yetiştirilen Norduz Koyunlarının Süt Bileşimi ve Süt Verim Özellikleri
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ *
, vol.19, no.2, pp.85-89, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum Ribes L.)
Research Journal of Agriculture and Biological Sciences
, vol.5, no.6, pp.973-977, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Süt Protein Alerjisi
Hasad Gıda Dergisi
, vol.292, pp.40-43, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Süt ve ürünlerinde Ağır Metal Kirliliği
Akademik Gıda Dergisi
, vol.9, pp.22-26, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
Yoğurt Dondurması Üretimi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.7, no.1, pp.43-48, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Van ve Yöresinde Üretilen Çökeleklerin Mikrobiyolojik, Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Nitelikleri Üzerinde Bir Araştırma
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, vol.44, no.1, pp.7-12, 1998 (Peer-Reviewed Journal)
Kazan Sütlerinin Bazı Kalite Özellikleri
Süt Teknolojisi Dergisi
, vol.1, no.4, pp.15-19, 1997 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF ESSENTIAL OILS OF LAVENDER
ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Turkey, 13 - 15 November 2020, pp.76
LIPOSOMES STRUCTURE, CHARACTERISTIC AND USE IN FOOD
ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Turkey, 13 - 15 November 2020, pp.304-325
Some Quality Criteria of Van Herby Cheeses Produced from Different Variety of Milk and Maturated with Different Methods
3rd International and 26 th National Iranian Food Science and Technology Conferences, Tahran, Iran, 17 - 19 September 2019, pp.1398
Süt Proteinlerinin Yağ İkame Maddesi Olarak Süt Ürünlerinde Kullanımı.
2. Ulusal Sütçülük kongresi, İzmir, Turkey, 25 - 26 April 2019, pp.160
UHT Sütlerde Sıcaklık İndikatörleri.
2. Ulusal Sütçülük kongresi, İzmir, Turkey, 25 - 26 April 2019, pp.161
Lactose, Lactose derivates and usage areas
I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.346
Antifreeze Proteins
I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.288
The FFA contents of Tulum cheese using different package materials
10th Cheese Symposium, Paris, France, 4 - 06 April 2018, pp.100
Effect of commercial adjunct cultures on microbiological, lipolysis and FFA in Herby cheese
6th International Conference on Engineering, Technology, Management and Science 2017, Dubai, United Arab Emirates, 27 - 28 November 2017, pp.22
Peyniraltı Suyuyla Zenginleştirilmiş fermente Süt İçeceği Üretimi
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Turkey, 26 - 28 October 2017, pp.461
THE CONTROL OF SCLEROTINIA SCLEROTIORUM AND SCLEROTINIA MINOR ON MELON PLANTS WITH WHEY AND ARBUSCULAR MYCORRHIZAL FUNGUS
IV. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA (IMCOFE), Roma, Italy, 23 - 25 August 2017, pp.1
Volatile Compounds of Van Herby Cheeses Produced with Different Cultures
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosnia And Herzegovina, 1 - 03 October 2015, pp.801
Effect of commercial adjunct cultures on different properties of Herby cheese.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 1 - 04 October 2015, pp.223
Gıda ve Tarımsal Ürünlerde Mikotoksinler ve Diğer Fungal Sorunlar.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.23
Effects of Arbuscular Mycorrhizal Fungi (AMF) and whey on Rhizoctonia disease caused by Rhizoctonia solani in potato
International Congress on Mycorrhizae: Mycorrhizal Symbiosis a Key Factor for Improving Plant Productivity and Ecosystem Restoration, Marakeş, Morocco, 15 - 17 October 2014, pp.165
Geleneksel Gıdalara Toplumun Bakış Açısı
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.563
Farklı Çayların (Siyah Çay, Yeşil Çay, Beyaz Çay, Kırmızı Çay) Üretimi Sırasındaki İşleme Farklılıkları ve Bu Farklılıkların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri ve Fonksiyonel Özellikleri.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.556
Peyniraltı Suyunun Toprak Kökenli Bazı Funguslara İn-Vitro Şartlarda Etkisi.
Türkiye V. Bitki Koruma Kongresi, Antalya, Turkey, 3 - 05 February 2014, pp.296
Arbusküler Mikorhizal Fungus (AMF), Peyniraltı Suyu ve Humik Asit Uygulamalarının Verticillium dahliae Kleb’ın Neden Olduğu Solgunluk Hastalığına Etkileri
Türkiye V. Bitki Koruma Kongresi, Antalya, Turkey, 3 - 05 February 2014, pp.316
Kargı Tulum peynirinin olgunlaşma süresince mineral madde ve ağır metal içeriğinin belirlenmesi
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 7 - 09 November 2013, pp.215
Volatile Compounds of Van Herby Cheese Produced with Raw and Pasteurized Milks from Different Species
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus; Macedonia, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.26
Volatile Compounds of Van Herby Cheeses Produced with Raw and Pasteurized Milks from different Species
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga-Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.26
Organik ve Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Gıdalarda Sekonder Metabolitler
International Conference on Organic Agriculture in Scope of Environmental Problem, Famagusta, Cyprus (Kktc), 3 July - 07 October 2010, pp.156
Aynı Coğrafyanın Kardeş Mutfakları: Van’da Ermeni ve Türk Mutfakları.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.765-767
Determination of Some Quality Properties of Akçakatık Cheese.
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.313-314
Keş Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.130
Geleneksel Çanak Peyniri Üretim Teknolojisi ve Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.143-146
Van ve Çevresinde Halkın Gıda Olarak Kullandığı Bitkiler,
10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü,, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.68-69
Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması,
10. Türkiye Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.48
Süt Orijininin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler Üzerine Bir Değerlendirme
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, Erzurum, Turkey, 13 - 15 May 2008, pp.791-794
Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum ribes L.)
II. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, İstanbul, Turkey, 24 - 27 October 2007, pp.198
The Effect of Homogenization and Pasteurization on White Cheese and Whey Composition
II. International Food and Nutrition Congress, (TÜBİTAK MAM), İstanbul, Turkey, 24 - 27 October 2007, pp.168
Sütün Farklı Sıcaklık Derecelerinde Dondurularak Depolanmasının Peynir Yapım Özellikleri Üzerine Etkisi.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.907
Peyniraltı Suyu Uygulaması İle Glomus intraradices ve Rhizobium cicer İnokulasyonlarının Nohut Bitkisinde Bazı Gelişim Parametrelerine Etkileri
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 9 - 21 April 2005, pp.216
Kurutulmuş ve Koyulaştırılmış Yoğurtlar
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 23 - 24 September 2004, pp.122-127
Farklı Basınç Derecelerinde Homojenize Edilmiş Sütlerden Yapılan Kaşar Peynirlerinin Bazı Kimyasal, Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Turkey, 19 - 22 October 1999, pp.17
Books & Book Chapters
Van Mutfak Kültürü
Matbus Basımevi, Ankara, 2016
. Fortification of Milk with Mineral Elements
in: Handbook of Food Fortification and Health, Preedey V.R., Srirajaskanthan R., Patel V.B. , Editor, Springer, London/Berlin , London, pp.213-224, 2013
Van İli Geleneksel Gıdaların Envanterinin Çıkarılması ve Bunların Gıda Sanayimize Yeni Ürünler Olarak Kazandırılması
İyi İşler Matbaacılık, İstanbul, 2007