SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Determination of Different Types of Milk in Commercially Sold Goat Cheeses by Real-Time PCR Method
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.75, sa.4, ss.8291-8296, 2024 (SCI-Expanded)

Determination of Aflatoxin M1 levels in unpackaged sold raw cow’s milk
Van Veterinary Journal
, cilt.26, sa.3, ss.151-152, 2015 (SSCI)
Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.25, sa.2, ss.31-35, 2014 (SCI-Expanded)
Van’da Tüketime Sunulan UHT Sterilize İnek Sütlerinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Araştırılması
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.23, sa.2, ss.63-69, 2012 (SCI-Expanded)
Peynir Çeşitlerinde Nitrit ve Nitrozaminler
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.19, sa.2, ss.71-72, 2008 (SCI-Expanded)
Fermente Türk Sucuğu ve Pastırmalarda Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.19, sa.1, ss.41-45, 2008 (SCI-Expanded)
Van'da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.18, sa.1, ss.93-99, 2007 (SCI-Expanded)
Van’da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.18, sa.1, ss.79-85, 2007 (SCI-Expanded)
Van’da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.18, sa.1, ss.79-85, 2007 (SCI-Expanded)
Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.17, ss.81-86, 2006 (SCI-Expanded)
Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.17, ss.81-86, 2006 (SCI-Expanded)
Van'da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vet. Fak. Derg.
, cilt.13, sa.1-2, ss.108-113, 2002 (SCI-Expanded)
Van'da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Listeria Türlerinin Varlığının Belirlenmesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.13, ss.8-11, 2002 (SCI-Expanded)
Van İli Belediye Mezbahası'nda Kesilen Keçi Karaciğerlerinde Trematodlara Bağlı Patolojik Bulgular
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.1, sa.1, ss.76-87, 1990 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese in Turkey and Its Some Chemical Quality Properties
BEÜ Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.380-389, 2018 (Hakemli Dergi)
Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese in Turkey and Its Some Chemical Quality Properties
BEÜ Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.380-389, 2018 (Hakemli Dergi)
Divle Tulum Peyniri
Van Vet J
, cilt.29, sa.2, ss.119-124, 2018 (Hakemli Dergi)
Divle tulum peynirlerinde mineral madde ve ağır metal düzeylerinin belirlenmesi
VAN VETERİNARY JOURNAL
, cilt.28, sa.3, ss.151-156, 2017 (Hakemli Dergi)
Et ve Et Ürünlerinin Kürleme İle Muhafazası
Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.106-111, 2017 (Hakemli Dergi)
Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tek tırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
Van Veterinary Journal
, cilt.28, sa.2, ss.107-111, 2017 (Hakemli Dergi)
Van ve Yöresi İçme Sularında Koliform ve E.coli Araştırılması
Uludağ Üniv. J. Fac. Vet. Med
, cilt.29, sa.2, ss.21-25, 2010 (Hakemli Dergi)
Fermente Türk sucuğu ve pastırmalarda kalıntı nitrat ve nitrit düzeyleri
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ *
, cilt.19, sa.1, ss.41-45, 2008 (Hakemli Dergi)
Van?da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi
, sa.18, ss.93-99, 2007 (Hakemli Dergi)
Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes Varlığı
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ *
, cilt.18, sa.1, ss.94-99, 2007 (Hakemli Dergi)
Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.47-54, 2006 (Hakemli Dergi)
Van Otlu Peyniri
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg.
, cilt.8, ss.48-58, 2005 (Hakemli Dergi)
Van Otlu Peyniri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, ss.48-58, 2005 (Hakemli Dergi)
Otlu Peynirlerde Enterotoksijenik Staphylococcus aureus Suşları ve Enterotoksin Varlığı Üzerine Bir Araştırma
Y.Y.Ü. Sağ. Bil. Derg.
, cilt.8, ss.70-75, 2003 (Hakemli Dergi)
Van’da Satışa Sunulan Izgaralık Etlerin Hijyenik Kalitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, ss.136-143, 2002 (Hakemli Dergi)
Van Piyasasında Satışa Sunulan Bazı Baharat Çeşitlerinde Bacillus cereus'un Varlığı ve Önemi
U.Ü. Vet. Fak. Derg.
, cilt.18, ss.89-96, 1999 (Hakemli Dergi)
Van'da Satışa Sunulan TorbaYoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar
Y.Y.Ü. Sağ. Bil. Derg.
, cilt.4, ss.48-51, 1998 (Hakemli Dergi)
Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ *
, cilt.8, ss.1-5, 1997 (Hakemli Dergi)
Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bililmleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.64-67, 1997 (Hakemli Dergi)
Otlu Peynirlerin Kimyasal Kompozisyonu, Su Aktivitesi (Aw Değeri) ve Mikroorganizmalar Arasındaki Ilişki
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg.
, cilt.2, ss.75-79, 1996 (Hakemli Dergi)
Peynire İşlenecek Sütte Aranacak Nitelikler
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg.
, cilt.2, ss.111-119, 1996 (Hakemli Dergi)
Van'da Tüketime Sunulan Salam ve Sosislerin Mikrobiyolojik, Fiziksel, Kimyasal ve Organoleptik Kalitesi
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg.
, cilt.2, ss.66-74, 1996 (Hakemli Dergi)
Otlu Peynirlerin Kimyasal Kompozisyonu, Su Aktivitesi Değeri ve Mikroorganizmalar Arasındaki İlişki
YYÜ Sağlık Bilimleri Dergisi
, sa.2, ss.75, 1996 (Hakemli Dergi)
Van Piyasasında Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynirlerin Mikrobiyolojik, Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Niteliklerinin Incelenmesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Derg.
, cilt.1, sa.2, ss.106-113, 1995 (Hakemli Dergi)
Van Piyasasında Tüketime Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Sarcosporodiosis'in Yayılışı
Y.Y.Ü. Sağlık Bil. Derg
, cilt.1, sa.2, ss.114-116, 1995 (Hakemli Dergi)
Van Gölünün Mikrobiyolojik Kirliliği ve Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi
VETERINARIUM
, cilt.6, ss.37-39, 1995 (Hakemli Dergi)

Van ve Yöresinde Yavru Atan ve Mezbahada Kesilen Koyunların Kan Serumlarında Salmonella abortus ovis Antikorlarının Aranması
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Derg.
, cilt.1, sa.1, ss.54-57, 1995 (Hakemli Dergi)
Van'da Tüketime Sunulan Kıymaların Mikrobiyolojik Kalitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi *
, cilt.4, ss.73-86, 1993 (Scopus)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BESLENME
9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 4 Kasım - 07 Aralık 2021, ss.178-179
Survey of biogenic amines levels in different types of cheese
Intrnational Science and Technology Conference (ISTEC), Rusya, ss.1
Van'da Tüketime Sunulan Kıymaların Mikrobiyolojik Kalitesi
1. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, ss.27
Sazan Balığının (Cyprinus carpio L., 1758) 4 ºC’de Muhafaza Edilmesi ile Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, cilt.140
Dondurularak Muhafaza Edilen Sazan Balığında (Cyprinus carpio L., 1758) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019, ss.138-139
İn Vitro Bir Gıda: Kültüre Et
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019
Sebze ve Meyvelerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi
VIII. Ulusal II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamalarının Oluşturduğu Sağlık Riskleri
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.196-217

Gıda Amblajlarında Nanoteknoloji Uygulamaları
Ereğli International Science and Academic Congress, 9 - 10 Mart 2019, ss.173-194
Determination of Incidence and Presence of Motile Aeromonas Species in Beef Meats Consumed in Van City
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.320
Chemical and Microbiological Properties of Bitlis Tulum Cheese Traditionally Produced and Presented in Market
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.323
The Determination of Some Chemical and Microbiological Properties of Milk Creams Consumed in Breakfast Salons of Van Province
I.International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.383
Loading Density Calculations in Slaughter Animals Transportation by Different Modes
International Engineering and Technology Symposium, Batman, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.94-95
Divle Tulum Cheese
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.151-152
Divle Tulum Peyniri
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.151-152
Kitosanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.123-124
Divle Tulum Peynirinde Mineral Madde Ve Ağır Metal Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.159-160
Van İlinde Satılan Salam, Sosis ve Sucuklarda Kanatlı ve Tektırnaklı Etlerinin Varlığının ELISA Tekniği ile Araştırılması
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.153-154
Van ilinde hayvansal kökenli gıda üretimi ve sorunları
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.164-165

Gıda üretiminde genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanımı
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.162-163

Van ilinde satışa sunulan hazır köftelerde Listeria türlerinin varlığı.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.160-161
Van’da Tüketime Sunulan Piliç But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.158-163
Van’da tüketime sunulan UHT sterilize inek sütlerinde aflatoksin M1 düzeyinin araştırılması
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.163-164
Van Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Cacıkların Mikrobiyolojik Kalitesi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.151-152
Yabani Ördek ve Martı Dışkılarından İzole Edilen Enterik Bakteriler ve E. faecalis, E. faecium ve E.coli Suşlarının Bazı Patojenik Özellikleri
X.Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi(Uluslararası Katılımlı),, Aydın, Türkiye, 24 - 27 Eylül 2012, ss.304-305
Divle Tulum Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyi Üzerine Bir Araştırma
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, ss.255-262
Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde Biyojen Amin (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275
Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 07 Ekim 2010, ss.274-275
Çiğ Süt ve Otlu Peynirlerde Escherichia coli O157:H7’nin Varlığı
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.364-371
Van ve Yöresi İçme Sularında Koliform ve E.coli Araştırılması
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.425-430
Gıdalarda Hareketli Aeromonas’lardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.372-384

Van Yöresindeki Çiğ Sütlerde Antibiyotik Kalıntılarının Varlığı
VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, ss.246-247
A perspective on genetically modified food crops
International Science Conference, Sofya, Bulgaristan, 15 - 17 Haziran 2008, ss.472

The determination of ß-lactamase in coliform bacteria isolated from driking waters
2nd Intrnational Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.1
Van’da Tüketime Sunulan Bazı Et Ürünlerinde L. monocytogenes Varlığı
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.138-148
Van’da Tüketime Sunulan Balıklarda Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.212-221
Farklı Peynirlerde Nitrit ve Nitrozaminler
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.182-184
Çiğ Tavuk Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.322-325
Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.353-356
Pastörize Sütten Yapılan Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Aşamalarında Listeria monocytogenes’in Seyri
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.269-276
Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)., Ankara, Türkiye, 29 - 01 Ekim 2004, ss.287-294
Otlu Peynirlerde Enterotoksijenik Staphylococcus aureus Suşları ve Enterotoksin Varlığı Üzerine Bir Araştırma
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.277-285
Bazı et ürünlerinde Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.167-174
Çiğ Köftede Listeria Türlerinin Varlığı
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.139-146
Van ve Çevresi Süt ve Otlu Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı Üzerine Bir Araştırma
1. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2004, ss.287-294
Histamine Levels in Herby Cheese
International Dairy Symposium, Recent Development in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.117-119
Van'da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Listeria Türlerinin Varlığının Belirlenmesi
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.163-166
Bazi Sütlü Gidalarda Staphylococcus aureus' un Izolasyonu, Termonükleaz Aktivitesi ve Enterotoksijenik Özelliklerinin Araştirilmasi
IV. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Ankara, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2000, ss.18
Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria Problemi ve İzolasyon Yöntemleri
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.422-430
Van'da Tüketime Sunulan Bazı Baharat Çeşidinde Bacillus cereus'un varlığı
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 19 Ekim 1999, ss.1
Van Otlu Peynirlerinde Brucella’ların Varlığı ve Dayanma Süresi Üzerinde Bir Araştırma
1. Ulusal Veteriner Halk Sağlığı Sempozyumu, Konya, Türkiye, 22 - 23 Ekim 1993, ss.1
Kitaplar
GIDA GÜVENLİĞİNDE ULUSAL / ULUSLARARASI YASAL SİSTEMLER
GIDA GÜVENLİĞİ, Halil YALÇIN, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.229-248, 2023
Veteriner Halk Sağlığı
Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zoonoz Hastalıklar, Ziya GÖKALP, Editör, Türkiye Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.15-27, 2019