Doç. Dr. Zafer Ceylan


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dal


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Çevre Bilimleri, Biyoteknoloji, Üretim Planlaması ve Kontrolü, Nanomalzemeler, Gıda Teknolojisi, Mikrobiyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Nanokompozitler

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: zaferceylan@yyu.edu.tr
İş Telefonu: +90 444 5 065 Dahili: 0
Web: https://avesis.yyu.edu.tr/zaferceylan
Posta Adresi: Turizm Fakültesi YYU

Metrikler

Yayın

118

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

469

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

753

H-İndeks (Scopus)

17

Proje

16

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2017

2014 - 2017

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enst., İşleme Teknolojisi, Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Yüksek Lisans

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Bölümü, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Elektrodöndürme Yöntemiyle Üretilen Biyopolimer Tabanlı Nanoliflerle Balık Filetolarının Kaplanması ve Depolama Stabilitesinin Artırılması

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enst., İşleme Teknolojisi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Çevre Bilimleri

Biyoteknoloji

Üretim Planlaması ve Kontrolü

Nanomalzemeler

Gıda Teknolojisi

Mikrobiyoloji

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Nanokompozitler

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2011 - 2017

2011 - 2017

Araştırma Görevlisi Dr.

İstanbul Üniversitesi

2016 - 2016

2016 - 2016

Araştırma Görevlisi Dr.

Universidade de Minho, Biological Engineering

2016 - 2016

2016 - 2016

Araştırma Görevlisi Dr.

International Iberian Nanotechnology Laboratory-Portugal, Nanotechnology

2009 - 2010

2009 - 2010

Öğretim Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gevaş Meslek Yüksekokulu, Organik Tarım

Yönetimsel Görevler

2021 - 2022

2021 - 2022

Bölüm Başkanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

İşleme Teknolojisinde Nanoteknoloji Uygulamaları

İşleme Teknolojisinde Kalite Kontrol

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Besin Bilimi ve Teknolojisi

HACCP

Lisans

Lisans

Beslenme İlkeleri

Mesleki Etik

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

SOME QUALITY PARAMETERS OF ENRICHED BREAD

Meral R., Ceylan Z.

3. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS , Nevşehir, Türkiye, 11 - 12 Aralık 2022, ss.1668-1674, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Molecular Characterization of Pumice within Zein Nanofibers

KILIÇER A., CEYLAN Z.

ICSAR 2022, Konya, Türkiye, 13 Aralık 2022, ss.1209-1211, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

A Sensory Observation At A House For Different Fish Species Stored At Room Temperature.

Ceylan Z., Tomar O., Çağlar A., Çetinkaya T.

International Conference On Raw Material To Processed Foods, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Elektrodöndürme Yöntemiyle Üretilen Riboflavin Yüklü Nanoliflerin Tavuk Eti Ve Karideste Kaplama Materyali Olarak Kullanılması ve Biyoerişilebilirliğe Etkisinin İncelenmesi

Güven M., Ceylan Z.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Kongresi, İstanbul, Türkiye, 10 Haziran 2020 - 12 Haziran 2021, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2021

2021

Elektrodöndürme Yöntemi İle Üretilen Tiamin(B1) Yüklü Nanoliflerle Somon Ve Kırmızı Etin Kaplanması ve Biyoerişebilirliğinin Arttırılması

Şar M., Ceylan Z.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Kongresi Özet Bildiri Kitapçığı, İstanbul, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2021, ss.33-34, (Özet Bildiri)

2021

2021

A Sensory Observation For Cold Stored Beef Steak And Norway Salmon

Ceylan Z., Tomar O., Çağlar A., Çetinkaya T.

International Conference On Raw Material To Processed Foods, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

A RESEARCH ON DETERMINING THE CHANGE IN THE NUTRITIONAL HABIT OF INDIVIDUALS DURING THE COVID-19 PANDEMIA PERIOD

Kutlu N., Ekin M. M., Alav A., Ceylan Z., Meral R.

International Symposium on Global Pandemics and Multidisciplinary Covid-19 Studies, Ankara, Türkiye, 20 - 21 Mart 2021, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Nanoemulsions

Toprak F. B., Meral R., Ceylan Z.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.5, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

THE EFFECT OF EDIBLE HYDROGEL FILMS PREPARED BY POMEGRANATE SEED OIL-LOADED NANOEMULSION ON MICROBIAL SPOILAGE OF FISH FILLETS

Ekin M. M., ALAV A., Meral R., Ceylan Z.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT, Van, Türkiye, 20 Aralık 2019 - 22 Ocak 2020, ss.6-8, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Use of nanoencapsulated lactic acid bacteria in food products

Ceylan Z., Uslu E., Dertli E.

ICADED, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2019, ss.286-287, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Determination of microbiological stability of fish immersed into rosemary oil-based nanoemulsions

Ceylan Z., Meral R.

International Eurasian Conference on Science Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, ss.7, (Özet Bildiri)

2018

2018

Bacterial Isolation, Identification and Quantification in Fish Fillets Treated with Nanosized Materials by Microbial and Molecular Methods

Önalan Ş., Ceylan Z., Meral R.

2nd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, cilt.1, sa.1, ss.5, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effect of Cooking Process on the Fish Fillets Having Deifferent Initial Quality

Meral R., Ceylan Z.

IX International Scientific Agriculture Symposium, Jahorina, Bosna-Hersek, 4 - 07 Ekim 2018, ss.715, (Özet Bildiri)

2018

2018

Role Of Chitosan-Based Nanoparticle On Some Quality Indices of Minced Fish

Ceylan Z.

IX International Scientific Agricultural Symposium Agrosym 2018,, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 07 Ekim 2018, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2018

2018

APPLICATION OF POLYMER-BASED NANO-SIZED MATERIALS FOR LIMITATION OF MESOPHILIC BACTERIA IN FISH FILLETS

Ceylan Z., Boran G.

II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.106, (Özet Bildiri)

2018

2018

Nanoencapsulation: A key technology for food safety of aquatic food products

Ceylan Z., Kalkan S.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.176, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Potential Usage of Marine-Based Bacteria For Seafood Preservation

Kalkan S., YILMAZ M. T., Meral R., Ceylan Z.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.196, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Impact of Inland and Sea Water Quality on Aquatic Food Products Safety

Ceylan Z., Atıcı A. A., Şen F.

International Congress On Engineering And Life Science (ICELIS), Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.000, sa.0, ss.811, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

Importance of Nanoparticles And Nanofibers On Fish Quality

Ceylan Z., Şengör G. F., Tahsin Yılma M.

2nd Innovations In Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference, Munich, Almanya, 3 - 06 Ekim 2017, ss.10-11, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of Proximate Composition and Sensory Parameters of Sous Vide-Meagre (Argyrosomus regius)

Şengör G. F., Ceylan Z., Şeneroğlu N.

2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference, Munich, Almanya, 3 - 06 Ekim 2017, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2017

2017

Nano Yapılar ve Balık Kalitesi Üzerindeki Potansiyel Kullanımı

Şengör G. F., Ceylan Z.

19. Ulusal susem, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.22, (Özet Bildiri)

2017

2017

Nanotechnological Applications On Seafood Quality

Ceylan Z.

Nano-2017, Chernihiv, Ukrayna, 5 - 07 Temmuz 2017, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2017

2017

Encapsulation Technologies in Food Industry

Alav A., Meral R., Ceylan Z.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 09 Mayıs 2017 - 12 Mayıs 2018, ss.355, (Özet Bildiri)

2015

2015

Türk Mutfağı nda Su Ürünlerinin Yeri ve Önemi

Şengör G. F., Ceylan Z.

II. Rezervuar Yönetimi Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, ss.30, (Özet Bildiri)

2014

2014

Usage of Organic and Natural Food Additives in Seafood

Ceylan Z., Şengör G. F.

FABA 2014 International Symposium, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.511, (Özet Bildiri)

2014

2014

Usage of Nisin on Seafood

Ceylan Z., Mol Tokay S.

FIFS, Girne, Kıbrıs (Kktc), 25 - 27 Eylül 2014, ss.511, (Özet Bildiri)

2014

2014

The Comparison Of Consumer Preferences And Nutritive Value Of Sea Bream Sparus Aurata From Two Different Culture Conditions.

Şengör G. F., Ceylan Z.

IAFP European Symposium On Food Safety, Budapest, Macaristan, 7 - 09 Mayıs 2014, ss.13-14, (Özet Bildiri)

2013

2013

Mürekkep Balığı’nın Sepia Officinalis L Duyusal Kimyasal Ve Mikrobiyal Kalitesinin Belirlenmesi

Şengör G. F., Ceylan Z., Doğruyol Bayar H.

Faba 2013 , Erzurum, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2013, ss.370-371, (Özet Bildiri)

2012

2012

Akvakültür Balıklarında Duyusal ve Mikrobiyal Kalite Değerlendirmesi

Şengör G. F., Ceylan Z., Doğruyol Bayar H.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.96, (Özet Bildiri)

2011

2011

The Role and Importance of Food Touch Antimicrobial Paper And Time Temperature Indicators (TTIs) On The Cold Storage Of Seafood

Şengör G. F., Doğruyol Bayar H., Ceylan Z.

Tübitak-Mam 4.Th. International Congress, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.224, (Özet Bildiri)

2011

2011

Işınlama Teknolojisi

Mol Tokay S., Ceylan Z.

17.Ulusal susem, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.236, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

Bioencapsulatin for Food Additives

Uçar Y., Ceylan Z., Durmuş M., Korkmaz K.

Smart Nanomaterials for Bioencapsulation, Guillermo R Castro,Ashok Kumar Nadda,Tuan Nguyen,Swati Sharma,Ram Gupta, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.1-20, 2022

2022

2022

The Potential Use of Agro-İndustrial By-Products As Sources of Bioactive Compounds: A Nanotechnological Approach

Meral R., Erim Köse Y., Ceylan Z., Cavidoğlu İ.

Studies in Natural Products Chemistry, Atta-ur-Rahman, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.435-466, 2022

2022

2022

Antimicrobial nanocoating for food industry

Meral R., Ceylan Z., Kutlu N., Kılıçer A., Çağlar A., Tomar O.

Handbook of Microbial Nanotechnology, Chaudhery Hussain, Editör, Academic Press , London, ss.255-284, 2022

2022

2022

Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gastronomi

Ceylan Z., Torusdağ G. B.

Sürdürülebilir Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol SAYGI,Prof. Dr. Şebnem TAVMAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-172, 2022

2021

2021

Balık Yağı Üzerine

Uçar Y., Durmuş M., Ceylan Z.

Denizden Gastronomiye, Zafer Ceylan,Esra Doğu Baykut, Editör, Detay, Ankara, ss.191-203, 2021

2021

2021

Van Balığı ve Gastonomiye Etkisi

Ocak E., Ceylan Z.

Denizden Gastronomiye, Doç. Dr. Zafer Ceylan,Dr. Öğr. Üyesi Esra DOĞU BAYKUT, Editör, Detay, Ankara, ss.73-86, 2021

2021

2021

Nanosilver-based strategy to control zoonotic viral pathogens

Kılınç Y., Özdemir B., Zorlu T., Gök B., Barış Kürtür O., Ceylan Z.

Silver Nanomaterials for Agri-Food Applications, Kamel Abd-Elsalam, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.540-575, 2021

2021

2021

An overview of food safety and COVID-19 infection: Nanotechnology and cold plasma applications, immune-boosting suggestions, hygienic precautions

Ceylan Z., Ocak E., Uçar Y., Karakuş K., Çetinkaya T.

Environmental and Health Management of Novel Coronavirus Disease (COVID-19), Mohammad Hadi Dehghani;,Rama Rao Karri;,Sharmili Roy, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.78-110, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Nano-technological approaches for plant and marine-based polysaccharides for nano-encapsulations and their applications in food industry

Özoğul F., Elabed ., Ceylan Z., Ocak E., Özoğul Y.

Advances in Food and Nutrition Research, Fidel Toldro, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.1-50, 2021

2021

2021

Et ve Et Ürünleri

Ceylan Z., Yaman M., Çetinkaya T.

Sağlıklı Mutfak, Prof. Dr. Birol Saygı, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.338-366, 2021

2020

2020

Irradiation Technology

Ceylan Z., Ozogul Y.

Innovative Technologies in Seafood Processing, Yesim Ozogul, Editör, Taylor & The Francis Press, Londra, ss.115-130, 2020

2020

2020

BALIKETİ KALİTESİNİN TANIMLANMASINDA KULLANILABİLECEK ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR

Ceylan Z., Çetinkaya T.

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Ali Bolat, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.75-91, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBUNUN NANOMATERYALLERLE İLİŞKİSİ VE NANOTEKNOLOJİK UYGULAMALAR İÇİN ÖNEMİ

Ceylan Z., Çetinkaya T.

Mühendislik Alanında Akademik Çalışmalar - II, Reyhan İrkin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.351-364, 2020

2020

2020

Importance of electrospun chitosan-based nano-scale materials for seafood products safety

Ceylan Z., Meral R., Özoğul F., Yılmaz M. T.

Handbook of Chitin and Chitosan, Sabu Thomas,Anitha Pius,Seerag Gopi, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.1-30, 2020

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Gıdalarda Nanomateryal Kullanımı ile İlgili Deneme Deseni Kurulması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ceylan Z. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

FOODS

Editör

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

SUSTAINABILITY

Baş Editör

Ödüller

Ekim 2022

Ekim 2022

DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANI LİSTESİ (2%)

Elsevier Ve Stanford Üniversitesi

Eylül 2022

Eylül 2022

YAYINLARINA GÖRE FAKÜLTENİN EN YÜKSEK PUAN ALAN ÖĞRETİM ÜYESİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Nisan 2021

Nisan 2021

TOP CITED ARTICLE

Wıley

Eylül 2016

Eylül 2016

NANOMATERIAL ENHANCEMENT

International Iberian Nanotechnology Laboratory-Braga/Portugal



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 469

h-indeksi (WOS): 15