Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 18
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 12
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 54

ÇOK UZUN ZİNCİRLİ OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ: ALTERNATİF KAYNAKLARI, BİYOYARARLANIM VE SAĞLIK FAYDALARI

SOCRATES 10TH INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, London, İngiltere, 29 - 31 Ocak 2025, ss.17-36, (Tam Metin Bildiri)

POSSIBILITIES OF USING ESSENTIAL OILS AND THEIR COMPONENTS IN MOLECULAR GASTRONOMY

ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-XI, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ocak 2025, ss.1260-1268, (Tam Metin Bildiri)

KIZARTMA SIRASINDA YAĞ OKSİDASYONUNU VE TERMAL BOZULMAYI ÖNLEMEK İÇİN DOĞAL ANTİOKSİDANLARIN KULLANIMI

2.INTERNATIONAL BLACK SEA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2024, ss.1169-1180, (Tam Metin Bildiri)

Use Of Natural Antioxidants To Prevent Fat Oxidation And Thermal Degradation During Frying

2. INTERNATIONAL BLACKSEA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2024, ss.1169-1180, (Tam Metin Bildiri)

Çeşitli Proteinlerin Propolis Mikroenkapsülasyonunda Kullanılması

International Congress on Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences (ASMAC), Bayburt, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2024, ss.80-84, (Tam Metin Bildiri)

USING ESSENTIAL OILS IN ACTIVE FOOD PACKAGING

7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

ESANSİYEL YAĞLARIN AKTİF GIDA AMBALAJLARINDA KULLANIMI

7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, ss.520-541, (Tam Metin Bildiri)

PROPOLİS: BİLEŞİMİ VE BİYOMEDİKAL AKTİVİTELERİ

SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.189-206, (Tam Metin Bildiri)

PROPOLIS: COMPOSITION AND BIOMEDICAL ACTIVITIES

SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

TÜRKİYE PROPOLİSLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ VE UÇUCU BİLEŞEN PROFİLLERİ

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.730-752, (Tam Metin Bildiri)

LIPOSOMES STRUCTURE, CHARACTERISTIC AND USE IN FOOD

ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.304-325, (Tam Metin Bildiri)

CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF ESSENTIAL OILS OF LAVENDER

ISPEC 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2020, ss.76, (Özet Bildiri)

PEKAN CEVİZİ (Caryaİllinoensis)’NİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT-III, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.201-202, (Özet Bildiri)

COMPARISON OF TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF CAKES PRODUCED BY BEESWAX OLEOGEL AND COMMERCIAL SHORTENING

ISPEC 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING & NATURAL SCIENCES, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, cilt.., ss.123, (Özet Bildiri)

The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production

I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812, (Tam Metin Bildiri)

EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL

1.Uluslararası / 11.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, cilt.1, sa.39, ss.180, (Tam Metin Bildiri)

Propolis Esansiyel Yagı, Kimyasal Kompozisyonu veKullanım Alanları

YA BiTED IV. BiTKiSEL YAĞ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

Oleojel ve Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı

YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.., ss.43, (Tam Metin Bildiri)

Propolis Esansiyel Yağı, Kimyasal Kompozisyonu ve Kullanım Alanları

YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.., ss.66, (Tam Metin Bildiri)

The Use of Oleogels as Fat Substitutes

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.., ss.350, (Özet Bildiri)

Comparison of Methods Used in Extraction of Bioactive Ingredients from Herbal Materials.

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.., ss.332, (Özet Bildiri)

Effect of deep friying procecess on quality of vegetable oils

UGAP, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Kızartma Koşullarında Doğal Antioksidanların Performansı

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, cilt.., ss.71, (Özet Bildiri)

3-MCPD Formation in Rafined Vegetable Oils.

2. International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

3-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils

2. International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, ss.10, (Özet Bildiri)

Derin kızartma yağlarında meydana gelen değişiklikler

3. YABİTED KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 13 - 16 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

Pelemir (Cephalaria syriaca L.) Tohumlarının Yağ Hammaddesi Olarak Değerlendirilmesi

YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.., ss.28, (Tam Metin Bildiri)

Derin Kızartma İşleminde Yağlarda Meydana Gelen Değişimler

YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, cilt.., ss.79, (Tam Metin Bildiri)

Determination of antioxidative effects of some herbal extracts on oxidative stability of sunflower oil.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, cilt.1, sa.1, ss.2832, (Özet Bildiri)

Effects of Microwave and Conventional Heating on Oxidative Stability of Corn Oils with Different Antioxidants

International Conference on Natural Science and Engineering, Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.58, (Özet Bildiri)

The Effect of Natural Herbal Extracts on Oxidative Stability of Frying Oils

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.., ss.634, (Tam Metin Bildiri)

Bazı Bitki Ekstraktlarının Mısır Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, cilt.., ss.57, (Tam Metin Bildiri)

Mikrodalga Isıtma Sırasında Ayçiçeği, Fındık, Soya ve Sızma Zeytin Yağlarında Hegzanal Oluşumu

YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, cilt.., ss.140, (Tam Metin Bildiri)

Depolama Koşullarının Ayçiçeği ve Soya Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.182, (Tam Metin Bildiri)

Fındık ve Zeytin Yağlarının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Ağır Metal İyonları, Askorbil Palmitat, sıcaklık ve sürenin etkileri

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.., ss.183, (Tam Metin Bildiri)

Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.974, (Tam Metin Bildiri)

Türk Dünyası Nevruz Tatlısı: Semeni Helvası.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.873, (Tam Metin Bildiri)

Ayranlı Köfte

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.., ss.960, (Tam Metin Bildiri)

Fatty Acid and Mineral Compositions of Walnuts from Different Areas of Lake Van (Eastern Anatolia, Turkey).

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.., ss.351, (Tam Metin Bildiri)

Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.350, (Tam Metin Bildiri)

Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.633, (Tam Metin Bildiri)

Pasting, Textural and Sensory Characteritics of Köfter: Effect of Molasses and Water Concentration

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.471, (Tam Metin Bildiri)

Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”., Struga, Makedonya, 24 - 26 Ocak 2013, ss.94, (Tam Metin Bildiri)

Fonksiyonel gıdalar ve önemi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.., ss.553, (Tam Metin Bildiri)

Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)

Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.77, (Tam Metin Bildiri)

Van mutfağından bir tarif: Keledoş yemeği, yapımı ve besin değeri

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.., ss.211, (Tam Metin Bildiri)

Effects of waste vegetable oils to the environment and the utilization of these wastes as biodiesel

1 st International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2012, ss.17-18, (Özet Bildiri)

Formation trans fatty acids, taking foods and effects on human health

1 st International symposium of Igdir, Iğdır, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2012, ss.108, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Yağlarda interesterifikasyon uygulamaları ve avantajları

I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.81, (Tam Metin Bildiri)

Zeytinyağı ve sağlık üzerine etkileri

I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.80, (Tam Metin Bildiri)

Kızartma işleminde yağlarda meydana gelen değişimler ve sağlık üzerine etkileri

I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.., ss.79, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 11

ÇOK UZUN ZİNCİRLİ DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİ VE SAĞLIK ETKİLERİ

MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, BARDAK SELAHATTİN, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.119-140, 2025

YAĞ SİTLERİ VE LİPİT BİLEŞENLERİ

Fonksiyonel Gıda Bileşenleri, ANDİÇ SEVAL, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri LTD. ŞTİ., Ankara, ss.199-221, 2025

OMEGA-3 UZUN ZİNCİRLİ ÇOKLU DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİNİN GÜNCEL KAYNAKLARI, ÜRETİM YÖNTEMLERİ VE GELECEĞE YÖNELİK PERSPEKTİFLER

Mühendislik Alanında Uluslararası Çalışmalar-Mart 2025, İSKENDER EROL, BARDAK SELAHATTİN, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.1-38, 2025

TÜRKİYE’DE YENİLEBİLİR BAZI YABANİ BİTKİLERİN BESLENMEDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

Mühendislik Bilimlerinde Araştırma, Metodoloji ve Yenilik-2024, Yeliz Aşçı, Editör, Livre.net , Lyon, ss.245-261, 2024

TÜRKİYE’DE YENİLEBİLİR BAZI YABANİ BİTKİLERİN BESLENMEDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

Mühendislik Bilimlerinde Araştırma, Metodoloji ve Yenilik-2024, AŞÇI YELİZ, Editör, LIVRE DE LYON, Lyon, ss.245-261, 2024

GIDA ENDÜSTRISINDE MIKROBIYAL ENZIMLER

MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR Haziran 2023, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP,Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayıevi, Ankara, ss.387-416, 2023

ENZIMLER VE MIKROBIYEL ENZIM ÜRETIMI

MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR Haziran 2023, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP,Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayıevi, Ankara, ss.187-210, 2023

GIDA ENDÜSTRISINDE MIKROBIYAL ENZIMLER

MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, Özalp Coşkun, Bardak Selahattin, Editör, Serüven Yayın Evi, Ankara, ss.387-416, 2023

ENZIMLER VE MIKROBIYEL ENZIM ÜRETIMI

MÜHENDISLIK ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, Özalp Coşkun, Bardak Selahattin, Editör, Serüven Yayın Evi, Ankara, ss.187-210, 2023

ESANS YAĞLARININ GIDA SANAYİNDE AROMA VERİCİ OLARAK KULLANIMI

ESANS YAĞLAR (Üretimi, Gıdada ve Hayvan Beslemede Kullanımı), Prof. Dr. Ergin ÖZTÜRK,Prof. Dr. Ahmet TEKELİ, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.476-510, 2021

ESANS YAĞLARININ GIDA SANAYİNDE AROMA VERİCİ OLARAK KULLANIMI

ESANS YAĞLAR (Üretimi, Gıdada ve Hayvan Beslemede Kullanımı), Prof. Dr. Ergin Öztürk, Prof. Dr. Ahmet Tekeli, Editör, Iksad Publishing House, Ankara, ss.476-510, 2021
Metrikler

Yayın

95

Yayın (WoS)

12

Yayın (Scopus)

21

Atıf (WoS)

149

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

217

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

6

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

11

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları