SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
A new application for the valorisation of pomegranate seed oil: nanoencapsulation of pomegranate seed oil into electrospun nanomats for food preservation
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.2, ss.1074-1082, 2022 (SCI-Expanded)


The possibilities of using quinoa flour in the production of chicken meat patties
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
, cilt.73, sa.4, ss.5031-5038, 2022 (SCI-Expanded)

The effects of locust bean gum and rhubarb on the physical and functional properties of the gluten-free biscuits
Italian Journal Of Food Science
, cilt.31, ss.542-555, 2019 (SCI-Expanded)
The effect of bread-making process on the antioxidant activity and phenolic profile of enriched breads
Quality Assurance And Safety Of Crops & Foods
, cilt.11, ss.171-181, 2019 (SCI-Expanded)
Optimization of corn, rice and buckwheat formulations for gluten-free wafer production
Food Science And Technology International
, cilt.22, sa.5, ss.410-419, 2016 (SCI-Expanded)
Bioactive Compounds, Physical and Sensory Properties of Cake Made with Walnut Press‐Cake
Journal Of Food Quality
, cilt.38, ss.422-430, 2015 (SCI-Expanded)
Quality and antioxidant activity of bread fortified with flaxseed
Italian Journal Of Food Science
, cilt.25, ss.51-56, 2013 (SCI-Expanded)
Determination of Stickiness Values of Different Flour Combinations
International Journal Of Food Engineering
, cilt.8, ss.1-10, 2012 (SCI-Expanded)
Application of food grade coatings to turkey buttocks
Italian Journal Of Food Science
, cilt.20, ss.203-212, 2008 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Bazı Fermente Ürünlerde Gastrointestinal Sindirim Koşulları Öncesi ve Sonrası Laktik Asit Bakteri Miktarının Belirlenmesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.3, ss.1002-1011, 2023 (Hakemli Dergi)


Dut Takviyesinin Glutensiz Muffinin Fonksiyonel, Fiziksel ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.27, sa.3, ss.557-569, 2022 (Hakemli Dergi)

Kinoa (Chenopodium quinoa wild.) Ununun Soğukta Depolanan Pişmiş Tavuk Köftelerin Tekstür Profiline Etkisi
ADYUTAYAM
, cilt.10, sa.1, ss.46-52, 2022 (Hakemli Dergi)
CHİA TOHUMU İLAVESİNİN EKMEĞİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
EJONS INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.21, sa.6, ss.241-252, 2022 (Hakemli Dergi)
Geleneksel ve Yenilikçi Paketleme Teknolojileri: Balıketi Muhafazasında Potansiyel Kullanımı
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
Bazı Tahıl ve Tahıl Benzeri Unların Yenilebilir Film ve Kaplama Potansiyellerinin Belirlenmesi
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Dergisi
, cilt.10, sa.3, ss.2-9, 2020 (Hakemli Dergi)
Stabilizasyon İşleminin Pirinç Kepeğinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.10, sa.2, ss.1030-1041, 2020 (Hakemli Dergi)
Ekmeklik Un Kalite Parametreleri Arasındaki İlişkiler
ADYÜTAYAM
, cilt.7, sa.1, ss.33-45, 2019 (Hakemli Dergi)
Determination of Textural and Color Parameters of Fish Fillets Stored at Refrigerated Conditions
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.4, ss.320-326, 2018 (Hakemli Dergi)
Uşkun Bitkisinin Bisküvi Üretiminde Fonksiyonel Bileşen Olarak Kullanımı
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
, cilt.6, sa.4, ss.91-99, 2016 (Hakemli Dergi)
Farklı Isıl İşlem Uygulamalarının Fenolik Bileşenler Üzerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.55-67, 2016 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel Gıdalar
Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Degisi (DUFED)
, cilt.2, sa.1, ss.28-35, 2013 (Hakemli Dergi)

Karadut (Morus nigra) Katkılı Ekmeğin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Kompozisyonu
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.43-48, 2012 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel Bileşenlerin Ekmek Üretiminde Kullanımı
Endüstriyel Fırın
, cilt.2, ss.100-105, 2011 (Hakemsiz Dergi)
Unların Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesinde Tekstür Analiz Cihazının Kullanımı ve Sonuçların Ekstensograf Değerleri ile Karşılaştırılması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.5, sa.3, ss.17-24, 2010 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel öneme sahip doğal bileşenlerin unlu mamullerin üretiminde kullanımı
Gıda
, cilt.34, sa.3, ss.193-198, 2009 (Hakemli Dergi)
ANTIOXIDANT EFFECTS OF WINE POLYPHENOLS
Trakia Journal of Sciences
, cilt.6, sa.1, ss.57-62, 2008 (Hakemli Dergi)
Beyaz Et Kaplamada Kullanılan Bazı Yenilebilir Kaplama Materyallerinin Kızartma Esnasında Yağların Serbest Yağ Asitliği ve Konjuge Dien Yağ Asitliğine Etkisi
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.268, ss.22-27, 2007 (Hakemli Dergi)
Van İlindeki Un Fabrikalarının Değerlendirilmesi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, sa.1, ss.25-33, 2007 (Hakemli Dergi)
Çeşitli yenilebilir kaplama maddelerinin tavuk bagetlerinde kullanımının renk parametreleri üzerine etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.52-56, 2006 (Hakemli Dergi)
Kaplama malzemesi olarak galeta unlarının bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Dünya Gıda
, cilt.10, sa.1, ss.77-83, 2005 (Hakemli Dergi)
Piyasaya sunulan gofretlerin kalite ve bileşenler yönünden değerlendirilmesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.65-71, 2004 (Hakemli Dergi)
Bisküvi tüketim alışkanlığının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Dünya Gıda
, cilt.10, sa.1, ss.60-64, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
A RESEARCH ON DETERMINING THE CHANGE IN THE NUTRITIONAL HABIT OF INDIVIDUALS DURING THE COVID-19 PANDEMIA PERIOD
International Symposium on Global Pandemics and Multidisciplinary Covid-19 Studies, Ankara, Türkiye, 20 - 21 Mart 2021, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)

Nanoemulsions
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT, Van, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.5, (Tam Metin Bildiri)
THE EFFECT OF EDIBLE HYDROGEL FILMS PREPARED BY POMEGRANATE SEED OIL-LOADED NANOEMULSION ON MICROBIAL SPOILAGE OF FISH FILLETS
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL HUSBANDRY AND RURAL DEVELOPMENT, Van, Türkiye, 20 Aralık 2019 - 22 Ocak 2020, ss.6-8, (Tam Metin Bildiri)

Dondurarak Kurutulmuş Buğday Ruşeyminden Ekstrakte Edilen Ruşeym Yağının Oksidasyon Parametrelerinin Belirlenmesi
YABİTED IV. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.67, (Tam Metin Bildiri)
Effects of stabilization on physicochemical properties and antioxidant activity of ricebran
International Eurasian Conference on Science Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, ss.118, (Özet Bildiri)
PROPERTIES OF COMMERCIAL WHEAT GERM
II. INTERNATIONAL EURASIAN AGRICULTURE AND NATURAL SCIENCES CONGRESS, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, ss.63, (Özet Bildiri)
An Alternative Strategy to Limit Chemical Deterioration of Fish Fillets Using Nanoencapsulated Lactobacillus rhamnosus
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.218, (Özet Bildiri)
Potential Usage of Marine-Based Bacteria For Seafood Preservation
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.196, (Tam Metin Bildiri)
Wheat Germ: Its composition and benefits to health
International Agriculture Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.316, (Tam Metin Bildiri)
Applications of Artificial Neural Networks in Agriculture and Food Industry
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.354, (Özet Bildiri)

The Effects of Microwave Treatment and Storage Times on Oxidation of Wheat Germ Oil
International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.326, (Özet Bildiri)
The Contribution of Role And Importance of Food Engineering in Molecular Gastronomy To The Gastronomy Tourism.
IWACT – 2017 INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.55, (Özet Bildiri)
Evaluation of Grain Processing Wastes as a Functional Food
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 ),, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017, ss.786, (Özet Bildiri)

The Effects of Thermal Treatment on Phenolics Compounds
2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.15, (Özet Bildiri)
Antioxidant Activity and Phenolic Compounds of Bread Including Pomegranate Seed
15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.365, (Özet Bildiri)

Evaluation of Quality, Antioxidant Activity and Phenolic Composition of Bread Including onion Powder
15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.318, (Özet Bildiri)
Functional Properties of Sprouted Wheat
15. International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.381, (Özet Bildiri)
The effects of Rheum ribes L. on quality properties of bread
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.467, (Tam Metin Bildiri)
Rheum ribes: A plant Belonging to Van Region
3nd International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 05 Ekim 2015, ss.235, (Tam Metin Bildiri)
Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of Teucrium orientale L. var puberulens
3nd International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 05 Ekim 2015, ss.240, (Özet Bildiri)
Optimization of gluten-free wafers with buckwheat flour and potato starch
10th AISTEC Conference "GRAINS FOR FEEDINGTHE WORLD", Milan, İtalya, 1 - 03 Temmuz 2015, ss.61, (Özet Bildiri)
Çörek otu katkısının ekmeğin kalite özellkleri, antioksidan aktivitesi ve fenolik profili üzerine etkisi
İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi,, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.68, (Özet Bildiri)
Nar Çekirdeğinin Antioksidan Aktivitesi ve Toplam Fenolik Madde Miktarı
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.145, (Özet Bildiri)
Uşkunun Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Kompozisyonu
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.777, (Özet Bildiri)
Arpa Ununun Fonksiyonel Tahıl Ürünlerinde Kullanımı
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.103, (Tam Metin Bildiri)
Sarımsak Tozunun Hamur ve Ekmek Özellikleri Üzerine Etkisi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.101, (Tam Metin Bildiri)
Carob: chemical composition and applicationc in Industry
International Food Congress Novel Approches inFood Industry NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-881, (Tam Metin Bildiri)
The Effects of Flaxseed on Quality and Antioxidant Activity of Bread
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.702, (Tam Metin Bildiri)
Carob As a Feedstock for the Production of Several Products
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.878-882, (Tam Metin Bildiri)
Determination of stickiness values of different flour combinations
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.385, (Özet Bildiri)
Blueberry as a functional ingredient in gluten-free cake production
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.163, (Tam Metin Bildiri)
Determination of rheological properties of flour using texture analyzer and comparation of results with extensograph values
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.387, (Tam Metin Bildiri)
Fonksiyonel Öneme Sahip Doğal Bileşenlerin Unlu Mamullerin Üretiminde Kullanımı
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.451-51, (Tam Metin Bildiri)
Effects of Maillard Reaction on Antioxidant Activity
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan - 26 Ağustos 2008, ss.154, (Tam Metin Bildiri)
Wheat and Oat As an Antioxidant
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.153, (Tam Metin Bildiri)
Buğdayda Bulunan Antioksidan Maddeler
Hububat 2006 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2006, ss.324-330, (Tam Metin Bildiri)
Effect of moisture content of popcorn on popping qualities
Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.157, (Tam Metin Bildiri)
The importance of acrylamid formation in fried, baked and cooked foods
Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.145, (Tam Metin Bildiri)
An evaluation of colour measurements of coated fish fillets throughout the processing
Ist International Food and Nutrition Congress on Food Safety and Quality Through The Food Chain: Farm to Fork, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.158, (Tam Metin Bildiri)
Unların Ağartılmasında Benzoil Peroksidin Kullanımı
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2003, ss.695-705, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
NANOBİYOTEKNOLOJİ GIDA GÜVENLİĞİ-BESLENME- MALİYET- REGÜLASYONLAR
Gıda Nanobiyoteknolojisi - Cilt II, Doç. Dr. Zafer CEYLAN - Doç. Dr. Raciye MERAL - Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, Editör, Sidas Medya, ss.1-26, 2023
POSSIBILITIES OF USING NANOEMULSIONS AS FAT SUBSTITUTES
n New Trends in Engineering Sciences, Gülden Başyiğit Kılıç,Birol Kılıç, Editör, Platanus, İzmir, ss.497-513, 2022