SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The effect of homogenization, CaCl2 addition and pasteurization on White cheese and whey composition
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.24, sa.1, ss.70-78, 2014 (SCI-Expanded)
Farklı Homojenizasyon Basıncı Derecelerinin Kaşar Peynirinin Kimyasal, Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.20, sa.2, ss.88-99, 2010 (SCI-Expanded)
Farklı Homojenizasyon Basıncı Derecelerinin Set Yoğurtların Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.10, sa.1, ss.45-52, 2010 (SCI-Expanded)
Peynirde Hızlı Olgunlaştırma Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar
Gıda
, cilt.30, sa.5, ss.343-348, 2005 (SCI-Expanded)
Doğu Karadeniz Bölgesinde Üretilen ve Tüketime Sunulan Golot Peynirinin Üretim Tekniği, Bazı Kimyasal, Biyokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Gıda
, cilt.30, sa.3, ss.167-172, 2005 (SCI-Expanded)
Van’da Faaliyet Gösteren Süt İşletmelerinin Mevcut Durumları, Sorunları ve Çözüm Önerileri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.15, sa.1, ss.11-15, 2005 (SCI-Expanded)
Süt ve Süt Ürünleri ile Diğer Gıdalarda Listeria monocytogenes’in Patojenitesi ve Önemi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.32, sa.3, ss.299-309, 2001 (SCI-Expanded)
Koyun Sütlerinin Elektrik İletkenliği Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisi
Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi (E.A:Selçuk Üniv. Ziraat Fak. Derg.)
, cilt.12, sa.17, ss.86-95, 1998 (SCI-Expanded)
Van İli’nin Genel Sütçülük Durumu Üzerinde Bir Araştırma
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.2, sa.2, ss.1-12, 1992 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Gıda Teknolojisinde Enkapsülasyon Uygulamaları ve Güncel Çalışmalar
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.4, ss.1550-1561, 2024 (Hakemli Dergi)
Determination of Optimum Ethanolic Extraction Conditions and Phenolic Profiles of Thyme, Mint, Uckun, Grape Seeds and Green Tea Waste Fiber
International Journal of Agriculture and Wildlife Science
, cilt.6, sa.3, ss.605-614, 2020 (Hakemli Dergi)
Determination of Some Quality Parameters of White Cheeses Produced from Different Animal Milks During Storage
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.3, sa.10, ss.662-674, 2020 (Hakemli Dergi)
Evaluation of the Quality Characteristics of Siirt Herby Cheese: A Traditional Turkish Variety
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.10, sa.2, ss.1023-1029, 2020 (Hakemli Dergi)
EFFECT OF PACKAGING METHOD AND LIGHT EXPOSURE ON OXIDATION AND LIPOLYSIS IN BUTTER
OXIDATION COMMUNICATIONS
, cilt.40, sa.2, ss.785-798, 2017 (Scopus)
Effects of different herbs on biogenic amine contents and some characteristics of herby cheese
Gıda
, cilt.40, sa.1, ss.1-8, 2015 (Hakemli Dergi)
Sütçülük Atık Sularının Arıtılma Gereksinimi
YYÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi/ Journal of The Institute of Natural & Applied Sciences
, cilt.19, ss.88-93, 2014 (Hakemli Dergi)
Farklı süt türlerinden üretilen Van otlu peynirlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri ile proteoliz profillerinde olgunlaşma sürecinde meydana gelen değişimler
Gıda
, cilt.39, sa.3, ss.163-170, 2014 (Hakemli Dergi)
Yağı azaltılmış kek üretiminde ekzopolisakkarit kullanımı
Gıda
, cilt.37, sa.3, ss.141-148, 2012 (Hakemli Dergi)
Otlu peynir üretiminde kullanılan salamura otların bazı kimyasal, ve mikrobiyolojik özellikleri
AKADEMİK GIDA
, cilt.10, sa.1, ss.53-56, 2012 (Hakemli Dergi)
Homojenizasyon ve Pastörizasyonun Beyaz Peynir ve Peyniraltı Suyu Bileşimine Etkisi
Gıda
, cilt.35, sa.6, ss.423-430, 2010 (Hakemli Dergi)
Dondurarak Depolama ve Vakum Ambalajlamanın Motal Peynirinde Lipoliz ve Organik Asit Değişimi Üzerine Etkisi
Gıda
, cilt.35, sa.5, ss.339-345, 2010 (Hakemli Dergi)
Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum Ribes L.)
Research Journal of Agriculture and Biological Sciences
, cilt.5, sa.6, ss.973-977, 2009 (Hakemli Dergi)
Peynirlerde Proteoliz Tipine ve Oranına Etki Eden Faktörler
Gıda
, cilt.30, sa.1, ss.9-14, 2005 (Hakemli Dergi)
Nitrogen Fractions in Brine During Ripening of Herby Cheese (Otlu Peynir)
INDIAN JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.56, sa.4, ss.208-212, 2003 (ESCI)
Sütün Doğal Antimikrobiyal Maddeleri: Yapıları, Etki Mekanizmaları ve Bunlardan Yararlanma Olanakları
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.6, sa.5, ss.62-66, 2001 (Hakemli Dergi)
Elektrik İletkenliği Ölçüm Tekniğinin Süt Teknolojisinde Kullanımı
Süt Teknolojisi
, cilt.1, sa.2, ss.35-39, 1996 (Hakemli Dergi)
Köy Şartlarında Yetiştirilen Karakaş Koyunları Sütlerinin Çeşitli Özellikleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi *
, cilt.5, sa.12, ss.113-121, 1995 (Scopus)
Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma
Gıda
, cilt.2, sa.2, ss.1-12, 1992 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
The Total Phenolics, Volatile Compounds and Antioxidant Activities of Herbs Used in Van Herby Cheese Production
I. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, cilt.1, sa.1, ss.812
Some Quality Criteria of Van Herby Cheeses Produced from Different Variety of Milk and Maturated with Different Methods
3rd International and 26 th National Iranian Food Science and Technology Conferences, Tahran, İran, 17 - 19 Eylül 2019, ss.1398
Ultrafiltration and Homogenization Applications in White Cheese Production
I.International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 Mayıs - 12 Eylül 2019, cilt.1, sa.1, ss.322
Determination of Aroma Profiles During Various Production Stages and Storage Period of Butters Produced With Different Starter Cultures
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan - 18 Eylül 2019, cilt.1, sa.1, ss.510
EFFECT OF LIGHT EXPOSURE WITH DIFFERENT WAVELENGTHS ON OXIDATION CRITERIA IN HERBY CHEESES
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.110
NON-THERMAL FOOD PRESERVATION TECHNOLOGIES
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Baku, Azerbaycan, 11 - 15 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.125
Ultrafiltration and Homogenization Applications in White Cheese Production
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.1, sa.1, ss.322
Accelerated Ripening Methods in Cheese
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, cilt.1, sa.1, ss.298
Comparison of Various Physical, Chemical and Sensorial Properties of Yoghurt Produced from Cow and Water Buffalo Milk
International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.63
Possibilities the use of stevia as sweetener in the production of yoghurt
International Congress on Engineering and Life Sciences, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.64
Some characteristics of cheeses produced by Şavak Skin (Tulum) Cheeses production technique using raw and pasteurised sheep and cow milk.
10th Cheese Symposium, Rennes, Fransa, 4 - 06 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.115
Effect of commercial adjunct cultures on microbiological, lipolysis and FFA in Herby cheese
6th International Conference on Engineering, Technology, Management and Science 2017, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 27 - 28 Kasım 2017, ss.22
Use of Artificial Neural Networks in Food Industry
II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, ss.387
Use of Microbial Enzyme in Dairy Products
II. International Iğdır Symposium, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, ss.388
Gıda Endüstrisinde Biyofilm Oluşumu
2nd International Science Symposium “Science Festival”, Tiflis, Gürcistan, 5 - 08 Ekim 2017, ss.20
Effect of Different Marinates on Meat Sensory and Texturel Properties
2nd International Science Symposium “Science Festival”, Tiflis, Gürcistan, 5 - 08 Ekim 2017, ss.19
Functional Characteristics and Utilization of Whey
The Aurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Bişkek, Kırgızistan, 20 - 23 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.169
The Effect of Exopolysaccharide Producing Starter Cultures on Some Properties of Yoghurt
The Aurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, Bişkek, Kırgızistan, 20 - 23 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.162
Modeling Of Convection Cooking Of Chicken Patties Using Comsol Multiphysics
International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1222
Use of Black Seed in Foods as a Natural Additive
I.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healty Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, sa.819, ss.918
Use of Aromatic Plants Extractsin Cheese Production
I.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healty Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, sa.817, ss.915
Organik asitlerin gıdalardaki mikroorganiz-malar üzerine etkileri
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, cilt.1, sa.1, ss.168
Volatile Compounds of Van Herby Cheeses Produced with Different Cultures
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, ss.801
The Effect of Storage Temperature and Low Intensity Light Exposure on Oxidation and Lipolysis of Butter
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, ss.802
Effect of commercial adjunct cultures on different properties of Herby cheese.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.223
Dairy wastewaters needs to be treated
International Environmental Science Symposium of Van, Van, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2014, cilt.1, sa.1, ss.63
Volatile Compounds of Van Herby Cheeses Produced with Different Cultures
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus;, Sarayova, Bosna-Hersek, 1 Ekim - 04 Kasım 2014, ss.227
Volatile Compounds of Van Herby Cheese Produced with Raw and Pasteurized Milks from Different Species
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus; Macedonia, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.26
Volatile Compounds of Van Herby Cheeses Produced with Raw and Pasteurized Milks from different Species
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.26
Vakum ambalajlamanın tereyağı dayanımına etkisi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.1, sa.1, ss.145
Kaşar peynirinde lipoliz ve oksidasyon üzerine homojenizasyon işlemi ve ambalajlamanın etkisi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.1, sa.1, ss.58-59
Farklı ambalajlama ve depolama koşullarının tereyağında oksidasyona etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, sa.1, ss.356
Set tipi yoğurdun duyusal, tekstürel ve reolojik özellikleri üzerine kıvam artırıcı ve jelleştirici etkisinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi: Karboksimetil selüloz ve yenilebilir sığır jelatini
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, sa.1, ss.86
The Effects of Herbs and Herb Combinations on the Biochemical Properties of Herby Cheese
The First International Symposium on Traditional Foods, Tekirdağ, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2010, ss.337-339
Pamir Yaylalarından Van’a Göç: Piştak Peyniri ve Şirine.
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus., Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.246-248
From Pamir Plateaus to Van: Pishtak Cheese and Shirine.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.246-248
Süt Orijininin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler Üzerine Bir Değerlendirme
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, Erzurum, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2008, ss.791-794
Koyun, Keçi ve İnek Sütlerinden Yapılan Beyaz Peynirlerin Çeşitli Özellikleri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, Erzurum, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2008, ss.773
Van Yöresine Ait Sütlerin Bazı Kimyasal Özellikleri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2008, ss.783
Köftelerin Randımanı ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Peyniraltı Suyu Tozu ve Yağsız Süt Tozu Kullanımının Etkisi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2008, ss.565
Some Chemical Characteristics of Edible Wild Rhubarb Species (Rheum ribes L.)
II. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.198
The Effect of Homogenization and Pasteurization on White Cheese and Whey Composition
II. International Food and Nutrition Congress, (TÜBİTAK MAM), İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.168
Determination of Cheese Milk Origin by Urea-PAGE
II. International Food and Nutrition Congress (TÜBİTAK MAM), İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.91
Some Characteristics of Low-Saturated Fat Yoghurts Prepared with Vegetable Oil Replacing Milk Fat
II. International Food and Nutrition Congress. (TÜBİTAK MAM), İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.236
The Effect of Adjunct Cultures on Some Chemical and Biochemical Properties of White-brined Cheese
Proceedings of European Congress of Chemical Engineering (ECCE-6), Kopenhag, Danimarka, 4 - 07 Eylül 2007, ss.1-3
Sütün Farklı Sıcaklık Derecelerinde Dondurularak Depolanmasının Peynir Yapım Özellikleri Üzerine Etkisi.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.907
Peynirde Proteoliz Tipinin Ölçülmesinde Trinitrobenzen Sülfonik Asit ve Tamponlama Kapasitesi Ölçüm Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2006, ss.889-892
Doğu Karadeniz Bölgesinde Üretilen ve Tüketime Sunulan Golot Peynirinin Üretim Tekniği, Bazı Kimayasal, Biyokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.184-192
Peynirlerde Proteoliz Tipine ve Oranına Etki Eden Faktörler
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.262-270
Peynirde Hızlı Olgunlaştırma Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.271-278
Bitkisel Yağ İkamesiyle Kolesterol ve Doymuş Yağ İçeriği Düşürülmüş Süt Ürünleri Üretilmesi
I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2003, ss.92
Proteolitik Enzim İlavesinin Kaşar Peynirinde Proteolize Etkisinin, Elektroforez ve Azot Fraksiyonları Yöntemleriyle İzlenmesi
I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2003, ss.56
Sütte Bulunan Biyoaktif Proteinler ve Peptitler
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2003, ss.335-340
Yüksek Sıcaklık Derecelerinde Starter Kültür İnokülasyonunun Yoğurtların Raf Ömrüne Etkisi
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2002, ss.195-202
Elektroforetik Analiz Yönteminin Süt ve Süt Ürünleri ile Diğer Bazı Gıdalarda Kullanımı.” , 813-820, Ankara, 2002.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2002, ss.813-820
Süt Teknolojisinde Süt Yağı ile İlgili Çeşitli Yaklaşım ve Uygulamalar
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 15 - 18 Mayıs 2001, cilt.1, ss.491-498
Peynirde Proteoliz Ölçümünde Kullanılan Kimyasal Yöntemler-II: Kromatografik ve Elektroforetik Yöntemler 435-442, Gaziantep, 1998.
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 8 - 10 Kasım 1999, ss.435-442
Farklı Basınç Derecelerinde Homojenize Edilmiş Sütlerden Yapılan Kaşar Peynirlerinin Bazı Kimyasal, Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 22 Ekim 1999, ss.17
Van Otlu Peyniri
Geleneksel Süt Ürünleri. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 1998, ss.20-32
Kitap & Kitap Bölümleri
Muhafaza Şartlarının Tereyağında Kaliteye Etkisi
Lap Lambert Academic Publishing, Saarbrücken, 2016
Diğer Yayınlar